Τετάρτη, Οκτωβρίου 31, 2007

Απροειδοποίητο Διαγώνισμα Κουλεμανσόν


... όλοι έχουμε παέι σε πάρτυ κι έχουμε δοκιμάσει ναρκωτικά αλλά αν παρασυρθείς από όλα αυτά " γίνεσαι φερέφωνο του εαυτού σου".

(Bάνα Μπάρμπα στην εκπομπή 'Κίτρινος Τύπος')


Ερμηνεύστε την φράση εντός των εισαγωγικών.


34 σχόλια:

oni είπε...

"γίνεσαι μια τραγική καρικατούρα, ένα φτηνό ομοίωμα του πρότινος λαμπερού εαυτού σου, πιάνεις πάτο, σφουγγαρίζεις τα πατώματα με την πλούσια κόμη σου και κομίζεις γλαύκα εν Αθήναις"

Close?

Καλημέρα! ^_^

Ανώνυμος είπε...

Kύριε, καλέ κύριε, είμπαι άρρωστο γκαι τρέχει η μπύτη μπου και έβηχα όλο το βράδυ. Καθόλου δε γκοιμήθηκα.
Μπορώ να μπη γκράψω;

nanakos είπε...

Καταρχάς, μην με ρωτάτε: γράψτε ό,τι καταλαβαίνετε και θα βαθμολογηθείτε αντίστοιχα!

Ντανίλα, πάντα κουμπούρα ήσουν! Να υποθέσω πως σου έκοβε βεντούζες ο Billzouk!

Fight Back είπε...

"γινεσαι φερεφωνο του εαυτου σου" = λες αυτα που θελει να πει ο ναρκομανης παρτακιας εαυτος σου, κι οχι αυτα που θα επρεπε να πεις για να σταθεις στη σοουμπιζ και να καλεισαι στον κιτρινο τυπο

λεω γω τωρα

wahia είπε...

Λες ότι θα έλεγε και ο εαυτός σου αλλά δεν τα λες πραγματικά εσύ γιατί είναι ιδέες του εαυτού σου και όχι δικές σου.
πχ 'Πώπω πάλι φερέφωνο έγινα χθες γαμώτη μου, όλο το πάρτυ πήρα πάλι. Πάει τελευταία φορά που παρασύρομαι από όλο αυτό'

nelsus είπε...

"ανεβαίνεις πάνω στα τραπέζια, γδύνεσαι, κάνεις πράγματα οπουδήποτε και με οποιονδήποτε που κοκκινίζω ακόμα και στη σκέψη του να σας τα πω και με αυτόν τον τρόπο προβάλλεις τα φυσικά εννοείται ταλέντα σου για να ανέβεις στα σκαλοπάτια της showbiz". Άντε βρε και στα δικά μας...

kanataki είπε...

"ενώ από λαικιά ξεπεσμένη σε βιντεοταινίες, ανεβαίνεις ένα επίπεδο και γίνεσαι δευτεροκλασσάτη, βάζεις τρικλοποδιά στον εαυτό σου και αναφωνείς Φέρε φονο"

υγ πέρασα?

με αγωνία
η γεροντογοργόνα του θερμαικού

Idάκι είπε...

Πω πω πάλι αδιάβαστη με πιάνει (πού να βρεις Τατιάνα εδώ;!!)

Πρώτα πρώτα η κοπέλα (χμφ) εξήγησε πως ΜΟΝΟ αν παρασυρθείς από τα πάρτυ και τα ναρκωτικά "γίνεσαι φερέφωνο του εαυτού σου". Άρα αν απλά δοκιμάσεις τη γλιτώνεις. Νομίζω ότι το θέμα έχει να κάνει με βόλιουμ (όχι βάλιουμ) περισσότερο. Δηλαδή σε χαμηλές παρτοδοσολογίες απλά ξεφωνίζεις ό,τι σου κατέβει αλλά αν παρασυρθείς μαγικά μεταμορφώνεσαι σε ντουντούκα και οι πάντες έχουν την τιμή να σε πάρουν χαμπάρι.

Προκύπτει ότι φερέφωνο=ντουντούκα, πιθανότατα από το φέρε[τομεγά]φωνο.

kanataki είπε...

επίσης ήρθα πάλι ξυπνήσω το δημόσιο αίσθημα μπας και με υποστηρίξει( το δημόσιο αίσθημα) κα δεν κοπώ από τον εμπαθή, κακό και εκδικητικό nanako....

nanakos είπε...

ΓεροντοΤαπερντόνα του Θερμαικού, μην ενοχλείς τους συμμαθητές που τους τρώει το στρες. Και μην απευθύνεσαι στο δημόσιο αίσθημα γιατί εδώ είμαστε ιδιωτικό φροντιστήριο!
Προτείνω να ξαπλώσεις και να σηκωθείς λίγο πριν σου κάνουν τη λοβοτομή!

Ανώνυμος είπε...

"πετάγεσαι στην τέταρτη διάσταση και παίρνεις 'μικρόφωνο' στον εαυτό σου"


irrelevant

One Big DJ είπε...

Xaire daskale!
h dikh mou eksigish einai

''stekesai brosta ston kathrefti kai aytoksefwnizesai mexri na bgalei o kathreftis xeria kai na se moutzwsei''!

Dust Road είπε...

Φοράς αποκλειστικά Ferre και μιλάς φωναχτά για τον εαυτό σου

Loucretia είπε...

Η φραση αυτη ειναι τοσο απιστευτα κουλη (δλδ περιεχει γενναιο κονταροχτυπημα των εννοιων) που θα εισηγηθω να μπει στη Wikipedia ως ερμηνεια της λεξης "blogger".

Ελπιζω να συμφωνησουν οι Ελληνες bloggers με τη προταση μου και να μην κατεβουν και οι 22.500 σε διαδηλωση στο Συνταγμα φορωντας κιτρινα μπλουζακια εις ενδειξη διαμαρτυριας :-ΡΡ

Υ.Γ.Δασκαλε, επειδη πασχω απο σοβαρη διαταραχη που ονομαζεται Συνδρομο του "Βγαλτε Τωρα Αμεσως Μια Κολλα Χαρτι" σε προειδοποιω οτι την επομενη φορα που θα βαλεις αφνιδιο τεστ θα απουσιαζω γιατι θα κηδευω για 18η φορα τον παππου μου :-ΡΡΡ

fevis είπε...

"Ξυπνάς το πρωί σε λάθος μέρος με λάθος παρέα και αναρωτιέσαι που σκατά το είχες το μυαλό σου όταν αποφάσιζες να σκύψεις... Ξανά.."

Ανώνυμος είπε...

νομίζω ότι είναι ένα σχόλιο στην ταπεινοφροσύνη. αν δηλαδή ο ευατός σου κατεβάζει δίαφορες ιδέες και άλλα κουλά, εσύ δεν πρέπει να κάθεσαι και να τα δέχεσαι όλα αβλεπή αλλά θα πρέπει να τα φιλτράρεις μέσα από μία κριτική θεώρηση και να απορρίπτεις τα περισσότερα (εξ ου και ταπεινοφροσύνη αφού βγάζεις τον ευατό σου κουλό, στην περίπτωση που γίνεσαι λιάρδα απλά χάνεις την ικανότητα να κάνεις οποίαδήποτε κριτική οπότε όχι μόνο δέχεσαι ότι μαλακία κατεβάσει η κούτρα σου αλλά την αμολάς κιόλας χωρίς να λογαριάζεις τις συνέπειες για τους άμοιρους συνανθρώπους σου, όπερ και μάλλον σημαίνει ότι η κ. Μπάρμπα στην εν λόγω εκπομπή ήταν εξίσου λειώμα

τι να πω? μάλλον θα πρέπει να με πληρώσει που έκανα αυτή την παπαρία να φαίνεται λογική

Suspect είπε...

whatever i remember i am glad

kangerlussuaq είπε...

Κύριε, κύριε, προλαβαίνω να απαντήσω;

Άλλη μια ανεκτίμητα πολύτιμη διδαχή προστίθεται στο ΠΝΣΜ (Πάνθεον των Νουθεσιών της Σχολής Μπάρμπα).

Το μήνυμα είναι καρα-κατα-κοινωνικό. Παρά τη χρήση του 2ου ενικού, πρέπει να έχουμε υπ' όψιν πως -γενικά- η Βάνα δεν γενικολογεί και το λέει τα σύκα σύκα: μακρυά απο τα ναρκωτικά. Αν δεν θες να γινεις σαν εμένα (τη Βάνα) και να αρχίσεις να λές παπαριές (καλή η ώρα όπως εγώ, η Βάνα) μείνε μακρυά από τα ναρκωτικά και τα πάρτυ του Τριανταφυλλόπουλου.

Είναι γνωστό άλλωστε ότι η φράση "Χύνει η βάνα μπάρμπα", που λένε πως ακούστηκε στο εν λόγω πάρτυ, προήλθε από τα χαλασμένα υδραυλικά στο χώρο του πάρτυ (εκείνου με τα ναρκωτικά), και μεταφράζεται ως "Στάζει η βρύση θείε". Οποιαδήποτε άλλη παρ-ερμηνεία της ανωτέρω φράσης είναι καθαρά συμπτωματική.

Ανώνυμος είπε...

λοιπόν,
τελευταιοσ αλλα οχι καταιδρωμενοσ, εγςθα ειμαι αυτοσ ο οποιοσ θα παρει τημεγαλυτερηβαθμολογια.
καιαυτο γιατι.: υπαρχουν 2 ενοιεσ για τηλεξη φερεφωνο.η πρωτη ειναι αυτη τησ μεταφορασ τησ φωνησ.και δεν εννοω το γραμοφω, αλλα ον εντυπολογο(περιοδικα- εφημεριδεσ).ηδευτερη εννοια ειναι αυτη που εκφραζομε τισ αποψεισ καποιου αλλουκαι οχι τησ δικεσμασ.ο Σπυλιοτοπουλοσ ειναι φερεφωνο τουκαραμανλη. εκφραζειδηλαδη την αποψη τουαρχιγου του.αλλαλοιπον κυριε νανακο, θελετε να καταληξετε στο συμπερασμα οτι αν η κα μπαρμπα θελει να χρεισημοποιείτέτοιεσ λέξεισ.καλόθα είναι να μην το κανει γιατι γινετε "σουργελο του εαυτου τησ".
χαχαχαχαχαχα
τοσοευκολο!!!!!!!!!
βασίλησ

Ανώνυμος είπε...

λοιπόν,
τελευταιοσ αλλα οχι καταιδρωμενοσ, εγςθα ειμαι αυτοσ ο οποιοσ θα παρει τημεγαλυτερηβαθμολογια.
καιαυτο γιατι.: υπαρχουν 2 ενοιεσ για τηλεξη φερεφωνο.η πρωτη ειναι αυτη τησ μεταφορασ τησ φωνησ.και δεν εννοω το γραμοφω, αλλα ον εντυπολογο(περιοδικα- εφημεριδεσ).ηδευτερη εννοια ειναι αυτη που εκφραζομε τισ αποψεισ καποιου αλλουκαι οχι τησ δικεσμασ.ο Σπυλιοτοπουλοσ ειναι φερεφωνο τουκαραμανλη. εκφραζειδηλαδη την αποψη τουαρχιγου του.αλλαλοιπον κυριε νανακο, θελετε να καταληξετε στο συμπερασμα οτι αν η κα μπαρμπα θελει να χρεισημοποιείτέτοιεσ λέξεισ.καλόθα είναι να μην το κανει γιατι γινετε "σουργελο του εαυτου τησ".
χαχαχαχαχαχα
τοσοευκολο!!!!!!!!!
βασίλησ

nanakos είπε...

Βασιλάκ, την επόμενη φορά να ξέρεις πως το κουμπί "w" στα ελληνικά είναι το 'σου' το τελικό, κοινώς 'ς'!
Την επόμενη φορά που θα μας βγάλεις τα μάτια θα σου στείλω με ντελίβερι την ΤσαπερΝτόνα, που είναι και γειτόνισα σου!

Aurelia Aurita είπε...

Λοιπόν,είναι απλό:η Βάνα κάποτε όταν ήταν μικρή άκουσε το τραγούδι me,myself and I και συμπέρανε πως εμείς και ο εαυτός μας είμαστε δύο διαφορετικά πράγματα.Ενώ χωρίς ναρκωτικά οι δυο μας ούτε να χέσουμε ο ένας τον άλλον,άμα βάλουμε στο στόμα κακά πράγματα,αφ'ενός ο εαυτός μας γίνεται ντίρλα και λέει ό,τι μαλακία του κατέβει,αφ'ετέρου εμείς είμαστε τόσο χώμα που δεν μπορούμε να σκεφτούμε δικά μας και λέμε τα ίδια με αυτόν

(η Άντζελα Δημητρίου πέθανε-χτύπα ξύλο-,ζήτω η Βάνα!)
:)

Loucretia είπε...

ΒΑ-ΣΙ-ΛΗσ!
ΒΑ-ΣΙ-ΛΗσ!
ΒΑ-ΣΙ-ΛΗσ!

ψηφιζω Βασιλη, γιατι ειναι ο μονος που αγνοησε την ιδιοτητα του σεπτου μας Διδασκαλου και τον προσφωνησε -με ανυποψιαστη αθωοτητα- "κυριε νανακο"!!!

Επισης τον συγχαιρω για τη νεα μεθοδο γραφης που εφηυρε, η μονη που αρμοζει σε τεστ κουλεμανσον!

Cookie Basher είπε...

Πρόκειται σαφώς για σπάνια περίπτωση σχιζοφρένειας με εκδήλωση διχασμού προσωπικότητας, όπου οι δύο προσωπικότητες συμπίπτουν, οπότε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα απολύτως.

nanakos είπε...

Βασίλ, να δώσω το τηλέχωνο σου στη γνωστή τραγανίστρα και κληρονόμο του φροντιστηρίου Κουλεμανσόν Λουκρητία??!

nanakos είπε...

By the way, οι απαντήσεις σας - με ελάχιστες εξαιρέσεις- είναι φοβερά κάτω του μετρίου!! Ευτυχώς που δεν στέλνουμε άγημα στην παρέλαση γιατί θα μέναμε χωρίς παραστάτη!

ΕΥΓΕ!

oni είπε...

Emena ola apotoma kai asxhma mou milate teleytaia KYRIE nanako kai 8a kanw komma me thn tsaperdona th gerontogorgona tou 8ermaikou :( Sniff, eimai kai arrwstos!

BLUEPRINTS είπε...

α, όλα κι όλα, δεν είσαι εντάξει δάσκαλε, εκεί που γυρίζω κουρασμένος από δουλειά και λέω ας ρίξω μια ματιά στους αγαπημένους της μπλοκόσφαιρας (το γνωστό μηλαράκι/γλύψιμο) νάσου και το απροειδοποίητο τεστ... κάπως έτσι πάντως "σκέφτηκε" κι η Βάνα και σου λέει: ας πω και κάτι βαρύγδουπο, ζούγκλα είναι ούτως ή άλλως εδώ που βρίσκομαι, ποιός θα με παρεξηγήσει, οι υπόλοιπες μαϊμούδες; όλο και σε κάποιο πολιτικό πάνελ θα άκουσε το κοριτσάκι τη λέξη "φερέφωνο", ωραία λέξη της φάνηκε κι αυτό ήταν όλο, πως κάνετε ποιά έτσι;

billzouk είπε...

Αυτο το πραγμα που με μπλεκετε συνεχεια με την τανιλα, εχει καταντησει αηδια, οσο και τα ξεπερασμενα ναρκωτικα, που πηρε η Βανα και υπεγραψε να παρουσιασει την περυσινη εκπομπη της, γινομενη φερεφωνο του εαυτου της! Μετα διαβασε την συγκεκριμενη ατακα στο μπλογκ του Σαντος και την εκσφενδονισε. Αυτα!

Ανώνυμος είπε...

Apaitoume (kala monos mou apaitw,alla wraia den einai i poutania oti taxa mou ekfrazeis mia aoristi,muthiki,fanatiki sullogikotita?):
O Basilis na synexisei na grafei to sigma etsi kai malista, na proferetai ws:"sch". Basilisch.-

e-Lawyer είπε...

Δεν "γίνονται" πράγματα στην Ελλάδα.

Ανώνυμος είπε...

Το βρήκα το βρήκα. Προβάλλει τον εαυτό της σε ολόγραμμα και μετά όλα γίνονται!

€lisavet είπε...

"Ζαλίζεσαι απ'τη μέθη των ναρκωτικών και οι φωνούλες του μυαλού σου ουρλιάζουν μέσα σου, σαν ένα παλιό ραδιόφωνο, που χάνει τις συχνότητες καθώς το φέρυ απομακρύνεται απ'το λιμάνι κι η μουσική πλέον δίνει τη θέση της σε παράσιτα... που θα σε στοιχειώνουν για πάντα!"

*Επίσης θα ήθελα να προσθέσω, ότι δε γινονται πράγματα στην Ελλάδα...

Ανώνυμος είπε...

Eίναι πάρα πολύ απλό αγαπητέ Νανάκο και θα στο πω εγώ που έχω χαιδέψει το σκύλο σου και ξέρω (έστω και καθυστερημένα, πάντα είχα προβλήματα στα τεστ, έκανα κοπάνες).
Αυτό που εννοεί η Βάνα είναι το γνωστό σύνδρομο είμαι-πολύ-μεγάλη-ντίβα-για-να-μιλάω-στον-πρώτο-ενικό.
Δηλαδή ηθοποιοί του βεληνεκούς της Βάνας, έχουν ξεπεράσει τον εαυτό τους, οι μεγάλοι ρόλοι που έχουν ερμηνεύσει κατά τη διάρκεια της λαμπρής τους καριέρας (βλέπε σχετικό λήμμα:κλαδεύω τις ελιές και παίρνω πίπες στον Τζωρτζόγλου), αυτές οι ερμηνείες μεγαθήρια λοιπόν, έχουν εμφυσήσει στην ψυχή της θεατρίνας με αποτέλεσμα να απορροφάται τε-λεί-ως η πραγματική της προσωπικότητα και να χάνεται μέσα στους χαρακτήρες της. Γι'αυτό και της αξίζει και όσκαρ.

Παράδειγμα:
Σερβιτόρος στο Da Capo:
- Τί θα πάρετε κιουρία Μπάρμπα?
Βάνα Μπάρμπα:
- Η Βάνα Μπάρμπα θα ήθελε ένα φρεντουτσίνο.

Θαυμάστρια στο δρόμο:
-Κιουρία Μπάρμπα, θα μου δώσετε ένα αυτόγραφο?
Βάνα Μπάρμπα:
- Η Βάνα Μπάρμπα ρωτάει αν έχεις στυλό γιατί η Βάνα Μπάρμπα ποτέ δεν αρνείται να δώσει χαρά στον κόσμο που την αγαπά.

και ούτω καθ'εξής.
Όπως καταλαβαίνουμε όλοι η Βάνα Μπάρμπα έχει γίνει φερέφωνο του εαυτού της.
Τα ναρκωτικά τα παίρνουν αυτοί που βλέπουν τα σήριαλ όπου πρωταγωνιστεί η Βάνα Μπάρμπα.
Κρούσματα του προαναφερθέν συνδρόμου έχουν παρατηρηθεί και στο τηλεοπτικό κοινό της Βάνα Μπάρμπα.
Τις προάλλες η καθαρίστριά μου μού είπε: [quote] Η Φραντζέσκα- Βιόλα Χότζα ρωτάει αν έχετε τίποτις ασιδέρωτα, να τα πατήσει λίγο, πρίν φύγει. [end quote]

Υ.Γ: Βάνα Μπάρμπα.