Τρίτη, Οκτωβρίου 02, 2007

Στους 31 Δρόμους

Να γιατί το πιο αναμενόμενο(?) δράμα της σεζόν, είναι η καλύτερη κωμωδία των τελευταίων χρόνων:

1) Καταρχάς, έχει την πιο κατανοητή υπόθεση: μιά κοπέλα πάει στην Αμερική! 5 λέξεις! Κι αν θες γίνεται και με 3: μία στην Αμερική! Ούτε τις ειδήσεις δεν μπορείς να περιγράψεις με 3 λεξούλες! Και είναι επί της ουσίας 3 λέξεις γιατί αν σε ρωτήσει κάποιος: "Και μετά τι γίνεται?", εσύ απλά θ' απαντήσεις: "Μια χαρά, τα δικά σου πες μου!"

2) Είναι μια σειρά που προωθεί το ήθος και τα ιδανικά ενάντια στις αντιξοότητες της ζωής! Picture this: μια κοπέλα πιάνει τον φίλο της να την απατά κι αποφασίζει να πάει στην Αμερική γιατί 'δεν έχει ζήσει τίποτε στη ζωή της'. Την κλέβουν, προσπαθούν να την βιάσουν, την ξανακλέβουν, μπαίνει σ' ένα πάρτυ κόκας, μετά σ' ένα άλλο πάρτυ, κοιμάται στη βροχή και καταλήγει σ' ένα σπίτι με γυμνούς άνδρες και μια τρελλή που σπάει πόρτες. Όλα αυτά σε λιγότερο από 24 ώρες. Αν είχε παέι στη Λάρισα και δεν της άρεσε το κρεβάτι θα είχε γυρίσει σπίτι. Αλλά, θα μου πεις, όταν έχεις στόχους...!

3) Η πρωταγωνίστρια εκτός από τον πλαστικό έχει υιοθετήσει και ΟΛΕΣ τις μούτες και τα σουσούμια της Απόλυτης. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην ξέρεις ποιά από τις δύο παίζει. Είναι το ίδιο πράγμα που παθαίνεις όταν βλέπεις τη Βάνα Μπάρμπα: δεν ξέρεις αν βλέπεις τη Μπάρμπα ή το Ζαχαράτο!

4) Καθώς μιλάνε οι πρωταγωνιστές, ξεχνάνε τα λόγια τους και κάνουν πάυσεις 2-3 δευτερολέπτων. Για παράδειγμα: "Δεν έχεις λόγο να φοβάσαι εδώ...(εεεεε,μμμμμμμ,χρτσ,χρτσ) ... Χριστίνα!"




5) Είναι το μοναδικό σίριαλ που αγκαλιάζει τόσο πολύ την ουσία της Τέχνης να επιτρέπει δηλαδή στον θεατή αποδώσει τη δική του ερμηνεία στα γεγονότα: σε αυτό φυσικά βοηθά το ότι δεν καταλαβαίνεις τί λένε και στα νυχτερινά γυρίσματα δεν βλέπεις ποιός λέει τί!

6) Το κακό δεν είναι η ελληνική/κυπραική προφορά των αγγλικών - οι περισσότεροι ξενόγλωσσοι διάλογοι έχουν υπότιτλους. Το κακό είναι πως όταν μιλάνε ελληνικά ακούς κάτι ήχους τύπου "ούργκ!". Αν οι πρωταγωνιστές έχουν άγνωστες λέξεις στο ελληνικό κείμενο, να μην τις αντικαθιστούν με δικές τους κουλεμανσόν. Να τους τις γράφετε με latinikous xaraktires. Αν και θα προτιμούσα να είχαν υπότιτλους και τα ελληνικά.

7) Το βρίσκω πολύ τρυφερό και νοσταλγικό το ότι η σειρά είναι άμεσο tribute στους 'Δέκα Μικρούς Μήτσους': ΟΛΟΙ μιλάνε σαν την Μισέλ και τον Τζίμη! Πάμε όλοι μαζί με το κεφάλι στο πλάι: "Ωωωωωωωωω!"

8) Η μοναδική μαεστρία του σκηνοθέτη και του διευθυντή φωτογραφίας μου έμαθαν πως τελικά η Ιτέα μπορεί και να είναι υπέροχη σε σχέση με τη Νέα Υόρκη. Αυτό δεν είναι παρεξήγηση, είναι κατόρθωμα!

9) Αpparently, στην Αμερική αν κόψεις το χέρι σου εν ώρα εργασίας, απλά το τυλίγεις με μια χαρτοπετσέτα και ο καλός σου εργοδότης σε στέλνει σε άδεια μετ' αποδοχών. Για τουλάχιστον 2 μέρες. Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να μην βάλεις ένα χανζαμπλάστ αλλά να το αφήσεις με τη χαρτοπετσέτα και να τριγυρνάς σαν τον Μάικλ Τζάκσον.

10) Είναι από αυτές τις υπέροχες σειρες που κοιμάσι, ξυπνάς, ξανακοιμάσαι και μετά από 8 εβδομάδες που δεν το έχεις παρακολουθήσει δεν έχει γίνει τίποτε! Σα να μην πέρασε μιά μέρα!

30 σχόλια:

kanataki είπε...

θέλω να δω αν ο λαζόπουλος θα ασχοληθεί με το θέμα


υγ μόνο η ντενίση θα την πληρώνει κάθε φορά?
υγ από το trailler βρωμούσε το ψάρι
υγ ..ή από το κεφάλι είναι??

billzouk είπε...

Α! Εχω κι εγω ενα tribute στην σειρα!
Θα περασουμε σουπερ χειμωνα!

Ανώνυμος είπε...

χαχαχαχαχαχαχαχ
Τελικά όλοι έχουν κάνει ένα ποστ για αυτή τη μοναδική κωμωδία!!!χαχαχαχαχ

Ανώνυμος είπε...

μία σφοδρή υπερηφάνεια με χτύπησε πρώτον που δεν το είδα και δεύτερον που κατέληξα στα ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ συμπεράσματα από λίγα δευτερόλεπτα που είδα το τρέϊλερ, μα ποιός είμαι? ΠΟΙΟΣ?

nanakos είπε...

Αέναε & Βασιλάκη, νομίζω πως σε μερικές εβδομάδες 8α μαζευόμαστε σε σπίτια με πίτσες, μπύρες και στρίπτιζούδες για να το παρακολουθούμε!

Ανώνυμε, αλήθεια: ποιός??

Ταπερ-ντονα, δεν διάβασα τί έγραψες αλλά για να το έγραψες κάτι θα ξέρεις!

Ανώνυμος είπε...

είδα μόνο τα αποσπάσματα που έδειξε το δελτίο του σταρ, και πάλι πολύ μου έπεσε.
αν ήθελε οπωσδήποτε να βγει στην τιβί, ας την κάνανε παρουσιάστρια.
(ένα ριάλιτι με θέμα την κατάσχεση θα έκανε πάταγο.)
δεν είναι ατάλαντο το κορίτσι, είναι απλά άσχετο.
δεν ξέρω αν θυμάσαι μια σειρά βανίλια-σοκολάτα, την έπαιζε όταν πήγαινα Στ΄δημοτικού. τελικά ήταν καλτ και μπροστά από την εποχή της.
μπορούν να την βάλουν επανάληψη?
τέλος, μέχρι και ο Χριστόφορος σταμάτησε να γράφει τέτοια κουλά, χελόου μέγκα?

irrelevant

kanataki είπε...

η αλήθεια είναι ότι αδιαφορώ αν με διαβάζεις ή όχι
αρκεί να συμφωνείς

An-Lu είπε...

Δλδ να το δώ αφού έχω σφυρίξει 2 ρούμια με κόλα και πριν βγω για κλαμπιν ε;!

wahia είπε...

Εγώ που δεν έχω ιδέα για ποιο πράγμα μιλάτε να ανησυχήσω; Νιώθω τόσο μόνη.

Trilian είπε...

αληθεια αυτο το Καρβελοβισσοπαιδο γιατι γουρλωνει τοσο τα ματια του; Ασε που το παιζει και παρθενωπη και δεν την παει "ΚΑΘΟΛΟΥ"!!!

Ανώνυμος είπε...

Guys, too many ανώνυμοι εδώ μέσα... Τι γίνεται; Ποιοί είναι όλοι αυτοί. Ποιά σχέση έχουν με τα παχυλά "σαλάμια"? Που μπήκα? Τι είμαι? Η Αστέρω...? Μήπως πέρασα την πύλη του Σοντάτ και δεν το κατάλαβα....?

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε, ο Θανάσης είναι αυτός που πηδάει από τα μπαλκόνια. Πρόσεξε μη περάσεις από κάτω και σου 'ρθει κατακέφαλα. Τον είδες τι κτήνος είναι? Ισα-ίσα η πεντόκιλη χαρτοσακούλα περνάει στο κεφάλι του.

Ανώνυμος είπε...

Αχ, με κόβει η διευθυνση! Τι να κάνω? Γιατί Θανασο-Νανάκο με έκοψες?

fevis είπε...

Φτου ρε γαμώτο το έχασα... Την επόμενη εβδομάδα θα είμαι καρφωμένη στην οθόνη με ποπ κορν και party hat... Ακούγεται τρελό σουξέ...Θα τρελαθού να παίζουν πλάνα ο Λαζόπουλος και ο Θέμος...Φιλιά...

Ανώνυμος είπε...

(Μαλάκα μου, δεν έχω ξαναδεί πιο ΑΣΧΗΜΑ παιδιά από αυτά της Βανδή! ΣΟΚ έπαθα!!!!)

nanakos είπε...

Wahia, μην αισθάνεσαι μόνη! Να αισθάνεσαι τυχερή!!!

Ανώνυμε, δε νομίζω πως αυτά είναι τα παιδιά της Βανδή. Δεν ξέρω γιατί τα κουβαλαέι βέβαια, αλλά μάλλον δεν είναι τα δικά της!

phoinix είπε...

καλέ αυτό είναι το Βανδή?
πως έγινε έτσι?
τελικά όλοι οι blogers μια ματιά τη ρίξανε στο νέο σαπούνι!
το καημένο το Σοφάκι!το γλωσσοφάγαμε!
αν ήτανε καμιά άγνωστη απλά θα την κράζαμε...τώρα την ξεσκίσαμε!

Ανώνυμος είπε...

Θέλω να δω ΤΩΡΑ το πρώτο επεισόδιο, προφανώς είμαι ο μοναδικός Έλληνας μπλόγκερ που το έχασε γκρρρρρρρρρ

Ανώνυμος είπε...

Καλε τι κακιουλες ειναι αυτες που πετανε οι ανωνυμοι... Αχ βρε νανακο, πως φαινεται οτι μαζευεις ολους τους καλλονους-ες εδω μεσα!! :PP Κομπλεξ μικροελληνων αλληλουιαααα

Ανώνυμος είπε...

εγώ είμαι ένας ανώνυμος που δεν γραφει ποτέ άσχημα πράγματα, αλλά και να σας πω ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ δεν θα καταλάβετε οπότε παραμένω ένας ανώνυμος, το μπλογκ σας μου αρέσει αρκετά και έρχομαι συχνά, δεν ψηφίζω όμως ΠΑΣΟΚ, και αυτό είναι όντως ένα κλου

YO!Reeka's είπε...

αυτη που παιζει ειναι η κόρη του καρβέλα;;

Θυμήσου πως με λένε… είπε...

"Αν είχε παέι στη Λάρισα και δεν της άρεσε το κρεβάτι θα είχε γυρίσει σπίτι."

Δηλαδή???

nanakos είπε...

Υο!reeka, δεν ξέρω αν είναι η κόρη του Καρβέλα πάντως είναι μετά βεβαιότητας ο creepy κλώνος της Απόλυτης & Παντοτινής!

Ανώνυμε/η, μην ανησυχείς καθόλου! Ούτε η Ξυνογιαννακοπούλου δεν ψηφίζει πλέον ΠΑΣΟΚ! Οπότε ακόμα και με 'κλου', εμείς παραμένουμε 'κλούλες' ως προς την ταυτότητα σου :-)

'Θυμήσου πως σε λένε', αφού δεν το κατάλαβες πάει να πει πως είναι αποτυχημένο αστείο. Άστο! ;-)

BLUEPRINTS είπε...

πέρα από την πλάκα (που και λίγα λες) άντεξα να δω 3 ολόκληρα λεπτά (μπορεί να είχα πάει και για κατούρημα βέβαια, δεν θυμάμαι, ούτε έχει και διαφορά)

Μαρκησία του Ο. είπε...

Αν και δεν το είδα, από το τρέιλερ και μόνο (που μας το είχαν κάνει έμπλαστρο για μέρες) συμφωνώ απόλυτα μαζί σου νανακουλίνι μου!

μπάι δε γουέι, εγω ήξερα τους 5 δρόμους. Οι 31 ποιοι είναι;

και νομίζω η Νέα Υόρκη όσο να πεις έχει κομματάκι περισσότερους.

μήπως ο ποιητής εννοεί την 31st street? και τους χάλασε η μαγιονέζα στη μετάφραση;

Ήμαρτον..

Tanila είπε...

Eγω πάλι για τη σειρά δεν έχω να πω τίποτα πέρα το ότι κοιμήθηκα μπροστά στην ανοιχτή τηλεόραση και δεν είδα το 2ο επεισόδειο.
Αλλά όσο διαβάζω εδώ μου γεννιούνται ένα σωρό ερωτήματα.
-Ο θανάσης γιατι πηδάει από τα μπαλκόνια;
-Πόσο γάτα είναι ο Θανάσης για να ζει ακόμα παρά τα μπαλκόνια;
-Έχει κι άλλα/ο παιδί η Βίσση;

Crazy Tourists είπε...

Χαχα!! Τέλεια ανάλυση!! Με βάζεις στον πειρασμό να δω ένα (μισό κανά δεκάλπετο) επισόδειο!!

CrazyToursit2

Ανώνυμος είπε...

Αδυναμία στην εισαγωγή σου μεγάλε. Άμα θες να δεις τις ειδήσεις βλέπε ειδήσεις. Κάποιες φορές το λακονίζιν είναι ωραίο πράγμα. Δυστυχώς δεν βλέπω εφαρμογή στην προκειμένη, αλλά εντάξει... μπορείς να αγοράσεις κρεμμαστάρια αν πραγματικά τα χρειάζεσε.

Είμαι σίγουρος πως τα κρεβάτια στην Λάρισα είναι για κάποιους εξίσου αρεστά με τα κρεβάτια γενικότερα σε όλο τον κόσμο. Μπορεί μερικοί άνθρωποι να θέλουν να δουν τον κόσμο. Εκτός και αν πάμε γύφτικα "Ποτέ μην πεις δεν έζησες αφού μακριά δεν πήγες..."

Στο θέμα της Μπάρμπα (χωρίς να δηλώνω φαν) δοκίμασε γυαλιά. Το έχει κάνει η συγκάτοικός μου και έχει αλλάξει η ζωή της.

Τώρα για τις παύσεις τι να πώ... ίσως στην γειτονιά σου να μιλάνε όλοι σαν κουρδισμένοι χωρίς παύσεις. Να τα πάμε ένα ένα; Δεν υπάρχει λόγος. Απλά για να δω Ευριπίδη μου ποιά η απάντηση σου στις κατηγορίες του αυτές. Περί της σειράς, νομίζω είναι πολύ ενδιαφέρον και κάτι το άγνωστο δεν πρέπει να μας τρομάζει. Ίσως ο Ελληνισμός της ομογένειας να έχει εκατοντάδες διαφορετικές προφορές. Αλλά πάλι. Κρεμμαστάρια. Ή καλύτερα: "Ότι δεν καταλαμβαίνω είναι... ακαταλαβήστικο". Διώρθωσέ με αν έχω λάθος.

Κοιμήσου στο επόμενο και δες το μεθεπόμενο. και ξαναμιλάμε.

so-de-lovely είπε...

Αγαπημενη Ανωνυμη!
Εχω βασιμες υποψιες/ελπιδες οτι πισω απο το ταπεινο "ανωνυμος" κρυβεται ειτε η Απολυτη ειτε η κορη της Απολυτης ή τουλαχιστον η αναδεξιμια της το Νικουι!
Απο που συναγω αυτην την ελπιδα;
Μηνα ειναι το λακονιζιν - ΘΕΙΚΟ!!!- μηνα ειναι ο συνδυασμος λεω πολλα τα λεω ασυντακτα και χρησιμοποιω και αγνωστες λεξεις τύπου "κρεμμασταρια" - αραγε τα συνδεει με τα κρεμ μασταρια; - επισης το απολυτο clue ειναι που ξερει τι θα γινει στο μεθεπόμενο επεισοδιο...
Λοιπον Νανακο ΤΙΜΗ ΣΟΥ!

Ανώνυμος είπε...

Polu koultoura epese re file ksfnika... an den se paei nanako gurise kanali ..den xreiazete na pligoneis tin aisthitiki sou me tetoiou eidous skoupidi.. an kai den theoro tin kritiki sou dikaia giatt polu apla (metaksi mas) den peitheis gia kritikos texnis. tileorasis,..etc
Einai polu eukolo n pirovolis me maska alla re file xalarose, esu eisai etoimos na petakseis pos tin eides? hehe
Oso gis to pos douleuoun ta pragmata sto New York asto na to gnorizoun oi autoi pou einai
Tespa .. barethika
ante..