Δευτέρα, Φεβρουαρίου 11, 2008

Αλλαγή φρουράς (;)

Το Σαββατοκύριακο που πέρασε, ο Αλέξης Τσίπρας έγινε με δόξα, τίμη κι ένα βαρύ 70+% ο νέος πρόεδρος του Συνασπισμού – παρντόν Σύριζα! Τέσσερα χρόνια πριν, τέτοιο καιρό πάνω κάτω, με στούμπωνε στο βανάκι του ταχυδρομείου στη Δ.Ν.Ε. (αυτό τώρα κάτι σημαίνει στη γλώσσα του Ναυτικού που υπηρετήσαμε αλλά θα σε γελάσω και δεν θα ξεκινήσει καλά η εβδομάδα). Καλό παιδί ο Αλέξης και όλοι τον συμπαθούσαν και ποτέ δεν μας είχε μοιράσει ούτε μιά προκήρυξη που αυτό από μόνο του το λες θετικό (φαντάζεσαι το στρατιωτικό του βίσμα να ήταν νεοδημοκράτης?!).

Βέβαια, ο λόγος που έβγαλε προχτές και το ύφος που τον συνόδευε δεν θύμιζαν σε καμία περίπτωση το παιδί που είχα γνωρίσει τότε. Όχι πως περίμενα ν’ αρχίσει τ’ ανέκδοτα αλλά η γλώσσα του θύμισε πολύ κάθε σινιέ γερασμένο μυαλό που σέρνει το σαρκίο του στα έδρανα και το καφενείο της Βουλής. Αυτό, βέβαια, είναι καλό γιατί σημαίνει πως έχει πάρει σοβαρά τον ρόλο του αρχηγού κι έχει κάνει τα μαθήματα του. Είναι όμως και κακό γιατί αν κλείσεις τα μάτια σου θ’ ακούσεις τον ίδιο πολιτικό στόμφο που ακούς τόσα χρόνια. Το ίδιο ύφος, τις ίδιες λέξεις, τις ίδιες δραματικές παύσεις. Προσωπικά, μου θύμισε όλα τα μπουζουκοτράγουδα που ακούς στο ραδιόφωνο και δεν ξεχωρίζεις ποιός λέει τί, καθώς όλοι και όλα μοιάζουν τραγικά μεταξύ τους. Αλλά προσπάθησα να βγάλω αυτή τη σκέψη από το μικρό μου μυαλό γιατί είναι νωρίς ακόμα για συμπεράσματα.

Θα ήταν κρίμα η νεαρή του ηλικία να μην μπει με ορμή στο πολιτικό προσκήνιο αλλά με το κοστούμι του βαριεστημένου παρωχημένου πολιτικού. Το ξεβαμμένο τζην δεν αρκεί από μόνο του για να φέρει την αλλαγή. Και σίγουρα δεν θα βρεις στις κωλότσεπες καμία νέα ιδέα. Ελπίζω να το θυμάται αυτό.

11 σχόλια:

Tanila είπε...

Yπαινίσσεσαι ότι ξέρεις προσωπικά τον Τσίπρα;
Πότε θα βγούμε για καφέ να μου τον γνωρίσεις;

An-Lu είπε...

Μωρέ τα ίδια από την ανάποδη θα δούμε, μην ελπίζεις ;-)

nanakos είπε...

Ντανίλα, υπηρετούσαμε μαζί στο Ναυτικό. Τον θυμάμαι μόνο και μόνο γιατί χωνόμουν στο πορτ μπαγκαζ του ταχυδρομείου και με ξέβραζε στην Αθήνα (από την Ελευσίνα, μην φανταστείς από την πινέζα!). Έκτοτε, δεν έχουμε ξαναβρεθεί άρα. για άλλη μία φορά, ατύχησες!

georgethebeast είπε...

ego pali psifizo obama.....oups lathos komma lathos xora!

€lisavet είπε...

Αμ ο προτεταμένος δείκτης, σε ύφος δασκαλίστικο; Τον Βενιζέλο μου θύμισε, με την κακή έννοια!

Ας μην είμαστε Κασσάνδρες όμως :P

30aris είπε...

well said nanako

Για να δούμε τι θα δουμε. Τα αριστερά κόμματα θα πρέπει αν θέλουν να προσεγγίσουν νέους ανθρώπους να ξεκολλήσουν από την ξύλινη γλώσσα της κυρ-Αλέκας και του συναφιού της που έχουν μείνει στάσιμοι στην Οκτωβριανή Επανάσταση...

Προτείνω για αρχή να απαγορευτούν δια παντώς οι ξεπερασμένες από το 1918 λέξεις "ταξικός", "καπιταλιστής", ""ιμπεριαλισμός", "προλεταριάτο" και "σύντροφος"...

Αλλά αυτό θα ήταν πολύ επαναστατικό για την Αριστερά ;οP

UrbanTulip είπε...

Αν δεν τον φάει η σοβαροφάνεια, αν επιμένει να δηλώνει πως οδηγάει παπάκι άρα είναι διαφορετικός, τότε ίσως είναι η νέα γενιά πολιτικών. Είναι και ομορφούλης.

Ανώνυμος είπε...

Urban tulip πλλλλάκα με κάνεις; "Ομορφούλης";;;;
Θέλω να ντυθώ νοσοκόμα και να του κάνω sponge bath.

billzouk είπε...

Η τανιλα ηταν ο κομιστης! (ασχετο!)

Ανώνυμος είπε...

Μετά την κρίση των 90's με τους "Σαραντάρηδες πολιτικούς" (λόγω Σαμαρά) στους οποίους υποτίθεται ότι συγκαταλέγεται και ο Καραμαν - λη (αν και έχει προ πολλού καβατζάρει τα πενήντα, δεν το μάθαμε όμως γιατί μαζί με την τούρτα έφαγε και τα κεράκια) περάσαμε στο επόμενο στάδιο: Τους τριαντάρηδες! Τώρα ο Alexis (Morrel - Carrington - Colby - Dexter) θα κολλήσει στα 33 για τα επόμενα 33 χρόνια. Αχ τι τραβάμε κι εμείς οι τριαντάρηδες...

Tanila είπε...

"ο κομιστης";;;;
Ο κομιστής του έμπολα στη δυση;
Ο κομιστής του ντιβιντι;
Παραληρείς;