Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 25, 2006

Straight για μια εβδομάδα : Μέρα Έβδομη

Step 7: Συμπεράσματα
Τι έμαθα την εβδομάδα που μας πέρασε:

1. Oι straight άνδρες είναι –σε γενικές γραμμές- βαρετοί. Γι’ αυτό όμως δεν ευθύνονται οι ίδιοι αλλά η στρέητ θεματολογία: αυτοκίνητα, ποδόσφαιρο, δουλειά, γυναίκες. Γενικά, στο στρέητ σύμπαν για έναν ανεξήγητο λόγο θεωρείται ντροπή να θυμηθείς το όνομα της Χίλαρυ Σουάνκ ή ένα τραγούδι που σου άρεσε και δεν το ερμηνεύει ο Μπουγάς ή ο Ματθαίος Γιαννούλης. Όπως θεωρείται επίσης ντροπή το να δεις μια οποιαδήποτε γυναίκα και να μην σου τρέξουν τα σάλια.

2. Οι στρέητ άνδρες έχουν την ίδια αγωνία για τον γάμο με τις γυναίκες…

3. …και την ίδια παγερή αδιαφορία για τα διαζύγια.

4. Οι κουβέντες τους είναι πράγματι τόσο στρέητ όσο οι ερωτικές τους προτιμήσεις.
5. Στρέητ & γκέι δίνουν την ίδια σημασία στην ολική αποτρίχωση και στις ανταύγειες.
6. Δεν υπάρχουν bisexual άνδρες! Και όποιος υποστηρίζει το αντίθετο αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγή. Οι άνθρωποι είναι σχεδιασμένοι με συγκεκριμένο σεξουαλικό προσανατολισμό. Αυτοί που πατάνε σε δυό βάρκες – ή τουλάχιστον έτσι προσπαθούν να πείσουν τους άλλους- είναι καταδικασμένοι κάποια στιγμή να γλιστρήσουν. Και να προσγειωθούν με πάταγο στον καναπέ του ψυχοθεραπευτή.
7. Το δωμάτιο μου είναι καλύτερο χωρίς την αφίσα των Hi-5!
8. Καληνύχτα!

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χαίρομαι που δεν χρειάστηκε όλοι να κάνουμε το ίδιο εβδομαδιαίο "πείραμα" αλλά χάρη σε 'σένα νανάκο, τώρα ξέρουμε!
Θα σου πω κάτι... σοβαρά τώρα. Έχουν υπάρξει φορές που ήθελα να ήμουν στρέητ. Όμως μ' αρέσει που δεν είμαι. Θεωρώ σημαντικό το ότι μπορώ να κάνω τόσα πράγματα (όπως αναφέρεις στα συμπεράσματά σου) που οι στρέητ άνδρες δεν μπορούν γιατί απλά ντρέπονται, αν και το θέλουν. Και να σου πω και κάτι άλλο από πείρα: έχουν ευαίσθητη πλευρά! όταν ξέρουν ότι μπορούν να σου μιλήσουν, να ανοιχτούν (έχοντας φτάσει σε ένα επίπεδο οικειότητας, φυσικά) θα εξέπληττε πολλούς το πόσο συναισθηματικοί μπορούν να φανούν. Αρκεί βέβαια να ξέρουν ότι το άτομο που έχουν απέναντί τους δεν θα τους κοροϊδέψει! αλλά φοβούνται την "στάμπα" οι έρμοι!

Πολύ το βάρυνα το μήνυμα, μου φαίνεται..! Εύγε και πάλι νανάκο! Εσύ δείχνεις τον δρόμο κι εμείς ακολουθούμε!

enteka είπε...

ευγε και χαρά στο κουράγιο σου!

Anilikos είπε...

Τώρα εγώ να τα ταχυδρομήσω και τα 7 στους γονείς...;
Γεια σου ρε Νανάκο, είσαι λεβεντιά!

AVRA είπε...

εισουν απολαυστικοτατος..!

Trilian είπε...

με τις υγείες σας... συμφωνώ και επαυξάνω...

Ανώνυμος είπε...

ανυπομονώ να δω τι θα είσαι την επόμενη βδομάδα!

alefbetac είπε...

Διάβασα την «οδύσσεια» σου και έριξα πολύ γέλιο. Δυστυχώς όμως θα διαφωνήσω και θα συμφωνήσω με τον/την Jazzy εν μέρει Είναι όντος θέμα κουλτούρας .

1. Και εμένα δεν μου αρέσει το ποδόσφαιρο, άλλα εγώ μεγάλωσα στο εξωτερικό και εκεί το αποδίδω, Δεν με βάφτισε κάνεις ούτε αναγκάστηκα από μικρό παιδί στο σχολείο να ταυτιστώ με κάποια ομάδα για να νιώθω ότι ανήκω και να προσεύχομαι είτε πράσινα είτε Κοκκίνα. Αηδίες! Άλλο να αγαπάς τον αθλητισμό και άλλο αυτή η μανία με τον κόσμο στην Ελλάδα.

2. Η πίεση για τον γάμο και τα παιδιά είναι καθαρά κοινωνικό φαινόμενο. Έχω γράψει και σχετικό ποστ.

3. whatever
4. Όχι φίλε μου. Το να είσαι straight στις σεξουαλικές σου προτίμησης δεν σημαίνει ότι και είσαι straight στην φιλοσοφία ζωής σου και γενικά στο κεφάλι σου.

5. Μάλλον έχεις δίκιο εκεί. (Πλέον)
6. Δεν έχω βρεθεί σε αυτή την θέση και έτσι δεν ξέρω.

Συμπέρασμα:
Προσωπικά πιστεύω, ότι κακά τα ψέματα. Το να είσαι γκέι δεν είναι κοινωνικά αποδεκτό ακόμα στην Ελλάδα, και αυτό λειτουργεί σαν κίνητρο για τους γκέι να αγκαλιάσουν μια εναλλακτική κουλτούρα. Δεν μπορείς να είσαι και γκέι και συντηρητικός στην Ελλάδα. Ενώ straight μπορείς να είσαι ότι θες.

Αυτά.

nanakos είπε...

Γενικά ήταν μια πολύ ωραία εβδομάδα με πολλά απρόοπτα.Όσο για την εικόνα του παντρεμένου με τα παιδιά, κι εμένα θα μου άρεσε πολύ αλλά δεν αντέχω να γίνομαι ο λόγος για τη δυστυχία των άλλων. Φαντάζομαι πως καταλάβατε ;-)

Fish-bait είπε...

ΜΠΡΑΒΟ!! Εκπληκτικό. Κάπου, κάπως, έφτασα ως εδώ και ξετρύπωσα τη δοκιμασία αυτή την οποία και διάβασα μονοκοπανιά. Excellent reading ;-)

Κώστας είπε...

Τέλεια η στρ8 εβδομάδα (κατά το μεγάλη εβδομάδα)!

Α, μπα? είπε...

καταδιασκέδασα είσαι τέλειος υπερσυγχαρητηρια!
διαφωνώ μόνο στις ανταύγειες και στην ολική αποτρίχωση...εκτός κι αν εννοείς ότι στρέιτ και γκέι αδιαφορούν εξίσου!