Πέμπτη, Μαρτίου 23, 2006

Reality Bites


Χτες στη δουλειά μου είχα μια πάρα πολύ παραγωγική ημέρα. Σβήστε το παραγωγική. Επιμορφωτική ήθελα να πω. 14 παιδιά που σιχαίνονται το "δήθεν", το "ευτελές", το κάθε τι "κενό" και που μοναδική φιλοδοξία τους είναι να βάλουν το δικό τους λιθαράκι στο μουσικό Σινικό Τείχος του Σαββόπουλου και του Παπακωνσταντίνου μου έμαθαν τα εξής:

1. Αυτά που ξέρατε για το κομοδίνο, να τα ξεχάσετε: Κομοντίνο το λένε, έχει σχέση με κάποιον Κωνσταντίνο (δεν διευκρινίστηκε) και υπάρχουν βάσιμες υποψίες πως είναι το μοναδικό έπιπλο στο σπίτι που έχει ονομαστική επέτειο.

2. Μετά από γκάλοπ που πραγματοποίησαν μεταξύ τους τα παιδιά επιβεβαιώθηκε πως μεθαύριο Σάββατο 25 Μαρτίου έχουμε διπλή γιορτή: γιορτάζουμε την Κοίμηση της Παναγιάς (που μας φυλάει) ΚΑΙ το "ΟΧΙ" που βροντοφωνάξαμε στους Βαυαρούς. Χρονολογία δεν διευκρινίστηκε γιατί θεωρήθηκε πολύ ταπεινωτικό να μπουν σε τέτοιες λεπτομέρειες (μην γίνει ρεζίλι κάποιος που ΙΣΩΣ και να μην θυμάται). Επίσης, έξτρα πόντους πήραν 4-5 παιδιά που γνώριζαν πως κάθε τέτοια μέρα γίνεται και παρέλασις.

3. Σε ένα από τα βιβλία που διάβαζαν τα παιδιά εντοπίστηκε η λέξη "αμάλγαμα". Η παραγωγή έκανε τα ανθρωπίνως δυνατά για να τη πετάξουν όξω από το σπίτι αλλά ήταν πλέον αργά: η οδύσσεια της είχε ξεκινήσει. Μετά από 18 περίπου λεπτά σπαζοκεφαλιάς και γλωσσοδέτη αποφασίστηκε πως η εν λόγω λέξη ήταν τυπογραφικό τρυκ και ο συγγραφέας εννοούσε "άγαλμα".

4. Το βιβλίο "Να ζεις, να αγαπάς και να μαθαίνεις" το έχει γράψει κάποιος Μπου-σκάγια. Στην ερώτηση "αυτός είναι ο γκόμενος σου;" η κοπέλα που διάβαζε το εν λόγω βιβλίο απάντησε διστακτικά "όοοοχι". Από το ύφος της δεν φάνηκε και πολύ σίγουρη.

5. Τα αυθεντικά cds έχουν ημερομηνία λήξης. 10 χρόνια το πολύ. Αν συνεχίσουν να παίζουν μετά από 10 χρόνια είναι παράνομα και μπορεί να συλληφθείτε.

Bonus νηστήσιμη info: Ο πνευματικός ενός παιδιού του είπε πως στη νηστεία αν λιμπιστείς μια μπανιέρα κεφτέδες μπορείς να την φας. Η νηστεία είναι περισσότερο δίαιτα, γιατί όταν ο Χριστούλης σταυρώθηκε ήταν πετσί και κόκκαλο. (Η συζήτηση αυτή είχε και άλλες, φιλοσοφικές κυρίως, παραμέτρους αλλά με είχαν ήδη μαζώξει οι paramedics οπότε και δεν παρακολούθησα)

Λέξεις & φράσεις για τη καρτέλα:
- Κριτική σε κάποιον που τραγουδάει τόσο βαρετά που σε παίρνει ο ύπνος: με ταξίδεψες
- Ο σπουδαίος τραγουδιστής/ συνθέτης κλπ κλπ : γαμάει ο πούστης
- "Χούφτωσε τα βυζιά μου": πιάσε τη καρδιά μου να δεις

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

" ... min fygeis
den xerw pws n'antista8w
s'afto poy me travaei sto vytho".

Den exei sxesi me to post alla "Min fygeis".

snikolas είπε...

Nanako βλέπω πως είτε είσαι μπροστά στην τηλεόραση και παρακολουθείς ντοκιμαντέρ της NET είτε είσαι στην δουλειά ένα και το αυτό! Μαθαίνεις διάφορα ενδιαφέροντα πράγματα. Μήπως θέλετε να προσλάβετε και μένα ρε συ; Ξεχνάω αυτά που ήξερα και μαθαίνω τα καινούργια σε χρόνο dt σου λέω… δεν θα έχω πρόβλημα να αντεπεξέλθω στις ακαδημαϊκές απαιτήσεις της παρέας.

Xilaren είπε...

Yodaaaaaaaaaaa!

Sadie είπε...

Eytyxws pou mou to thimises, sou stelnw mailaki AMESAAA!!!

Neilys είπε...

ahahahahahahahaha pethana me to skuli!! theiko!!!!!!!!!!! hehehe etsi tha tis ntisw ki egw tis dikes mou xexexe

nanakos είπε...

Ελα Νικολάκι μου, θα περάσουμε υπέροχα! Μόλις άδειασε και μια θέση. Και λέγοντας "άδειασε" γύρευε εσύ τώρα :-) Πάρε το Λουκουμάκι κι έλατε!!!

Chaca-Khan είπε...

bloggo-meeting (i.e. μεθύσι κ χορός) το σάββατο.αυτό το μήνυμα έχει γραφτεί με τον ίδιο τρόπο σε πολλά άλλα blogs. όποια κάποιος θεωρούσε κάτι. feel free να το διαδώσεις όπου θες. συντονίσου

Λαμπρούκος είπε...

Βρε καλά δε ντρέπεσαι, τι έκανες στο ζωντανό?
Αυτό για το Μπουσκάγια το έχω ακούσει και εγώ, ότι τα έχει δηλαδή με κάποια δικιά μας...

jojo είπε...

απίστευτη φάτσα ο σκύλος!
και πολύ υπάκουος πρέπει ναναι για να καθήσει να τον ντύσουν έτσι...

πάντως, νάσαι καλά βρε νανάκο, που ότι μαθαίνεις φροντίζεις να μας το μεταδίδεις γιατί αλλιώς στουρνάρια θαμασταν ακόμα!

Ανώνυμος είπε...

Ο σκύλος-Υoda ολα τα Ευρά!!!!