Παρασκευή, Οκτωβρίου 20, 2006

What lies beneath

Η κυρία Mrs Πόπη μένει στο δεύτερο όροφο της πολυκατοικίας. Από τη πρώτη στιγμή που τη γνώρισα, την κατασυμπάθησα. Όχι γιατί είναι ιδιαίτερα καλός άνθρωπος αλλά γιατί την λένε Πόπη κι εγώ έχω ένα θέμα μ’ αυτού του είδους τα δισύλλαβα ονόματα παλαιάς κοπής (δεν είναι τυχαίο που η προσωπική μου τραγουδίστρια είναι η Λίτσα Γιαγκούση και ο αγαπημένος μου δρόμος η Λέλας Καραγιάννη).
Η κυρία Mrs Πόπη είναι γύρω στα 78 με 83. Ψηλή, ξανθιά και όλες τις ώρες της ημέρας φτιασιδομένη λες και πάει στη ‘Φαντασία’. Γλυκόλαλη δεν τη λες. Ούτε και σβέλτη. Μέχρι να κάνει τη διαδρομή από την εξώπορτα στο ασανσέρ, η Τσουμελέκα έχει πάει, έχει έρθει κι έχει ανακυκλώσει και τις μπαταρίες της.
Τα καλοκαίρια πάει και κάθεται στο ψιλικατζίδικο/παντοπωλείο του Γιάννη. Η γυναίκα του Γιάννη την φωνάζει την κυρία Mrs Πόπη μπετονιέρα αλλά η κυρία Mrs Πόπη δεν το έχει ακούσει ποτέ γιατί έχει και τα’ αυτιά του Μπετόβεν. Ήσυχη κυρία. Δεν ενοχλούσε κανέναν, δεν ακουγόταν, δεν γκρίνιαζε και τον Λέννυ πολύ τον αγαπούσε (aka δεν τον κλώτσαγε).
Πριν λίγο καιρό, την ώρα που η καθαρίστρια της σχολής οδηγών μου έκλεβε το κινητό (θα σας τα διηγηθώ μια άλλη στιγμή), ένας νεαρός γύρω στα 28-30 έριχνε κάτω την κυρία Mrs Πόπη και την πλάκωνε στο ξύλο. Έξω από το διαμέρισμα της. Της έδωσε μερικές σφαλιάρες, της έφυγαν κολιέ και σκουλαρίκια και αποχώρησε με το κεφάλι ψηλά αφήνοντας την κυρία Mrs Πόπη χυμένη τα μπρούμυτα στο κατώφλι του σπιτιού της να σκούζει και να ολοφύρεται.
Η κυρία Mrs Πόπη δεν τραυματίστηκε σοβαρά. Κάτι μώλωπες στο πρόσωπο που έτσι κι αλλιώς δεν φαίνονται κάτω από τα 2,5 μέτρα μέικ απ. Μόλις γύρισα σπίτι και τα έμαθα όλα αυτά έγινα έξαλλος και απόρησα που κανείς δεν ειδοποίησε την αστυνομία. Πήγα για debriefing στη διαχειρίστρια Στέλλα που δεν ανακατεύεται ποτέ στις ζωές των άλλων (όποιον ακούσετε να λέει ποτέ κάτι τέτοιο να ξέρετε πως το αγαπημένο του μάθημα στο Δημοτικό ήταν το ‘Εμείς και ο Κόσμος’).
Ο Τόνι Αλμέϊντα της πολυκατοικίας με ενημέρωσε πως αυτός που πλάκωσε την κυρία Mrs Πόπη του δευτέρου, δεν ήταν κλέφτης ούτε πρεζάκι. Ήταν ο Γιωργάκης, ο γκόμενος της κυρίας Mrs Πόπης! Καλό παιδί αλλά άτυχο. Είχαν γνωριστεί στα Παρατράγουδα όταν η κυρία Mrs Πόπη είχε πάει για να βρει σύντροφο και τα ‘χουν εδώ και 4 χρόνια. Ο καυγάς είχε να κάνει με την κυρία Μrs Πόπη που για άλλη μια φορά, επέμενε να γνωρίσει τους γονείς του Γιωργάκη! Ε, και κουβέντα στη κουβέντα ήρθανε στα χέρια. Ζευγαρωμένοι είστε πολλοί από εσάς και ξέρετε τώρα πως καταλήγει η συζήτηση με θέμα «Δεν με θέλει η κάρια η μάνα σου». Έχουν ξαναπλακωθεί (γιατί σύμφωνα με την κυρία Στέλλα, η κυρία Mrs Πόπη την σηκώνει τη μαγκούρα της) αλλά για άλλη θεματολογία.
Σας τα διηγούμαι όλα τούτα γιατί χτες είδα τον Γιωργάκη να φεύγει από την πολυκατοικία μας αργά το βράδυ αγκαλιά με μια κοπελίτσα. Απ’ ό,τι με ενημέρωσε η καλύτερη φίλη της διαχειρίστριας (aka η γιαγιά μου) η κυρία Mrs Πόπη τα απογεύματα πάει και παίζει χαρτιά με τις φίλες της και αφήνει το σπίτι ελεύθερο στον Γιωργάκη για να διαβάζει με την ησυχία του γιατί στο δικό του σπίτι χτίζεται μια οικοδομή δίπλα και έχει πολύ φασαρία.

12 σχόλια:

Matron Maya είπε...

απ' οτι βλέπω και το δικό σου αγαπημένο μάθημα πρέπει να ήταν το Εμείς και ο κόσμος (του διαδικτύου):PPP

καλημέρα σας!

Dot.Hakers είπε...

Φοβερά νέα! Πάντως εντυπωσιαστήκαμε από τους ερωτικούς σκανδαλισμούς τις Mrs. Πόπη... Ο έρωτας δεν έχει ηλικία!

Ανώνυμος είπε...

LOOOOOOOOOL Mou ftiaxes to weekend!Oxi giati ayto me ti dipli douleia me exei kanei ligaki patini!Pantws mrs.Popi sounds like the ideal bride!Les??...hehehehe

Ανώνυμος είπε...

Που μένεις, αγοράκι μου (κούνημα κεφαλιού).

vasvoe είπε...

το χειρότερο είναι, να κηνυγάς τη μίσεζ πόπη κι αυτή να σε φτύνει.

An-Lu είπε...

χεχεχε....μια Maxwell τι την έχεις;!
(και δεν εννοώ τη μπαταρία!)

Ανώνυμος είπε...

...μέσα του την έχει! (τη Maxwell). Δεν είμαι ο ανωτέρω ανώνυμος.

*...Nantia...* είπε...

χαχα!κανά κουτσομπολιό ξέρεις και για την δική μου γειτονιά?Ιωννιδών είμαι!

YO!Reeka's είπε...

βρε την κ. πόπη... δίπλα σου γίνονται και χαμ-πάρι δεν παίρνεις (το χαμ-πάρι προφέρεται όπως το campari)

Santiago Nasar είπε...

Και γιατί βρε ο Γιωργάκης δεν το παίρνει το Κορίτσι; (την Πόπη εννοώ όχι το άλλο, τον παράνομο δεσμο).
gelial, χε χε! Χαμ-πάρι, its passion!

loukoumaki είπε...

Εγώ την λυπήθηκα την κυρία Πόπη… και δεν το βλέπω κουτσομπολίστικα το θέμα… μάλλον μεγαλώνω και ταυτίζομαι μαζί της!
Λέτε να καταλήξω και εγώ στα παρατράγουδα???

nanakos είπε...

Νάντια, δεν υπάρχει περίπτωση να μην με έχεις δει με τον Λέννυ! Ή τουλάχιστον τον Λέννυ με διαφόρους οικογενειακούς συνοδούς : εγώ μένω Ζαννή κ' Φρεαττύδος! Είμαστε γειτονίτσα πλύνε-βάλε!