Πέμπτη, Οκτωβρίου 23, 2008

Mε λένε Μήτσο

"Από τον Απρίλιο του 1996, ο Μήτσος ζει κι αυτός κάτω από τα φυλλώματα της οξιάς στο Καταφύγιο της Αρκούδας. Τρώει μεγάλες ποσότητες τροφής (περίπου 18 κιλά ημερησίως). Του αρέσουν πολύ τα λαχανικά, όπως και στις περισσότερες αρκούδες του καταφυγίου. Το βάρος του ξεπερνά τα 250 κιλά.Το καλοκαίρι που μας πέρασε, ο Μήτσος ήταν αρκετά δραστήριος για τα δεδομένα της ηλικίας του. Τριγυρνούσε σε όλη την έκταση του χώρου του, έκανε μπάνια και ξάπλωνε για ώρες έξω από τη φωλιά του, στη δροσιά που δημιουργούσαν τα φυλλώματα των δέντρων. Πολλά πρωινά, ο Μήτσος πάλευε παίζοντας με την φίλη του Κατερίνα, και άλλες φορές έκανε μπάνιο στην πισίνα του, παίζοντας με κλαδιά και φύλλα.Του αρέσει πολύ να κοιμάται, όλες τις ώρες της ημέρας και έτσι πολλές φορές θα τον δούμε να κοιμάται στη φωλιά του, ή και έξω στα σκιερά μέρη του Καταφυγίου".

Εγώ λέω να τα βροντήξουμε όλα και να πάμε να κάνουμε τις διακοπές της αρκούδας - με προαιρετική βέβαια την μεγάλη κατανάλωση των λαχανικών. Πού θα βρεις καλύτερα?

υγ Στο www.arcturos.gr μπορείς να υιοθετήσεις τον Μήτσο ή κάποιον από τους φίλους του (τον Κυριάκο, την Κατερίνα, την Τασούλα, τον Γιωργάκη κ.α.)

18 σχόλια:

ka8y είπε...

hahah egw poy logw epithetou eimai eidi "arkouda" tha me iothetisei kaneis??? :-)

Ανώνυμος είπε...

χαχαχαχα, ειδες τι κανουν στην πολη μου? γι αυτο εφυγα!!!! χαχαχαχχα
vassilis

georgethebeast είπε...

kai stin arxi pou nomiza oti milas gia mena alla otan eida ta 250 kila isixasa!!!!

billzouk είπε...

Οταν λες να τον υιοθετησω τι εννοεις;
Θα μου τον στειλουν πακετο σπιτι, η, θα τους στελνω χρηματα να τον ταιζουν οπως εκανε ο jack nicholson στον κυριο Σμιντ μ' ενα μαυρακι;
Επισης θελω να ρωτησω αν μπορω να τον στειλω πακετο- δωρο στην τανιλα να την κανει μια χαψια να τελειωνουμε! λολ.

nanakos είπε...

Billzouk, φαντάζομαι πως στέλνεις ένα συμβολικό ποσό για την περίθαλψη του ή κάτι τέτοιο. Εγώ είχα υιοθετήσει ένα ρινόκερο στην Αγγλία αλλά νομίζω πως τελικά μ' έπιασαν κορόϊδο και δεν μου έστειλαν ποτέ τα χαρτιά με τ' όνομα που του είχα δώσει.
Για να φάει την Τανίλα νομίζω πως θα πρέπει να πληρώσεις κάτι παραπάνω για τον γιατρό που θα κουράρει τη βαρυστομαχιά της καυμένης αρκουδίτσας γιατί ως γνωστόν η Ντανίλα 'δεν τρώγεται'.

Τζωρτζ, εύχομαι να το πιάσεις το 200αρι και θα σου κάνω αφιέρωμα σαλόνι!

fevis είπε...

Και οι πατάτες Νανάκο μου λαχανικά είναι... Τηγανητά...:-)

Ανώνυμος είπε...

Στρουμπουλό αρκουδάκι Νανάκο:-)

George Tsitiridis είπε...

Εχω πάει και ειναι υπέροχα στον Νυμφαίο
Επίσης όλα τα γλυκούλια
Κυριάκος Μήτσος Γιωργάκης ειναι φανταστικά!!
Εχω πολλές φωτός..

Loucretia είπε...

(Θεουλη μου, φυλαγε με απ τους ερωτευμενους..... δε τους φτανουν ολα τ' αλλα, τωρα ξεκινησαν εκστρατεια για τις κερατωμενες της Κυριακης, τους αστεριες, τις αρκουδες, σε λιγο θα μας βαζουν να πουλαμε κουπονια για τη διασωση της ιβηρικης σαλαμανδρας.....απαπαπα...ερως ανικατε WWF) :-ΡΡ

georgethebeast είπε...

me exei me exei


Ο Γιώργος κατασχέθηκε το 1991 στην Άμφισσα από αρκουδιάρη, ο οποίος τον είχε αγοράσει από τσίρκο. Είναι περίπου 16 ετών, ζυγίζει 130 κιλά και είναι η μόνη αρκούδα του Καταφυγίου, που δεν είναι καφέ (Ursus arctos) αλλά μαύρη αμερικάνικη αρκούδα (Ursus americanus). Για δύο περίπου χρόνια ο Γιώργος φιλοξενήθηκε στον Ορειβατικό Σύλλογο Άμφισσας. Τον Αύγουστο του 1993 μεταφέρθηκε στο Περιβαλλοντικό Κέντρο του Αρκτούρου. Η υγεία του ήταν γενικά καλή, χρειαζόταν όμως άμεσες εξαγωγές των κυνοδόντων της κάτω γνάθου. Ο Γιώργος είναι μία αρσενική αρκούδα με όμορφη γυαλιστερή γούνα, αντιπροσωπευτική του είδους της, με μουσούδα σε ομαλή ίσια γραμμή. Είναι ήσυχος, αλλά και πεισματάρης. Είναι φιλικός με όλους και περνά τις περισσότερες ώρες του με την Τασούλα.

BLUEPRINTS είπε...

ωραίος ο Μήτσος, πάω να δω και τ΄άλλα παιδιά...

υ.γ.: πολύ bearish αυτό το post, συνέχισε την ενημέρωση

Ερμής είπε...

Γαμώτο να μην έχω λεφτά... Αυτό ήταν. Θα αρχίσω να γράφω τζόκερ για να μπορέσω να υιοθετήσω ενα αρκουδέλι!

nanakos είπε...

George, η δική σου μουσούδα δεν είναι σε ομαλή ίσια γραμμή!#$^*(&*^

Λουκρητία, δεν μας έχεις πει: τελικά πόση ζέστη έχει εκεί κάτω στη κόλαση που σιγοβράζεις?!

Sike είπε...

α να με συγχωρείτε εμένα, για τους επόμενους μερικούς μήνες κωλύομαι να βλέπω/ακούω για αρκούδες και να μη θυμάμαι το Grizzly Man που είδα τις προάλλες... μπρρρρρρρρ (μιλάμε τον φάγανε και σχεδόν να μας το δέιξουνε κιόλας)

Alex A. είπε...

Έχω να πάω 6 χρόνια Νυμφαίο... ευχαρίστως θα ξαναπήγαινα. Φιλιά πολλά!

kanataki είπε...

και δε μου λες ρε Νανακο?
Ποιος θα με βοηθαει να την ξυπναω αν θελει να την πεσει για χειμερια ναρκη?
Εσυ??

Tanila είπε...

Φυσικά, τι νόμισες;
Τον λένε Μήτσο σαν τον παππού του τον νανακο-Μήτσο!

Ανώνυμος είπε...

"Αρκουδοδιακοπές για όλους":
Η νέα διαφημιστική καμπάνια της Ελλάδος στο εξωτερικό για το έτος 2009!