Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 04, 2006

Simply red

Κανονικά, αυτή τη στιγμή θα έπρεπε να γράφω για τις εντυπώσεις μου από τη χθεσινοβραδυνή συναυλία των Simply Red. Aλλά δυστυχώς η συναυλία ακυρώθηκε. Δεν θα αρχίσω τη γκρίνια για τη γκαντεμιά που μας δέρνει ως έθνος και κανενάς καλλιτέχνης της προκοπής δεν ξεβράζεται στα μέρη μας αλλά από όλες τις εμφανίσεις που ήταν προγραμματισμένες αυτή ήταν η μοναδική που όταν ακυρώθηκε, λυπήθηκα. Γιατί μεγάλωσα με τον Mick και τις κόκκινες του μπούκλες και οι μουσικές τους πάντα είχαν νόημα. Είναι από τα συγκροτήματα που μου υπενθυμίζουν πως πέρασα ωραία παιδικά χρόνια, ωραία σχολικά πάρτυ, ωραία εφηβεία, μοναδικές στιγμές στις φοιτητικές μου μέρες, ξένοιαστα σαββατοκύριακα όταν είχα άδεια από τη ναυτική μονάδα. 20 χρόνια! 20 ολόκληρα χρόνια! Θα ήταν από εκείνες τις συναυλίες που πηγαίνεις για να επιβεβαιώσεις πως μεγάλωνες μαζί με την καλύτερη δυνατή συντροφιά. Με μια παρέα που σε πρόσεχε και σε νοιαζόταν. Δεν είναι μόνο οι Simply Red, είναι και πολλοί άλλοι απλά αυτοί έτυχε να ανακοινώσουν εμφάνιση. Και ήθελα πραγματικά να τους δω για να τραγουδήσω μαζί τους και να τους ευχαριστήσω για όσα έκαναν για 'μένα.
Μια φίλη μου είπε να μην στεναχωριέμαι που δεν ήρθαν οι 'φλώροι' γιατί αύριο έρχονται οι Placebo. Δεν θέλω να πάω να χτυπηθώ με τους Placebo ανάμεσα σε δεκάδες πιτσιρίκια γιατί είμαι 30 χρονών γομάρι. Κι αντί να προσποιούμαι πως έχω τα γούστα και την ενέργεια των 18χρονων προτιμώ ν' ακούσω τον Hucknall να τραγουδάει και να παραδεχτώ πως μεγάλωσα. Kι ευτυχώς, μεγάλωσα όμορφα.

Essential Simply Red listening: Say you love me

21 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πόσο πολύ συμφωνώ μαζί σου για άλλη μια φορά (καταντά σκάνδαλο τελικά). Ευτυχώς τους είχα δει προ αμνημονεύτων ετών (δε θάνε και 15;), αλλά μου έχει μείνει ανεξίτηλα στη μνήμη, αυτός ο κοντός κοκκινοτρίχης, όλο ενέργεια και τρυφερότητα μαζί σε φωνή και κινήσεις, ελπίζω να τους ξαναδούμε πριν γεράσουν κι αυτοί κι εμείς

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς αυτή είναι η μοίρα μας στην Ελλάδα. Όσο για τους Placebo, εγώ έχω βαρεθεί να χτυπιέμαι με συγκροτήματα αυτού του τύπου. Τόσα χρόνια είχαμε τους Puressence, τώρα μας έγιναν τσιμπούρια οι Placebo... φτάνει πια! Θέλουμε κάτι διαφορετικό και αγαπημένο και όχι κάτι που είναι της μόδας.

Υ.Γ.: και όσο αφορά τις αναμνήσεις, θυμάμαι με τρομερή συγκίνηση τον πατέρα μου να ακούει το Stars όταν εγώ ήμουν 12 χρονών.

nonplayer είπε...

άντε ρε! και γιατί ακυρώθηκε;;;

Trilian είπε...

Νομίζω ότι δεν θα μπορούσες να περιγράψεις τα συναισθήματα μου καλύτερα και όπως καταλαβαίνεις I couldn’t agree more!

Ανώνυμος είπε...

When was the last "I love you" tou said to someone and the opposite. I am just curious to know.

nanakos είπε...

Said & heard it yesterday. But 'knowing' is far more exciting than 'saying' or 'hearing'.:-)

Ανώνυμος είπε...

How about "knowing" then?

nanakos είπε...

I do know it as well.

Ανώνυμος είπε...

Is there a place where we can chat? I am curious to know things about you. On thing is if anybody is or fell in love with you or the opposite

Ανώνυμος είπε...

No answer.... -((

nanakos είπε...

If you read the posts on this blog all yours answers will be there :)

Ανώνυμος είπε...

That's not enough for me. I prefer a "face" to "face" chat with you. Are you negative to this?

sikia είπε...

Συγγνώμη που διακόπτω το αγγλιστί cyber-flirt μεταξύ Νανάκου και ανώνυμου σχολιαστή, απλά ήθελα να πω στον Νανακουλίνι μου πως χαίρομαι πολύ που επέστρεψε!!! Φιλάκια mmmats mmmouuts. Τώρα μπορείτε να συνεχίσετε για τα του σπίτι σου ή σπίτι του ή και κάπου αλλού.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ πάρα πολύ μαζί σου, ιδίως για τα ωραία παιδικά χρόνια (καθότι και εγώ 30)και "από εκείνες τις συναυλίες που πηγαίνεις για να επιβεβαιώσεις πως μεγάλωνες μαζί με την καλύτερη δυνατή συντροφιά. Με μια παρέα που σε πρόσεχε και σε νοιαζόταν"

mindstripper είπε...

Νανακούλη μου, οι 30χρονοι φαν των Placebo δεν φύτρωσαν. Μεγάλωσαν κι αυτοί μ' αυτούς και τη δικιά τους "σχολή μουσικής", όπως εσύ με τους Simply Red. Κι όταν αγαπάς μουσική κι ακούσματα, αγαπάς φορέβερ, και το ξέρω ότι το ξέρεις αυτό.
Other than that, θα σου 'ξηγήσω τ' όνειρο κι από κοντά. Μάκια πολλά.

Provato είπε...

" καλλιτέχνης της προκοπής" οι Siply red διαβάζω...

πάντα ήξερα ότι είσαι αγαθιάρης αλλά όχι και τόσο ρε παιδί μου...

θέλεις λίγο να ψάξεις στο internet Πότε ήταν το τελευταίο του Hit album με αξιόλογες πουλήσεις;

...γιατί εγώ δεν έχω την δυνατότητα να το κάνω επειδή ΓΕΛΑΩ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΛΑΚΑ ΚΟΚΚΙΝΟΜΑΛΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΑΡΧΙΔΙ ΚΑΙ ΑΔΕΛΦΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΠΑΤΗΣΕΙ ΤΟ πόδι του στην ελλάδα το μουνί της λάσπης!!!

Μπεεεεε μπεε μπεεε

nanakos είπε...

To ξέρω μικρή μου Στρίπερ;-)
Επίσης, προβατάκο θα ήταν καλό να ανοίγεις το pc σου ΑΦΟΥ έχεις πάρει τα χάπια της ημέρας.

Provato είπε...

επαναλαμβάνω την ερώτηση: ποτε ήταν η τελευταία φορά που ΕΙΔΕ Ο ΦΡΙΚΤΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΜΑΛΗΣ ΔΙΣΚΟΥ ΤΟΥ ΣΤΑ CHARTS?

ΕΕΕΕΕΕ; εεεεεε; μπεεεε;

so-de-lovely είπε...

Κατ'αρχην Νανακο μου συγγνωμη που θα ξεμαλιαστω στο blog σου γιατι ξερω οτι εισαι ανθρωπος της πιοτητας και της τεχνης αλλα θα το κανω, γιατι κι εγω ειμαι ανθρωπος του δικαιου και της καλλιτεχνικης αυτοδιαθεσης.
ΠΡΟΒΑΤΕ, ναι τα κεφαλαια ειναι για να ουρλιαξω μεσα στο αυτι σου, οπως εσυ "ουρλιαζεις" με τα κεφαλαια σου στο κατα τα αλλα ησυχο σπιτι του Νανακου.
Ο Νανακος αγαπα τους S.R. Ειναι δικαιωμα του και σε καμια περιπτωση δεν αναφερθηκε στην εμπορικη τους επιτυχια. ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΑΥΤΟ ΠΡΟΒΑΤΕ? ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ? ΜΜΜΜΜΜΠΠΠΠΠΠΕΕΕΕΕΕΕΕ?
Τα συναισθηματα και κυριως η αγαπη και η χαρα δε εχουν να κανουν με νουμερα πωλησεις και στατιστικες.
Στο προσωπικο chart του Νανακου - που το φτιαχνει καθε Κυριακη με θρησκευτικη ευλαβεια- οι S.R. εχουν εκατομυρια και δισεκατομυρια πωλησεις αγαπης.
ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΑΥΤΟ ΠΡΟΒΑΤΕ? ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ? ΜΜΜΜΜΜΠΠΠΠΠΠΕΕΕΕΕΕΕΕ?
Αυτο ειναι το γουστο του Νανακου κι αν αισθανοσουν το παραμικρο γι'αυτον, συμπαθεια,πχ, ή τουλαχιστον συναδελφικη blog-o-αλληλεγγυη, θα το σεβοσουν και θα ελεγες απλως οτι εσυ δεν τους γουσταρεις και δεν θα αγοραζες ποτε δουλεια τους.
ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΑΥΤΟ ΠΡΟΒΑΤΕ? ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ? ΜΜΜΜΜΜΠΠΠΠΠΠΕΕΕΕΕΕΕΕ?
Και κυριως σε ενα σπιτι οπου επικρατει χαρα και ηρεμια δεν θα παθαινες ποτε delirium υστεριας,στερησης και κακιας βριζοντας αυτο που ο οικοδεσποτης αποδεδειγμενα αγαπα.
ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΑΥΤΟ ΠΡΟΒΑΤΕ? ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ? ΜΜΜΜΜΜΠΠΠΠΠΠΕΕΕΕΕΕΕΕ?
Επισης θα μπορουσες να μαζευτεις και να αναγνωρισεις το λαθος σου, να συγκρινεις νουμερα με συναισθηματα, και τουλαχιστον μονο σου να αποσυρεις το σχολιο σου.
Αυτα. Φανταζομαι οτι δε θα αισθανοσουν και πολυ χαρουμενος αν σου χτυπαγα το κουδουνι αποσκλητη μεσα στην νυχτα ουρλιαζοντας και κακοποιώντας λεκτικα ο,τι αγαπας περισσοτερο.
ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΑΥΤΟ ΠΡΟΒΑΤΕ? ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ? ΜΜΜΜΜΜΠΠΠΠΠΠΕΕΕΕΕΕΕΕ?

Provato είπε...

μάλλον η so-de-lovely δεν κατάλαβε το χιουμοριστικό τόνο φωνής των δύο σχολίων μου. εγώ φταίω που δεν ήμουν αρκετά σαφής. ζητώ συγγνώμη για την παρεξήγηση. δεν είχα κακή πρόθεση. όπως (φαντάζομαι με όλη την καλή θέληση που συχνά με διακρίνει) δεν είχε και η so-de-lovely.

μπε μπεεε μπεεε

(αποφέυγω την χρήση κεφαλαίων γραμμάτων. όχι τυχαία)

σας αφήνω τώρα, πάω να ακούσω ένα συγκρότημα απίστευτα επιτυχημένο που πουλάει τρελά, τους pet shop boys.

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΠΡΟΒΑΤΟ ΜΗ ΖΗΤΑΣ ΣΥΓΝΩΜΕΣ. ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΟΠΩΣ ΕΙΣΑΙ!

Mrs. S-D-L (αν κάνεις αναγραμματισμό τι βγαίνει;) ο Νανάκος έχει μαμάκα ΙΚΑΝΗ να τον υποστηρίξει στα δύσκολα απ' όσο ξέρω, οπότε οι παρατηρήσεις σου είναι εκ του πονηρού...

Πρόσεχε σε παρακαλώ!