Τετάρτη, Νοεμβρίου 07, 2007

(Three) Kings & Queens

Ευτυχώς που δεν ζήτησε η αγαπημένη μου Fevis να συμμετάσχω στο παιχνίδι με τις κούπες γιατί δεν θα της ξαναμιλούσα! Αντίθετα, μου ζήτησε να αναφέρω 6 μπλόγκς που αγαπώ. Τα 6 πιο αγαπημένα από αυτά που έχω στα δεξιά της σελίδας. Η αλήθεια είναι πως είμαι λίγο κλασσικός στις επιλογές μου. Τα περισσοτέρα μπλόγκς που διαβάζω φανατικά, είναι τα πρώτα μπλόγκς που διάβαζα όταν ξεκίνησα αυτή τη σελίδα.
Ας πούμε, πως γίνεται να μην διαβάζω την Κουρούνα? Πως γίνεται να μην διαβάζουν όλοι την Κουρούνα? To μπλόγκ της Γιάννας όταν ξεκίνησα να γράφω εδώ ήταν σαν την σοκολάτα: η πρώτη αγάπη. Κυρίως γιατί αντικατοπτρίζει τη ζωή έτσι όπως ακριβώς είναι: κωμική, τρυφερή, σκληρή, αναπάντεχη. Γεμάτη στυλ δεν θα σε κερδίσει τόσο το ύφος του λόγου της αλλά κυρίως θα σε συγκινήσει η αλήθεια που ζει ανάμεσα σας.
Δεν καταλαβαίνω, επίσης, πώς γίνεται να μην διαβάζουν όλοι τον iblog? Πώς ζεις χωρίς να έχεις διαβάσει τα "Υπέρογκα Κλάσματα"?! Δεν θα πω περισσότερα γι' αυτόν τον υπέροχο μικρούλη. Μια βόλτα μόνο θα σε πείσει πως το μέλλον μας βρίσκεται σε πολύ αισιόδοξα και απίθανα ταλαντούχα χέρια.
Είναι ευχή και κατάρα που ο Σάκος με τα μπιφτέκια γράφει στην ελληνική γλώσσα. Αυτό το μπλόγκ θα έστελνε τον Perez Hilton στο καλάθι της τουαλέτας μέσα σε μία μέρα - και πολύ σου λέω. Η παγκόσμια σόου μπίζ έτσι όπως δεν την βλέπετε στον εγχώριο Τύπο και, κυρίως, τόσο μοναδικά σχολιασμένη που αν την είχαν ανακαλύψει οι ντόπιοι πανελίστες θα κοκκίνιζαν για την (έτσι κι αλλιώς) κατάντια τους και θα εξαφανίζονταν από προσώπου γης... για πάντα! Δεν θα πιστεύεις αυτά που θα διαβάσεις!
Από τα κλασσικά μπλόγκς που δεν μπορώ να ξεπεράσω είναι αυτό του Νικόλα Σκούρα. Μου αρέσει ο Νικόλας γιατί όταν τον γνώρισα και από κόντα κατάλαβα πως αυτό που φαίνεται στο μπλόγκ του δεν αλλοιώνει κανένα κομμάτι του εαυτού του. Μου αρέσει γιατί γράφει με χιούμορ, θυμό, προβληματισμό, εντιμότητα και τρομερή αξιοπρέπεια. Βάζει, βέβαια, μερικά βιντεάκια από τις καταδύσεις που είναι λίγο τρομαχτικά αλλά ... κανείς δεν είναι τέλειος!
Σε παρόμοιο μοτίβο με του Νικόλα (αν και ελαφρώς πιο σοβαρό) είναι το μπλόγκ του Alex A. Αγαπώ αυτό το μπλόγκ για την εξαιρετική ισορροπία του Αlex και πάνω απ' όλα την αξιοπρέπεια του. Ένα πολύ ανθρώπινο και ξεκάθαρο ιστολόγιο, χωρίς απωθημένα, χωρίς ενοχές που σε κάνει να ζηλεύεις την αρμονία που έχουν καταφέρει μερικοί άνθρωποι ανάμεσα στη λογική και το συναίσθημα τους. Ιδίως όταν είσαι με μια βαλίτσα στο χέρι!
Για το τέλος άφησα την Wonder Woman της ελληνικής μπλογκόσφαιρας, το Βατραχοκόριτσο. Αν είσαι της λογικής "σκέφτομαι και γράφω" καλύτερα να το αποφύγεις γιατί είναι τόσο χειμμαρώδες και σκληρά ειλικρινές που θα το μισήσεις. Αν είσαι γυναίκα, βέβαια, βλέποντας την Κατερίνα θα το μισήσεις πιο εύκολα. Απ' όλα όσα ανέφερα, με μεγάλη διαφορά το μπλογκ της Βατράχος είναι η γροθιά στο στομάχι.

Υ.Γ. Δεν διαβάζω σε καμία περίπτωση μπλόγκ εμμηνοπαυσικά μπλόγκς γυναικών που παίζουν μόνες τους όλες τις περσόνες του Sex & the city...οn heavy drugs.
Δεν διαβάζω μπλόγκς που δεν έχουν τόνους γιατί κουράζονται τα μάτια μου.
Δεν διαβάζω τα γκέϊ μπλόγκς που είναι ακριβώς όπως τα προαναφερθέντα εμμηνοπαυσικά αλλά στο πιο πλούσιο (και πολύ πιο κακόγουστο) καθώς βλέπεις δεκάδες κώλους και πορνοφωτογραφίες να πλαισιώνουν μια ατελείωτη εμμονή.
Αποφεύγω να διαβάζω μπλόγκς παιδιών που είναι μεταξύ 16-18 χρονών γιατί έχουν ακόμα τις σχολικές καταβολές του Καργάκου και μιλάνε όπως οι έφηβοι στη Βουλή (που μιλάνε όπως οι σιτεμένοι στη Βουλή - μπέρδεμα όπως καταλαβαίνεις).

18 σχόλια:

kanataki είπε...

αντιμετωπίζω με γενναιοψυχία ότι δεν με αναφέρεις

υγ θα συγκεντρώσω και όσα απομεινάρια ανωτερότητας έχω..
υγ αν και πιστεύω ότι θα λυγίσω στο τέλος....

Ανώνυμος είπε...

νανάκο μου, είσαι πάντα τόσο καλός?
βέβαια θα έπρεπε να προσθέσεις ότι σαν τον Σκούρα είσαι και εσύ. αν και δεν σε ξέρω, φαίνετε.
keep-going
vassilis(ετσι θα υπογραφω από σήμερα)

nanakos είπε...

Αν και δεν θα έπρεπε να στο πω αυτό για να μην πάρουν τα ξανθά μαλλιά σου αέρα, ήσουν η επιλαχούσα της λίστας μαζί με τον Yo!Reeka! Eσύ έχασες από την Βατραχό (γιατί έχει μεγάλη αδυναμία στις ρώγες μου) ενώ ο Yo!Reekas έχασε από τον iblog (ο οποίος χθες βράδυ μου έμαθε πως να συστήνομαι στα Κορεάτικα!)

Βασίλησ...Βασίλησ...Βασίλησ! Γύρνα πίσω, Bασίλησ και άσε τα σεξπηρικά "that which we call a rose by any other name would smell as sweet".
Δεν την λυπάσαι τη Λουκρητία??!!

kanataki είπε...

μα είμαι μελαχρινή???

υγ δηλαδή αν μου αρέσουν και μένα οι ρώγες σου,έχω ελπίδες???




προσπαθώντας να συνηθίσω τις ρώγες του νανάκου

η γεροντογοργόνα του Θερμαικού

Loucretia είπε...

Αυτη η συμμαχια σου με τον iblog, καταντα εξοργιστικη! Θα ζητησω να κηρυχθει το MSN εκτος νομου!!!

Υ.Γ. Βασιλησ, Βασιλησ, γιατι να γινεις vassilis?
Απαρνησου τα greeklish και γυρνα πισω στο αθωο και μπρουταλ "σ"

the ibt είπε...

Δεν κατάλαβα Λουκρητία, ζηλεύουμε; Ε βέβαια, ολόκληρη βραδιά ετοίμασες προς τιμή του ανθρώπου προκειμένου να σε αναφέρει στο blog του αλλά guess what: εσύ δεν ξέρεις κορεάτικα!

Ναν, ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, "always a pleasure to meet the fans" που λες κι εσύ! :p

Περιμένουμε όλο τον κόσμο να γίνει μέλος του Anti-Appreciation Society των Υπέρογκων Κλασμάτων! :p

enteka είπε...

GRRRR....

kangerlussuaq είπε...

Annyonghasimnigka. Jega Kangerlussuaq imnida, pyonanhasimnigka?

Αν είναι τα κορεάτικα επιπρόσθετο προσόν, δηλώνω ότι ξέρω κι εγώ να συστήνομαι και μάλιστα με την διαλεκτο της ηρωομάνας Πυονγκγιάνγκ... χα!

nanakos είπε...

Έντεκα, μην παραπονιέσαι! Σ' έχω βάλει σ' έχω (συμ)περιλάβει σε άλλα παιχνίδια! Μην είσαι μονοφαγάς! Εξάλλου, για κάποιο μυστήριο λόγο υπάρχουν μερικοί που νομίζουν πως εσύ είσαι εγώ! Με αυτή τη λογική δεν μπορώ να με παίξω γιατί μετά θα με στείλουν στο τρελλοκομείο! Και ό,τι κατάλαβα, κατάλαβες!

Kanger..., αν αυτό το έχεις βγάλει από το μυαλό σου, ανεβαίνεις κατακόρυφα στην εκτίμηση μου!!

Suspect είπε...

Σωστος mr nanakos!

kangerlussuaq είπε...

Μα τι λέτε σεβάσμιε δάσκαλε; Πήγα σε μια από τις πιο κουλεμανσόν χώρες του κόσμου και δε θα μάθαινα λίγα βορειοκορεάτικα; Πως θα έπιανα το φήλλινγκ; Πως θα συνεννοηθώ με τους συντρόφους βορειοκορεάτες; Πως θα εξυμνήσω τα λαμπρά σοσιαλιστικά κατορθώματα του προέδρου τους;

Αναρωτιέμαι τι κορεάτικα σας έμαθαν...

Katerina είπε...

Κούκλε, το επόμενο ντραμπούι στην υγειά σου! Α και πούσαι, κλείσε μου μία βέρτσουαλ θέση στο πιο κουλ-ντε-σακ πρόγραμμα της παραλιακής να το γιορτάσουμε. Το On the Rocks βεβαίως!
Σα Τζενγκις Χαααααν, σα Ναπολέωωωωννννν κλπ κλπ

Ανώνυμος είπε...

Τέλεια τουλάχιστον τα 4 από τα 6!

philos είπε...

Όλα ωραια τα blogs που ανέφερες και τα περισσότερα ήδη τα παρακολουθώ από πολύ καιρό.
Αλλά το δικό σου το blog στα μάτια τα δικά μου έχει αυτό το "ΚΑΤΙ".

snikolas είπε...

Thanks για τα καλά σου λόγια. Ξέρω… τα λεφτά στον λογαριασμό σου στην Ελβετία.

nanakos είπε...

Nικόλα, μην χαίρεσαι! Θα έρθει η ώρα που θα μου το ανταποδώσεις!

Phile, σ' ευχαριστώ πάρα πολύ γι' αυτό!! Αλήθεια!

vatraxokoritso είπε...

ένας άνθρωπος που διαθέτει τέτοιες ρόγες, δεν θα μπορούσε παρά να έχει απίστευτο γούστο...

Η Κουρούνα είπε...

Με συγκίνησες τόσο ώστε έφαγα μια φραντζόλα μόνη μου (παραγεμισμένη με ένα κουτί μερέντα). Φιλιά πολλά.