Πέμπτη, Νοεμβρίου 08, 2007

Το καλύτερο σχήμα της Αθήνας είναι το τρίγωνο.

Το παλιό "On the rocks" της παραλιακής ξανανοίγει! Kατά που πέφτει αναρωτιέσαι τώρα αυτό? Το "On the rocks" ήταν εκείνο το κέντρο στην παραλιακή που φιλοξενούσε όλα τα ονόματα της ελληνικής ποπ σκηνής. Όχι χτες - προχτές. Τω καιρώ εκείνω, όταν η Αλέξια έπινε Fanta για να ξυπνήσει ο άλλος της εαυτός και η Despina Vandi δεν είχε ανακαλύψει τον Μάϊκλ Τζάκσον και το Nip/Tuck. Γενικά ήταν ένα πολύ χαρούμενο καλοκαιρινό μέρος, χωρίς μπεζούκια,
Ανοίγει λοιπόν ξανά στο κέντρο της Αθήνας και θα λέγεται "Athens on the rocks"! Και πρόσεξε line up: Πασχάλης - Μαντώ - Σοφία Αρβανίτη! Γαμώ?! Είναι το σούπερ παντανέο σχήμα - με εξαίρεση την αγαπημένη μου Σοφία Αρβανίτη που εσχάτως είναι λες και την πλάκωσε ο Ρακιντζής με το σκάφανδρο του 'S.A.G.A.P.O.' Θα πούνε όλες τους τις μεγάλες επιτυχίες με μαλλί 00'ς και διάθεση 1988! Κάπου εκεί χωμένη θα είναι και η κόρη του Πασχάλη οπότε αν είμαστε πολύ τυχεροί μπορεί και να ακούσουμε ξανά το 'Καταπληκτικοί'!
Είναι με μεγάλη διαφορά το καλύτερο σχήμα του χειμώνα γιατί όταν όλοι θα τραγουδάνε την 'Πιτσιρίκα' και θα κάνουν tribute σε όποια μεγάλη κυρία του ελληνικού τραγουδιού μπορείς να φανταστείς, στο "On the rocks" ο Πασχάλης θα κλείνει το μικρόφωνο και θ' αφήνει τον κόσμο να τραγουδήσει αυτό:



Legend...ary!!

29 σχόλια:

If...ιγένεια είπε...

Περσινά, ξινά, σταφύλια.. ;p

Ανώνυμος είπε...

To 'περσινά' ούτε καν πλησιάζει αλλά τουλάχιστον δεν είναι φτηνοσκυλάδικο! Και είναι και χαρούμενο που λέει και ο Νανάκος!
Λες να κάνουμε Πρωτοχρονιά εκεί???!!

Ανώνυμος είπε...

Γιατί μωρέ Ιφιγένειαααα; Πώς μας πρήζουν οι γονείς μας με τα 60'ς - 70'ς; Δεν έχουμε κι εμείς το δικαίωμα να λέμε για το "Ένα δύο τρία τέσσερα πέντε έξι κι εφτά (Άλγεβρα και Χημεία - δεν είμαι καλή στα Μαθηματικά!)" ότι "Αααααχ, αυτά ήταν τραγούδια! Όχι οι σάχλες που τραγουδάτε τώρα"
Ή: "Αααααχ, που κάναμε τα πάρτυ και χορεύαμε τα μπλουζ με κλειστά τα φώτα... Εσείς τώρα τι κάνετε; Κάθεστε όρθιοι με ένα ποτό στο χέρι. Μωρέ δεν ξέρετε να διασκεδάζετε! Πού εμείς!"
Σειρά μας τώρα! Revenge! Εκδίκηση για όλα τα νοσταλγικά παραληρήματα των θειάδων μας - λάτρεων του Δάκη και του Τέρη Χρυσού! Τα παιδιά μας και τα ανήψια μας θα την πληρώσουν!

kangerlussuaq είπε...

Η αυτοκρατορία αντεπιτίθεται! Τι να πουν ο Μακρής, ένας άλλος ξανθός σαν Πόκεμον-που λέει ο Yo!Reekas- η Κέλλυ, η Κουταλίδου και η Δου-Βού μπροστά σε αυτούς τους ογκόλιθους;

Άσχετο: ΗΒΗ δεν ήταν το αναψυκτικό που έπινε η σωσίας του Ζαχαράτου από την Κύπρο;

nanakos είπε...

Kanger...κλπ, μπορεί και να έχεις δίκιο!!! "Κάτι έχει αλλάξει/μμμμμ/ αααα/ ξυπνάει ο άλλος μου εαυτός/ μμμ/ ααα "! Μπορεί και να ήταν ΗΒΗ! Θυμάμαι σίγουρα μια τεραστια κοτσίδα!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπημενε μου Νανακε, μη ξεχνας οτι στο On the Rocks εχει διαπρεψει για ενα καλοκαιρι και το παγκοσμιου φημης συγκροτημα VIPS!
Το ιδιο μαλλι θα εχει η Μαντω? Οπως παλια??

Β

Ανώνυμος είπε...

kai litsa giagkousi sta vocals...respect :-)

Ανώνυμος είπε...

1. το τραγουδι ειναι όλα τα λεφτά.
2. τουλαχιστο το ον δε ροκς, δεν ειχε μπουζουκια. θεωρουσαν τον εαυτο τους ποπ και παιζαν ετσι. οι άλλες οι σημερινες, ντεμεκ λαικοποπ, να τα πιασουμε όλα?

άσπρο μαύρο ονειρα κάνω μωρό μου πως γυρνάς, μανινα κατερινα και ξερο ψωμι.λολ

Idάκι είπε...

Ποιος θα πάει ντυμένος Κάντι Κάντι;

:P

the ibt είπε...

Μισό, διπλώνω τα μανίκια του σακακιού κι έρχομαι.

An-Lu είπε...

Όντως...δεν οργανώνουμε από τώρα το ρεβεγιόν μας για εκεί;!!!!

Psipsinel είπε...

ax poses fores tragudisa "paradosou loipon, kane xoro moro mou" ke me tin antistixi xorografia!!

nanakos είπε...

Ψιψινέλ, θα σου κα΄νω μια αποκάλυψη που θα σε σοκάρει όπως είχε σοκάρει κι εμένα: το σωστό είναι "παραδώσου λοιπόν/ άνευ όρων μωρό μου"!!
It makes more sense!!

scorpios είπε...

ΠΑΣΧΑΛΗΣ?ΚΑΛΑ ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ!ΕΛΕΟΣ ΜΕ ΑΥΤΟΝ..ΟΙ ΚΑΤΙ ΛΕΝΕ.

kanataki είπε...

δεν καταλαβαίνω

μεταφράστε στα θεσσαλονικιώτικα παρακαλώ

Ανώνυμος είπε...

Κύδος για το τραγούδι. Υποκλίνομαι.

enteka είπε...

καλά, μου έφτιαξες τη μέρα!!!!

patsiouri είπε...

Χα! Το μαγαζί θα πάει όρθιο και το ξέρετε! Κι εμείς θα πάμε όλοι και το ξέρετε! Γιατί δέν έπαιρναν και τον Καλλίρη μαζί?? Πολύ γουστάριζα!
Θα φάνε τη σκόνη τους οι πίστες της πρωτεύουσας που προς το παρόν οιμ περισσότερες φυτοζωούν! Και θα δούν τί σημαίνει ΜΟΥΣΙΚΗ και ΤΑΛΕΝΤΟ!

(Πως μ'αρέσει να μιλάω σάν οπαδός του Παπαθεμελή στο'να χέρι το τσιγάρο, στ'άλλο το βηματοδότη...πείθω???)

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν! Να ένα ωραίο θέμα προς συζήτηση.
Λοιπόν το on the rocks ήταν ένα μαγαζί που άνοιξε το 1988 στη Βάρκιζα με σχήμα τον Πασχάλη και την Αλέξια. Γι ‘αυτό και η Αλέξια θεωρείται η πρώτη pop ελληνίδα τραγουδίστρια. Εκεί λοιπόν που η Αθήνα του Αντύπα και του Πανταζή ξενυχτούσε, η Αλέξια έλεγε «τα κορίτσια ξενυχτάνε» χωρίς την συνοδεία μπουζουκιών.
Όμως, αγαπημένε μου Νανάκο, εσύ μέσα από το κείμενο που έγραψες καθισμένος στο «ξύλινο πάτωμα» (Αρβανίτη), κοιτώντας στο «βίντεο» (Αρβανίτη) και θαυμάζοντας το «σοκολατί» (Αρβανίτη) σιγοτραγουδάς «Δώσε μου ένα φιλί και αυτό το καλοκαίρι» (Μαντώ) και φέρνοντας «όλα ένα ένα» (Μαντώ) τα όμορφα συμβάντα του χρόνου στο μυαλό σου, θέλωντας να φωνάξεις «Κατερίνα Κατερινάκι» (Πασχάλης) «πες πες πες πως θα γυρίσεις σ΄ αγαπάω μην αργήσεις» (Πασχάλης) τελικά σαν νάμα εξ΄ ουρανού σου έρχεται να πεις «Φυλάκισε με» (Μαντώ)!
Και τότε σαν μια άλλη αποκάλυψη ακούς από το βάθος της διπλανής μονοκατοικίας «για δες ποιος μιλάει, εσύ – το μόνο μου λάθος, εσύ» (Μαντώ). Σαν τον Υβάν τον τρομερό σηκώνεσαι, ορθώνεις το ανάστημα σου και με όση δύναμη σου έχει απομείνει μονολογείς «μέσα στη νύχτα είμαι πάλι χαμένη, στην αγκαλιά σου ξανά μεθυσμένη από τα φιλιά» (Μαντώ), αλλά «μην με μαρτυρήσεις γιατί θα φέρεις την καταστροφή» (Πασχάλης).

Νομίζω ότι υπερέβαλα λιγάκι. Δεν είναι δικό μου blog αλλά μου βγήκε.
vassilis

Ανώνυμος είπε...

Καλά, πριν λίγο καιρό πέτυχα σε μεσημεριανό την Αρβανίτη να λέει ότι δεν της έχει λείψει η βραδινή εργασία κλπ κλπ...Τί ξέρω εγώ πάλι;..
Πασχάλη λατρεύω αλλά δεν ακούω! Καλό σ/κ!

fevis είπε...

Λες να πει και αυτό το τραγουδάκι με το πορτοκάλι? Η Αραβανίτη εννοώ.. δεν θυμάμαι τους στίχους, αλλά θυμάμαι πως μου άρεσε... Τότε, το 1912...:-)

Psipsinel είπε...

ei kirie nanako! to anakalipsa otan egina 12 xronon, mexri tote tragoudousa kane xoro!

Trilian είπε...

καλε το on the rocks δεν ειναι εκείνο το 80΄s beach bar πάνω σε κάτι βράχια κοντα στο Λαγονήσι;...

Trilian είπε...

α οκ απάντησε ο Βασίλης σε αυτο...
ΠΑΝΤΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΧΟΡΟ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ!

kangerlussuaq είπε...

Θυμάστε και το άλλο; Τότε είχε κυκλοφορήσει και ένας τριπλός LP και διπλή MC που είχε τίτλο "Party on the Rocks" και ήταν η επιτομή του ρεπερτορίου των ποπ τραγουδιστών της τότε εποχής.

Πάντως κάθε βράδυ που γυρίζω από τη δουλειά βλέπω την τωρινή κατάντια του On the Rocks της Βάρκιζας πλάι στο κιτσαριό του Riba's και με πιάνει η ψυχή μου...

nanakos είπε...

Βασίλησ! μάλλον σήμερα πρέπει να έπληττες πολύ στο γραφείο κι αποφάσισες να πας για καφέ στο 1990! Good!

Kanger..., την είχα κι εγώ αυτή την κασσέτα κι έχω φάει τον κόσμο να την βρω σε τσι-ντι - παρ' όλο που έχω των περισσοτέρων τους δίσκους!

Moonchild, την Αρβανίτη την είχε μια φίλη μου (πριν λίγα χρόνια) συμμαθήτρια σε κάτι εβδομαδιαία σεμινάρια/μαθήματα. Φιλοσοφία έκαναν, μαθηματικά έκαναν, ψυχολογία έκαναν θα σε γελάσω. πάντως κάτι με τον Πυθαγόρα είχε να κάνει.

Να κανονίσουμε μπλογκοεσπερίδα στο On the rocks!!!!

Ανώνυμος είπε...

vassilis ναι αφου εκελεισα τεύχος! χαχαχαχα
vassilis

So_Far είπε...

Εφιάλτης !

Wrong Guy είπε...

Πρέπει να ξέρεις πως στο μαγαζί που θα εμφανίζονται οι εν λόγω σταρ,πέρισι εμφανίζονταν τα Παιδιά από την Πάτρα.

Αναβάθμιση τώρα...