Πέμπτη, Οκτωβρίου 26, 2006

Σεμινάρια Κουλεμανσόν Αρ. 2

Αγαπημένοι μου μαθητές (που σας τρώει το στρες),

το σημερινό μας μάθημα είναι ιδιαιτέρως σημαντικό γι’ αυτό και θα παρακαλέσω την αμέριστη προσοχή σας. Επίσης, το παλιοΠρόβατο και η Vasvoe παρακαλούνται να μην φάνε τις τιράντες τους μέχρι να χτυπήσει το κουδούνι γιατί σήμερα δεν θα ανεχτώ κουλιγκανισμούς. Λοιπόν…
Το πρώτο βήμα στον κόσμο του κουλεμανσόν είναι η συνειδητοποίηση. Όσοι έχετε ντιλέη και χρειάζεστε 2-3 μέρες για να χωνέψετε τον λογαριασμό της πιστωτικής, είστε καταδικασμένοι σε παραδειγματική αποτυχία. Για να είναι η αντίδραση άμεση πρέπει και η αντίληψη σας να είναι αντιστοίχως οξυμμένη και σ’ εγρήγορση.
Αυτό που πρέπει να γνωρίζετε είναι η φύση του εχθρού. Μόνο αν γνωρίζεις το κακό που σε βρήκε, μπορεί και ν’ αντεπιτεθείς. Κι εδώ βρίσκεται όλη η ουσία του σημερινού μαθήματος.

Το κουλεμανσόν ΔΕΝ είναι το παράλογο! Το παράλογο είναι ο μεγαλύτερος εχθρός του κουλεμανσόν καθώς είναι έννοιες που συχνά ταυτίζονται. Το κουλεμανσόν είναι αυτό που ξεκινά μετά το παράλογο. Όταν ακούμε ή μας συμβαίνει κάτι παράλογο προσπαθούμε, συνήθως με φωνές κι επιχειρήματα, να διορθώσουμε. Παράλογο είναι αυτό που μπορούμε να εξηγήσουμε άρα και να διορθώσουμε.
Παράδειγμα 1: Η Πουπέτα καθαρίζει φακές. Με το τρυπητό της άχνης ζάχαρης. Με λογικά επιχειρήματα της εξηγείς πως οι κόκκοι της φακής δεν χωράνε να περάσουν από το τρυπητό.
Παράδειγμα 2: Η Πουπέτα θέλει να ντυθεί Άγιος Βασίλης τις επόμενες Απόκριες. Με ήρεμη φωνή της εξηγείς πως ο Άγιος Βασίλης δεν κυκλοφορεί μετά τις 31 Δεκεμβρίου, ιδίως χωρίς έλκηθρο.

Αντιθέτως, όταν ακούμε ή μας συμβαίνει το κουλεμανσόν δεν μπορούμε να το αναχαιτίσουμε ή να το αποπροσανατολίσουμε. Δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε επιχειρήματα, λογική και φυσικά, φωνές. Είναι το απίστευτο που καλούμαστε να αποδεχτούμε ή να σχολιάσουμε με μια σύντομη αλλά ευθύβολη φράση/κίνηση.
Παράδειγμα 1: Η Πουπέτα παρακολουθεί την εκπομπή του κύριου Φίλιππου Καμπούρη με τίτλο «Δεν ήξερες, δεν ρώταγες;». Σημερινό θέμα: ποια πασίγνωστη τραγουδίστρια φοράει πάνα την ώρα που τραγουδάει στη πίστα λόγω ακράτειας? Η Πουπέτα σχολιάζει: «Ε, μην τα φορτώνουμε όλα στους εξωγήινους».
Παράδειγμα 2: Η Πουπέτα ροχαλίζει πολύ. Για να μην ακούγεται στους υπόλοιπους ορόφους της πολυκατοικίας, τα βράδια, ακολουθώντας την τακτική της γιαγιάς, αφήνει ανοιχτά όλα τα ντουλάπια της κουζίνας.


Εργασία για το σπίτι: Αποδώστε με δυο προσωπικά σας παραδείγματα τη διαφορά μεταξύ παραλόγου και κουλεμανσόν.


Essential koulemanson listening: Τα νύχια μου μπήγω (Υπάρχει άλλη) – Μάρω Λύτρα

12 σχόλια:

Provato είπε...

Παράδειγμα 1:

Μου λέει: αν με απατήσεις, θα σε σκοτώσω...

του απαντάω: αν τολμήσεις να με σκοτώσεις, θα σε κάνω μαύρο στο ξύλο...

αυτό είναι παραλογομανσόν


Παράδειγμα 2:

Λέω: Απόψε θέλω να χωρίσουμε. Αλλά να σου πω... αύριο μην ακυρώσουμε την Έλενα που μας έχει καλέσει για φαγητό και δεν είναι σωστό να πάω μόνος...

Λέει: εντάξει..

Αυτό είναι Κουλεμανσόν σανσόν ατόφιο.

Ανώνυμος είπε...

Παράδειγμα 1 :
Μου λέει : Παπαπα...πως καπνίζει αύτος έτσι..??Κάει βάτα!! (αν δεν κατάλαβες τι σημαίνει αύτο έχεις θέμα)
Του απαντάω : Έχεις λίγη στάχτη στον ώμο...

Παράδειγμα 2 :
Λέω : Σόρυ δεν είσαι ο τύπος μου..θένκς ένυγουέη
Aπαντά : Εκτιμώ την ειλικρίνεια..
Πάμε σπίτι σου?

Ανώνυμος είπε...

Παράδειγμα 1:
Με ρωτάει: Μ'αγαπάς;
Απαντώ: Ποιό μήνα;

Παράδειγμα 2:
Ρωτάω: Μ'αγαπάς;
Απαντά: Με λαδολέμονο πολύ

Πάντως η αλήθεια είναι δάσκαλε ότι κάπου συγχέονται οι δύο έννοιες και θα πρέπει να μας κάνεις περαιτέρω ανάλυση του φαινομένου, δεν είναι θεώρημα για να το δεχτείς defacto.
Υ.Γ: Μετά από τόσο καιρό γελάω ακόμη με το παράδειγμα Νο1 του Πρόβατου

Trilian είπε...

1. του λέω : I love you desperately
μου λέει : I love you πεινιρλι

2. του λέει : Οδηγέ μην ανοίξεις την πόρτα ήθελα να προλάβω το μπροστά λεωφορείο αλλά το έχασα
της απαντάει : εγώ κυρά μου δεν κυνηγάω λεωφορεία και ντροπή σου που μου το ζήτησες τι θέλεις να σκοτώσω κόσμο;
του απαντάει : σκάσε σου λέω σκάσε και είσαι και από την Κρήτη σαν δεν ντρέπεσαι!

Idάκι είπε...

[Πουπέτα for President!!! Ρε Νανάκε κλαίω από τα γέλια άτιμο πλάσμα...]

Λοιπόν, επειδή έχασα το προηγούμενο μάθημα (αλλά δεν πειράζει μιας κ ήταν εισαγωγικό στο νόημα του Κουλεμανσόν και όπως είχα αποδείξει στα προπαρασκευαστικά τόχω αυτό λέμε) θα γράψω σε τούτο γιατί με απειλεί το Πρόβατο και δεν δέχομαι να κατέβω από το βάθρο μου.

Και τα δύο παραδείγματα είναι από την ίδια αξέχαστη εκδρομή στη Σκιάθο, όπου 8 άντρες κ 4 γυναίκες μοιράστηκαν το ίδιο σπίτι επί 4 μέρες.

Παράλογο
Αρσενικό Άτομο Μα καλά δεν ντρέπεσαι να φιλιέσαι με τον Ψ; Αφού όλοι ξέρουν πως εμένα γουστάρεις.


Κουλεμανσόν
[Βάζω στο κλίμα: Παιχνίδι Σφηνάκια/Ποτέ μα Ποτέ/Όποιος Τό 'χει Κάνει Να Πιει Σφηνάκι Μαζί Μου. Ελλείψει αρκετού αλκοόλ μετά την τέταρτη κανάτα, η σύνθεση πλέον είναι βότκα-τεκίλα-Milko αλλά κανείς δεν μπορεί να το γευτεί συνειδητοποιημένα]
Θηλυκό Άτομο 1: Αυνανίζομαι (πίνει σφηνάκι).
8 Αρσενικά κ 2 Θηλυκά Άτομα: (κοιτάζονται κ πίνουν σφηνάκι πνίγοντας τα γέλια - ξέρουν πως όλοι θα πιουν σ'αυτό)
Θηλυκό Άτομο 4: (σφηνάκι ανέγγιχτο) Μα καλά, ρε παιδιά, όλοι σας;

Provato είπε...

id "με απειλεί το Πρόβατο"?????

xaxaxaxa!!


Oh you wish darling!!!!!


τίποτα δεν μπορεί να μπει ανάμεσα σε μένα και τον έπαινο που απονέμεται στον κουλύτερο μαθητή στο τέλος του σεμιναρίου τούτου!!!

Period!!!

Μπεεεε μπεεεε μπεεεε

un certain plume είπε...

π.1: Ένας κύριος τα φτιάχνει με μια φριτέζα, αλλά την εγκαταλείπει όταν μαθαίνει ότι τελικά ήταν σουηδέζα.

π2: Μια μητέρα μαγειρεύει σπληνάντερο για τον γιο της, αλλά αυτός δεν καταδέχεται να το φάει γιατί δεν έχει αρκετά linkblogs.

sikia είπε...

Κύριε, κύριε,
με συγχωρείτε, δεν είναι του χαρακτήρος μου να σχολιάζω τις επιδόσεις των συμμαθητών μου, αλλά νομίζω ότι κανείς τους δεν κατάλαβε την άσκηση που μας βάλατε, η οποία δεν ήταν "πείτε αστείες ιστορίες" αλλά να δείξουμε με παραδείγματα τη διαφορά μεταξύ των δύο εννοιών που εξηγήσατε.
Αν θέλετε να τους βάλετε αποβολή όλων πλην εμού, δε νομίζω ότι θα σας παρεξηγήσει κανείς.

nanakos είπε...

Μετά λύπης μου θα πρέπει να συμφωνήσω με τη Συκιά - η οποία έκανε την παρατήρηση αλλά δεν απάντησε στην ερώτηση. Είστε όλοι εκτος θέματος.

Ανώνυμος είπε...

παράλογο
Να προσπαθείς να ξεκλειδώσεις την εξώπορτα του σπιτιού σου με το κλειδί του αυτοκινήτου.

κουλεμανσόν
Να προσπάθούν οι μαύροι να γίνουν λευκοί και το αντίθετο.

Κύριε κύριε τα πήγα καλύτερα απο τον πρόβατο?

ξενιτεμένη είπε...

o ilithios plin somataras gomenos prospathei na katharisei ta aftia tou. ton plisiazo me mia mpatoneta sto xeri kai tou pairno to tampon legontas tou dio logakia peri anatomias.

o giorgos tampakis apofasizei na ginei sovaros tragoudistis. to proto tou vima einai na paratisei tin anita kai na piasei douleia se kentriki kreperi tis amaliadas.

nomizo oti dikaioumai to arista kirie kathigita
[to manson-sanson-koulemanson einai to agapimeno mou mathima, glips]

ξενιτεμένη είπε...

[ksexasa na po oti to proto einai paralogo kai to deftero koulemanson. profanos!]