Τετάρτη, Απριλίου 23, 2008

To πλήθος

Χθες το απόγευμα ανεβαίνοντας την Ερμού θυμήθηκα πως είναι να ξαναπερπατάς μέσα στο πλήθος και να μην αντιστέκεσαι στην ορμή του. Να είναι εκεί αλλά να μην το βλέπεις, να μην ακούς τα βήματα, το τρίξιμο από τις σακούλες και τα δέματα, τις πλανόδιες μελωδίες. Να διασχίζεις έναν πολύβουο δρόμο χωρίς ν’ ακούς τον παραμικρό θόρυβο.

Σουρούπωνε στην Ερμού και περπατούσα λες και τριγύριζα αγουροξυπνημένος στο σπίτι μου. Δεν είχα καμία ανάγκη να συγχρονίσω το βήμα μου με τον ρυθμό του πλήθους. Δεν με ένοιαζε, δεν μου έφτανε. Ήθελα μόνο να περπατήσω και να ονειρευτώ τις επόμενες μέρες. Τους επόμενους μήνες, ίσως και μερικές εικόνες από τα επόμενα χρόνια. Με την ευτυχή σκέψη πως το πλήθος του δρόμου δεν με κρατάει και δεν με βάζει στο παιχνίδι του. Είναι λίγες οι φορές που το έχουμε αυτό το αίσθημα: την ασφάλεια πως τίποτε κοινό δεν μας συνδέει με την πραγματικότητα.

Αργά το απόγευμα στη μέση της Ερμού. Με ελαφρύ βήμα και μια βεβαιότητα. Όχι για κάτι συγκεκριμένο αλλά μια ζεστή βεβαιότητα που ταίριαζε με το απόγευμα και τις όμορφες αυτές μέρες.


Yγ. Η φωτογραφία δεν έχει σχέση με το κείμενο αλλά έχει σχέση με το αίσθημα των τελευταίων εβδομάδων.

Υγ2 Το τραγούδι Distant Dreamer της Duffy έπαιζε στο ipod μου την ώρα που περπατούσα στην Ερμού. Δε νομίζω πως θα σταματήσει να παίζει σύντομα - κι αν το κατεβάσεις θα με θυμηθείς.

12 σχόλια:

fevis είπε...

Αχ βρε Νανάκο μου, πολύ χαίρομαι που είσαι τόσο ευτυχισμένος τελευταία.. Να κρατήσει σου εύχομαι, όσο γίνεται πιο πολύ... Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση....

Ανώνυμος είπε...

Nanako mou, dyskola 8a dialege kaneis pio yperoxo kai tairiasto tragoudi. Den me ekplissei pou vy8istikes stin omorfia tis stigmis.

*Νινέτα* είπε...

Πόσο όμορφο είναι μέσα σε τόσο κόσμο να βρίσκεις τον εαυτό σου..


Φιλιά πολλά

Loucretia είπε...

Καλα, κι εμεις ονειρευομαστε το κοκορετσι της Κυριακης, δεν ξεχυθηκαμε ομως στην Ερμου για να το οραματιστουμε :-ΡΡΡ

Parsifal είπε...

Egw eipa oti Nanakos is in love se proigoumeno sxolio mou alla den anakinithike to tema! Nanakouli ti tha souvliseis thn Kyriakh???

An-Lu είπε...

Μπαίνεις σε mood καλοκαιριού και πολύ χαίρομαι!!!!!

kanataki είπε...

Νανάκο πολύ φοβάμαι ότι είσαι ερωτευμένος

με απογνωση

η γεροντογοργόνα του θερμαικού

patsiouri είπε...

Καλό Πάσχα και καλά μυαλά πιτσουνάκια!

Ανώνυμος είπε...

αγαπημενε μου νανάκο,
είναι τέλειο να το αισθάνεσαι αυτό όχι μόνο τώρα, αλλά για ΠΑΝΤΑ(όχι αρκούδι..χαχαχαχχα)είναι ακόμα πιο ωραίο που μέσα στην Ανοιξη της ψυχής σου εσύ αισθάνεσαι σαν καλικκαίρι(τα λουλούδια βλέπεις).... όλα καλά ΄΄ετσι όμορφα να είναι πάντα(αρκεί να μην κάνεις την δική μου δουλειά...ΧΑΜΟΣ)
vassilis

Wrong Guy είπε...

Vale kai to Steppin stone sto ipod,gia na me thimasai otan me akous.....

Φαίη είπε...

Το λάτρεψα το κομμάτι Νανάκο,νά σαι καλά και καλό Πάσχα!

Ανώνυμος είπε...

Κι εγώ έχω νιώσει αυτό το συναίσθημα πολλές φορές. Είναι πολύ καλύτερο από το να σου έρχεται να βελάσεις μέσα στο πλήθος! Το τραγούδι είναι εκπληκτικό oh great Νανάκε! Καλό Πάσχα και keep dreaming!