Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 22, 2006

Straight για μια εβδομάδα: Mέρα Tέταρτη

Step 4 : Οι παλιοί φαντάροι


Μια από τις φράσεις που σημαδεύουν τη ζωή ενός άνδρα, είναι το περιβόητο «Αααα, τώρα θα γίνεις άντρας!» που τον πολιορκεί από κάθε πλευρά όταν το κοινωνικό του σύμπαν μάθει πως έλαβε την κλήση για τη στρατιωτική θητεία. Αυτό το λένε, μάλλον, γιατί στο στρατό θα μάθει να πειθαρχεί, να υπακούει σε διαταγές, να υπομένει καψόνια και να χέζει σε βρώμικες τουαλέτες. Τούτου δοθέντος, θα μπορούσαν να του λένε και «Αααα, τώρα θα γίνεις submissive pig!» αλλά που να βρεις θεία με τέτοιο χιούμορ.
Αποφάσισα λοιπόν πως αν πρέπει να διορθώσω κάτι στη σεξουαλική μου ταυτότητα, θα πρέπει να ανατρέξω στις μέρες της θητείας μου. Από τις μέρες μου στο ναυτικό θυμάμαι 4 πράγματα:

α) συνέπεσε με τον χωρισμό μου,
β) η «Πολίτικη κουζίνα» έκανε θραύση,
γ) είχα οργανώσει το χειρότερο και πιο βαρετό ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς ΟΛΩΝ των εποχών – δύο καλεσμένοι είχαν λιποθυμήσει από την πλήξη και,
δ) κάθε βράδυ υποχρέωνα τουλάχιστον 8 άτομα να παρακολουθούν το Fame Story 2.

Τηλεφώνησα λοιπόν σε 4 παλιούς γνωστούς από το στρατό και κανόνισα να βρεθούμε και να ‘θυμηθούμε τα παλιά’. Δεν δυσκολεύτηκα και πολύ γιατί οι στρέητ άνδρες λατρεύουν να μιλάνε για τις μέρες στο στρατό. Προσωπικά δεν καταλαβαίνω γιατί θα έπρεπε να χαίρομαι για τις μέρες που ζούσα σε ένα στρατόπεδο που έφερνε την ‘Espresso’ μόνο μια φορά την εβδομάδα αλλά, αν καταλάβαινα μάλλον δεν θα υπήρχε λόγος να περάσω την εβδομάδα που περνάω!
Πήγαμε σε ένα ρεμπετάδικο/μεζεδοκουλομανσόν με ζωντανή μουσική κάπου στην Αμφιθέας. Οι παλιοί φαντάροι μεγαλώνοντας έφτιαξαν ακριβώς το προφίλ που θα με βοηθούσε: ένας μηχανολόγος, ένας ηλεκτρονικός, ένας δεν θυμάμαι κι άλλος ένας που πάλι δεν θυμάμαι. Ένας παντρεμένος, δυο αρραβωνιασμένοι και ο άλλος … θα σας πω ψέμματα. Αφού μιλήσαμε για τα γενικά και αδιάφορα άρχισαν να αναπολούν τις ένδοξες μέρες της θητείας. Όλες οι φράσεις ξεκινούσαν είτε με το «Θυμάσαι ρε μαλάκα…?», είτε με το «Γιατί, ρε μαλάκα, το άλλο…?»
Για να έρθετε λίγο στη θέση μου, φανταστείτε κάποιον που έχει πάθει αμνησία από βαρύ πιάνο που του έπεσε στο κεφάλι και μια οικογένεια δίπλα του που του δείχνει φωτογραφίες γάμου μπας και ρημαδοθυμηθεί ποιο είναι το pin της πιστωτικής του. Έπινα ρακί και μούγκριζα καταφατικά, επιδοκιμαστικά και με θαυμασμό. Υπάρχει μια περίπτωση δε, να εφήυρα 6 νέα είδη μουγκρίσματος. Το χειρότερο ήταν όταν μιλούσαν για τον τάδε πλοίαρχο, τον δείνα ανθυποπλοίαρχο και τον αποτέτοιο ναύαρχο. Για να καταλάβετε, 15 μήνες στο ναυτικό ο μόνος βαθμός που έμαθα ήταν ο δικός μου: ναύτης! Κι αυτό όχι γιατί είμαι εγωκεντρικό piece of shit αλλά γιατί απλά δεν μπορούσα να μάθω με τίποτε τι σήμαιναν τα αστεράκια στους ώμους τους. Γι’ αυτό και όλοι ήταν απλά «οι ανώτεροι»!
Με τα χίλια ζόρια θυμήθηκα τα εξής περιστατικά:

- μια βόλτα με τη σκουπιδιάρα κατά τη διάρκεια της οποίας τραγουδούσα το ‘Σκουπιδιάρικο’ της Θεοδωρίδου,
- μια ανθυποκυρία – Σουζάννα την φώναζα- που δούλευε στη καντίνα και είχε κλέψει τον παπαγάλο του πλοιάρχου,
- την ίδια κυρία που μου είχε κλέψει την magic 8 ball μου,
- τον διευθυντή του γραφείου μου που ένα πρωί του είπα πως είδα στον ύπνο μου την Παναγία να μου δίνει 3 μέρες τιμητική,
- τον αστυνομικό που πήγε στο σπίτι των γονιών μου με μια κλήση για να παρουσιαστώ εντός 24ώρου στη μονάδα και να παραλάβω το απολυτήριο μου –που είχε εκδοθεί 2 εβδομάδες νωρίτερα.

Τρεις ώρες, πολλά κανατάκια με ρακί και έντονες συγκινήσεις –των άλλων – μετά, δεν μπορούσα να καταλάβω τι ήταν τελικά αυτό που θα με έκανε ‘άνδρα’ στο στρατό: το σφουγγάρισμα? Οι σκοπιές, στις οποίες πάλι σφουγγαρίζαμε για να μην είμαστε σαν τα γουρούνια? Το μαγείρεμα? Οι καφέδες και το ατελείωτο κουτσομπολιό στα γραφεία? Τα θελήματα – θελήματα, όχι αγγαρείες- που μας έστελναν να κάνουμε οι αξιωματικοί? Μέχρι άδειες γάμου είχα πάει να βγάλω – ο γάμος εκείνος φυσικά δεν έγινε ποτέ και ο αξιωματικός εκείνος παράτησε τη μέλλουσα γυναίκα του και τα έφτιαξε με την ανθυποτέτοια της καντίνας.
Η βραδιά για ‘μένα τελείωσε όταν άρχισαν τα «και τι δεν θα ’δινα να ξαναπάω στρατό!».
Το στρέητ παρελθόν μου μπορεί να μην το βρήκα, ανακάλυψα όμως τη στιγμή που απέκλεισα ένα συγκεκριμένο επάγγελμα από τον προσανατολισμό μου: αυτό της υπηρέτριας.

Υ.Γ. Ήπια πολλές ρακές αλλά περιέργως δεν ζαλίστηκα!

15 σχόλια:

loukoumaki είπε...

"τον διευθυντή του γραφείου μου που ένα πρωί του είπα πως είδα στον ύπνο μου την Παναγία να μου δίνει 3 μέρες τιμητική" Έχω λιώσει στα γέλια...!
Περιμένω αγωνιωδώς την τελική δοκιμασία, ναι για το sex μιλάω! και φυσικά και ΟΛΕΣ τις καυτές λεπτομέρειες... :)

enteka είπε...

yperoxoyperoxo

Anilikos είπε...

Είσαι μοναδικός..

Ελένη είπε...

Αχ κύριε Νανάκε μου ( το βιολί μου εγώ).

Θα θελα πάρα πολύ να περάσουμε μαζί στο τελικό στάδιο γιατί πρέπει να ομολογήσω πως ο απώτερος στόχος μου είναι να βιάσω τον αδελφή που είναι καρατεκνό και μέχρι και γκαίυ άντρας γίνομαι για την πάρτη του! Οπότε αν κάνω προπόνηση με σας και μου δώσετε πιστοποιητικό καταλληλότητας ίσως μου κάτσει μετά και ο αδελφή που στο πάρτυ τον είχαν βάλει στη μέση αυτές οι χαμένες, το Βατραχοκόριτσο και η Μαρκησία.

Σατανικό το σχέδιό μου; Θα πετύχει σίγουρα! (:-Ρ)

Μουτς!

liliputaner είπε...

H alikh sto naytiko!!!xaxaxaxa:-)
Den mporw na pw oso paei ginetai kai kalytero!!!axize ton kopo h anamonh!!

Sadie είπε...

Τι λες κυρά μου? Τόσον καιρό τον τριγυρίζω τον αδερφή και του τρίβομαι σα γάτα το Φλεβάρη και ήρθες εσύ τώρα να κάνεις δηλώσεις? Τι νόμισες, έτσι εύκολα παίρνεις gay? Eδώ έχουμε πτυχία, πού πας εσύ (και οι άλλες οι ignorants) με την αλφαβήτα και τις προπονήσεις? Ελα, έλα, να αραιώνουμε...

ΥΓ. Σατανικό σχέδιο? Ας καγχάσω!

nanakos είπε...

Λουκουμάκι μου, το καλύτερο ξέρεις ποιό ήταν? Την πήρα την άδεια! Φυσικά βοήθησε η Παναγία, η γραμματέας του διευθυντή και τ' ότι δύσκολα μου αντιστέκονται όταν ζητάω κάτι ευγενικά!

Και ερχόμαστε στο καυτό μας θέμα:

Αγαπητές Ελένη & Σέιντι,

μετά λύπης μου σας μεταφέρω πως ο μπλόγκερ με το κωδικό όνομα "Αδελφή" είναι στρέητ! Η Σέιντι το ξέρει ήδη γιατί του την έχει πέσει πολλάκις αλλά είσπραξε απογοήτευση και μόνον.
Φίλτατη Ελένη, να σου τονίσω πως σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του πάρτυ το Βατραχοκόριτσο ήταν απασχολημένο τρίβοντας τις ρώγες ΜΟΥ. Η Μαρκησία κωλοτριβόταν από δω κι από κει και ουχί αποκλειστικά με τον 'Αδελφή'!
Λυπάμαι για τα κακά μαντάτα!

Ειλικρινά υμέτερος, Νανάκος!

mauvais garçon είπε...

Νανάκο,
κοίτα να γίνεις στρέϊτ εσύ κι άσε τις θαύμαστριες μου ήσυχες! Φαγωθείτε κορίτσια! Πλάκα έχει!

alienlover είπε...

είχα τις μαύρες μου.. αλλά τώρα που διάβασα το κείμενό σου , σαν να ένιωσα λίγο καλύτερα..

Ανώνυμος είπε...

Το blog σου είναι από τα λίγα μετρημένα που διαβάζω! Με έχεις στείλει από τα γέλια, πραγματικά! Να 'σαι καλά!

YO!Reeka's είπε...

«...τον διευθυντή του γραφείου μου που ένα πρωί του είπα πως είδα στον ύπνο μου την Παναγία να μου δίνει 3 μέρες τιμητική...»

εντάξει, είσαι θεός. η πλάκα είναι πως Οτιδήποτε έχει σχέση με τη θρησκεία πιάνει τρελά στο στρατό.
εγώ πάλι έπαθα βροχοπνευμονία, σχεδόν λιποθύμησα με πυρετό εν ώρα υπηρεσίας και κατέληξα 10μέρες νοσοκομείο, και όμως, όταν γύρισα με έχωσαν γιατί δεν πίστευε κανείς ότι είχα αρρωστήσει πραγματικά!

Idάκι είπε...

(Λιώνω στα γέλια και δεν μπορώ να γράψω σωστά)

Ελένη, σατανικότατο σχέδιο ΑΛΛΑ
1) Δεν είστε η μόνη που τριγυρνάει τον Αδελφή και σαφώς όχι αυτή που θα τον καταφέρει τελικά - μ!
2) Παρατηρώ πως και στην εκστρατεία "Νανάκε στρέιτ μέικ μι γιορ πλέιμειτ" (TM) αρχίζετε να έχετε μονοπωλιακές τάσεις, και θα τα χαλάσουμε αγαπητή. Αν μη τι άλλο, εμποδίζετε την επιτυχία του εγχειρήματος, διότι αν αποδειχτεί πως ο Ν. δεν γουστάρει εσάς, δεν θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει και δεύτερη ενδιαφερόμενη - αντιθέτως θα νομίσει πως πήγαν στράφι όλα και παραμένει γκέι... Πιστεύω πως είναι εγωιστικό.

Οι εμπειρίες σου από το στρατό, Νανάκε, κορυφαίες.

alximist είπε...

Πολύ καή ιδεά το είδα την παναγία στον ύπνο μου....
εγώ πάλι μόνο τον Χριστό φαντάρο έβλεπα...
αλλά δεν είμαστε όλοι τυχεροι να πάμε στο ναυτικό...
Πολύ γρήγορα δεν τελείωσες...σας χθες ήταν η Πολίτικη Κουζίνα...
¨οσο για το Φαμε στορυ, ελπίζω να ψήφιζες Χρυσάνθη...
μπουχαχα

kanataki είπε...

ώρες ώρες αναρωτιέμαι ποια δυσλειτουργία μου απ όλες με κάνει να ξεροσταλιάζω στο βρωμοκωλογαμωblog σου
υγ μόλις την βρω θα αυτοχαστουκιστώ
υγ και θα συνεχίζω να διαβάζω

Α, μπα? είπε...

ΤΕΛΕΙΟ!