Δευτέρα, Ιουνίου 23, 2008

Desperately seeking beaches

Να σου πω τί χρειάζομαι αυτή τη στιγμή για να είμαι ο βασιλιάς του κόσμου: ένα σπίτι/ στούντιο/ δωμάτιο στην παραλία ενός νησιού! Δεν το χρειάζομαι θεωρητικά σε στύλ "αχ, τι καλά που θα'ταν να ήμουν στην παραλία που ψυχορραγούσε η Barbara Hersey στο 'Beaches'! Το χρειάζομαι πρακτικά για τις διακοπές που θα ξεκινήσουν στις 22 Ιουλίου. Είναι εφιαλτικό όλο αυτό το πράγμα με τα περιοδικά των διακοπών και τα φυλλάδια και τα ξενοδοχεία που τηλεφωνείς και είναι ΟΛΑ ρεζερβέ! Αφού ο Αυτιάς λέει πως ο κόσμος δεν έχει λεφτά, πως διάολο είναι τα πάντα ήδη κλεισμένα?!
Γι' αυτό σας παρακαλώ να με βγάλετε από τη μιζέρια και τη σκοτοδίνη στην οποία ζω τις τελευταίες εβδομάδες. Ένα μικρό δωματιάκι (μικρό αλλά να χωράω γιατί είμαι και τροφαντό αγόρι) στη θάλασσα θέλω μόνο. Καθαρό και μ' ένα ψυγείο για να βάζω λίγο νερό και το ζαχαρούχο γάλα μου. Σ' ένα ωραίο νησί (εξαιρούνται Νίσυρος, Σέριφος, Μύκονος, Ρόδος και Κως!). Aν έχετε κάποια (οποιαδήποτε) πρόταση, παρακαλώ βοηθήστε αλλιώς θα αναγκαστώ να διαβάσω όλο το περιοδικό "Διακοπές" απ' έξω - 1144 σελίδες χωρίς τα περιεχόμενα!
Θα προτιμηθούν γειτονιές και παραλίες που είναι μπιρίμπα friendly!
Ευχαριστώ εκ των προτέρων και καλή εβδομάδα!

υγ. Αυτός είναι ο 'Κόκο' και η μαμά του η Μαρίνα τον έχει χάσει από το απόγευμα της Παρασκεύης. Είναι γκρίζος αφρικάνικος με κόκκινη ουρά και το σπίτι του είνα στην Καλλιθέα, στο ύψος της οδού Σκρα. Το τηλέφωνο που πρέπει να καλέσετε σε περίπτωση που τον δείτε είναι 69822 59915 και να ξέρετε πως δίνεται και αμοιβή.

30 σχόλια:

phoinix είπε...

εξαιρούνται Νίσυρος, Σέριφος, Μύκονος, Ρόδος και Κως!)

Τι έκανες παιδί μου σε αυτά τα νησιά και δεν πας? έχουν τη φάτσα σου wanted στο λιμάνι?

Γιατί δεν πας ένα Πήλιο? Ντε και καλά νησί?

Το πολύ πολύ κάνε camping και χέσε τα πανάκριβα υπερτιμημένα δωμάτια!

snikolas είπε...

Να πας στα barbados.

tsok είπε...

a) exei o/i Phoinix giati exairountai ta parapanw nisia? 2 apo auta ta skeftomai... (Nisiros, Serifos). An einai lalakia, ofeileis na enimerwseis to koino sou...
b) eithe na vrethei grigora Koko
c) apo patra kathe mera feugoun 1-2toulaxiston karavia gia italia. Xwse mesa ti boulou kai vour gia Tsitsilia... Am pws!
d) Kalimera kai kali ebdomas. Anupomonw gia ta apotelesmata twn exetasewn.
e) an se kanei na aisthanesai kalutera oute egw exw kleisei akomi diakopes.

Juan είπε...

Γιατί δεν πας στο Μίλο; Πέρσι ήμουνα εκεί και ωραία που πέρασα και είναι ήσυχο νησί με μεγαλους κάμπους να κάνει βολτες ο Λέννιν. Στο Αδάμαντος ένα δομάτιο στο Αύγουστο κάνει μόνο 55 € και τον κλίσαμε στο καράβι προς το νησί.Και σε ζυλεύω, τις διακοπές μου θα εξεκινήσουν 4 Αύγουστο και φέτος δεν μπορώ να πάω Ελλάδα. Να μένω Ισπανία [Εδώ παιδιά βρέχει απότομα και δεν πάμε περα απο τους 21 βάδμους. Φιλακια και καλό καλοκαίρι και καλή επιτυχία στην ερεύνα για δομάτιο.

Ανώνυμος είπε...

Λεύκες Κύθνου (τηλ. 22810-32211 και 22810-32158, http://www.kythnos.gr/site/paralies.html), άνετα δωμάτια με θέα, ψυγείο και κουζινάκι και εντελώς πάνω στη θάλασσα, πήγαμε το Πάσχα και ήμασταν μόνοι (δηλαδή εντελώς ολομόναχοι σε όλη την παραλία). Κουκλα. Τότε ήταν 40 το δίκλινο, δεν φαντάζομαι να αλλάζει πολύ το καλοκαίρι. Επιπλέον το καλοκαίρι λειτουργεί και ταβέρνα στην παραλία (ιδιοκτησίας αυτής που έχει και τα δωμάτια) και αν κρίνω από κάτι πιττάκια που μας κέρασε το Πάσχα πρέπει να είναι αξιόλογη περίπτωση. Θα έλεγα ιδανικό για να πάρει κανείς τον έρωτά του και να χαλαρώσει χωρίς πολλά-πολλά. (Το Πάσχα το μέρος δεν είχε ούτε περίπτερο, δεν ξέρω τι γίνεται το καλοκαίρι, αλλά το κοντινότερο χωριό είναι όντως κοντά και λογικά η ταβέρνα θα σας καλύπτει για τα βασικά αν βαριέστε να κουνηθείτε). Καλές διακοπές!
Tess

nanakos είπε...

Phoinix & Tsok, στη Νίσυρο δεν έχει ωραίες παραλίες, στη Ρόδο είχα πάει πενταήμερη κι αρρώστησα, στη Σέριφο δεν έχει τοπικό φαγητό και η Κως μου θυμίζει λίγο το Μοναστηράκι Κυριακή μεσημέρι. Στο Πήλιο θα ήθελα πολύ να ξαναπάω αλλά έχω μια φοβία με τους σκορπιούς και την Τζανακλίδου. Εντάξει, για κάμπινγκ είσαι σε εντελώς λάθος μπλόγκ!!

Νικόλα, για Barbados δεν ξέρω αλλά χθες το βράδυ κοιτούσαμε τέτοιου τύπου προορισμούς και ήταν -φυσικά- πολύ, πολύ φθηνότερα από τους αντίστοιχους ελληνικούς. Και ήταν οι Μαλδίβες όχι η παραλία της Βίδαβης.

Τσοκ, η Σέριφος είναι πολύ ωραία αλλά για ένα Σαββατοκύριακο. Η Νίσυρος είναι πολύ ήσυχη, με αγελάδες στη θάλασσα και καταπληκτικούς ρεβυθοκεφτέδες. Το θέμα με την Ιταλία το σκεφτόμασταν κι εμείς αλλά με προορισμό την Τοσκάνη αλλά το αληθινό project φέτος είναι ξάπλα στην ξαπλώστρα!

Juan, η Μήλος είναι μια πολύ ωραία ιδέα που δεν σκεφτήκαμε. Υπάρχουν βέβαια και οι μικρές τοσδούλες κόκκινες οχιές που δεν θα είναι και πολύ φλικές στο Λέννυ αλλά δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα! Καλό καλοκαίρι και σε σένα!

Ανώνυμος είπε...

Ήρθα να συνδράμω με τις φτωχές μου γνώσεις. Δεν ξέρω αν θες Ελλάδα ή εξωτερικό οπότε θα προτείνω δύο λύσεις.
Αν θες Ελλάδα, τότε Αμμουλιανή.
Νησί απέναντι από Ουρανούπολη Χαλκιδικής. Εγώ πάω κάθε καλοκαίρι και έχει απίστευτες παραλίες.
Αν θες εξωτερικό, ένα είναι το νησί. Ζανζιβάρη!!

Ερμής είπε...

Αχ Θάσος αχ... camping Golden Beach...τα δωμάτια είναι για ΦΛΩΡΟΥΣ!(πάντως έχει και τέτοια αν θές)

nanakos είπε...

Tess & Zanzibar, σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Η Αμμουλιανή είναι υπέροχη! Το ίδιο και οι παραλίες της κύθνου απ' όσο είδα!

Ερμή!!! No camping!! No camping!! No camping!!

Ανώνυμος είπε...

Θάσος. Γενικά πάντως, αρκεί να κλείσεις δωμάτιο την πρώτη μέρα και να ψάξεις επιτόπου κάτι για τις επόμενες. Αυτό μου το έχει πει γερμανίδα λάτρης της Ελλάδας, που αποφάσισε κάποια στιγμή να χαλαρώσει και να τα κάνει όλα τελευταία στιγμή όπως και εμείς. Μέχρι και τον Δεκαπενταύγουστο βρίσκει δωμάτια με αυτόν τον τρόπο.
Καλές διακοπές!
Ασημίνα

Loucretia είπε...

Σφαλμα πρωτον, ξεκινας στην πιο high & hot season, οποτε αναμενομενες ολες οι κρατησεις.

Σφαλμα δευτερον, ο Ελληνας μπορει να μην εχει λεφτα, αλλα εχει το συνδρομο του "γυρναω Σεπτεμβρη στο γραφειο και πρεπει οπωσδηποτε να πουλησω μουρη οτι πηγα διακοπες", οποτε φορτωνεται τα διακοπο-δανεια καπακι με τα Euro-δανεια.

Σφαλμα τριτον, εξακολουθεις ν΄ανεχεσαι να σου γραφουν οι αναγνωστες τη λεξη "camping", ας τους εξηγησει καποιος οτι το πνευμα του "Αρμενιστη" δεν μενει πια εδω....

Υ.Γ. Η Μηλος ειναι πασιγνωστο ζευγαρονησι, ετσι για προειδοποιηση.. :-ΡΡΡ
:-ΡΡ

nanakos είπε...

Λουκρητία, επειδή το δόλιο σκέδιο σου να καταστρέψεις την ευτυχία μου, σ' ενημερώνω πως ξέρω πολύ καλά ότι η Μήλος είναι γνωστό Χωριζονήσι! Δεν θα πέσω στην ίδια παγίδα που έπεσε η Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου! Χα!

Ασημίνα, η Θάσος είναι πάρα πολύ καλή ιδέα και την εξετάζω εδώ και καιρό. Μου αρέσει γιατί δεν έχει την ξέρα των Κυκλάδων.

Ανώνυμος είπε...

αγαπημένε μου νανάκο.
ζευγαρονησι είναι μόνο η σαντορινη.(www.tsitouras.com)
και αντι για Θάσο, δεν πατε μια βολτα απο Σαμοθράκη, όπου φίλη κολλητή Ελένη θα σε περιποιηθεί κατάληλα με τις λειχουδιές της? μμμμμμ!!!!!! άσε δε τα γλυκά της!!!!!! πάντως όπου και να πατε... να περάσετε όμορφα. πολύ όμορφα!!!
vassilis

patsiouri είπε...

Ελαφόννησος χωρίς δεύτερη κουβέντα, τέλος Ιουλίου! Πέρισυ παρ'όλο που ακούγεται παράλογο, είχαμε βρει δωμάτιο αμέσως από Νεάπολη, 4 Αυγούστου! Το δωμάτιο ήταν σχετικά φτηνό και δίπλα στην παραλία του Σίμου (Το απόοοοολυτο άραγμα), όχι στη Χώρα.
Και Νεάπολη να ξεμέναμε που είχε άπειρα δωμάτια, δε με χάλαγε, μια χαρά παραλιακή κωμοπολίτσα ήταν!

Επιλογή Β' στην ίδια κατεύθυνση, τα Κύθηρα...τα λόγια είναι περιττά!
Φέτος παρ'όλο που διαθέτω ένα ανέλπιστα καλό budget αποφάσισα να μην το θυσιάσω σε κανέναν κλέφτη!
Θ'ακολουθήσω παρόμοια διαδρομή με την περσινή!
Αυτό όταν είδα πόσο είναι τα εισιτήρια για Σαντορίνη πήγαιν'έλα δύο άτομα και η μηχανή!!
Κανονικά όλοι αυτοί που κλαψομουνιάζουν στον Αυτιά πως δεν εχουν λεφτά, αντί να φορτώνονται στα δάνεια, θα έπρεπε να προτιμήσουν διακοπές στο Ναύπλιο και εμπάργκο στον Αγούδημο!

phoinix είπε...

Αμμουλιανή ψηφίζω και εγώ!
ωραίες παραλίες
βρίσκεις ησυχία αμα τη θες
έχει και ένα ταξί! ένα παππού με ένα κάρο!
εγώ πέρασα υπέροχα!

έχει δωμάτια 1-2 ξενοδοχεία (ωραία απο όσο είδα)

εγώ έμεινα στο camping!

Camping! camping! camping!

Ανώνυμος είπε...

helo this is earth

Ανώνυμος είπε...

Άστρος
Τυρός
Πούλιθρα
Λεωνίδιο
Γέρακας
Κυπαρίσσι
Μονεμβασιά
Γύθειο
Ελαφόννησος
Μάνη, κυρίως Λακωνική
Κύθηρα.

Το ένα καλύτερο από το άλλο. Και ο κόσμος οούπερ! Ούτε Βου-Που, ούτε wannabe Βου Που, ούτε φευδοεναλλακτικοί τύπου Τσίπρα με θερινό αμπέχωνο (σιχαίνομαι!).
Και είναι και κοντά το ένα με το άλλο, χτυπάς και κανά ημερήσιο Διρό ή κανα Μιστρά για να τα δεις όπως θα ΕΠΡΕΠΕ και όχι όπως μας τα δείχνανε στις εκδρομές του σχολείου, και στην τελική χτυπάς και ένα αποχαιρετιστήριο διήμερο σε Βυτίνα ή Δημητσάνα επιστρέφοντας στην Αθήνα, και εκεί πλέον αναφωνείς "νυν απολύεις τον δούλον σου δέσποτα". Τόσο πολύ!
Φιλιά, καλό καλοκαίρι όπου και να πας!

kangerlussuaq είπε...

ΚΥΘΗΡΑ: "Το νησί των γλυκών μυστικών και των γιορτών της καρδιάς" Ολόκληρος Beaudelaire το έγραψε κι εγώ είμαι υπερήφανος που κατάγομαι από εκεί!

Ο Ξενώνας Πορφυρούσα στο Μυλοπόταμο, κοντά σε ρεματιές και καταρράκτες είναι όλα τα λεφτά (κυριολεκτικά), οπότε μπορείς να βρεις σαφώς οικονομικότερες λύσεις αν βρεις δωμάτιο στο Λιβάδι ή το Διακόφτι.

Απαραίτητο το ΙΧ, αλλά προσοχή στην κουλεμανσόν θεία του πατέρα μου, που οδηγεί αγροτικό παρά τα 92 χρόνια της, Πώς θα την αναγνωρίσεις; Να εύχεσαι να μη χρειαστεί να τη δεις να οδηγεί επειδή έχει υιοθετήσει το αγγλικό σύστημα, προφανώς λόγω της αγγλοκρατίας...

Εγώ με βλέπω το πολύ μέχρι Πόρο για μασαμπούκες στην ΕΛΣΑ και τα απίστευτα, θεϊκά πιάτα της, στην ομορφότερη γειτονιά του νησιού.

Gogo είπε...

ios milopotas, psiloexei dwmatiakia! gia skepsou to!

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο, μπράβο! Κι εγώ εκεί θα είμαι, άμα σε δω αραγμένο με τον Λεννούκο μας θα έρθω να σε χαιρετίσω!
Καλές διακοπές!
Ασημίνα

Skouliki είπε...

και αμα βρειτε στον νανακο βρειτε και σε μενα μετα ρε παιδια....

προσπαθω αλλα το μυαλο μου με το σωμα μου εχει μια διαφωνια αυτον τον καιρο και κωλλυομαι ..

thanks

ps..μιστερ νανακο ακουω πολυ καλα λογια για σενα και ειπα να σου κανω ενα μικρο ντου

φιλακια

nanakos είπε...

Όλο το βράδυ έβλεπα στον ύπνο μου παραλίες. Από τη μιά έφευγα στην άλλη πήγαινα! Κουράστηκα πάρα πολύ. Πολλές ιδέες, πολλές φωτογραφίες και ήπια και λίγη μαστίχα και ξεράθηκα χθες βράδυ. Πάντως σας ευχαριστώ όλους για τις προτάσεις σας και τισ κοιτάζω προσεκτικά. Γιατί δεν έχει σημασία να πας κάπου αν δεν έχεις ακούσει πρώτα μια καλή γνώμη.

Σκουλίκι (!), thanx για την επίσκεψη και το κοπλιμάν :-)

kanataki είπε...

με το συμπάθιο κιόλας

και θα βρούμε τον παπαγάλο, και θα πληρώσουμε????


ε, δεν είμαστε με τα σωστά μας!

30aris είπε...

Η Νάξος είναι υπέροχη, ειδικά αν μείνεις στην Αγία Άννα ή στη Μικρή Βίγλα. Είναι μεγάλο νησί και αν το αποφασίσεις πες το μου να σου πω μέρη και τέτοια (από εκεί κατάγομαι).

Πολύ όμορφη είναι και η Πάτμος, έχει φοβερή ατμόσφαιρα, αλλά κρύα νερά. Επίσης έχει το καλύτερο τσιζκέικ που έχω φάει ποτέ στη ζωή μου στο George's Place στον Κάμπο.


Επίσης η Σκόπελος είναι ένα από τα ωραιότερα νησιά που έχω πάει. Είχα μείνει στο «Απέραντο Γαλάζιο», σου βάζω και λινκ:

http://www.skopelosweb.gr/aperantogalazio/index.html

Τέλος ΜΑΚΡΑΝ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΕΒΕΡ ειναι η ΛΑΚΩΝΙΚΗ ΜΑΝΗ. Πήγα πέρυσι και ήταν απόλυτα ελεεινά. Χάλια, χάλια, χάλια... Φυσικά και δεν πρόκειται ποτέ να ξαναπάω...

georgethebeast είπε...

ego pali tha sou elega kana jeronisi na min tromazete kai ton kosmo giro sas...ta imia einai orea vraxonisida!!!
anyhoo...vasika ginomai skilla giati gia alli mia xronia den tha pao diakopes!!!!!!
to vlepo ego na erxosaste kai na mou lete ti orea pou itan ekei ti orea pou itean pera na sas diaoosteilo...min me parejigisete !!!!

Ανώνυμος είπε...

Χαίρετε Δάσκαλε!! Θα προτείνω:
Ιθάκη - απλά οπουδήποτε.
ηπειρωτική περιοχή Πάργας, αλλά στο Λύχνο ή τα Σύβοτα παράπλευρα.
-αν δεν σας τρομάζει το ολονύχτιο ταξίδι- νότιος νομός Ρεθύμνου (τρελάθηκα με την Πρέβελη προσωπικά).

Και αν αποφασίσετε να τη δείτε ιντερνάσιοναλ, Μαλδίβες ή Τενερίφη για απόλυτο άααααραγμα :))

Φιλιά και ναι, παραδέχομαι πως μου λείψατε!

alienlover είπε...

μυτιλήνη (το1/2 της καταγωγής μου)

είναι τεράστιο νησί με καταπληκτικές παραλίες και έχει ότι γουστάρς

από φασαρία και πανικό μέχρι παντέρμες παραλίες.

Ανώνυμος είπε...

Και εγώ με τη σειρά θα προτείνω Ιθάκη
http://www.ithaca-holidays.gr

Parsifal είπε...

Mas douleveis e? Eisai sthn Kenya kai mas rwtas na sou poume paralies sthn Karpatho???

Ανώνυμος είπε...

Μόλις γύρισα από Άνδρο και Θάσο. Ανδρος δεν έχει ωραίες παραλίες αλλά είναι όμορφο νησί, μας έφαγε ο αέρας βέβαια και τέτοια εποχή...

Θάσος συστήνω με όλη μου την καρδιά. ΥΠΕΡΟΧΕΣ παραλίες (εκτός από την πολυδιαφημισμένη Αλυκή), Κίνυρα, Λιμένας...παράδεισος. Και έχει δωμάτια. Οι Θασίτες δεν φημίζονται για την φιλοξενία τους αλλά οι παραλίες είναι εκπληκτικές. Επίσης ακριβώς απέναντι στην Καβάλα (μισή ώρα από Θάσο για Κεραμωτή) οι παραλίες στο Παληό και στους Αμμολόφους είναι φοβερές.

Καλές διακοπές!