Παρασκευή, Οκτωβρίου 27, 2006

The (stupid) People Vs Blogme.gr

Χτες το βράδυ, έκανα μια βόλτα στα μπλόγκς και πήρα είδηση το μεγάλο θέμα σχετικά με το blogme.gr. Την αμαρτία μου θα την εξομολογηθώ: δεν το είχα επισκεφτεί ποτέ αυτό το μπλόγκ, και για να είμαι και ακριβέστερος δεν ήξερα καν πως υπάρχει. Προς μεγάλη μου έκπληξη είδα πως όλοι συγκλονίστηκαν από αυτό που συνέβη.

«Λογοκρισία στα μπλόγκς! OMG!! Aερίστε με γιατί θα λιποθυμήσω από το σοκ».

Εμένα γιατί δεν με εξέπληξε καθόλου?? Η λογοκρισία είναι ακριβώς το ίδιο με την ηλιθιότητα: όλοι έχουμε δικαίωμα σ’ αυτή. Δεν μπορείς να μετρήσεις τη νοημοσύνη κανενός και δεν μπορείς να καταδικάσεις κανέναν για την ανοησία του. Ακόμα και αν αυτή είναι εις βάρος των άλλων. Έναν άνθρωπο με προβληματική αντίληψη δεν μπορείς να τον κατηγορήσεις - εξ ολοκλήρου - για τις πράξεις του.
Ως γνωστό, οι ηλίθιοι άνθρωποι υπάρχουν για να μην νιώθουν μοναξιά οι εξυπνότεροι, να κρατάνε την ισορροπία του πλανήτη για να μην μπατάρει και, όπως αποδείχτηκε εσχάτως, για να λογοκρίνουν. Όποιοι από εσάς πιστέψατε πως ζούμε σε μια κοινωνία που η ελευθερία λόγου είναι δεδομένη, μάλλον δεν βλέπετε πολύ Τριανταφυλλόπουλο. Εξάλλου, δεν είναι καθόλου τυχαίο που η έκφραση «θα σου κάνω μήνυση» είναι η Νο 1 φράση που χρησιμοποιείται σε μεσημεριανούς τηλεκαβγάδες. Γιατί δεν πιστεύω πως αυτός που λογόκρινε το οποιοδήποτε μπλογκ καταλαβαίνει περισσότερα από την Στέλλα Μπεζαντάκου. Οοουπς!! Μάλλον δεν έπρεπε να το πω αυτό! Sorry! Η κακιά η ώρα!
Τέλος πάντων, κι εγώ θέλω να συμπαρασταθώ στον blogme.gr αλλά ταυτόχρονα να υπερασπιστώ και το δικαίωμα του ενάγοντα να είναι απερίφραστα ηλίθιος.

Blogme, ελπίζω να μην σε μήνυσαν γι’ αυτά που είχα γράψει για τη Μάρα Μείμαρίδη ή τη Βέρα Λάμπρου ή κάποιος από τα Ημερολόγια Χωρισμένων - 2-3 είχαν εκνευριστεί πολύ. Το χειρότερο είναι πως μετά από αυτά δεν θα μπορέσω ποτέ να γράψω το Ημερολόγιο Χωρισμένων με τη Μαριάννα Τόλη και την Ιωάννα Κουταλίδου. Δε γαμιέται;!

2 σχόλια:

Alexandros είπε...

Μου φαίνεται ότι θα φας μήνυση, που θα είναι όλη δικιά σου!

Αχαχαχαχαχαχαχαχαχ!

(Αλλά όπως λες κι εσύ "Δε γαμιέται"!)

Katerina είπε...

Έχω ήδη επικοινωνήσει με το δικηγόρο μου και έχω κινήσει διαδικασίες κατά του ατόμου σου, Νανάκε. Ξέρεις εσύ γιατί!
Και έχουν πάρει σειρά και άλλοι, μη νομίζεις... εχεχεχ