Πέμπτη, Μαρτίου 09, 2006

Life is a box of chocolates

Υπάρχουν συνάνθρωποι που ξυπνάνε κάποιο πρωί και συνειδητοποιούν πως τα χρόνια πέρασαν, οι πίκρες έσκαψαν ρυτίδες και δεν θυμούνται πότε έκαναν την τελευταία τους ευχή. Άνθρωποι που θυμουνται τους εφιάλτες της νύχτας που πέρασε και διαπιστώνουν πως θυμούνται και τους εφιάλτες πολλών, πολλών, πολλών άλλων βραδιών. Και ξεκινάνε τη μέρα τους σε μια ζωή που δεν τους χωράει.

Με πολύ μικρές αλλαγές αυτή είναι η ζωή μου. Ξύπνησα προχτές το πρωί και η ζυγαριά μ' έδειξε 95 κιλά (και μη φανταστείς πως είμαι και κανένας Μητσιμπόνας, 1,78 άνθρωπος είμαι). Πως πέρασε το Σαββατοκύριακο; Πόσο έφαγα πια; Που πήγαν οι ηρωικές μέρες που το πρώτο ψηφίο της ζυγαριάς ήταν το 8; Οι αναμνήσεις με χαστουκίζουν αδυσώπητα!
Σάββατο βράδυ, 02:30: τρία μεγάλα κομμάτια λαζάνια, 16 κεφτέδες, φέτα φέτα φέτα, δυο κομμάτια κέικ σοκολάτας και λίγο ψωμί - γιατί η γιαγιά μου λέει πως αν δεν φας ψωμί είναι σα να μην έκατσες στο τραπέζι. Μέχρι να ξημερώσει ο Θεός τη μέρα του, είχα ένα φούσκωμα και όλο το βράδυ έβλεπα πως ήμουν σε μια βάρκα που ταξίδευε και όλοι οι παίκτες από το ριάλιτι μου κουνούσαν το μαντήλι από τη προβλήτα. Τα βλήτα!
Χρειάστηκε μια κόκα κόλα, ένας καφές, ένα ποτήρι φρεσκοστιμμένο λεμόνι, λίγο αρνί, μερικές πατάτες φούρνου και μια γαβάθα τζατζίκι για να χωνέψω - αργά το απόγευμα της Κυριακής.
Πιθανότητες να ανήκω στην κατηγορία όσων παχαίνουν ακόμα και με τον αέρα: μάλλον καμία!
Πριν 15 μέρες, είχα πει σε φίλους μου ότι πάσχω από μια σπάνια αρρώστια και πρέπει να τρώω ένα cheeseburger ανά 2 ώρες αλλιώς θα πεθάνω. They nearly bought it!
Xτες το πρωί λοιπόν, ξύπνησα και είπα πως από σήμερα θα μειώσω το φαγητό γιατί σε λίγο δεν θα χωράω στις κάλτσες μου και η ζυγαριά αντί για νούμερο θα γράφει "... to be continued".
Ήπια, λοιπόν, δυο ποτήρια νερό κι έφυγα από το σπίτι (για τη δουλειά, όχι για μετανάστης).
Στο σταθμό με έπιασε μια λιγούρα κι έφαγα μια λουκανικόπιτα (το πρωί είμαι ελεύθερος να φάω ό,τι θέλω).
Κατά τις 12 ήθελα κάτι γλυκό και έφαγα μια μπανάνα. Και γλυκό και φρούτο - και βουνό και θάλασσα. Μόλις την έφαγα εξακολουθούσα να θέλω γλυκό κι έφαγα 2 "Κουκουρούκου" που είχα στη τσάντα για ώρα ανάγκης.
Για μεσημέρι έφαγα ένα σάντουιτς πολύ βιαστικά - σα να μην το έφαγα δηλαδή.
Κατά τις 6 το απόγευμα πέρασα από τη μαμά μου που είχα να δω καιρό και μαζί με τον καφέ μου έβγαλε μια μεγάλη μαρουλοσαλάτα (με τυρί) και δυο κομμάτια σπανακόπιττα νηστίσιμη. Και δυο μπιφτέκια με πίτα, ντομάτα και κρεμμύδι - που αν θυμάμαι καλά έχει αρνητικές θερμίδες. Για γλυκό δοκίμασα λίγο περγαμόντο που μόλις είχε βράσει.
Μετά ξαναέφαγα μετά τις 12 το βράδυ (12:02) αλλά δεν πιάνεται γιατί : α) η Τετάρτη είχε τελειώσει και, β) το φαγητό που τρως μετά από έξοδο -και δη έντεχνα μποζούκια- δεν καταγράφεται από τον οργανισμό.
Σήμερα είμαι από το πρωί -εδώ και 2 ώρες- με ένα μπολ δημητριακά που δεν μου άρεσαν και να θυμηθώ να τα αλλάξω με "CocoPops". To μεσημέρι θα φάω μακαρόνια άκαυτα και το βράδυ πάλι δημητριακά. Μέχρι την άλλη εβδομάδα έχω σκοπό να χάσω 4 κιλά. Ή μήπως να φτάσω πρώτα 100 κιλά και μετά να ψωμολυσσάξω;! Αυτό θα ήταν μια πρόκληση!

Κατά τα άλλα, αγαπημένοι μου, πέρα από το φόβο μη μου έρθει καμιά χελώνα στο κεφάλι όλα είναι μια χαρά! Το αυτό επιθυμώ και δι' υμάς και πολύ καλή σας μέρα! Και σε περίπτωση που κάτι είναι λιγάκι στραβό, κάντε ένα διάλειμμα, ακούστε το Felicita με τον Αlbano και τη Romina -ούτε κι εγώ δεν ξέρω πως το θυμήθηκα σήμερα- και μετά όλα θα σας φανούν αλλιώς! Αν πάλι όχι, πάρτε με τηλέφωνο να κάνουμε ανωριμότητες! :-)

18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλά πουλάκι μου, εσύ θα ρέψεις με τέτοια διαίτα που κάνεις, κάνε και λίγο κράτει (δηλαδή έκοψες εντελώς τις τηγανιτές πατάτες; πες το μου κι αυτό και θα πιστέψω τελικά ότι ο άνθρωπος έχει απεριόριστες δυνατότητες). Επίσης θα πρέπει να συμπεριλάβεις κάποιου είδους γυμναστική στο πρόγραμμά σου (όπως σεξ π.χ., 180 θερμίδες τη φορά μέσο όρο χάνεις). Φιλιά

dgalanis είπε...

για κάνε λίγο κράτει

Mirandolina είπε...

:-))))
Τι δίαιτα! Μακάρι να μπορούσα να ακολουθήσω!

Λαμπρούκος είπε...

Αγαπητέ Νανάκο,

πρέπει να ξέρεις οτι δε κάνεις κθόλου καλά, γιατί κάπου άκουσα πως αυτές οι εξαντλητικές δίαιτες έχουν σαν αποτέλεσμα να παίρνουμε μετά τα ίδια κιλά ή και περισσότερα.

Θα πρέπει να βάλεις στη ζωή σου το δεκατιανό (δηλαδή δυο τρία απλά τσίζμπεργκερ χωρίς κρεμμύδι που έχει αρνητικές θερμίδες), το ενδεκατιανό (4 τουλουμπάκια και 7 σαραγλάκια αφού τα τινάξεις να τους φύγουν τα πολλά ζουμιά) και το 16ετιανό (δηλαδή κατά τις 4:00 μμ όπου θα είναι μερικά ξερά σύκα και ακτινίδια τα οποία κάνουν υπέροχο δέσιμο με μερικά κομμάτια τούρτα κρέμα.

Κατά τα άλλαθα τρως ένα καλό μεσημεριανό ενώ το βράδυ θα προσέχεις να μη τρως πάνω από δύο γυράκια.

Και κόψε επιτέλους το τζατζίκι! Παχαίνει.

Ανώνυμος είπε...

Episis, na kopseis xaroumena tragoudia san to "Felicita" giati o xoros einai diouritikos. Krata ta tsisa sou gia na'xeis ta misa! Episis, tha sou proteina na vazeis xypnitiri kai na exeis proxeiro sto komodino ligo kokkinisto gia na synexizeis tis kafseis KAI ston ypno sou!
Kali epityxia Nanako mou kai eimaste oloi sto plevro sou - arkei na min fas ki emas :-)

Chrisa είπε...

Πολύ γέλασα με το post σου... ακούς εκεί η ζυγαριά θα γράφει ...to be continued!!! Αχ πολύ καλό ήταν!!! LOL

snikolas είπε...

Νανακό… αυτό με το cheeseburger ανά 2ώρο είναι αλήθεια. Και αν δεν σου βρίσκονται εύκαιρα τα cheeseburger μπορείς να τα αντικαταστήσεις με 2 power. και αν φας 3 τότε μπαίνουν αυτόματα στην κατηγορία τρόφιμα με αρνητικές θερμίδες.

nanakos είπε...

Δεν ξέρω ποιά δίαιτα να πρωτοδιαλέξω!! Η αλήθεια είναι πως του Λαμπρούκου έχει πολλά φρούτα και, ως γνωστόν, φρούτα και σαλάτες τσούζουν!
Μάλλον είμαι πιο κοντά στα Power του Νικόλα. Την έχω δοκιμάσει και στο παρελθόν με θεαματικά ποτελέσματα!! :-))))))))

ΚΑΤΩ οι αρνητικές θερμίδες!

mindstripper είπε...

Είχα κάποτε έναν προϊστάμενο που όταν έβρισκε άνθρωπο με "δίπλες" -έτσι ονόμαζε τα ζουμπουρλούδικα- τον είχε όλη τη μέρα στο γούτσου-γούτσου και τις τσιμπιές.
Αν συνεχίσεις τα σάπια θα στον στείλω με κούριερ, αφού πρώτα έχω κλειδώσει τον Λένυ στην τουαλέτα.
Ακούς εκεί, τα φρούτα και οι σαλάτες τσούζουν...

the ibt είπε...

Η γιαγιά έχει πάντα τις πιο καλές ατάκες.

πολυβιος είπε...

είναι που είσαι άπιστος και αντί για νηστεία αυτές τις μέρες, έχεις κατασκηνώσει στα goody's στην κάντζα. από αύριο ψωμι και αλάτι με βυσσινάδα!

Γιουτζίν είπε...

Η δίαιτά σας βλέπω γίνεται ανάρπαστη. Μήπως να βγάλετε και εσείς λεφτά με τη σέσουλα όπως ο κύριος Άτκινς;
Εγώ πάντως την ξεκινάω από μεθαύριο (δεν προφταίνω ανοιχτή την βαρβάκειο, το σουπερμάρκετ, τα μανάβικα κοκ)!

Storyteller είπε...

Τα άλλα που έφαγες γιατί τα αποκρύπτεις ε? Κι άλλα έφαγε καλοί μου άνθρωποι αυτά ήταν μόνο για ορεκτικό...και μετά μου θες και πουκάμισα Brokeback mountain...τρομάρα σου! Θα σκοτώσεις κατα λάθος κανέναν απο τα κουμπιά που θα εκτοξεύονται! πα πα πα!

Βασιλική Παπαδημητρίου είπε...

και 'γω στα ιδια υποκαταστατα ελευθεριας το 'χω ριξει...
δραμα!!
ζω ενα δραμα....
:(

Sadie είπε...

Xixixixi!!! Mazi prepei na mas baloun emas na kanoume diaita!

To felicita gamei!

nanakos είπε...

Βασιλική, φάε κι εσύ χιλιάδες χάμποργκερ: ΜΠΟΡΕΙΣ!!

Στόρυτέλλερ, να κοιτάς τα χάλια σου που πας και κάνεις νηστεία με σπρίνγκ ρολλς από τα Μακντόναλντς! Κταχλάδα!!

Όσο για σένα αγαπημένε μου Κόκι, μην μιλάς καθόλου γιατί είχες την τιμή να με δεις να τρώω σαλάτα και μάλιστα δυο φορές! You cannot put a price on that!

alienlover είπε...

:D:D:D μπράβο βρε αγόρι μου !! να ζήσεις! κάνε και για μένα αυτή τη δίαιτα, που τώρα τελευταία δεν τα παω καθόλου καλά με τετοιου είδους δίαιτες..

Loucretia είπε...

Σε φτονουν, καλε μου, σε φτονουν!! εχουν ριξει υδαταναθρακες στον αερα που αναπνεεις, δεν εξηγειται αλλιως! ;-))