Παρασκευή, Μαρτίου 24, 2006

Soul II Soul

Προχθές διάβασα το άρθρο του περιοδικού SOUL για τους bloggers. Διαβάζω έτσι κι αλλιώς το περιοδικό αλλά αυτή τη φορά ομολογώ πως το διάβασα με μεγαλύτερο ενδιαφέρον για να ανακαλύψω τι στα κομμάτια γράφει για τους bloggers κι έχει γίνει εδώ το Σούλι! Δυο bloggers -που δεν αναφέρουν τα μπλογκονόματα τους- μιλάνε για τις κατηγορίες των μπλόγκς.
Τα χωρίζουν σε 10 κατηγορίες και αναφέρονται στα μπλόγκς που φιλοδοξούν να δημοσιευθούν, στους μετα-μπλόγκερς, τα χιουμοριστικά μπλόγκς, τα μπλόγκς που τη μια μέρα 'πεθαίνουν' και την άλλη έχουν 12 νέα πόστς, στα γκέι μπλόγκς, στα ρομαντικά κλπ κλπ.
Hell unleashed! Ποιός είδε τους bloggers και δεν τους φοβήθηκε! "Και ποια είσαι 'ΣΥ / που θα μου πεις ΕΜΕΝΑ" και τέλος πάντων ένα άνευ προηγουμένου κουλεμανσόν. Λάσπη ενάντια στους δημοσιογράφους που δεν λένε τα blogονόματα τους - είμαι βέβαιος πως θα γινόταν το ίδιο αν έπρατταν το αντίστροφο. Θεούς και δαίμονες απειλούν οι μπλόγκερς.
Όλα αυτά για ένα χιουμοριστικό άρθρο σε ένα μηνιαίο περιοδικό που προσωπικά βρήκα και πολύ αστείο! Και φαντάζομαι πως είναι καλύτερο να γράψεις για τα ρομαντικά μπλόγκς λέγοντας πως οι συγγραφείς τους "Τρώνε πεπόνι στο μπαλκόνι και ενίοτε ποστάρουν φωτογραφίες από τις διακοπές τους!". Νομίζω πως είναι ένα πολύ εύστοχο κι έξυπνο σχόλιο για μπλόγκς όπως αυτό της Σούζυς ή του Βατραχοκόριτσου. Ή όταν μιλάνε για τα χιουμοριστικά μπλόγκς και λένε πως "οι καριερίστες του είδους σκέφτονται σοβαρά να προσθέσουν ηχογραφημένα γέλια στις σελίδες τους. Γαμώ;" , βλέπω τον εαυτό μου σε αυτές τις λέξεις. Δεν είμαι καριερίστας αλλά αυτό με τα γέλια όντως το έχω σκεφτεί!! Γιατί θα έπρεπε να με προσβάλλει; Ίσως δεν προσβάλλομαι γιατί έχω τρομερά πεσμένο τον δείκτη αυτοεκτίμησης και το μυαλό μου φτάνει μέχρι το επόμενο σουξέ του Τριαντάφυλλου. Perhaps, perhaps, perhaps!
Ίσως πάλι δεν προσβάλλομαι γιατί το να αναγνωρίσω τον εαυτό μου σε μια τέτοιου είδους κατηγοριοποίηση είναι κάτι που μπορώ να αντιμετωπίσω με χιούμορ. Ίσως γιατί δεν παίρνω τον εαυτό μου τόσο σοβαρά και σε τελική ανάλυση δεν με νοιάζει τι θα γράψει και ο καθένας. Αν έμαθα κάτι αυτόν τον ένα χρόνο που πέρασα μαζί σας είναι πως στη μπλογκόσφαιρα το μόνο που έχει σημασία είναι η μοιρασιά. Τίποτε άλλο. Εδώ -υποτίθεται- πως ΟΛΑ επιτρέπονται και ΟΛΑ μπορούν να λεχθούν. Και η οποιαδήποτε κριτική δεν γίνεται για να βγούμε στα μπαλκόνια με τα τσόκαρα και να κραζόμαστε. Απλά γίνεται και την αντιμετωπίζουμε ο καθένας με τον δικό του τρόπο, συνήθως με χιούμορ. Δεν ήξερα πως το χιούμορ μας τελειώνει όταν κλείνουμε το μόνιτορ και ανοίγουμε τις σελίδες ενός περιοδικού.
Πίστευα πως η 'μπλογκόσφαιρα' χειροκροτεί το αστείο και το εύστοχο. Έστω κι αν μπαίνουμε εμείς στο μικροσκόπιο. Κανείς δεν είναι υπεράνω κριτικής και κανένας δεν είναι αναρμόδιος να κρίνει. Ελπίζω την επόμενη φορά, σε πιθανά μελλοντικό άρθρο να είμαστε όλοι πιο ψύχραιμοι. Ειδικά όσοιέχουμε μεγάλη ιδέα για τον εαυτό μας καλό θα ήταν να φερόμαστε και με την αντίστοιχη ευγένεια, αξιοπρέπεια και σεβασμό. Η μπλογκόσφαιρα είναι πολύχρωμη. Ούτε ροζ, ούτε κίτρινη.

(Το εν λόγω άρθρο παραχωρήθηκε κατόπιν αδείας στον Art Attack -που το ζήτησε με εξαιρετικά ευγενή τρόπο- και θα το βρείτε εκεί)

15 σχόλια:

xxx είπε...

Πολύ σωστά! Την καλημέρα μου:)

dgalanis είπε...

αστείο? εύστοχο? right ...

nanakos είπε...

Ela vre Man, cheer up... den xalase o kosmos, nomiza pws den xaneis efkola to xioumor sou ;-)

Gourouna είπε...

Νανακουλίνι μου άρεσε κι εμένα το άρθρο! Τώρα γιατί οι 2-3 ξινοί/ες της blogόσφαιρας έκαναν τόση φασαρία για ένα χιουμοριστικό κείμενο, δεν το κατάλαβα. Προφανώς ζήλεψαν που δύο bloggers έχουν την ευκαιρία να δημοσιεύουν και κάτι εκτός των blog τους.

Αγάπη μου γλυκιά, σε έσενα μιλάω Gloria, τι ανωριμότητες είναι αυτές; Ούτε με τα άρθα της Σούπερ δεν παθιαζόμασταν τόσο...

Αχ, σοβάρεψα και δε μου πάει. Συγνώμη.

Μάκια πολλά πολλά!

loukoumaki είπε...

Διάβασα και εγώ το άρθρο και έσκασα στα γέλια! για κάθε μια από τις κατηγορίες που περιέγραφε μπορούσα να βρω 1-2 blogs που ταιριάζαν γάντι! Για να πω την αλήθεια δεν φαντάστικα ποτέ ότι κάποιους θα τους ενοχλούσε! χουμορακι βρε!

Γιουτζίν είπε...

Νανάκιε γεια,
Μία χαρά μου φάνηκε το άρθρο και γέλασα (αν και μεταξύ μας, ήταν γραμμένο στα πεταχτά).

Γαμώτο! γιατί εγώ δεν έπεσα πάνω σε αντιδράσεις; Μάλλον περιδιαβαίνω σε μπλογκς που δεν περιέχουν νάρκες :(

Idάκι είπε...

Ε καλά, πάντα συνήθιζα να κατηγοριοποιώ τους ανθρώπους βάσει των αντιδράσεών τους στο χιούμορ του Φραγκούλη... Ή τον πιάνουν, ή όχι, ή νομίζουν πως τον πιάνουν αλλά καταλαβαίνουν τα ανάποδα!

Αφήστε τις κακιάρες να ξελυσσάξουν βρε, με τι θα γελάμε εμείς;

Βασιλική Παπαδημητρίου είπε...

με εκανες και πηγα και πηρα το εν λογω περιοδικο.
διαβασα το αρθρο.
δεν μπορω να σχολιασω τον αρθρογραφο διοτι και δεν με αφορα και δεν ειμαι κριτικος.
εχω να ποσταρω και αυτο το βρισκω πιο ενδιαφερον.....
;)

nanakos είπε...

Μόνο η Γουρούνα είναι η διαβασμένη! Κόκι, Γιουτζίν ακούστηκαν λίγες γκρίνιες από τον Ναυτίλο, τον Μπρούς, τον Μανιφέστο, πολύ διακριτικά κι ευγενικά από τον Αρτ Αττάκ και άλλους. Το θέμα δεν είναι όμως αυτό. Το θέμα όμως όπως είπαμε δεν είναι αυτό :-)

Loucretia είπε...

Απαπαπα, θα απαιτησω την επομενη φορα να υπαρξει ξεχωριστη κι επωνυμη κατηγορια για τις Βοργιες, ειναι δυνατον ν' αγνοειται η προσφορα μας, η συνεπεια μας στην εξυπηρετηση των υψηλων στοχων της μπλογκοσφαιρας, η ανιδιοτελης καταθεση της ψυχης μας, το ανυπερβλητο χιουμορ μας, η απαραμιλλη ευγενεια κι ομορφια μας;

Και πριν βαλω τα scholl μου και βγω στο μπαλκονι, προειδοποιω οτι αν δεν μας αφιερωσετε το σαλονι του επομενου τευχους, θα γραφουμε μονο στη Φωνη της Καρπαθου, ετσι για να μαθετε αχαριστοι συντακτες :-ΡΡΡ

northaura είπε...

ούτε εγώ έπεσα σε μπλογκς που κράζουν...αυτή πάντως η αυτοτροφοδότηση των μπλογκς από τους δημοσιογράφους νομίζω ότι θα 'χει πολύ ενδιαφέρον στο μέλλον.

και μια χαρά τα λές νανάκε!

Sadie είπε...

Well said, very well said, baby! Egw na deis gelio pou eriksa.

Me egrapses sta paparia tou Lenny gia to allo pou sou esteila e??? Ama erthw kai ton apagagw kai meta zitaw lytra, tha ftaiw egw!

vasvoe είπε...

και πού το ξέρουμε ότι ήταν μπλόγγερς που τα είπαν αυτά;; αφού ήταν ανώνυμοι... μπορεί να τα έβγαλε ο αρθογράφος από το μυαλό του!

nanakos είπε...

Το είπαν Vasvoe μου στην αρχή του άρθρου. Όπως είπαν και πως δεν αποκαλύπτουν τα blogs τους γιατί σκοπό τους δεν είναι ν'αυξήσουν την αναγνωσιμότητα τους.

dgalanis είπε...

"δεν αποκαλύπτουν τα blogs τους γιατί σκοπό τους δεν είναι ν'αυξήσουν την αναγνωσιμότητα τους".

δεν αποκαλύπτουν τα blog τους γιατί είναι κότες ... ίσως