Πέμπτη, Ιουλίου 26, 2007

Να λοιπόν γιατί σ' αγάπησα

Γιατί όταν άκουσα το "Heartbeat" ήμουν 9 χρονών! Μου είχε φέρει η μαμά μου το «Μake it Βig» σε κασσέτα από την Ιαπωνία. Θυμάμαι να το ακούω τις νύχτες στο σκοτάδι, ξαπλωμένος στο παχύ χαλί του σαλονιού φορώντας τα τεράστια εκείνα ακουστικά του στερεοφωνικού και τρώγωντας πουράκια Caprice. Ξανά και ξανά και ξανά, μέχρι να νυστάξω. Ή να τελειώσουν τα πουράκια.
Γιατί όποιος κι αν είσαι, απ’ όπου κι αν είσαι, ό,τι κι αν ακούς, σε όποιον θεό κι αν πιστεύεις, όπως και να ζεις τη ζωή σου το «Edge of heaven» είναι από τα πιο χαρούμενα τραγούδια ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ! Παλαιών, τωρινών και επόμενων!
Γιατί όταν η μαντμαζέλ Μαρί μας πέταξε κλωτσηδόν από την τάξη γιατί γελάγαμε, εγώ και ο Κίμωνας, στη Γαλλική Ακαδημία, την άνοιξη του ’86, πήγαμε στο περίπτερο για κόκα κόλα και το ραδιοφωνάκι έπαιζε το «A Different corner». Και ποιός χέστηκε, θα μου πεις. Ε, και δεν ξέρω θα σου πω! Αλλά ήμουν 10 χρονών και θυμάμαι την πρώτη φορά που το άκουσα. Όλο και κάτι θα σημαίνει αυτό.
Γιατί σε ένα σχολικό πάρτυ ζήτησα από την Εύα να χορέψουμε το «Careless Whisper», που ήξερα πως της άρεσε. Λίγο μετά το πρώτο ρεφρέν άρπαξε έναν συμμαθητή μας που περνούσε από δίπλα, Βουτυρά τον έλεγαν, και συνέχισε τον χορό μαζί του. Και για κάποιο λόγο, αυτό με στεναχώρησε πάρα πολύ.
Γιατί όταν χωρίσαμε με τον Ρίτσαρντ, άκουγα από το πρωί μέχρι το βράδυ το “Where did your heart go?”. Δεκέμβριος του ’95 και ο Δημήτρης που είχε σιχαθεί να με βλέπει να κλαίω σαν πατσαβούρι, πέταξε το cd από το παράθυρο και με ρώτησε «Αφού λίγες ώρες πριν χωρίσεις ψώνισες Bon Jovi, γιατί ακούς George Michael?»
Γιατί ξαπλώνα με την Χριστίνα αγκαλιά στο γρασίδι του κήπου της κι ακούγαμε το «Waltz away dreaming». Και μέναμε εκεί με τις ώρες γελώντας και μετρώντας ένα προς ένα τα φώτα που άναβαν καθώς νύχτωνε. Ήταν λίγα τ’ άστρα βλέπεις. Τώρα πια βέβαια καταλαβαίνω πως σπάνια υπήρξαν περισσότερα.
Γιατί το «Soul free» το χόρεψα πρώτη φορά σε καλοκαιρινό πάρτυ σε μια ταράτσα με τους συμμαθητές μου. 15 χρόνια μετά ήταν το πρώτο τραγούδι που άκουσα στη πρώτη μου βόλτα με τη Μπουλού. Φοβόμουν πάρα πολύ, είναι η αλήθεια. Ακούγοντας όμως αυτό το τραγούδι είχα την ανάμνηση της ευτυχίας εκείνων των ημερών. Αστείο ακούγεται αλλά αυτή η ανάμνηση ισοδυναμούσε με χίλιες ζώνες ασφαλείας.
Γιατί φέτος τον χειμώνα έμαθα πως το «This is not real love» μπορείς να το ψιθυρίσεις μόνο αν έχεις ξεκαθαρίσει με τον εαυτό σου πως είσαι συναισθηματικά νεκρός ή πολύ κοντά στο να γίνεις τέτοιος. Όση δύναμη κι αν χρειάζεται για να κάνουμε συμβιβασμούς τελικά το μόνο που διατυμπανίζουν είναι την ίδια μας την αδυναμία.
Γιατί πήρες το "As" του Stevie Wonder και το μοιράστηκες με τη Mary j. Blige! Κι έδωσες σ' εμένα και την Άννα ένα ντουέτο να τραγουδάμε τα ατελείωτα οκτάωρα στη φάμπρικα με τους φακούς επαφής!
Γιατί τα πρωινά που ξυπνάω και το πρώτο τραγούδι που ακούω είναι το "Amazing" είμαι απόλυτα βέβαιος πως ακόμα και αν όλα διαλυθούν μέσα στη μέρα, ακόμα κι αν γκρεμιστεί ο κόσμος όλος μέχρι το βράδυ θα έχω να θυμάμαι άλλο ένα πρωί που τραγουδούσα χαρούμενος την ώρα που έπλενα τα 32 μου δόντια!
Υ.Γ. Τα υπόλοιπα στο κονάκι του Έντεκα!
Υ.Γ. Θα τα πούμε το βράδυ στην αρένα!

17 σχόλια:

snikolas είπε...

Στην φωτογραφία δεν θα έπρεπε να είσαι εσύ αντί ο Λέννυ;

Ανώνυμος είπε...

Δεν το πιστευω, οτι εφτασε η μερα.
Ραντεβου στην αρενα!

enteka είπε...

καλά να περάσεις!!

patsiouri είπε...

Χο χο, θα με δείς, θα δουλέψω εκεί σήμερα!!

One Big DJ είπε...

wow..γαμάτο ποστ..καταλαβαίνεις λοιπόν γιατί το βράδυ επίσης θα τα πούμε στην αρένα..εγώ λέω να ποστάρω μετασυναυλιακά.
Και κάτι τελευταίο. Νομίζω πως το this is not real love δεν είναι ακριβώς απαισιόδοξο. Θα σου εξηγήσω απο κοντά όμως. Φιλιά!

Ανώνυμος είπε...

Ο/Η snikolas είπε...
Στην φωτογραφία δεν θα έπρεπε να είσαι εσύ αντί ο Λέννυ;

ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΑΙ ΕΠΑΥΞΑΝΩ!!!!ο ΛΑΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑΝΑΚΟ ΚΑΙ ΛΕΝΝΥ!!!!!!

nanakos είπε...

Freddy, θα σου συνιστούσα να μην συμφωνείς ΠΟΤΕ με το Νικόλα ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ κι αν λέει! Έτσι από άποψη!

Πατσιούρι, δεν υπάρχει περίπτωση να μην συναντηθούμε!! Το αυτό και για τον Κωστάκη! Θα ήθελα να πω το ίδιο και για 'σένα Μπιλζούκ αλλά φοβάμαι μην έχεις κουβαλήσει γι'αξεσουάρ τη Ντανίλα και με ρεζιλέψετε!

Έντεκα, super shame on you!!

Grimdal είπε...

Θα σας χαιρετάω από λίγο πιο ψηλά Gate 26A, Row 14, Seat 73.

tzo είπε...

Αααααααααα δεν παίζω και γω!!!!!
Θα ήθελα αλλά δεν το οργάνωσα!!!
Σνηφ! Να περάσετε τέλεια!

fevis είπε...

Have fun baby!!!!

An-Lu είπε...

Τυχερούλη!
Ο άγιος Παντελεήμων να σας έχει καλά τέκνα μου!
;-)

nanakos είπε...

Grimdal, και η δική μου θέση είχε το νούμερο 73!!! Αλλά ήταν κάτω στην 11Gate και στο διάλειμμα΄πήγα στην αρένα!

billzouk είπε...

Και βεβαια οχι! Και ελεος πια με την τανιλα!
εχουμε καταντησει το καλτ ντουετο των μπλογκς!
εσυ φταις νανακο, που της δινεις θαρρος!

patsiouri είπε...

Αμ δέ! Θα αντικαταστήσουμε το ποτέ μη λές ποτέ με το "Μή λές ότι δέν υπάρχει περίπτωση σε περίπτωση που υπάρξει περίπτωση!!!"

Τα μεγάλα πνεύματα όμως πάντα έχουν και δεύτερη ευκαιρία!!!

Ανώνυμος είπε...

ρεπιτ!
ο ΛΑΟΣ θελει ΝΑΝΑΚΟ και ΛΕΝΝΥ ΣΕ ΠΡΙΒΕ ΝΕΙΚΕΝΤ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ!
ΛΟΛ!

nanakos είπε...

FreDDy, δεν είσαι ο πρώτος που ζητά γυμνές μου φωτογραφίες. Αλλά δυστυχώς, δεν έχω! Ό,τι βλέπεις σε παραλία! Λυπάμαι πολύ αλλά "δεν πρόκειται να κάνω γυμνή φωτογράφιση γιατί είναι έξω από την αισθητική μου!"

Ανώνυμος είπε...

ρε πλακα σου κανω!
παντως θα ειχε πλακα να εκανες μια ιδια φωτο εσυ και ο Λεννυ με τον george michael!
αυτο μαλιστα!