Τετάρτη, Νοεμβρίου 21, 2007

"Μπαμπά, να παίξω με τη Μαιρούλα από τα Ζωνιανά?"

Στα Ζωνιανά βρήκαν χασισοφυτείες! Εδώ και δυό εβδομάδες, κάθε μέρα, επιβεβαιώνεται πως στην Ελλάδα υπάρχουν φουντιές! Το ξέρω πως κι εσύ σοκαρίστηκες αλλά αυτά έχει η ζωή! Τι να πω κι εγώ που όταν ζούσα με την Ελένη, ξύπνησα ένα πρωί και την είδα να τρώει γυμνή τα coco-pops της και δίπλα στο τασάκι να σιγοκαίει ένα 'καρότο' να! - χωρίς συμπάθειο! Αυτό που με σόκαρε δεν ήταν το μπουρί αλλά το ρολόϊ που έδειχνε 08:50. Λίγες μέρες μετά έγινε και το περιστατικό με τη μερέντα κι αποφάσισα πως ή θα μετακομίσω ή θα την χτίσω στο τζάκι.
Τέλος πάντων, ενώ όλοι οι πολιτικοί και όλοι οι δημοσιογράφοι συνεχίζουν μέρα με τη μέρα να πέφτουν από τα σύννεφα από τις αποκαλύψεις (προφανώς γιατί πολλοί ξενιτεύονταν για καλής ποιότητας τσιγαριλίκια ενώ η Cordon Bleu του χασισιού απείχε μόλις 40' με την Aegean), όλα τα κανάλια και όλες οι εκπομπές προσκαλούν κρητικά μουσικά σύνολα για να χορέψουν αντιχασισικές μαντινάδες!
Σκοπός αυτού του πρότζεκτ είναι να καταλάβουν όλα τα παιδάκια πως αγαπάμε τα κοπέλια της Κρήτης! Γιατί προφανώς σε πολλά μυαλά σημασία δεν έχει τί κάνεις άλλα από που κρατάει η σκούφια σου - στη συγκεκριμένη περίπτωση ποιός τσαγκάρης τακούνιασε την άσπρη σου τη μπότα. Το επιστέγασμα όλης αυτής της ηλιθιότητας το είδα σήμερα το πρωί όταν ο Αρναούτογλου είχε φορέσει μια κρητική στολή για να τονίσει πόσο πολύ αγαπάει τους κρητικούς παρά τα όσα λέγονται!
Κοινωνιολόγος δεν είμαι, ψυχίατρος δεν είμαι και σίγουρα δεν είμαι αξιότερος όλων αυτών. Αλλά θέλω να πιστεύω πως η προσωπική μου ανοησία (και της πλειοψηφίας όσων ανθρώπων γνωρίζω) δεν ταυτίζει πρόσωπα με ολόκληρες γενεές και καταγωγές. Πώς περνάει από το λιγοστό μυαλό αυτών όλων πως υπάρχει κόσμος που θα μισήσει ένα κομμάτι του ίδιου του λαού επειδή μια ομάδα αυτού φύτεψε κι εμπορεύεται τα χασίσια. Πώς μπορεί να υπάρχουν ακόμα μυαλά που να θεωρούν πως ο λαός είναι σκοταδιστικά αφελής και ηλιθιωδώς ρατσιστής? Ευτυχώς δηλαδή που υπάρχει ο Λαζόπουλος και η Μενεγάκη και ο Αρναούτογλου γιατί αλλιώς θα συναντούσα κρητικούς και θα τους πέταγα βιολογικές ντομάτες Αττικής - γιατί προφανώς στην Αθήνα εισάγουμε δεν εξάγουμε.
Είναι με τα καλά τους αυτοί οι άνθρωποι? Πού απευθύνονται ήθελα να ήξερα. Ποιό είναι το κοινό τους που τους παρακολουθεί και λέει "Αφού ο Λάκης έβαλε τον τσεβρέ στο κεφάλι κάτι παραπάνω θα ξέρει, ας πάρω ένα τηλέφωνο την κουμπάρα στα Χανιά που την είπα χασικλού προχτές".
Είναι τελικά κακό ο ανόητος να μην ακούει κανέναν που τον λέει ανόητο και να πιστεύει πως μόνο οι άλλοι έχουν χαμηλό δείκτη νοημοσύνης. Γιατί αντιμετωπίζει τον κόσμο από τον θρόνο του πανέξυπνου και ο (πολύς) κόσμος τον πιστεύει.

20 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αγαπημενε μου,
(είδες! αρχίζω ωραια)
ίσως είναι η πιο δομιμένη σκέψη που έγραψες και εξέφρασες ποτέ. ακού όμως και αυτό. "εγώ δεν αγαπώ και σέβομαι τους Κρητικούς που λένε την άποψη τους με τα όπλα. οι πραγματικοί άντρες αλιώς ξέρουν να αμύνοντε" Λάκησ Λαζόπουλοσ. (εδώ το "σ" έχει νόημα). πάντως bravo σου. Ακόμα είσαι "οργισμένος" και αυτό είναι μια καλή αρχή για τους μετέπειτα προβληματισμούς....
vassilis

Ανώνυμος είπε...

1."υπάρχει κόσμος που θα μισήσει ένα κομμάτι του ίδιου του λαού επειδή μια ομάδα αυτού φύτεψε κι εμπορεύεται τα χασίσια" - καλε να δωσουμε στους πρωτους λιγο μαυτρακι, να γλυκανουν. (τους φουντοπαραγωγους πολλοι εμισησσαν, τη φουντα ουδεις..:-)2. "Αν το IQ και το ποιον ενος λαου κρινοτανε απο τις τηλεεκπομπες και τους τηλεπαρουσιαστες του, η Ελλαδα θα ηταν μια χωρα κατοικημενη απο προκατειλημμενα μογγολα. Παρακαλω σχολιαστε" (μηπως το βαλεις ως θεμα εκθεσης στις επομενες εξετασεις κουλεμανσον?)

An-Lu είπε...

Θέλω IQ καναβιού! Που μπορώ να το βρω;
:-P

nanakos είπε...

Μα δεν διανοήστε πόσο εκνευρίστηκα το πρωί! Όταν είδα τον Αρναούτογλου ντυμένο νεράιδα/παλληκάρι να λέει στους κρητικούς εμείς σας αγαπάμε και σας στηρίζουμε απορώ γιατί δεν του έφεραν τις λύρες στο κεφάλι! Αληθινά απορώ!

patsiouri είπε...

"Είναι τελικά κακό ο ανόητος να μην ακούει κανέναν που τον λέει ανόητο και να πιστεύει πως μόνο οι άλλοι έχουν χαμηλό δείκτη νοημοσύνης. Γιατί αντιμετωπίζει τον κόσμο από τον θρόνο του πανέξυπνου και ο (πολύς) κόσμος τον πιστεύει"...

Θα κάνω ένα τέστ, θα μαζέψω όλους τους μπαφομανείς γνωστούς μου, και αφού τους αφήσω ν'απολαύσουν για αρκετή ώρα το extreme sport τους θα τους βάλω να μου το εξηγήσουν και καλά ότι δέν το'πιασα...

Ε ρε γλέντια!

Tanila είπε...

Nanako, μ'αγαπάς;

Ανώνυμος είπε...

Iιιιιιιιιι...σιξ σιξ σιξ....στο πυρ το εξώτερο όλοι οι Κρητικοί..
:PPPPPP

nanakos είπε...

Δεν ξέρω Ντανίλα μου! Πρέπει να ρωτήσω την 'τριχωτή γλαδιόλα' και να σου πω.

Crucilla είπε...

Νανάααααακο....Πόσο δικιο έεεεεεχεις....

Trilian είπε...

και εγώ που αναρωτιόμουν αν με αγαπάει η βλογοσφαιρα τώρα πια... βλέπεις από εδώ και πέρα λόγω καταγωγής ίσως θα πρέπει να με φωνάζουν χασισοτριλιαν!

iPol είπε...

...κι εμένα Πολυμπάφο

sikia είπε...

Συγγνώμη η Τανίλα τι δουλειά έχει εδώ μέσα και να ρωτάει και το Νανακουλίνι αν την αγαπάει???....Έλεος δηλαδή, όποιον άντρα και αν σηκώσεις, τη Τανίλα θα βρεις από κάτω!!!

Ανώνυμος είπε...

Α καλά... άμαν είναι να ακούμε κ ακόμα περισσότερο να πιστεύουμε όλες τις αηδίες που ακούμε κ βλέπουμε στην τιβι την εκάτσαμε. Κ ως βέρος Κρητικός κ μάλιστα απ΄το Ρέθυμνο πάω να πιω τον μπάφο μου_κατά το πάω να πιω το χάπι μου

Tanila είπε...

Sikia, θα καταβαραθρωθείς μ'αυτό που θα μάθεις, (γι'αυτό στο κράταγα κρυφό) αλλά ναι! είμαι κι εγώ Κρητικιά.

boutsoukas είπε...

Σε διαβάζω εδώ και καιρό, όμως μετά από αυτό το ποστ θέλω να σου πω ότι Θα πρέπει να βάζεις πιο τακτικά τις σκέψεις σου στο blog σου, γιατί έχεις ταλέντο. Έχεις δίκιο σε όσα λες. Μακάρι να έρθει η μέρα που αυτοί που κυβερνούν (πολιτικοί και ΜΜΕ) να μην υποτιμούν τόσο τη νοημοσύνη του Έλληνα πολίτη.
Μια γλυκιά καλημέρα!

the_lone_deranger είπε...

Μια χαρά τα λες, είναι γελοία αυτή η κατάσταση, απλά έτσι για την ιστορία επειδή τυγχάνει να έχω κάποια ψήγματα σεβασμού προς τον Λαζόπουλο (που θα μπορούσε να είναι σεβασμός σκέτο (χωρίς ψήγματα) αν δεν μλκιζόταν συνέχεια) και τον παρακαλουθώ, στην εκπομπή του είχε κρητικούς όχι με αντιχασισικές μαντινάδες όπως λες αλλά το ακριβώς αντίθετο. Πρότειναν μάλιστα στους υπουργούς να δοκιμάσουν. Έτσι για σπάσιμο στην κατάσταση που αναφέρεις :P

the_lone_deranger είπε...

Αλήθεια όλα αυτά περί σοκαρίσματος (δικού σου, των πολιτικών κλπ) τα εννοείς ή τα λες ειρωνικά;
Γιατί εγώ πίστευα ότι δεν υπάρχει άνθρωπος σε αυτή τη χώρα που δεν ξέρει για της φυτείες της Κρήτης και της Καλαμάτας, που φυσικά είναι απείρως μεγαλύτερες απ' τα 10-20 φορτηγάκια που (και καλά) βρίσκουν.

nanakos είπε...

Lone Deranger, δεν χρειάζεται καν να σου πω αν αστειύομαι ή τα εννοώ όλα αυτά!

Καλημέρα!

Ανώνυμος είπε...

ME TRELLANE H KOINWNIOLOGIKH PROSEGGISH... (enosw einai fanero pws h trofh einai mono ta prwinadika). TI THRASOS!

Κατερίνα Κασκαντίρη είπε...

Με λένε Κατερίνα Κασκαντίρη και μου αρέσει να γαμιέμαι ασύστολα από όλες τις τρύπες μου. Επειδή όμως είμαι ψιλομπάζο, αναγκάζομαι να πληρώνω για να μου κάτσουν (συνήθως Αλβανοί ή Πακιστανοί). Η μπουρδελο-οικογένειά μου που κατέχει τους Μύλους Μάρρα στην Κόρινθο με έστειλε στην Αθήνα να σπουδάσω Νομική αλλά εγώ το μυαλό μου το έχω στα κωλόμπαρα και στο πώς θα γεμίσω το μουνί μου με κρέας!