Δευτέρα, Ιουλίου 17, 2006

6 6 6

"Λούτσα μου, δείξε στο Νανάκο τη ζωγραφιά σου!" είπε η Βούρτσα στη κορούλα της. Η 7χρονη Λούτσα μου δίνει το μπλοκ με το σκίτσο. Με πράσινο μαρκαδόρο ήταν άψογα ζωγραφισμένο ένα προβατάκι. Πάνω από το προβατάκι υπήρχε ένα συννεφάκι με τις σκέψεις του προβατάκι: "Αγαπάω τη ζωή, είμαι ελεύθερη". Αυτό σκεφτόταν το προβατάκι, ντάλα μεσημέρι στη παραλία.
"Λούτσα μου" της λέω τρομοκρατημένος "ποιός σου είπε να το γράψεις αυτό"
"Κανείς" απαντά η μικρή
"Δεν μπορεί να το σκέφτηκες μόνη σου" της λέω. (Η Βούρτσα καμάρωνε)
"Μόνη μου το σκέφτηκα, είμαι ευφυής" με αποστομώνει η μικρή.
"Ήθελα να'ξερα που τις ακούς αυτές τις λέξεις και τις ξεπατικώνεις" της λέω
"Η μαμά μου έχει πολύ πλούσιο λεξιλόγιο γιατί είναι δικηγόρος" μου πετάει στα μούτρα
"Καλά, υπάρχουν και πιο τίμια επαγγέλματα με πλούσιο λεξιλόγιο. Πάρε τη ζωγραφιά και πήγαινε γρήγορα να ζωγραφίσεις ένα σπιτάκι, με λουλούδια και ήλιο. Και χωρίς μπαλονάκια με λόγια" της είπα όσο πιο τρυφερά μπορούσα.
"Καλά πάω" είπε η Λούτσα κι έφυγε
"Βούρτσα, το παιδί θέλει εξορκισμό" είπα στη μαμά δικηγόρο με χόμπι τις cosmetic surgeries.
"Γιατί? Θα ήταν καλύτερο να γράφει τις μπούρδες που γράφουν όλα τα παιδιά της ηλικίας της?" μου απαντά η μαμά.
"Δεν ξέρω αν θα ήταν καλύτερο πάντως το να έχει το 666 τυπωμένο στο κεφάλι της καλό δεν το λες"
"Υπερβολές" είπε η μαμά μέσα από τα καινούρια της δόντια - εκείνα τα μικρά που έχουν τη κλίση προς τα μέσα- και βούτηξε στη θάλασσα.
Βούλιαξα στη ξαπλώστρα μου και παρατηρούσα τη Βελζεβούλα. Ζωγράφιζε. "Αγαπάω τη ζωή, είμαι ελευθερη", είπε το προβατάκι. Το δικό μου πρόβατο μάλλον θα σκεφτόταν "τι δροσερά που είναι έξω από τη κατσαρόλα".
Άραγε τι θα γράφει το μπαλονάκι πάνω από το κεφάλι της Λούτσας την ώρα που γελώντας θα εξολοθρεύει το ανθρώπινο είδος; Τι;

6 σχόλια:

Provato είπε...

αδυνατώ να καταλάβω τον συμβολισμό σου. Απαιτώ να μου εξηγήσεις τι εννοείς. Ως πρόβατο είναι super ντουπερ άμεσα ενδιαφερόμενος.

Απαιτώ. Εγώ, μου μου μου μου μου!

nonplayer είπε...

Βαρύς ο ήλιος στις παραλίες Νανάκο μου!

snikolas είπε...

Μα καλά; Τι Ninja-Jedi master-super hero είσαι; Μόνος σου έπρεπε να κάνεις τον εξορκισμό!

An-Lu είπε...

Έχω την εντύοωση πως κι εγώ στην ηλικία της κάπως έτσι εκφραζόμουν! Θέλω εξορκισμό??????

Rodia είπε...

Το δικό μου προβατάκι έχει στο μπαλονάκι του μια σουβλίτσα και τα λογάκια λένε "θέλω να σουβλίζομαι ελεύθερα" και παραδίπλα η μαμά του η κυρία προβατίνα έχει ένα μπαλονάκι που γράφει "δε σε θέλει ο λαός, πάρ 'τη σούβλα σου και μπρος" και πέρα μακριά είναι πολλά προβατάκια στο λιβάδι που βόσκουνε κι έρχεται ένας χασάπης έτοιμος να τα σφάξει αλλά δεν έχει μπαλονάκι με λογάκια και από κάτω φαίνονται μερικά κεφαλάκια θεατών με ένα μεγάλο μπαλονάκι που γράφει "ΧΑΣΑΠΗΗΗ ΓΡΑΜΜΑΤΑΑΑΑΑΑ"

Αυτά και σμουτς!:-)

Η Μικρή Ολλανδέζα είπε...

τζίφος κατάλαβα κι εγώ. Κανα δυό λέξεις άγνωστες πάλι....κάνα δυο κομματα που δεν ξέρω αν σου ξεφύγαν ή έχουν περποουζ....και κανα δυό μαθήματα συγγραφής να μου βρίσκονται γιατί ειμαι στούρνος????

Φιλάκι πεταχτό!