Δευτέρα, Ιουλίου 09, 2007

Σερίφης για μια εβδομάδα

Σε σχέση με τα περισσότερα νησιά, η Σέριφος είναι πολύ κοντά. Σε σχέση βέβαια με τη Σάλα-Μίνα είναι μια αωνιότητα και μιά εξεταστική μακριά. Αλλά η Σάλα-Μίνα δεν έχει νταντελωτές ακρογιαλιές. Ενώ η Σέριφος έχει 82. Ή 72, δεν θυμάμαι καλά και δεν θέλω να σου πω ψέμματα εγώ και το αξιοζήλευτο μαύρισμα μου.

Πρέπει να ξέρεις πως η Σέριφος είναι ένα υπέροχο νησί! Μοιάζει όμως πολύ με την άμαξα της Σταχτομπούτας: αν μείνεις για παραπάνω από 2 εικοσιτετράωρα η άμαξα γίνεται κολοκύθα και η Σέριφος, Αλκατράζ!



Φτάνοντας στο λιμάνι, έχεις την αίσθηση πως γύρισες πίσω στο 1985. Σου φαίνονται όλα κάπως παλιά αλλά με λίγη καλή θέληση δεν σε νοιάζει. Τη νύχτα άλλωστε όλα φαίνονται πολύ καλύτερα. Μέχρι και 1997 το λες. Νυχτερινή ζωή δεν έχει. Υπάρχει το Yacht club που ένας διεστραμμένος φίλος μας είπε πως είναι το 'στέκι' του νησιού. Το πρωί είναι στέκι συνταξιούχων καπεταναίων και το βράδυ με δυό δάχτυλα νερό βρύσης έχεις πάθει 'ξέφρενο κέφι': τα αντικουνουπικά φιδάκια είναι τόσα πολλά που νομίζεις πως βρίσκεσαι στο λάκο με τα μαστουρωμένα ανακόντα. Φύγαμε 3 λεπτά πριν κόψουμε ένα κατόλ και το καπνίσουμε.


Αν πας στη Σέριφο με αυτοκίνητο, μπορείς να γυρίσεις ΟΛΟΚΛΗΡΟ το νησί μέσα σε 45 λεπτά. 52 αν κάνεις και στάση για τσίσα. Προχωράς, προχωράς και το νησί κουρούπα. 'Όλες οι Κυκλάδες έτσι είναι' θα πεις και το δίκιο με το μέρος σου. 'Τουλάχιστον έχει νταντελωτές αρογιαλιές!' θα συνεχίσεις τη σκέψη σου. Το νησί όντως έχει πολλές παραλίες. Στις οποίες όμως φτάνεις μόνο με διακτινισμό ή σκουπόξυλο. Τις βλέπεις από μακριά, τις λαχταράς αλλά δρόμο για να τις φτάσεις δεν θα βρεις. Κι αν βρεις το δρόμο για μία, τη Συκαμιά, εκεί θα σε περιμένει μια ταβέρνα οι ιδιοκτήτες της οποίας πήραν δώρο στη μονάκριβη εφτάχρονη κορούλα τους ένα καραόκε. Αυτό δεν είναι κακό αν έχεις στο προσκυνητάρι σου τη φωτογραφία της Παπαρίζου και του Βουρλιώτη. Είναι όμως κακό αν πας σ' αυτή την ερημική παραλία για να υποδυθείς πρωαγωνιστή του LOST και τελικά καταλήγεις θαμώνας στο Εμπατή North!


Ο δρόμος σίγουρα θα σε ξεβράσει κάποια στιγμή και στο Μεγάλο Λειβάδι. Θα το καταλάβεις αμέσως γιατί είναι το μόνο μέρος που μοιάζει τόσο λίγο με νησί και τόσο πολύ με σετ από το "The hills have eyes". Περπατάς στον έρημο δρόμο και είσαι απόλυτα βέβαιος πως οι κρυμμένοι κάτοικοι ξυπνάνε μόλις δύσει ο ήλιος για να σούρουν τα τσεκούρια τους, πιθανότατα στο κεφάλι σου.

Η Χώρα βέβαια είναι όμορφη και πολύ καθαρή. Σ' εμένα βέβαια που είμαι χοντρό γουρούνι έπεσαν λίγο βαριά τα εκατοντάδες σκαλοπάτια αλλά σ' αυτό φταίνε οι τηγανητές πατάτες και όχι η Σέριφος.


Από φαγητό μην περιμένεις πολλά καθώς η Σέριφος πέρα από μαραθοκεφτέδες δεν έχει τίποτε άλλο τοπικό. Πάντως, σχεδόν, όλες οι ταβέρνες έχουν μακαρόνια φούρνου και ένα συγκεκριμένο έχει κατεψυγμένη συναγρίδα και φρέσκο ξιφία! Γυρεύε τί φάγαμε!


Η παραλία που ήταν κοντά στο σπιτάκι μας φαινόταν ξανθιά και με άμμο χρυσή. Αυτό το μπέρδεμα συμβαίνει όταν και τα φύκια είναι ξανθά. Και αντί για αμμουδιά βρίσκεσαι να κολυμπάς στο κεφάλι της Μέδουσας. Μετά τη ντεκαπάζ στον Τέλη Κίκερη.


Αν σκεφτώ θα θυμηθώ και άλλα που δεν μου άρεσαν: τις χιλιάδες γάτες, τους κατοίκους που δεν διακρίνονται για τη Γαλατική ευγένεια τους και διάφορα άλλα. Αλλά όταν ήμουν στο νησί τίποτε δεν μ' ένοιαζε και μάλλον όλα αυτά τα γράφω γιατί δεν είμαι πια εκεί. Γιατί όταν είσαι σε διακοπές μαζί με τους αγαπημένους φίλους σου τίποτε απ' όλα τα παραπάνω δεν σε νοιάζει και καθετί σου φαίνεται υπέροχο και λες πως είσαι ο αυτοκράτορας της Γης. Και δεν σταματάς να γελάς από ευτυχία.

37 σχόλια:

neutrino είπε...

ωχ, τον Αυγουστο παω Σεριφο. για μια 10αρια μερες. Μια βδομαδα στην κολοκυθα δηλαδη.. Για να δουμε τι θα δουμε! :))))

Trilian είπε...

εγώ πάντως μια μέρα ακόμα να καθόμουν όταν πήγα ήμουν ικανή να αυτοπυρποληθώ μπροστά στα κότερα… και το χειρότερο είναι ότι δεν ξέρω τι δεν μου άρεσε ακριβώς!!! Πάντως το αμάξι έπρεπε να είναι οπωσδήποτε 4x4 για να βρεις ονειρεμένες παραλίες… αλλιώς…!!!

ΥΓ: σε πατάει στον λαιμό αυτός καλέ ή μου φαίνεται;

Ανώνυμος είπε...

ΖΗΛΕΥΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ!!!!!!!!!!!!!!!

ΖΗΛΕΥΩ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΖΩΙΚΟΥ ΕΙΔΟΥΣ, ΜΕ ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΖΗΛΙΑΣ ΠΟΥ ΑΡΚΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΩ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ!!!

ΖΗΛΕΥΩ, ΖΗΛΕΥΩ, ΖΗΛΕΥΩ!!!!!!!!

irrelevant

υ.γ. μη χάσεις γραμμάριο, είσαι τέλειος έτσι...

nanakos είπε...

Neutrino, μην ανησυχείς! Μέχρι να πας θα έχει ανοίξει το 'ΕΔΕΜ' που απ' όσο κατάλαβα είναι κλαμπ/μπουζουσανσόν! Επίσης, να φάτε γλυκά όπωσδήποτε στη πλατεία του Δημαρχείου! Ειδικά κορμό!!

Trilian, μήπως έτυχε και σε σας να μπερδεύετε ο όνομα του νσιού και το λέτε συνεχώς Σκόπελο/Νίσυρο / Σάμο?!

Irrelevant, μετά το υπέροχο κοπλιμέντο σου σε ανακηρύσσω 'Καλύτερη μου φίλη Καλοκαίρι 2007"!

hotel iris είπε...

νανάκο, η θάλασσα φαίνεται υπέροχη όπως και συ. Είμαι σίγουρος πως πέρασες πολύ καλά και εύχομαι καλή συνέχεια!

λολιτα είπε...

τωρα αμα πω και εγω οτι ζηλευω θα ακουστω κλισεδουρα?


τι να κανω ομως που ζηλευω?

ξενιτεμένη είπε...

oi foto einai teleies!! zilepsa, tha arxiso na vgazo kai ego ipothalassies
episis, eisai enas kouklos!!
[kai de thelo na me anakirikseis tipota! i alitheia na legetai. eisai fatsa!]

fevis είπε...

Το πόσο σε πεθύμησα, ούτε μπορείς να το φανταστείς!!! Αφού ξαναδιάβασα χτες μονορούφι όλη την εβδομάδα που προσπάθησες να είσαι στρέϊτ!!! Και τα ημερολόγια χωρισμένων... Μην ξαναλείψεις τόσο χωρίς να πάρεις μαζί σου laptop...Άσε που, έτσι που το διάβασα το ταξιδιωτικό σου, μαι καινούρια καριέρα ανοίγεται μπροστά σου... Φιλιά πολλά πολλά...
Υ.Γ. κιλό μην χάσεις... Είσαι ότι πρέπει....

Cinestef είπε...

Νανακούκι,

ούτε the Man from Atlantis να ήσουν!

Αν κρίνω από τα χαμόγελα, καλά πέρασες στην κολοκύθα!

Είσαι a bundle of fun!

Keep smiling!

philos είπε...

Πάντα τέτοια!
Και πάντα διακοπές με καλούς φίλους!

Και τώρα ποτε να ευχηθούμε πάλι? Την άλλη εβδομάδα? τον άλλο μήνα το πολύ?

Ανώνυμος είπε...

Νανακο μου, νομιζα οτι ησουν στη Μυκονο στο γαμο της Μαριλενας.....
Αντε το πολυ πολυ στη Καβαλα στα βαφτισια της κορης Ζαγορακη-Λιλη.....Με απογοητευσες

M&M είπε...

Έχετε απόλυτο δίκιο αγαπητέ αν είσαι με τους αγαπημένους όλα φαίνονται άψογα! Και διακοπές στη Θάσο να πήγαινες άψογα θα περνούσες!

ΦΙΛΙΑ

ΥΓ μα πως έχασες το ΓΑΜΟ????

Ανώνυμος είπε...

Eisai theos hlios kalokairinos! Ftoy sou delfini kai gorgona moy esy...Panta tetoia leventh moy!

patsiouri είπε...

Ξέχασες να σχολιάσεις το αλησμόνητο κάμπινγκ!!

Χρόνια μετά βλέπω ακόμη στον ύπνο μου πως ξύπνησα στην κόλαση και τα δέντρα ήταν μεγαλύτερη πολυτέλεια από 1 χρόνο άδεια με πενταψήφιο μισθό...

g for george είπε...

Δεν το συζητώ, εμπεριστατωμένο ρεπορτάζ!

Όσο για τις φωτό, εκεί είναι που δεν το συζητώ! Φτου φτου φτου, κούκλος!!!

Είσαι ακόμα ελεύθερος ή μας δουλεύεις;

Φιλιά!

Cookie Basher είπε...

Άρπαξες λιγάκι βρε νανάκε :)
χεχε οι φωτό όλη η ουσία του ποστ!

nanakos είπε...

Καταρχάς, για να σταματήσει η παραφιλολογία, δεν ήμουν καλεσμένος στον γάμο της χρονιάς. Η Μαριλένα μου κρατάει ακόμα μούτρα που την είχα αποκαλέσει "θεατρολόγο/ μπουζουκολόγο".

Η αλήθεια είναι πως κανείς μας δεν περίμενε να βγουν τόσο καλές και καθαρές οι φωτογραφίες. Σας συνιστώ ανεπιφύλακτα τις υπο8αλάσσιες λήψεις γιατί είναι πολύ αστείο να προσπαθήσεις να φωτογραφήσεις κάποιον λίγο πριν του κοπεί η ανάσα και σκάσει!

George, κι όμως! Μπορεί να ακούγεται απίστευτο αλλά είναι πραγματικό! Νομίζω πως φταίνε τα Ημερολόγια :-)

Ελπίζω όλοι σας να περάσετε αυτό το καλοκαίρι τόσο όμορφες στιγμές, όπου κι αν βρεθείτε για όσο κι αν είναι αυτό. Να θυμάστε μόνο πως στις διακοπές δεν καταπιέζουμε τη συντροφιά μας, δεν γκρινιάζουμε, δεν μουρμουράμε και τρώμε ελαφρυά το βράδυ για να μην ροχαλίζουμε κι ενοχλούμε τους υπόλοιπους!

Σας φιλώ.

relative_stranger είπε...

Σέφιρο δεν έχω πάει αλλά οι φωτογραφίες έχουν πολύ πλάκα.

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν, αν τυχόν βρέθηκε στο δρόμο σου ένας κοντός καραφλός διοπτροφόρος οστεώδης ψαράς που κοιτάει τον κόσμο λοξά από κάτω (λόγω ύψους) πέτυχες τον πρώην προϊστάμενό μου. Κερδίζεις 5 χανάκια.
Αν θυμάσαι και τι homework έχεις για αύριο και το έχεις έτοιμο κερδίζεις ένα γλειφιτζούρι κοκοράκι.

Crucilla είπε...

Είσαι ένα κουκλί χαμογελαστό!!
Και να πεις της Μαριλένας πως αυτή χάνει που σου κρατάει μούτρα!!

oni είπε...

Delfini eisai nanako! Delfini! :P

nanakos είπε...

Ντανίλα ένα έχω να σου πω!

Το σπίτι λάμπει, η θερμοκρασία είναι στους 22 βαθιμούς, ο καφές είναι έτοιμος, τα γεμιστά ψήνονται και μοσχοβολάνε, η Χρουσαλά παίζει από πίσω και μπροστά μου έχω τα γραπτά σας! Ντα ρα τα ντάααν!!

Ες αύριον τα σπουδαία!!

υ.γ. ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ!

Ανώνυμος είπε...

Τελειο ποστ! Αν και τωρα φοβαμαι να παω στην Σεριφο. Βεβαια, αυτα τα απροοπτα ειναι που νοστιμιζουν μια εκδρομη!
Επισης εχω να καταγγειλω οτι ολοι σε γλυφουν λογω των αυριανων αποτελεσματων. Μια καταγγελια που θα διατυπωσω και στην εκπομπη του Καμπουρη. Εγω λοιπον, θα ειμαι ειλικρινης και θα δηλωσω οτι 3 κιλα θα μπορουσες να τα χασεις! Εστω για το καλοκαιρι.
Και κατι ασχετο, καλα μαρη τανιλα που ηταν προισταμενος σου ο ψαρας; στην ιχθυοσκαλα; επισης ποσο κοντος ειναι;

Ανώνυμος είπε...

Ρε τριχωτή γλαδιόλα, ο πρώην προϊστάμενός μου είναι ΚΑΙ ψαράς. Γιου νόου "χόμπι"; Έχει και βάρκα, έχει και δίχτυα. Αν τον συναντήσανε τα παιδιά ελπίζω να μην μπλέχτηκαν στα δίχτυα και τον εξαγριώσανε.
Είναι κοντός με μεγάλο κεφάλι. Είναι 3 εκατοστά πχιο ψηλός από μένα και εκπληκτικά αδύνατος, με τεράστια φρύδια και γυαλιά να υπογραμίζουν την γυαλιστερή καράφλα στην κορφή.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΣΕΡΦΙΩΤΗΣ ΡΕΕΕΕ

nanakos είπε...

Ντανίλα μου, δυστυχώς τον κύριο προιστάμενο/ ψαρά/χόμπιτ δεν τον συναντήσαμε!¨ομως, στη ταβέρνα με σήμα τον αστακό στην άκρη της παραλίας εργάζεται κάποιος που μοιάζει καταπληκτικά με τον Ντόμπι, το σπιτικό ξωτικό!

Βασιλάκη, εκτιμώ ιδιαίτερα την αντικειμενικότητα, την τιμιότητα και τον ακέραιο χαρακτήρα σου! Τριχωτή γλαδιόλα!

Ανώνυμος είπε...

Σιγά ρε! Αν σε γλύφαμε θα σου τάζαμε τηγανητές πατάτες.

billzouk είπε...

Τανιλα το υποκαταστημα σας που ειναι; στην μεση γη;
νανακο με πληηγουωνννεις. Αλλα εδω θα σου θυμισω οτι οπως ελεγε η γιαγια μου "αυτος που σε αγαπαει σε κανει και κλαις" (η απολυτα ακυρη παροιμια!)

Ανώνυμος είπε...

Nαι!
Και ξαφνικά θέλω να ντυθώ Μανταλένα και να φωνάξω "άλλος με τη βάρκα μααααας;"
(χόμπι είναι αυτό που εσύ νομίζεις ότι είσαι ηθοποιός)

the ibt είπε...

"Δραματική μείωση του τουριστικού ενδιαφέροντος της τάξης του 32% αναμένεται στη Σέριφο μετά από ταξιδιωτική οδηγία που εξέδωσε ο blogger και PhD Σανσόν Νανάκος..."

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΠΑΜΕ...

An-Lu είπε...

Πάντα τέτοια και καλύτερα μον ανφάν!!!!!

;-))))

Ανώνυμος είπε...

na me sygxwrei i xari sou, collateral, alla i Thasos einai apo ta WRAIOTERA nisia stin Ellada me tis kaliteres paralies. kai kataprasini episis, oxi san ta kserovounia twn Kykladwn!! molis epestrepsa apo weekend stin Thaso kai perasa teleia!!

BLUEPRINTS είπε...

λοιπόν, και χωρίς να έχω διαβάσει τα παραπάνω σχόλια μια μόνο απορία: πως στο καλό βγαίνεις τόσο μα τόσο φωτογενής; καλή επάνοδο

αμμος είπε...

Το τελευταίο που περίμενα από το συγκεκριμένο ποστ ήταν να καταλήξει ότι πέρασες καλά. Πέρα λοιπόν από φάτσα είσαι και γάτα.

Καλή επανένταξη εύχομαι και επιπλέον διακοπές!

kanataki είπε...

μπορείς να μην μου απευθύνεις τον λόγο??
μια ματιά έριχνα


δεν θα πιάσουμε και συζήτηση.........





υγ και γω που ανησύχησα...

nanakos είπε...

Blueprints, έχω κι εγώ μια απορία: πως γίνεται να ζεις τόσο, μα τόσο καιρό χωρίς την παραμικρή επίσκεψη στον οφθαλμίατρο σου?!

΄-)

Ανώνυμος είπε...

A片,080中部人聊天室,成人影片,成人影片,色情聊天室,聊天室,自拍,情色視訊,免費視訊聊天,日本AV,尋夢園聊天室,080視訊聊天室,UT聊天室,情色A片,成人光碟,上班族聊天室,成人光碟,aio,成人,一夜情聊天室,A片下載,aio,成人聊天室,UT聊天室,日本AV,AV,免費視訊聊天,aio,080中部人聊天室,色情A片,免費視訊聊天,辣妹視訊,尋夢園聊天室,A漫,豆豆聊天室,聊天室,080苗栗人聊天室,AV女優,色情聊天室,A片下載,免費A片,聊天室,色情A片,上班族聊天室,AV女優,成人聊天室,一夜情聊天室,情色A片,情色視訊,情色視訊,A片下載,上班族聊天室,成人光碟,080苗栗人聊天室,成人電影,情色文學,成人圖片,成人小說,成人,成人文章,A片下載