Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 21, 2006

Straight για μια εβδομάδα: Μέρα Τρίτη

Step 3 : Straight 4 Dummies
Ως γνωστόν, οι μάχες στη ζωή δεν κερδίζονται μόνο επειδή είναι λιγότερο ικανός ο αντίπαλος αλλά και επειδή εμείς διαλέξαμε τον σωστό σύμμαχο. Πάρτε για παράδειγμα τα Στρουμφάκια: αν η Ψιψινέλ είχε έναν βοηθό λιγότερο ηλίθιο από τον Δρακουμέλ, από το πρώτο κιόλας επεισόδιο θα έτρωγε Στρουμφάκια τέσσερα τυριά. Αν ο Νταλάρας δεν είχε παντρευτεί την Άννα, θα τραγουδούσε σε καντίνες. Και τόσα άλλα παραδείγματα. Έτσι κι εγώ χρειαζόμουν ένα πολύ δυνατό σύντροφο να με βάλει στον ίσιο (!) δρόμο. Και ήξερα ακριβώς που να απευθυνθώ!
Πήγα στο περίπτερο λοιπόν και αγόρασα περιοδικά για τον σύγχρονο άνδρα! Το βασικό μου κριτήριο επιλογής ήταν οι κώλοι στα εξώφυλλα. Βρήκα μόνο τρία και αυτό ομολογώ πως μου φάνηκε λιγάκι ύποπτο. Από την άλλη ανακουφίστηκα γιατί δεν θα είχα πολύ δουλειά. Σκέψου να ήθελα να ντυθώ νύφη ή να πάω για ψάρεμα και κυνήγι.
Έφτιαξα ένα καφέ –σκέτο- και άρχισα τη μελέτη.

Ανοίγω το πρώτο editorial: «Τι να φορέσω φέτος στο γραφείο?» Δεν κάναμε καλή αρχή σκέφτηκα και προχώρησα. Διαφημίσεις, διαφημίσεις, διαφημίσεις. Ψάχνω να βρω ένα μοντέλο άνδρα που θα μπορούσα να έχω για πρότυπο. Καταλήγω στη συμπέρασμα πως κάτι τέτοιο απαιτεί και μερική αλλαγή φύλου.
Η ανδρική μόδα φέτος έχει δύο τάσεις. Η πρώτη είναι το στρατιωτικό ντύσιμο: μπότες, γάντια, καπέλα και μια τσάντα για τα ψώνια από κροκόδειλο. Η δεύτερη τάση, σύμφωνα πάντα με τα έγκυρα ανδρικά περιοδικά, λέγεται «Brokeback mountain για πάντα». Ευτυχώς που δεν αποφάσισα να γίνω στρέιτ όταν θα έβγαινε το καινούριο Spiderman γιατί τα κολάν δεν με κολακεύουν.
Απ’ ό,τι φάνηκε στη συνέχεια ο σύγχρονος άνδρας περιποιείται αρκετά τον εαυτό του. Από 4 έως 18 σελίδες αφιέρωμα σε καλλυντικά. Κρέμες, κρέμες, σαμπουάν, αρώματα, κι άλλες κρέμες, οδηγίες για τα μαλλιά και το σώμα. Γκλίττερ και μανόν δεν είδα πουθενά αλλά τι πειράζει: σε δυο μήνες έχουμε Χριστούγεννα!
Από γενική θεματολογία υπήρχε ποικιλία:

- «Κλάσε / ρέψου! Κι αν σου την πει, δώστης πόδι!». Κανονικά θα έπρεπε να γράφει: "Κλάσε / ρέψου! Κι αν δεν φέρει τα ματ, να μας χέσεις!".

- Ανέκδοτα! Ανέκδοτα με τον Τοτό και τον Μπόμπο! Είχα κάθε καλή πρόθεση να το δω από τη τρυφερή του πλευρά αλλά μου φαίνεται απίθανα θλιβερό!

- X-treme sports! OK, εδώ κατάλαβα πως αυτά τα περιοδικά απευθύνονται σε διανοητικά καθυστερημένους γιατί θεωρούσαν έξυπνο να σου προτείνουν σπόρ που συνοδεύονταν από φωτογραφίες με σπασμένα πόδια, χέρια και παΐδια.

- Αφιερώματα στο νέο Τζέημς Μπόντ και εκτενής ανάλυση σχετικά με τα + και τα – της ξανθιάς του κόμης.

- Ζώδια και γραμμές 090! Και ο στρέιτ τη θέλει την Ουραλί του!

Φυσικά και αυτά τα περιοδικά είχαν και γυναίκες! Ημίγυμνες, γυμνές, αισθησιακές σε μονότονα σκηνικά και παραλίες. Θα μου πεις βέβαια πως ο άνδρας ο σωστός δεν κοιτάει το ντεκόρ αλλά τα βυζιά και το –συνήθως καραφλό – νι! Λογικό μου φαίνεται. Γιατί αν έχεις διαβάσει το περιοδικό κι έχεις καταφέρει να μην γίνεις αδερφή σου αξίζει ένα στρίνγκ για επιβράβευση. Κι επειδή αν συνεχίσεις να λες ανέκδοτα, να κλάνεις, και να βουτάς το ρίμελ της κάθε κοπέλας που κάνει το μοιραίο λάθος να σ’ ακολουθήσει σπίτι, οι χάρτινοι κώλοι θα είναι η σταθερή σου σχέση ...γι’ αρκετό καιρό!

16 σχόλια:

enteka είπε...

parakoloutho me agonia...

Ελένη είπε...

Α τώρα τα πήρα κύριε Νανάκε. Προσφερθήκαμε με την Id να σας πάρουμε για να μπείτε στον "ίσιο" δρόμο και εσείς μας κάνετε απιστίες.

Τώρα! Τώρα αμέσως βγάζω το σουτιέν και το καίω στο Σύνταγμα σ'ενδειξη διαμαρτυρίας.

Υ.Γ. Πες τα χρυσόστομε για τα περιοδικά!

liliputaner είπε...

ti exei to programma gia ayrio?

nanakos είπε...

Αγαπητή Ελένη,

δεν αρνήθηκα τις ζουμερές χαρές σας! Απλά το θέμα 'γυναίκες' είναι το τελευταίο στάδιο της μετάλλαξης και η ύστατη δοκιμασία.

Liliputaner, το αυριανό ποστ συμβαίνει σήμερα κι έχει να κάνει με το ένδοξο παρελθόν κάθε άνδρα. Περισσότερα αύριο!

Trilian είπε...

Καταρχήν αγαπητέ αν ήθελες να ντυθείς νύφη πέρα από το πολύ διάβασμα θα είχες πρόβλημα να βρεις και το κατάλληλο νυφικό στα μέτρα σου… καλυτέρα λοιπόν η στολή του δύτη που είναι και stretch! Κατά τα άλλα δεν έχω να πω τίποτα… προσκυνώ στο μεγαλειώδες χιούμορ σας!

€lisavet είπε...

Tους αγωνιστικούς μου χαιρετισμούς! :D

alienlover είπε...

4 μέρες μείνανε, υυπομονή!!

Alexandros είπε...

Κουράγιο! Θα τα καταφέρεις! :D

andy dufresne είπε...

Το πλήρωσες το περιοδικό;

Ανώνυμος είπε...

LOL...πάρα πολύ γέλιο όμως!! Μοναδικό χιούμορ!

nanakos είπε...

Φυσικά και το πλήρωσα Άντι! Στα 14 κλέβαμε πορνοπεριοδικά από το περίπτερο!!

Ανώνυμος είπε...

Περιμένω να δω το φινάλε! Αν το να γίνεις στρέητ σε κάνει να χάσεις το χιούμορ σου, μην το διανοηθείς καν!!

UrbanTulip είπε...

Απλως για να ξερεις τα ανδρικα περιοδικα, έχουν παρα πολυ χαμηλή κυκλοφορία...( καλα τι περιοδικα αγοραζες πριν; flaunt, id κτλ?)

civil είπε...

Tην τελευταία φορά που προσπάθησα να πάρω ανδρικό περιοδικό απ' το περίπτερο, κατέληξα με το Νέμεσις! Αυτά κάνουν και θα γίνουμε όλοι κομμουνιστές! :)

YO!Reeka's είπε...

χαχαχα τέλειο αυτό με τα στρουμφάκια
όντως τα αντρικά περιοδικά είναι ψιλοχάλια, με πιο χάλια απ όλα το Mens Health, το οποίο είναι γεμάτο με τύπους που είναι φέτες και κάθε δευτερο κείμενο είναι «δέκα τρόποι για να γίνεις και συ φέτες»
βέβαια για να γίνεις φέτες πρέπει, στην καλύτερη περίπτωση, να περάσεις τη μιση σου ζωή με τις δέκα συμβουλές.

Katerina είπε...

Μμμ σας αγαπώ! Πολύ καλό το entry σας. Πάντα ήξερα πώς πρέπει να υπάρχουν άντρες που καταλαβαίνουν ότι τα ανδρικά περιοδικά είναι μαλακισμένα... Ακόμη πιο μαλακισμένα και από τα γυναικεία, για μένα τουλάχιστο.