Παρασκευή, Οκτωβρίου 10, 2008

Οι ταινία της εβδομάδας: Μπρίκι, Κουρτίνα, Παντελόνα

Δυό φιλενάδες πηγαίνουν για δίμηνες καλοκαιρινές διακοπές στη Βαρκελώνη. Εκεί ερωτεύονται έναν ζωγράφο, μετά από λίγο έρχεται και η πρώην γυναίκα του που είναι τρελλή για το τρελλοκομείο και στο τέλος όλοι πεθαίνουν. Ή παντρεύονται, θα σε γελάσω.
Η τελευταία ταινία του Γούντυ Άλεν, Vicky Christina Barcelona, έχει πάρει εξαιρετικές κριτικές και θεωρείται μία από τις καλύτερες του εδώ και πολλά χρόνια. Μιά σατιρική σπουδή στην αμερικάνικη ρηχότητα και στο μποέμ ευρωπαϊκό ταπεραμέντο. Στον ανεκπλήρωτο έρωτα και το ατελείωτο ταξίδι μέχρι να βρούμε την τέλεια συνταγή της ευτυχίας. What a load of crap!
Αν την ίδια ταινία υπέγραφε κάποιος άλλος σκηνοθέτης, θα του πέταγαν χαμόν. Η Σκάρλετ περιφέρεται από δω κι από 'κει σαν αγγούρι με ρόδες γλείφοντας τα χείλια της και τινάζοντας τα μαλλιά της που τα έχει βάψει πλέον στο κίτρινο του ταξί. Μαζί της η Ρεμπέκα Χόλ που είναι η μελαχροινή φωτοτυπία της: ίδιο στήσιμο, ίδιες μούτες, ίδιες κινήσεις. Άντι για χιούμορ, βαρετές εξυπνάδες και η Βαρκελώνη κινηματογραφημένη σαν καμβάς σε ταξιδιωτικό ρεπορτάζ του Τόκου. Φυσικά και υπήρχε και το voiceover που όλοι αγαπάμε στις ταινίες του Άλεν αλλά αυτή τη φορά κλώτσαγε πολύ άσχημα.
Ευτυχώς που υπήρχε και ο Μπαρδέμ που μετά από τόσες ταινίες αποφάσισε να κάνει τον ωραίο και όχι τον φτυσμένο από τη ζωή και τη μοίρα. Η πολύ ευχάριστη έκπληξη της ταινίας ήταν η Πενέλοπε που, ευτυχώς, το Volver της γύρισε τη βίδα στον εγκέφαλο κι αποφάσισε να δείχνει σταθερά σε κάθε της πλέον ταινία πως έχει ταλέντο. Έχει γίνει πια γυναίκα με εκρηκτικές ερμηνείες και δεν θυμίζει σε τίποτα το εκνευριστικό ποντίκι που ξέραμε. Άρχισε να στρογγυλεύει κιόλας μπας και γίνει η νέα Σοφία Λόρεν - αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό.
Το 'Μπρίκι, Κουρίνα, Παντελόνα' δεν είναι κακή ταινία. Είναι μιά αδιάφορη ταινία που πολυδιαφημίστηκε για το ερωτικό της τρίγωνο και οι περισσότεροι έτρεξαν να τη δουν μπας και πάρουν μάτι την Πηνελόπη που φιλάει τη Σκάρλετ που φιλάει τον Χαβιέρ. Αυτό συμβαίνει στα πεταχτά για 3 δευτερόλεπτα. And that's that. Από την άλλη, η ταινία δεν είναι το 'Match point' που, όσο να το κάνεις, μας είχεξεκολλήσει η ψυχή από την πλήξη. Απλά είναι μια ταινία που αν δεν την είχε κάνει ο Άλεν δεν θα έβγαινε ποτέ στις αίθουσες.
Σάτσελ, αν με διαβάζεις, πες στον μπαμπά σου ν' αποκηρύξει όλες του τις ταινίες από το "Everyone says 'I love you'" και δώθε και να κάτσει σπίτι του να παίζει όμποε - αλλά όχι σε ώρες κοινής ησυχίας γιατί ενοχλεί. Οι υπόλοιποι προλαβαίνετε το Wall-E!

11 σχόλια:

Tanila είπε...

Δηλαδή το Ποπάκι κάνει την τρελλή σύζυγο;

nanakos είπε...

Την τρελλή για δέσιμο πρώην σύζυγο που τριγυρνά με μια κουμπούρα.

Ανώνυμος είπε...

εμενα παλι αγαπημενε μου νανακο, το χαμον θελω να φαω!!!!!
vassilis

Ανώνυμος είπε...

Όταν έλεγα εγώ ότι ο Άλλεν sucks κ οι ταινίες του είναι μούφες τελειωμένες όλοι με κοιτούσαν περίεργα. (Σκατά χιούμορ έχει κ είναι τέρμα κομπλεξικός.) Κρίμα που το Ποπάκι δέχτηκε να παίξει σε ταινία του γερο-παραλυμένου...

fevis είπε...

Θα το δω την Κυριακή και θα σου πω... (Ελπίζω πως δεν μας είπες όντως πως τελειώνει παλιάνθρωπε...)

Ανώνυμος είπε...

"Mpriki, kourtina, pantelona"! A,re Nanake! Ama 8eleis, mporeis!

georgethebeast είπε...

-waaaaaaaaaaaaallleeeeeeeeeeee
-bo
-boooooooo?
-bo
-waaaaaaaaalleeeeeeeeeeeeeeee

Α, μπα? είπε...

πήγα να στενοχωρηθώ μέχρι που διάβασα ότι βαρέθηκες στο Match Point

...οπότε μάλλον θα μου αρέσει!

για την Σκάρλετ έχεις τόσο δίκιο πάντως "αγγούρι με ρόδες" χαχαχα! τέλειο!!

€lisavet είπε...

Τι κρίμα! ...δηλαδή προτείνεις να πάω στο άλλο με τον Κλούνεϊ και τον Μπραντ?

georgethebeast είπε...

ego leo kai to tropical thunder....min sou po kai mummy 3 ....

fevis είπε...

Έχω να καταγγείλω πως η ταινία ήταν μια χαρά.. Είσαι κακός άνθρωπος... Αυτό σου λέω μόνο...