Τετάρτη, Οκτωβρίου 18, 2006

Σεμινάρια Κουλεμανσόν Αρ.1

Κουλεμανσόν: ετυμολογικά λέξη αποτελούμενη από τα συνθετικά κουλό- (το πλάσμα – συνήθως άνθρωπος αλλά πολλές φορές και εξωγήινος- από το οποίο λείπουν τα χέρια) και τη λέξη μανσόν (γούνινο ενδυματολογικό εξάρτημα που χρησιμεύει στο χουχούλιασμα των χεριών. Απαντάται σε χώρες με πολύ χαμηλά βαρομετρικά και στη Dame Νόνικα Γαληνέα). Ουσιαστικό ουδέτερο και άκλιτο καθώς το δεύτερο συνθετικό είναι ξενικό. Ενίοτε μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως επιθετικός προσδιορισμός.
Νοηματικά υπογραμμίζει το παράλογο, το απροσδόκητο, το αναπάντεχο, τον Μόλντερ και την Ντέϊνα Σκάλι. Περιγράφει ένα πρόσωπο, ζώο, πράγμα ή κατάσταση που όχι μόνο αντιτίθεται στην πραγματικότητα αλλά κλωτσά τα όρια της λογικής in a galaxy far, far away. Συνώνυμα: σανσόν, κουλεσανσόν, μανσόν, κουλεμανσόν σανσόν, κουλεσανσόν μανσόν, τζαζλοματέξ-παπλωματέξ.
Προέλευση: ένα πέπλο μυστηρίου σκεπάζει τις ρίζες της λέξης και την πατρότητα της. Υπάρχουν τρεις θεωρίες: (α) πλάστης της λέξης είναι ο Γιαννάκης που σε μια και μόνο λέξη απόσταξε δεκαετίες εκπαίδευσης και σοφίας πλάι στα μεγαλύτερα ονόματα του υποκόσμου, του πάρκου, του σκοινιού, του παλουκιού, του φτερού και του πίπουλου, (β) γεννήθηκε στη Πατριάρχου Σεργίου το απόγευμα της κηδείας του Ανδρέα Παπανδρέου από εμένα και την Πωλινίτσα με αφορμή έναν πρώην κρατούμενο φυλακών, που κάτι έκανε στο απέναντι διαμέρισμα αλλά δεν θυμάμαι τι και, (γ) κάπου, κάπως, κάποτε την ακούσαμε, σημειώθηκε στο υποσυνείδητο και εξελίχτηκε με την πρόοδο της ιστορίας.

Εργασία για το σπίτι: Δώστε ένα παράδειγμα κουλεμανσόν από την προσωπική σας εμπειρία.


Essential koulemanson listening: Οι άνδρες θέλουν σκότωμα - Ιωάννα Κουταλίδου

32 σχόλια:

Mr.Folios είπε...

Οι προσφατες εκλογες.
(Νικησα?)

Mantalena Parianos είπε...

Mε πρόλαβε ο κύριος από πάνω.
Αλλά δεν ανησυχώ, διότι στο Ελλαδιστάν μας, τα κουλεμανσίν είναι άπειρα.

Μανταλενοκουλεμανσόν:
σε μια χώρα που κυνερνάται από νταβατζήξδες, είναι απολύτως αναμενόμενο να υπολογίζονται και οι πουτάνες στο ΑΕΠ.

Ανώνυμος είπε...

Το απόλυτο κουλεμανσόν είσαι εσύ Νανάκο μου (ελπίζω να μη με παρεξηγήσεις... για καλό το λέω). Παραμένω ανώνυμος από άποψη

Ανώνυμος είπε...

Εντάξει οι εκλογές είναι σ'αυτό το ύφος, αλλά τελικά πρόκειται για παγκόσμιο φαινόμενο, δεν είναι κάτι προσωπικό. Επίσης ο Νανάκος μόνο κουλεμανσόν δεν είναι (ούτε κουλός ούτε προς Γαληνέα φέρνει).
Προσωπικό κουλεμανσόν τώρα: Πλατεία Κολωνακίου, πριν χρόνια, βρέχει ο θεός τον θεό, κρατώ ομπρέλλα - προνοητικός γαρ - περιμένοντας φίλο, και περνά θεά (μοντέλο ίσως) η οποία έχει γίνει σύχριστη (ξέρετε τώρα της έχει φύγει το ρίμελ, η βαφή κλπ). Σταματά απότομα μπροστά μου και μου λέει λοιπόν - με ύφος 100 καρδιναλίων - : Αν μου δανείσεις την ομπρέλλα σου δεν θα βγεις χαμένος!!! Από το μυαλό μου πέρασαν χιλιάδες σκέψεις με μιάς. Αποσβολωμένος της λέω "qui?" σε άπταιστα γαλλικά κι αυτή καταλαβαίνοντας ότι δεν θα μπορέσει να συννενοηθεί μαζί μου φεύγει τρέχοντας.
Συμπέρασμα: Ίσως τότε νά'χασα την μεγαλύτερη ευκαιρία να περάσω στη ζώνη του "Λυκόφωτος" ή άλλες ηδονικές ζώνες, who knows ακόμα το ψάχνω...

An-Lu είπε...

Από τα χείλη -και καλά- κομμουνίστριας πιπινοφοιτήτριας: "Ποιός είναι ο Μάο;"

Ανώνυμος είπε...

Προσωπικό δράμα ....

Ένα μάθημα πριν το πτυχείο, έχω ανέβει να βρω τον καθηγητή, όχι να τον αρχίσω στα παρακάλια, αλλά με ευγενικό τρόπο να διορθώσει όσο το δυνατόν το συντομότερο το γραπτό μου και να μου αναγγείλει το αποτέσμα όποιο και αν είναι αυτό.Μετά απο έναν πρόλογο που το κανα ,με ήρεμο και ήπιο πάντα τρόπο ,γυρνά ατάραχος,με κοιτά ,σαν να μην του είχα πει τίποτα και μου κάνει ¨Όχι,δεν μπορώ να διορθώσω πρώτα το γραπτό σου!¨

ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΛΕΜΑΝΣΟΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ!

nanakos είπε...

Kύριε Φώλιε και αγαπημένη Μανταλένα, ατυχές το παράδειγμα: η Δάφνη Μπόκοτα εξελέγη. Το ίδιο και η Φον-Βίκυ-Δεν-Θυμάμαι-Λέανδρος και η Βάνα Μάνα. Τα πράγματα είναι στη θέση τους! Το κουλεμασόν θα'ρχίσει όταν θα πάω στη Δάφνη και τη Βίκυ (τις οποίες ψήφισα αμφότερες!) να τους ζητήσω να με υποστηρίξουν στη Γιουροβίζιον!

Αν-Λου και Υ τα πάτε μια χαρά!!

Αέναε, είτε δεν κατάλαβες τι θα πει κουλεμασόν, είτε δεν κατάλαβα τι είπες στον καθηγητή, είτε στη στεριά δεν ζει η γάτα! Λόγω πρότερου έντιμότατου βίου (σου), έχεις άλλη μια ευκαιρία!

Ανώνυμε, ευχαριστώ για το κοπλιμέντο - και φυσικά το εννόησα με την ευγενική έννοια του!

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή πέραν του κομπλιμέντου, εγώ δεν τα πάω καλά?

Provato είπε...

Εμπειρία δική μου ΜΟΥΜΟΥΜΟΥΕΓΩ ΕΓΩ ΕΓΩ ΕΓΩ Η ΖΩΗ ΜΟΥ ΜΟΥ ΜΟΥ ΕΓΩ ΕΓΩ ΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟΤΗΤΑ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩΕΓΩΕΓΩΕΓΩ:

Πριν από χρόνια μου κανονίζουν τυφλό ραντεβού με παιδί που ζει εκτός αθηνών... για μερικές μέρες και μέχρι να κατέβει Αθήνα η επαφή μας είναι μόνο τηλεφωνική...

Αν και υφέρπεται η αίσθηση ότι μπορεί κάτι να γίνει μεταξύ μας ωστόσο δεν το έχουμε πει ποτέ ξεκάθα. Τα τηλεφωνήματά μας κρατάνε τα προσχήματα. Μιλάμε και καλά γιατί έχουμε την κοινή γνωστή και μένουμε και κοντά στην Αθήνα και να πιούμε κανένα καφέ και μπλα μπλα μπλα μπλα.

Παρόλα αυτά το άτομο αυτό με ενημερώνει, χωρίς να το ρωτήσω, από το δεύτερο τηλεφώνημά μας ότι είναι str8 και ότι δεν έχει πηδηχτεί ποτέ με άντρα... κάνω ότι δεν καταλαβαίνω την κουλωσύνη, παρά το γεγονός ότι η φωνή από το τηλέφωνο κάνει την Νανά Μούσχουρη να ακούγεται ανδροπρεπής.


Και συναντιόμαστε. και βλέπω ένα άτομο που είναι τόσο κοντά στην απόλυτη θυληπρεποίηση που αν πήγαινε να κάνει εγχείρηση αλλαγής φύλλου θα του έκαναν τα βυζιά της Πάμελα Άντερσον δώρο οι γιατροί γιατί το να του φτιάξουν μουνί θα ήταν πολύ έυκολη υπόθεση, πενταλέπτου και πολλά λέω...

Επίσης, βλέπω ένα άτομο που είναι έτοιμο να αγκιστρωθεί σε οτιδήποτε του κάτσει, πράγμα που είναι ό,τι πιο απωθητικό σε οποιαδήποτε γνωριμία.

Αφού πίνουμε τον καφέ, αποφασίζω ότι δεν με ενδιαφέρει η γνωριμία και κόβω λάσπη. με πολύ ευγένια και πολύ χιούμορ κάνω την δήλωση ότι δεν πολυενδοαφέρομαι.

και μου σκάει γράμμα ερωτικής απογοήτευσης... και παθαίνω τρελό πήξιμο γιατί μέσα σε όλα ο τυπάκος μου λέει ότι για να με ξεχάσει και να πνίξει τον πόνο του που τον έφτυσα και τελείωσα μία μακροχρόνια σχέση (...) αναγκάστηκε να πάει να ξεδώσει σε μία πουτάνα!!!!


μπεεεε μπεεε μπεε

Ανώνυμος είπε...

Να προσθέσω ότι εκτός του απόλυτου Νανάκου, το κουλεμανσόν κυριολεκτικά και μεταφορικά είναι η ΜΠΑΝΑΝΑ (ξέρετε αυτή που κρατούν στο χέρι οι θαυμαστές της Νόνικας) που συναντάται συνήθως σε πλαστικό άντε και σε δέρμα (γουρουνόδερμα ξέρετε) γιατί το λουτρ κοστίζει

nanakos είπε...

Προβατάκο μου, είμαι τόσο, μα τόσο περήφανος για 'σένα! Κι εγώ και οι επίτιμοι συνάδελφοι μου λέκτορες (ο Λέννυ και η γιαγιά) έχουν μείνει εμβρόντητοι με τη μοναδική σου πρόοδο. Μπράβο! Και σαν επιβράβευση, μόλις σε δω θα σου πω την ιστορία με τον "Αρίστο".

Ανώνυμε, το ζήτημα μπανάνα δεν είναι κουλεμανσόν. Είναι γκράντε στυλιστικό ατόπημα για το οποίο θα μιλήσουμε εν καιρώ και κάτω από άλλες συνθήκες. Τροπικές.

Loucretia είπε...

Μα τι εκλογες και μπανανες μου λετε τωρα, μεγαλυτερο κουλεμανσον απο το να θελει η Τατιανα να παραστησει τον "Απο Καρδιας-Μαζι-Μικρουτσικο" υπαρχει;;; εκαστος στο ειδος του κι η Τατιανα να γυρισει επειγοντως στις τατιανιες της :-ΡΡ

Υ.Γ. καλα ο Προβατος θ' αποφοιτησει with Merit, το βλεπω απο τωρα το εργο ;-)

Katerina ante portas είπε...

Na σου χαρίζω ολόκληρη θώδη εδώ και να μην περάσεις να τη λάβεις! ;)

Ανώνυμος είπε...

το απόλυτο κουλεμανσόν , κατα την ταπεινή μου άποψη:
η συνυφάδα μου , "μορφωμένη" , με μεταπτυχιακό , ξανθιά ωστόσο , γυρνάει με ύφος σε οικογενειακή συγκέντρωση , ενώπιον κόσμου και ρωταει: " μα πως τον έλεγαν εκείνον τον εβραίο που εκανε σαπούνια απο ανθρωπους; "

ποτέ δεν θα ξεχάσω την παγωμάρα που έπεσε στην ομήγυρη , το υστερικό γέλιο μου , το βλέμμα του άντρα μου που ήθελε να με δολοφονήσει , και την πίκρα της πεθεράς μου για την κοτσανα της αγαπημένης της νύφης

vasvoe είπε...

γνωστή περιχαρής και με περηφάνεια για το πόσο έχει προχωρήσει η σχέση της μου ανακοινώνει "του έχω παίξει και μαλακία", και συνεχίζει "από το τηλέφωνο, εγώ του έκανα μμμ μμμ και τον άκουγα που αναστέναζε"

Ανώνυμος είπε...

Επιμένω στην άποψή μου... Το κουλεμανσόν είναι κυριολεκτικά η μπανάνα γιατί δεν είναι άλλο από το ΜΑΝΣΟΝ της ΚΟΥΛΗΣ. Παρεκτράπηκα αλλά ας όψεσαι Νανάκο...

YO!Reeka's είπε...

Κουλεμανσόν... χμ...
γνωρίζω γκόμενα -φίλη φίλης- στο φεστιβάλ της βαβέλ. η γκόμενα είναι πιο γκόθ κι απ το δράκουλα, άσπρη σαν τη νεκρή (από καιρό) και μαύρα μαλλιά, μαύρα ρούχα, μαύρα παπούτσια. παρότι με τρομάζει προσπαθώ να της ανοίξω κουβέντα. και μου λέει ότι είναι μεγάλη φαν του NiVo (aka βουρλιώτη)

πόσους πόντους παίρνω;

Ανώνυμος είπε...

Εγώ φοιτήτρια τότε, έχω βγει ραντεβού με κάποιον που ούτε θυμάμαι πώς τον γνώρισα, αθλητικογράφο σε τοπική εφημερίδα.

Ερώτηση τύπου: Α, ώστε είσαι φοιτήτρια. Αλήθεια, πότε τελειώνει η φοιτητική ...σεζόν;;!;

(θέλω περισσότερους πόντους από τον τζελιαλ)

Alkisti είπε...

Στο φούρνο της γειτονιάς πρόσφατα:
Παππούς στην υπαλληλο:
- Τι ειναι αυτο (δείχνοντας)?
- Donut, κύριε.
- Δηλαδη?
- Λουκουμάς κύριε.
- Δηλαδη τρώγεται;
- .........

Μπορεί να ανήκει και στην κατηγορία ανέκδοτο και οχι κουλεμανσον afterall.

Chrisa είπε...

Goldie: Πως σε λένε γλυκιά μου;
Κοπέλα: Τέρη...
Goldie: Ωραίο όνομα... Και απο που βγαίνει αυτό;;
Κοπέλα: Απο το Ελευθερία...
Goldie: !;!;!
Κοπέλα: Να... Ελευθερία->Λευτέρης>Τέρη!!
Ντοϊνγκ!!!

Πάντως πρέπει να πω πως ήταν πολύ συμπαθήτική η κοπέλα!!

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Αφού, λοιποόν, η ετυμολογία του όρου έχει άμεση σχέση με την Κα Γαληνέα, φαντάζομαι ότι quintessential κουλεμανσόν πρέπει να ήταν η εικόνα της Κας Γαληνέα - με άψογο ντύσιμο, βάψιμο, liftiong κ.λπ. - στο "κουτούκι" του αριστερού κ. Σπ. Παπαδόπουλου, προεκλογικό βράδυ Σαββάτου, 14/10, να (κάνει πως) τραγουδάει τραγούδια πονεμένα του άλλου κ. Παπαδόπουλου, του Λευτέρη, για την ξενιτιά, την εργατιά, το μεροκάματο, την καψούρα και άλλες σχετικές αιώνιες αξίες της ζωής (μας, όχι της). Πολύ κοντά μας φέρνει, τελικά, όλους το κουλεμανσόν! Εύγε, Κε Νανάκο...

nanakos είπε...

Είμαι πολύ ευχαριστημένος και υπερήφανος θα τολμούσα να προσθέσω από τα πρώτα σας γραπτά. Είμαι βέβαιος πως θα διαπρέψετε στις εξετάσεις διπλώματος.
Πολύ ψηλά στη βαθμολογική κλίμακα βρίσκεται η vasvoe, η έλια (μόνο και μόνο για τη σωστή χρήση της λέξης συνυφάδα), η Χρύσα και η Deadend.
O Gelial χρειάζεται λίγη δουλίτσα, ο ανώνυμος να εργαστεί πάνω στο θέμα 'εμμονές', η Άλκηστη να διαχωρίσει το κουλεμανσόν από τη γεροντική άνια και ο αστερόιντ να μην ξαναδεί Σπύρο Παπαδόπουλο. Επίσης, αγαπημένη μου Λουκρητία, υπάρχουν μερικοί άνθρωποι στη ζωή που είναι υπεράνω κριτικής. Μια από αυτούς είναι και η Τάτι. Θα σε παρακαλούσα να είσαι πιο προσεκτική την επόμενη φορά.
Τέλος, να ξέρετε πως είμαι αρκετά αυστηρός στους βαθιμούς γιατί δεν βαθμολογώ μόνον εγώ αλλά και οι σύμβουλοι μου (δλδ ο λέννυ και η γιαγιά) που είναι πολύ δύσκολο κοινό.

Ανώνυμος είπε...

«-Ποια ηθοποιός θα μπορούσε να σας ενσαρκώσει, κ. Δημητρίου;
(Σιωπή) -Μια Γκρέτα Γκάρμπο, μια Βίβιαν Λι, μια Ελίζαμπεθ Τέιλορ»

Επανέρχομαι με το "απόλυτα κουλεμανσόν" idol της γενιάς μου, αξεπέραστη lady

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν, συναντιόμαστε με ένα παιδί (μέσω νετ, φυσικά) για καφέ και για να γνωριστούμε, γενικότερα. Η φωνή από το τηλέφωνο αρκετά ανδροπρεπής θα έλεγα..
Πάω στο ραντεβού και.. Από πού να εξαφανιστώ! Καλέεεε, μαζέψτε την!
Το κουλό ήταν ότι εκεί που καθόμασταν και πίναμε τον καφέ μας στο Θησείο, γυρίζει και μου λέει με ύφος θεάς και πόζα, "οι γονείς μου δεν ξέρουν για μένα!!!"
ΣΟΒΑΡΑΑ;;; Ως και η καρέκλα που κάθεσαι ξέρει για σένα, ήθελα να πω, αλλά το κατάπια! Άσχετα με τα παραπάνω, να αναφέρω ότι ήταν πολύ εντάξει παιδί.
Όχι, δεν επισυνάψαμε σχέση (ή οτιδήποτε)

Ανώνυμος είπε...

Να χεκαθαρίσω πως δεν έχω σχέση με τον ανωτέρω ανώνυμο.

salparadise είπε...

"Μετά την Σταύρωση ήρθε η Ανάσταση"
και μετά ήρθε ο Νομάρχης Παναγιώτης ο Α' με τον εκλογικό του θρίαμβο.

Provato είπε...

Καλημέρα!!!


τελικά είμαι ο καλύτερος μαθητής σε αυτό το σεμινάριο!!!! Νομίζω είναι πασιφανέστατο!!!


ήρθα λοιπόν να θριαμβολογήσω....

ΕΓΩΕΓΩΕΓΩΕΓΩΤΕΛΕΙΟΣΤΕΛΕΙΟΣ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΥΠΕΡΟΧΟΣ ΤΕΛΕΙΟΣ!!

vasvoe είπε...

πρόβατε σκάσε! δεν ξεχνάω ότι με ξέχασες!

Provato είπε...

Κύριε, κύριε η vasvoe Με βρίζει. μου είπε να σκάσω!!!


απαιτώ ως απουσιολόγος/κουλήτερος μαθητής να τιμωρηθεί!!!

ζηλεύει διότι είμαι τόσο επιμελής!!!

(επίσης δεν είδε ότι διόρθωσα!!!)

μπεεε

vasvoe είπε...

ρε καρφί! (γι αυτό!!! στην ζωγράφισε η συκιά τόσο λεπτή)

το διόρθωσε το προβατίνιο μου;; άχου μωλέ γούτσου γούστου

Loucretia είπε...

Σε ενδειξη διαμαρτυριας θα κανω καταληψη, θα βαλω λουκετο στο μπλογκ του Νανακου και θα ζητησω και ψηφισμα συμπαραστασης απο τους απεργους δασκαλους.
Τι θα πει, η Τατιανα κι ο Μικρουτσικος ειναι υπερανω κριτικης;;;
ΚΑΤΩ Η ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ!!!

Υ.Γ. επισης εχω να καταγγειλω οτι ο Προβατος ειναι σπασικλας και φυτουκλακι κι εχει κρυμμενα σκονακια με απαντησεις στο i-pod του :-ΡΡΡΡ

Provato είπε...

και η λουκρετία τηλεφωνιέται με τους διαλογίστες του φώσκολου και της λένε ιδέες όταν γράφουμε τεστ! την έχω ακούσει κατ' επανάληψη!

και στο διάλειμμα, τις είδα αυτήν και την Vasvoe που με κοιτούσαν με μίσος και διάβαζαν παλιά τεύχη Πάττυ για να βρουν ιδέες να με βλάψουν.

ΔΕΝ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΑ ΠΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΡΦΙ ΑΛΛΑ ΜΠΕΕΕΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΟΡΙΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ!!

ΝΑΝΑΚΟ ΠΑΡΕ ΘΕΣΗ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!