Τρίτη, Νοεμβρίου 06, 2007

Δυό χοντρές κυρίες

Όταν ζούσα στην Αγγλία, η αγαπημένη μου εκπομπή μαγειρικής ήταν το "Τwo Fat Ladies" . Από τον τίτλο και μόνο φαντάζομαι να καταλαβαίνεις τί γινόταν!
Την παρουσίαζαν δυό φιλενάδες η Kλαρίσα Ντίκσον και η Τζένιφερ Πάτερσον που όργωναν την Αγγλία καβάλα σε μια μοτοσυκλέτα που οδηγούσε η μία και η άλλη ήταν στουμπηγμένη στο καλάθι της μοτοσικλέτας (δεν είναι κανονικό καλάθι αλλά έτσι λέγεται αυτή η θέση με τις ρόδες στα πλάγια που έσερναν παλιά τα μηχανάκια - βλ. "Ο μάγκας με το τρίκυκλο")
Οι δυο κυρίες, λοιπόν, ήταν γύρω στα εβδομήντα (χρόνια) και εκατόν εβδομήντα (κιλά). Αντιπαθούσαν τους vegeterians και ό,τιδήποτε τους θύμιζε και πάντα μαγείρευαν λες και έπαιρναν μέρος στο διαγωνισμό "Πώς να βουλώσεις τις αρτηρίες σου με 3 μπουκιές". Το βούτυρο, το λαρδί, η κρέμα γάλακτος δεν έλειπαν ακόμα και όταν έφτιαχναν ποπ κορν. Το θέμα τους δεν ήταν να φτιάξουν κάτι υγιεινό αλλά κάτι που τους αρέσει. Μαγείρευαν πάντα με ολόφρεσκα υλικά και αν εστίαζε καλύτερα η κάμερα θα έβλεπες να τους τρέχουν τα σάλια πάνω από τον πάγκο και τα μπόλ με τα υλικά.
Κάπνιζαν, έπιναν και πάνω απ' όλα γελούσαν και τραγουδούσαν όσο μαγείρευαν. Λογικό μου φαίνεται. Με τί καρδιά να τραγουδήσεις αν ετοιμάζεσαι να φας μια σαλάτα, μια φρυγανιά και μισό γιαούρτι -2% για επιβράβευση?
Μου άρεσε αυτή η εκπομπή γιατί - πέρα του ότι είμαι λιγούρης - μου θύμιζε πως υπήρχαν μέρες όταν δεν υπήρχε η υστερία με την 'υγιεινή' διατροφή και τις γκουρμέ μινιμαλιστικές αηδίες. Από αυτές τις κυρίες έμαθα πως πρέπει να αποφεύγω όλα ανεξαιρέτως τα εστιατόρια που σερβίρουν σε μεγάλο πιάτο και το φαγητό είναι μια μπουκιά που πρέπει να υποκριθείς πως 'χαϊδεύει τον ουρανίσκο σου', 'αναζωογόνησε τις γευστικές σου αναζητήσεις' και ' σ' έφερε πιο κοντά στην τέχνη της κουτάλας'! Αυτό δεν είναι μπουκιά, είναι το θέατρο του παραλόγου! Αν όντως χωράνε όλα αυτά σε ένα νερόβραστο πιάτο που το τρως με δυό πιρουνιές, να το δώσετε στην Τατιάνα να σταματήσει να φέρνει ακέφαλους καβαλάρηδες και να προσκαλεί καρέ ορτυκιού με σως παγάκι.
Όλα αυτά τα θυμήθηκα σήμερα που είδα πως κυκλοφόρησε ένα dvd με τις εκπομπές των πριν λίγες μέρες. Και σαν φόρο τιμής - καθώς η μία από αυτές έχει πλέον πεθάνει (από καρκίνο) - θα ήθελα να σας παρουσιάσω το αγαπημένο μου φαγητό.

Αυγά με πατάτες τηγανητές

Τηγανίζετε σε καυτό λάδι ένα κιλό πατάτες. Ρίχνετε κι ένα ψιλοκομμένο κρεμμύδι και λίγη πιπεριά. Σουρώνετε το περισσότερο λάδι και μέσα στις πατάτες ρίχνετε 5 αυγά που δεν έχετε χτυπήσει. Τα ανακατεύετε όλα για 30 δευτεράόλεπτα και τα βάζετε στο πιάτο με τα χωριάτικα λουκάνικα. Αν θέλετε, καλύπτετε τα αυγά με φέτες τυριού του τόστ. Συνοδεύετε με τυρί φέτα (κατά βούληση), μια λεκάνη κόκα κόλα και δίωρο χουζούρι!

35 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μαγείρεψε το στην ξυλόσομπα της γιαγιάς σε μαντεμένιο τηγάνι, συνόδεψε με ψωμί στον ξυλόφουρνο και ζεστές οικογενειακές στιγμές και θα με θυμηθείς!!

irrelavant

nanakos είπε...

Συνήθως τηγανίζω και μιά-δυό φέτες ψωμί αλλά είπα να μην σας αηδιάσω πρωί πρωί!

:-)

An-Lu είπε...

Μιά χαρά είναι το τηγανητό ψωμί για πρωινό νανάκο μου!
;-)


ΥΓ Για την πρώτη τηγανιά, βάλε σησαμέλαιο! Θα με θυμηθείς!

Ανώνυμος είπε...

το πρόβλημα δεν είναι να αηδιάσω προσωπικά, είναι ότι μου τρέχουν τα σάλια στο πληκτρολόγιο!!!

irrelevant

oni είπε...

Apapa ti mou kaneis prwiniatika! Mou anoikse h oreksh! Kai ennoeitai pws 8a to dokimasw! Ekei pou les kalyptete ta ayta me fetes tyriou tou tost ennoeis pswmiou e? :P H giagia mou ekane palia ena paromoio omeleta me patates, alla ayto einai pio large opws armozei stous geystikous mou kalykes lol

Ανώνυμος είπε...

NANAKO????
ME ENANES NA
P E I N A W W W W W POLY!!!!!!

..kai to mono pou exw panw sto grafeio mou einai: ena syraptiko, syndetires, post it se morfi z, tin plastiki figoura tou sponge bob ena kopidi, polla xartia kai ena kouva espresso apo ta GREGORIS - COFFEERIGHT...

Twra pou to skeftomai paw na xtypisw mia tyropitoula (kata protimisi kourou) kai ena donnut me epikalypsi sokolata galaktos kai gemisi apo boston cream..

!@#$%^&

Have a great "frieday"... giati den mporw na skeftomai oti shmera einai molis triti...

nanakos είπε...

Αααα, συνδετήρες! Από το Δημοτικό έχω να φάω!

kanataki είπε...

ξέχασες να προσθέσεις

"μετά το χουζούρι όπου παραλιγο να πνιγείτε στο ίδιο σας το σάλιο από την αναρρόφηση, καταπίνετε ένα tuboflo α-δ-ι-α-λ-υ-τ-ο, για να νομίζουν ότι αυτοκτονήσατε με επειδοσιακό τρόπο , και δεν ενοχοποίείται το άκακο φαγητό ...."

YO!Reeka's είπε...

ωχ φούσκωσα!

Ανώνυμος είπε...

αγαπημένε,
ξέχασεσ τις ντομάτες στο φούρνο για να γίνει μια καθαρά Αγγλική συνταγή. εμένα πάντςσ η ντανα η γιαγιά μου έβαζε και πιπεριες Φλςρίνης. έτσι για να μην ξεχνάμε και την καταγωγή μας. πάντως και πολύ σοβαρα τις ωραιότερεσ πατάτεσ τιγανητές (ακόμα και από της γιαγιάς μου) τισ έφαγα στη Βαρκελώνη. ΟΝΕΙΡΟ!!!!!!!!!
ΠΕΙ-ΝΑ-Ω!!!!!!!!!!!!!!! ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟΥΡΗΣ!!!!!!!!!!1111
βασίλησ

Ανώνυμος είπε...

α! Λατση= καλή, όμορφη!
Βασίλησ

Idάκι είπε...

Idάκι πάει φάει σούπα της γιατί πατάτες βαριές με συνάχι *κλαψ*

alienlover είπε...

να-νάαα-κοοοο....
άμα φέρω όλα τα υλικά, πόοοτε θα μου το φτιάξειιιιιις;; εγώ που σ'αγαπάααωωωω (L)

snikolas είπε...

Το δίωρο χουζούρι μπορώ να το κάνω 4ώρο; Δεν μου φτάνει το 2ώρο.

Ps. Γλυκό δεν έχει;

xasodikis είπε...

Πες τα ευλογημένε, πες τα :)

fevis είπε...

Απαπα.. Με έπιασε μια τρελή λιγούρα τώρα που το διάβασα αυτό... Α! Και να μην το ξεχάσω... Για πέρνα από το μπλογκ μου, σου έχω παιχνίδι και σε περιμένει....

Ανώνυμος είπε...

ΝΑΝΑΚΟ ΤΙ ΦΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ?ΠΟΛΥ ΛΙΠΑΡΟ!ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ ΠΑΝΤΩΣ.ΚΑΤΕΡΙΝΑ.

BLUEPRINTS είπε...

ναι, το ψωμί μας έπεσε βαρύ, γιατί κατά τ'άλλα πολύ light αυτή η συνταγή βρε νανάκο μου, καλά που το παράλειψες...

Ανώνυμος είπε...

Agapimene mou Nanake...

Meta apo ayto to gevma, kalitera na min anoiksoume kouventa opos aytes sto Meganisi.....Tha iparksei thema...

B.

Aντώνης είπε...

Μπορείς να το πεις και ...θρεπτικό! :)

nanakos είπε...

Ταπερ-Ντόνα, έχεις δίκιο! Ξέχασα να σας πω ότι πριν πέσετε για nap πρέπει να έχετε καλέσει το 166 λέγοντας "Διεύθυνση τάδε, όροφος τάδε, ανοιχτά θα έχω και θα είμαι στο υπνοδωμάτιο, φάτσα στο μπάνιο".

Idάκι, περαστικά (οπωσδήποτε) να σου θυμήσω μόνο εκείνη τη φορά που έλιωνα από τον πυρετό και το αντίδοτο κρυβόταν σε μια οικογενειακή μπαρμπεκιου Domino's pizza. Απλή υπενθύμιση!

Alien, μωρό μου! ΤΙ ΣΑΛΑΜΙ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ??! Ήταν τόσο disgustingly παχυντικό που παραλίγο να το κόψω στα τέσσερα, να το τυλίξω με χαρτοπετσέτα και να το φάω σαν σουβλάκι! Ο Θεός να στο δώσει, κοριτσάκι μου που πέρασα ένα Σαββατοκύριακο στο κρεββάτι αγκαλιά με το σαλάμι και τις ταινίες του Σπαίντερμαν! Ήταν συγκλονιστικό! Και έδωσα και στο παιδί! Λίγο!

Βασίλησ, ακόμα απορώ: διαβάζεται 'λάτση' ή 'λατσή'? Και τα δυο κάτι μου θυμίζουν!

Νικόλα, μπορείς να κοιμηθείς όσο θέλεις. Αν είσαι και κάποιας ηλικίας με βαθμολογία βάσης στις πρόσφατες αιματολογικές εξετάσεις σου, είναι πολύ πιθανό να κοιμηθείς μιά και καλή!

Fevis, challenge accepted! Ευχαριστώ ΠΟΛ.ΑΝ.!

nanakos είπε...

Γιωρίκα, το ότι φούσκωσες με ένα τόσο απλό φαγητό κοτζαμάν μαντράχαλος αποδεικνύει πόσο λίγος είσαι για την *Αθηνά*! "Υπάρχει πιο γερό στομάχι, και το θέλουμε(για την *Αθηνά*)"!

Κατερίνα μου, δεν θες να ξέρεις τι έφαγα σήμερα το μεσημέρι! Απλά δεν θες! Θα σου πω μεθαύριο που θα χωνέψω!

Βου, μπαααα! Πάνε αυτές οι καλές εποχές! Περασμένα μεγαλεία! Τώρα τραβάω ζόρι! Χαχαχαχα!!

Χασοδίκη, σ' έχω καταλάβει εσένα! Join da club!

Blprints, το ψωμί δεν παχαίνει: φουσκώνει όμως και δεν χωράνε άλλα νόστιμα πραγματάκια!!! ;-)

Αντωνάκη, και βέβαια είναι θρεπτικό! Αρκεί να το φας βράδυ για να βρουν το σωστό δρόμο οι θερμίδες!!

alienlover είπε...

Έφαγες ΟΛΟ το σαλάμι σε ένα Σαββατοκύριακο; Και από που μας γράφεις τώρα, από τον Άγιο Πέτρο?!?!?!
Με τρομάζεις, να το ξέρεις!!

Penelope είπε...

Και το πιο σουρεαλιστικό για την σημερινή βρετανική ΤV ήταν ανάμεσα στα διαλλείματα δηλαδή όταν μαγείρευε η πιο χοντρή από τις δύο ή άλλη κάπνιζε το τσιγαράκι της(αυτή που πέθανε από καρκίνο). Να σου πω στεναχωρήθηκα γιατί μου αρέσαν πολύ και από αυτές έμαθα ενα δύο βρετανικά φαγητά να μαγειρεύω. Σταμάτησε η σειρά και εγω ξαναγύρισα στην ελληνική κουζίνα

kanataki είπε...

λιποθυμώ που μου απηύθυνες το λόγο και μου μίλησες και γλυκά

υγ αλλά μάλλον θα ξεχάστηκες
υγ μην ανησυχείς
υγ σε όλους συμβαίνουν αυτά κάποτε!

ds είπε...

Σε παρακαλώ πες μου ότι τη συνταγή αυτή δεν την είδες πραγματικά στην αγγλική εκπομπή... Μιλάμε για 500 + θερμίδες!!!

Alex A. είπε...

Αχαχαχαχα... Τρομερή συνταγή. Και πραγματικά πολύ δύσκολη! Να'σαι καλά, γέλασα μέχρι δακρύων. Και τιμής ένεκεν απόψε άφησα τους σολομούς και τους τόνους και την έπεσα σε ζουμερότατο στέηκ με πουρέ, κρεμμύδια και μανιτάρια. Το κρίμα στο λαιμό σου!

Ανώνυμος είπε...

Γενικά ενώ, όπως φανερώνει και η κοιλιά μου που είμαι χρόνια ερωτευμένος μαζί της, μου αρέσουν όλα αυτά τα XXL γεύματα, νομίζω ότι οι δεσποινίδες τις φώτο το γαμήσανε λίγο. Και το ότι έφυγε η μια από καρκίνο λέει πολλά....

ps:έχω μια χθεσινή παγωμένη πίτσα στο ψυγείο και νομίζω ότι με καλεί απεγνωσμένα.σας αφήνω λοιπόν στις πατάτες σας!

Tanila είπε...

μπράβο στις 2 χοντρές κυρίες.
Κι εγώ αντιπαθώ τα λάιτ, τα χορτοφαγικά, τα εστιατόρια με τις μικρές μερίδες, τις δίαιτες και το άνοστο φαΐ.

Ανώνυμος είπε...

Φαντάζομαι η κοκα κόλα στο τέλος θα είναι οπωσδήποτε light έτσι; Καλημέρες!

nanakos είπε...

Koριτσάκι μου γλυκό, ένα σαλαμάκι ήταν!! Τι ψυχή έχει ένα σαλαμάκι??!!!
Και στο κάτω κάτω, μου το έφερες για να το ευχαριστηθώ!!! Το ευχαριστήθηκα και σε μνημόνευα!! Δεν σου φτάνει?!

Dynx, 500 θερμίδες plus! Είναι πολύ αυτό? 2,500 την ημέρα δεν πρέπει να τρώμε?

Aνώνυμε, χθεσινή πίτσα???!! Το καλύτερο πρωινό! Αλλά όχι στο ψυγείο! Να είναι δροσερή αλλά όχι και κατεψυγμένη γιατί πονάει στομαχάκι πρωί πρωί!

Moonchild, είναι το γνωστό μοτίβο: οι χοντροί πίνουν λάϊτ, οι αδύνατοι κανονική και οι τρέντυ zero!

Μπράβο Ντανίλα μου, δεν είχα καμία αμφιβολία πως είσαι στο δρόμο της σώστής γυναίκας της κρεββατογιομίστρας!

Φάε Alex και put the blame on me! Αρκεί να μην λεκιαστείς και να χορτάσεις!

alienlover είπε...

ναι μωρό μου, για να το ευχαριστηθείς το έφερα και θα σου ξαναφέρω εννοείται, αλλά μη μου πάθεις και τίποτα, ε? ποιον θα έχω για να αγαπώ μετα; :**

Katerina είπε...

Εγώ αυτό όμως το έχω δει στη βερσιόν Two Fat Men, με δύο αντίστοιχους κοιλιόδουλους με την ίδια όμως μηχανή, που πάνε σε διάφορα μέρη και μαγειρεύουν πάντα με λαρδί και βούτυρο. Ευτυχώς τουλάχιστον που δεν έχουμε αυτές τις συνήθειες στη χώρα μας. Η εκπομπή πάντως είναι χαριτωμένη.

dokisisofi είπε...

emena mou ti dinoun oles oi kokaliares pou kai kala tous peftoun ta salia otan akoun gia fagita kai "penevontai" oti trone poli ktl ktl (xaritomenistikes gourounies...ax kale) kai molis erthei i ora na paraggeiloun, pernoun salata "giati molis efagan". Kaka ta psemata. Ligoi einai oi lixoudes edo pera. Mi mas paramithiazete :PPPP

Παχουλός... είπε...

Για δες και αυτό... www.paxoulos.blogspot.com