Τρίτη, Απριλίου 29, 2008

Πάσχα στο Sanatorium Palace (part deux)


Όπως το είχα προβλέψει, την Κυριακή του Πάσχα, το ψητό θύμιζε περισσότερο μπακαλιάρο και λιγότερο αρνί. Λίγη σκορδαλιά να είχαμε και θα είχαμε περάσει ωραιότατη πασχαλινή 25η Μαρτίου. Το οικογενειακό τραπέζι δεν ήταν και πολύ ευχάριστο καθώς όλοι έβηχαν και έτρωγαν ετοιμόρροποι με τα μάτια πρησμένα. Την χαριστική βολή την έδωσε, για άλλη μια φορά, η γιαγιά η οποία λόγω πυρετού και χρόνιας κουλαμάρας δεν μπορούσε να σπάσει το κεφαλάκι του αρνιού και θεώρησε πολύ λογικό να σουρθεί μέχρι την αποθήκη και να πάρει ένα σφυρί λίγο μικρότερο από το αντίστοιχο του Θορ. Εκεί για λίγο άναψε το κέφι αλλά χρειάστηκαν δυο μελωδικά 'γκουχ-γκουχ' του μπαμπά για να μας επαναφέρουν στην τάξη και στις κοχλάζουσες θερμοφόρες.
Το βράδυ, η Ναυσικά οργάνωσε street party στην αυλή του σπιτιού της για τα υποτιθέμενα 29 γενέθλια της, που στην πραγματικότητα είναι 30. Στην αρχή δεν ήμουν και πολύ ενθουσιασμένος γιατί ο dj έπαιζε από εκείνα τα ανασούμπαλα ροκ κομμάτια που σου ξύνουν τα εντόσθια και συνήθως παίζουν στα πάρτι των ταινιών τρόμου, λίγο πριν μπει ο ανώμαλος και τους κάνει όλους καρπάτσιο. Παρά τους 12 βαθμούς κελσίου το πάρτυ στέφθηκε με επιτυχία κυρίως για 2 λόγους:
(α) Στις 12 παρά 2, η Μυρτώ μας ανακοινώνει πως θα σβήσουμε τα κεράκια και θα πούμε το τραγουδάκι. 6 δευτερόλεπτα αργότερα συνειδητοποιούμε πως εκτός από κεράκια δεν υπήρχε ούτε τουρτα. Πήραμε λοιπόν μια πιατέλα με φουαντρέ Υφαντής, κοτσάραμε κι ένα ρεσό στη μέση από ένα φαναράκι της αυλής και ... voila! Ήταν λίγο sad αλλά σε πόσους δίνεται η ευκαιρία αντί για τούρτα να σβήσουνε ζαμπόν?
(β) Πάνω σε μια εταζέρα βρήκα μια κολώνια της γιαγιάς της Ναυσικάς που λεγόταν "Ma grief" ή κάτι τέτοιο! Σ' ένα ρεσιτάλ ανωριμότητας αρχίσαμε, εγώ και ο θύμιος, ν' αλληλοψεκαζόμαστε. Μέχρι να τελειώσει το πάρτυ βρωμούσαμε και οι δύο σαν το σάλι της Τζέσσικα Τάντυ στις 'Πράσινες Τηγανητές Τομάτες'.


Η Δευτέρα του Πάσχα κύλησε ήρεμα με τη διήγηση της κυρίας Πέππης για τα κατορθώματα του κανακάρη της. Ο γιός της κυρίας Πέππης, ο Γιαννάκης, είναι 16 χρονών, 1.85 ύψος και με σωματότυπο ταλιατέλας. Ο Γιαννάκης είναι ΕΜΟ: μαλλί φιξαρισμένο με Τάφτ για να αντέχει στα έντονα καιρικά φαινόμενα, κραγιοναρισμένα χείλη και μολυβένια ματάκια θλιμμένης μπαλαρίνας. Έχει και 4 σκουλαρίκια: δεξί φρύδι, μύτη, γλώσσα και στο πέος. Το τελευταίο το ανακάλυψε η κυρία Πέππη όταν σ' ένα πάρτι ο μικρός ήπιε ακόμα και το Σουπλίν και κατέληξε comatised στο Ασκληπιείο. Οι γιατροί την προειδοποίησαν για το θέαμα κι έτσι της ήρθε με το μαλακό η κεραμίδα.
Ο Γιαννάκης είναι καλό παιδί αλλά περνάει ταραχώδη εφηβεία: στο σχολείο οι καθηγητές τον έχουν στην μπούκα του κανονιού γιατί ανήκει σε gang που σαρώνει κυλικεία, αποδυτήρια και σάκες ενώ στο σπίτι όταν προσεύχεται παρακαλάει τον Θεό να χωρίσουν οι γονείς του για να χαρτζιλικώνεται από τον καθένα ξεχωριστά! Έχει κόψει το φαγητό και τρέφεται μόνο με κοτομπουκιές από τα Goodys που φροντίζει να έχει πάντα στο ταπεράκι του. Όπως την Κυριακή του Πάσχα, που όλοι ξεζούμιζαν του αρνιού το μεδούλι και ο Γιαννάκης καθόταν ήσυχος με το λαπτοπάκι του στην κουζίνα και τσιμπολογούσε νάγκετς. Σηκωνόταν μόνο κάθε 45 λεπτά, με όλη του την πραγμάτεια, κι εξαφανιζόταν για μισή ώρα. Επέστρεφε φανερά ανανεωμένος και πιο μπαφιασμένος από ποτέ. Αλλά όπως έλεγε και η κυρία Πέππη κακαρίζοντας: "... μικρός είναι, θα του περάσει". Μιά και καλή στις αγροτικές φυλακές της Κασσάνδρας.


Τρίτη του Πάσχα bits & bitches: * Το φαρμακείο του Γαλαξειδιού ετοιμάζει προέκταση και στη νέα πτέρυγα θα δώσει το όνομα της οικογένειας μας ** Τα ονόματα που θα δοθούν στα νέα μωρά των κατοίκων - μόνιμων και μη - είναι Δανάη, Φαίδρα, Μελίνα, Ιάσονας, Νεφέλη, Ιωακείμ. Αποχαιρέτα την Παγώνα που χάνεις *** Προσπάθησα να ξεκινήσω μια φήμη για ένα στοιχειωμένο σπίτι αλλά απέτυχα αν και είμαι σχεδόν σίγουρος πως φύτεψα τον σπόρο της αμφιβολίας **** Αν καθίσω έστω και 5 λεπτά παραπάνω στο "Happy Cloud" ίντερνετ καφέ θα παλουκώσω 12 ανήλικά που μοιάζουν με αποτυχημένο ανσάμπλ του So you think you can dance! ***** O καιρός είναι καλός. Δεν ξέρω βέβαια αν θα έλεγα το ίδιο αν είχα ξεχάσει το γούνινο παλτό μου και τα γούνινα σήλερς για τ' αυτάκια μου ****** Μαμά: "Σου είπε κανείς πόσο έχεις χαντρύνει, χοντρέ?" Νανάκος: "Ναι, αμέ! Η Μαρία και την κέρασα βάφλα με δυό μπάλες παρφέ!" ******* Ο Λέννυ έφαγε τόοοσο αρνί που στο τέλος του φορέσαμε κουδούνα.

Και του χρόνου!

23 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

και του χρόνου αγαπημένε μου νανάκο με το "μωρο" παραμάσχαλα!!!!!
καλά κάνω εγώ και μισώ τις γιορτές. όλο κάτι τέτοια κουλά συμβαίνουν
vassilis

Ανώνυμος είπε...

Telika wraia perase mono o Lenny! Einai kouklos, na ton xairesai!
Oso gia ta sxolia gia to paxos, ap'afta ase, mas kernoun kathe pou mas doun eftixismenous kai mpoukwmenous.

alienlover είπε...

και του χρόνου μωρό μου όμορφο χωρίς Πάσχα μέσα στο φαρμακείο!! μμμουάτς!

Ανώνυμος είπε...

Ma giati den phgainate kai sto dvdadiko ths perioxhs na parete kamia tainia, na sas perasoun oles oi symfores?

Tanila είπε...

Λυπάμαι που το μαθαίνετε μ' αυτόν τον άθλιο τρόπο, αλλά ο Γιαννάκης είναι ψυχωτικός, ανισόρροπος κι επικίνδυνος. Μάλλον θα καταλήξει σε ψυχιατρείο ή ιερωμένος.
Καλά, δεν ανησυχεί κανείς;
ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΦΥΣΙΚΟ ΚΑΙ ΔΙΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟ ΝΑ ΤΡΕΦΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΚΟΤΟ-ΝΑΓΚΕΤΣ.

georgethebeast είπε...

mipos omos einai potential slayer(tetoia etroge sinexeia i buffy!!!!)
anyhoo.....sou eyxomai ateleiotes ores sto net cafe kai sou eyxomai na deis kai kavga giati den edose o enas tin panoplia level 13 ston nano tou allou kai exase o magos tou tritou tin maxi me to drako level 25

ria είπε...

το πιο ωραίο ήταν η τουρτα!
δεν υπάρχει πιο πρωτότυπος τρόπος να γιορτάσεις τα γενέθλιά σου!
αν δεν πέρναγες όσα πέρασες τι θα είχες να θυμάσαι?

άντε βρε...

χριστός ανέστη!

kangerlussuaq είπε...

Κάτι τέτοιες ιστορίες τρόμου, σαν αυτές με το Γιαννάκη, διαβάζω και μου φαίνεται πως θα μείνω άκληρος... Αυτά τα πράγματα τα σκοτώνουν πριν μεγαλώσουν... Αρκετές συγκινήσεις είχα μέχρι τώρα στη ζωή μου.

...ακούς εκεί, σκουλαρίκι στη γλώσσα!

TzinaVarotsi είπε...

Αυτό θα πει..οικογενειακές γιορτές!
Και του χρόνου βρε :PP

Katerina ante portas είπε...

Και του χρόνου!!

Χριστός Ανέστη!

Patrick είπε...

Τα δυο post για το Πάσχα ήταν από τα καλύτερά σου...
Να πηγαίνεις συχνότερα εκδρομές να έχεις να μας λες...Φιλιά!

Ανώνυμος είπε...

Επισης ο Γιαννακης θα βγαλει βυζια με τοσο κοτοπουλο! Πως ξεφυγε αυτο απο την συμμαθητρια τανιλα;
Τελειο το ποστ.

fevis είπε...

Καλό μήνα Νανάκο μου!!!

enteka είπε...

(και του χρόνου!)
χχχ

YO!Reeka's είπε...

σούπερ!!! τέλεια. ζηλεύω επίσης :)

An-Lu είπε...

Το παιδί αδυνάτισε...εσύ;
;-)

BLUEPRINTS είπε...

χρόνια πολλά βρε,
αλλά με μπέρδεψες, τελικά - πέραν των ασθενειών - καλά ή άσχημα πέρασες;

Ανώνυμος είπε...

καλά όταν γράφεις για τα καταρθώματα της οικογένειας σου,είσαι καταπληκτικός!τα διαβάζω και κακαρίζω μόνη μου.πάντα τέτοια!

patsiouri είπε...

Και του χρόνου μακριά από τον μικρό εκολλαπτόμενο Εωσφόρο...

Ανώνυμος είπε...

Απλά απολαυστικός σε κάθε περιγραφή. Είμαι εδώ και αρκετό καιρό "αόρατος" αναγνώστης σου. Πριν από λίγες μέρες αποφάσισα να στήσω ένα δικό μου blog και πήρα το θάρρος να βάλω link στα αγαπημένα μου για το blog σου, όπως έκανα με όσα αγαπούσα και διάβαζα.
Μια ζεστή καλημέρα.

Αρκούρης είπε...

ο Λέννυ κούκλος και οι φωτο υπέροχες! Για τη γραφή σου τα έχεις ακούσει ήδη από άλλους ;)

αλλά όμως: γούνινο παλτο???? Ντροπή ντροπή ντροπή! Άμα σε πετύχω κάπου έχει να φάει πολλή μπογιά :)))

Ανώνυμος είπε...

Εάν έκανες σεξ καθημερινά δεν θα έτρωγες σαν γουρουνάκι. Λογικό είναι με την α-γαμία :(

Ανώνυμος είπε...

α και κάτι ακόμη....με τέτοια γλωσσάρα που έχει ο Λέννυ, κάθε σκυλίτσα θα αισθάνεται ευτυχισμένη!