Τετάρτη, Οκτωβρίου 11, 2006

Ταχύρυθμα Μαθήματα Κουλεμανσόν Νο 1

Ξέρω πως τα μαθήματα έπρεπε να είχαν ξεκινήσει από τη Δευτέρα αλλά έχουν πέσει πολλά τελευταία. Μεταξύ άλλων και πολλά, πολλά…πολλά αυτοκίνητα πάνω στο δικό μου κάθε φορά που προσπαθώ να παρκάρω. F.I.Y., χτες φώναξα το πρώτο μου «Τι κορνάρεις, μαντάμ?!» σε μια καναβατσότριχα που κόρναρε πριν ακόμα ανάψει πράσινο. Κατά τα άλλα, ησυχία.
Σήμερα δεν θα κάνουμε κανονικό μάθημα. Θα σας βάλω ένα υποτυπώδες τεστ για να δω το επίπεδο του γκρουπ και να σας κατατάξω αντίστοιχα. Σαν βιογραφικό αλλά τελείως διαφορετικό. Η βαθμολογία θα είναι με άριστα το 10 και το τεστ αυτό δεν θα μετρήσει στους βαθμούς του τριμήνου. Να θυμάστε πως η πρώτη απάντηση που μας έρχεται στο νου είναι συνήθως η σωστή. Να σας πω επίσης πως τα περισσότερα προβλήματα που θα κληθείτε να απαντήσετε – όπως το σημερινό – είναι βλαμμένα από την ίδια τη ζωή. Να μην αντιγράψετε και να μην σας βοηθήσει ο διπλανός σας γιατί σημασία έχει η δική σας πρόοδος και όχι του συναδέλφου στο γραφείο που πλήττει αβάδιστα κι αλύπητα.

«Έχετε βγει για φαγητό με μια αρκετά μεγάλη παρέα. Με μπλόγκερς παραδείγματος χάρην. Η βραδυά κυλάει ήρεμα και συζητάτε για την αγγλική γλώσσα και το πώς είναι διεθνής. Κάποιοι από την παρέα απορούν πώς είναι δυνατόν να μιλούν ελληνικά μερικοί Άγγλοι πανεπιστημιακοί και όχι όλη η πλάση. Η κουβέντα παίρνει αμπάριζα τα αρχαία ελληνικά. Μέχρι που κάποιος πετάγεται και λέει: «Τα λατινικά είναι αρχαία ελληνικά αλλά διαφορετική διάλεκτος. Κάτι σαν βλάχικα, να πούμε»
Περιγράψτε την αντίδραση σας.

Essential koulemanson listening: Αποθεώστε τον - Ελεάννα Παπαιωάννου

29 σχόλια:

enteka είπε...

δύσκολα μας βάζεις για πρώτο μάθημα. (μάλλον θα γελούσα και θα προσπαθούσα με ειρωνικό τρόπο να τον πατρονάρω)
βγαίνω για λίγο στην αυλή

vague tourist είπε...

Παρατηρώ πως όλα τα τραπέζια στο μαγαζί ζητούν να πληρώσουν λογαριασμό (τα διπλανά και της Μιχαλούς). Μα γιατί; Εγώ απλά γέλασα...

vasvoe είπε...

ο γιατρός είπε να του λέμε πάντα ναι

κι εγώ δεν λέω τίποτα...

Ανώνυμος είπε...

Όταν αγόρι μου σου έρθει το βατράχι κατάμουτρα πως μπορείς να αντιδράσεις; Πες μου εσυ...

Ανώνυμος είπε...

Σιγά το δύσκολο βρε παιδιά, αν εκείνη την ώρα δεν πνιγείς από την μπουκιά που τρως, του απαντάς με κατανόηση: ναι παιδί μου, έτσι είναι, απλά δεν είναι ακριβώς διάλεκτος - όπως τα βλάχικα - μάλλον ντοπιολαλιά θα τα έλεγα.
Αναμένοντας βαθμολογίες και προσφέρωντας μηλαράκι - γλύφτης - μετά τιμής...

Katerina είπε...

Γελάω νευρικά, πλην όμως χαριτωμένα και με τη χαρτοπετσέτα στ'αμπροστά και φωνάζω το σερβιτέρ να κεράσω το καμάρι της παρέας ένα γλυκό αγαμησού. Ιταλικό, δεν ξέρω εάν έχετε υπόψη σας. Εμείς προφανώς είμεθα πολύ κονοσέντι παρέα τύπου. Εσείς δεν ξέρω.

Trilian είπε...

γουρλώνω τα μάτια astonished (αν συνέλθω απο το εγκεφαλικό θα σε ενημερώσω για την συνέχεια)

YO!Reeka's είπε...

τον διορθωνω. ρίζα των λατινικών, όπως και των αρχαίων ελληνικών είναι τα ποντιακά. end of story, τεμέτερον

Ανώνυμος είπε...

Tha apantousa...''Ti pairneis kai den mas dineis kali mou???''
(Asxetws fylou to ''kali mou'')

Alexandros είπε...

Θα του απαντούσα "Ergo bibamus"!

Ανώνυμος είπε...

θα επιχειρηματολογούσα, όπως το παιδάκι στο "thank you for smoking" (δηλαδή, κάπως έτσι) :
"το γεγονός ότι ο Μαραθιάς δε θα εκδώσει τελικά το βιβλίο σου με τα απίστευτα έξυπνα αλλά εγωκεντρικά ποστ σου, δε σε δικαιολογεί από το να υπερασπίζεσαι κάθε μαλακία που εσύ θεωρείς σωστή και κανένας άλλος άνθρωπος στον κόσμο".

Loucretia είπε...

Θα τον παρεδιδα στον e-lawyer και θα την εκανα με ελαφρα για ποτο στο Galaxy.
Ας προσεχε....

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Εκτός, βέβαια, από το ότι δεν ξέρω τι σημαίνει "κουλεμανσόν" (αλλά ελπίζω ότι κάποια στιγμή θα μάθω), δεν καταλαβαίνω και πού είναι το πρόβλημα. Όλοι το ξέρουν ότι δεν υπάρχει τίποτε στον κόσμο, που να μη είναι Ελληνικό ή να μη προέρχεται από την Ελλάδα... Κι άμα δεν το ξέρουν, να πάνε να νοικιάσουν το "My big fat greek wedding" και να ξεστραβωθούν με την επιχειρηματολογία του μπαμπά της Nia Vardalos! Νισάφι πια!!!

sikia είπε...

Θα συμφωνούσα χαμογελώντας ευγενικά και μετά θα τον ενθάρρυνα λέγοντας, "έλα ντε, και κάθονται και διδάσκουν λατινικά σε σχολεία και πανεπιστήμια όλου του κόσμου και έχουν αμελήσει τα βλαχικά-επιτέλους πότε θα σταματήσει ο πόλεμος που κάνουν αυτοί οι ξένοι στον πολιτισμό μας" Αν είχα πιει, το τελευταίο θα το έλεγα με βουρκωμένα μάτια.

Ανώνυμος είπε...

"Εννοείται ότι είναι έτσι όπως τα λες! Βέβαια (με συνωμοτικό ύφος γέρνεις προς το μέρος του), αυτά όπως τα συζητάμε μεταξύ μας, μεταξύ μας και να μείνουν, οκ; οκ."

Rodia είπε...

Η αντίδρασή μου; Τρέχω να μελετήσω τα νέα πακέτα του Προφήτη για να ενημερωθώ!

+ευλόγησον+

nanakos είπε...

Σε γενικές γραμμές θα έλεγα πως είμαι ευχαριστημένος. Η Λουκρητία, ο Αλέξανδρος και ο Πολύβιος τερμάτισαν στην κορυφή της βαθμολογικής πυραμίδας, με 8 βαθμούς έκαστος. Από εκεί και κάτω, οι βαθμολογίες κυμαίνονταν από 7,5 (Τζάζυ) έως 2 (Ανώνυμος). θέλουμε δουλίτσα αλλά θα το καταφέρουμε το μπάτσελορ.
Σαν tip για το πρώτο τεστ θα πρέπει να σας πω το εξής: Σωστή απάντηση δεν υπάρχει. Η προσωπική μας απάντηση στο κουλεμανσόν που μας περιτριγυρίζει είναι κάτι απολύτως προσωπικό. However, σε περιπτώσεις όπως η παραπάνω, οι αντιδράσεις μας θα πρέπει να είναι ακαριαίες, σύντομες και κοφτές. Η περιφραστική απάντηση θα πρέπει να είναι εξαιρετικά εύστοχη (όπως αυτή του Πολύβιου) αλλά σπάνια έχουμε τόσο χρόνο στη διάθεση μας. Τα τρία πρώτα στάδια είναι : αναγνώριση, αξιολόγηση, αντίδραση και πάνω σε αυτό τον άξονα θα κινηθούν τα πρώτα μαθήματα.
Καλή χρονιά και την καλημέρα μου. (Πρέπει να βιαστώ γιατί σήμερα θα βάψουμε τα μαλλιά των παικτών).

Blogarismenh είπε...

χμμμμ...βγάζω το λάπτοπ εκείνη τη στιγμή μπαίνω στο μπλογκ μου και τον βγάζω από τα λ(λλλλ)ινκ μου (το λινκ με βλάχικη προφορά).
Εκτός και αν είναι λατίνος εραστής, οπότε αλλάζει το πράγμα....
ω θέε μου τι λέω πρωί πρωί;;

Ανώνυμος είπε...

Γιατί 2 δάσκαλε; Με πλήγωσες, με αδίκησες και ζητώ εξηγήσεις!
By the way ποιός είναι ο Μαραθιάς;

An-Lu είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
An-Lu είπε...

Θα του/της πέταγα μερικά τσιτάτα τύπου "Regina rosas amat" για να τον/την κάνω να αντιληφθεί την παντόφλα που πέταξε!

nonplayer είπε...

εγώ θα του ΄λεγα να συνεχίσει με το ίδιο ποτό γιατί το ανακάτεμα τον πειράζει.

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Εμένα η βαθμολογία δεν με νοιάζει, γιατί είμαι φιλομαθής και αφιλοκερδής συνάμα... Κανένας, όμως, δεν θα μου πει τι διάολο σημαίνει "κουλεμανσόν";

loukoumaki είπε...

fuck, έχασα το πρώτο μάθημα!! συγνώμη δεν θα το ξανακάνω. Έστω και αργοπορημένη έχω να δηλώσω ότι θα άρχιζα να του μιλάω βλάχικα (τα λίγα που ξέρω… βρισιές και γλυκόλογα δηλαδή) και μετά θα τον κοιτούσα βαθιά στα μάτια!

nanakos είπε...

Blogarismenh, 5 για την απάντηση + 2 έξτρα βαθμούς για το 'λατίνος εραστής'!
Ανώνυμε, δεν θα ανεχθώ σε καμία περίπτωση αμφισβήτηση της βαθμολογίας και κυρίως μπροστά στους συμμαθητάς σου! Ό,τι γράφει, δεν ξεγράφει! (υ.γ. ο Μαραθιάς είναι ένας εκδοτικός οίκος που έχει εκδώσει βιβλία με συγκεντρωμένα ποστς κάποιων μπλόγκρες).
Αν-Λου, 4! Τις παντόφλες που πετάμε δεν τις αντιλαμβανόμαστε (γι' αυτό και τις πετάμε. Άσε που αυτός που πέταξε τη μαλακία είναι μάλλον δύσκολο να καταλάβει τα ίδια τα λατινικά!
Μαίανδρε, 6 και τα φιλιά μου στην όμορφη Λευκωσία. Σας ευχαριστούμε για την υπέροχη βραδυά!
Αστερόιντ, για να πάψεις να ρωτάς και να αποσυντονίζεις την τάξη, κουλεμανσόν είναι το παρόλογο που καλούμαστε συχνά να αντιμετωπίσουμε ως απόλυτα φυσιολογικό και λογικό.
Λουκουμάκι δεν θα σε βαθμολογίσω αλλά πρέπει να ρωτήσω: εκτός από το 'κταχλάδα' (σ.σ. κουταχλάδα), ποιά άλλα γλυκόλογα της υπαίθρου γνωρίζεις???

An-Lu είπε...

Πάλι καλά που είμαι κοντά στη βάση!!!! :-p

Idάκι είπε...

Oh shit shit shit!! Έχω ψοφήσει στο work-related κουλεμανσόν και ξέχασα να γράψω το διαγώνισμά μου!

Λοιπόν, η απάντησή μου είναι η εξής:

Με εξαιρετικά αργές κινήσεις, αφήνω το πηρούνι κάτω, σηκώνω το ποτήρι μου, τον χαιρετώ κοιτώντας τον στα μάτια και λέω, λυπημένα: "Γιατί μας αφήνεις στα σκοτάδια και δεν μας έχεις πει τι ώρα είναι η εκπομπή σου στο Τηλεφώς;"

nanakos είπε...

Id, είσαι το καμάρι μου! Γίνεσαι αυτόματα απουσιολόγος, σημειοφόρος και επίτιμη ρουφιάνος παρά τω καθηγητή! Ε Υ Γ Ε !!

Chrisa είπε...

Λοιπόν απαντώ και εγώ...
Εγώ να αυτοχαστουκίζομαι και να φωνάζω: "Πόσο βλάκας είσαι!!!!"