Παρασκευή, Φεβρουαρίου 03, 2006

Hμερολόγια Χωρισμένων Μέρος Γ: Boy, Interrupted

Dear diary,

Απόψε επιτέλους βγήκα με τον Βασίλη.


Οι φωτογραφίες τον αδικούσαν. Ήταν πολύ ωραίος τύπος. Πήγαμε για φαγητό και παρήγγειλα μια κολυμπήθρα τηγανιτές πατάτες.

Δεν τον πείραξε που δεν τον άφησα να φάει ούτε μια από το πιάτο μου. Ήταν πολύ ευχάριστος, ευγενικός και είχε ωραίο χαμόγελο. Φαινόταν απόλυτα φυσιολογικός. Μέχρι που έκανα τη λάθος ερώτηση και τα πράγματα εκτροχιάστηκαν.

- Και δε μου λες, με τι ασχολείσαι;
- Έχω σπουδάσει ιατρική και ειδικεύτηκα στη πλαστική χειρουργική. Τα πρωινά δουλεύω σε μια κλινική. Τα μεσημέρια πάω στην οικογενειακή μας επιχείρηση. Έχουμε μια εταιρεία με ασανσέρ. Παράλληλα, κάνω και φορολογικές δηλώσεις γιατί έχω τελειώσει και οικονομικά. Το απόγευμα διορθώνω τα γραπτά των μαθητών της αδερφής μου – είναι καθηγήτηρα αγγλικών και μετά βοηθάω τη μητέρα μου. Είναι ζωγράφος και της ανακατεύω τις λαδομπογιές. Τα βράδια δουλεύω στο Δήμο. Είμαι υπεύθυνος για τα λαμπιόνια στην Α’ Πειραιώς. Μετά πάω σπίτι και πλένω τα πιάτα που έχει αφήσει στο νεροχύτη η οικονόμος μου, η Μπεττίνα. Είναι ηλικιωμένη βλέπεις και την πονά η μέση της.

- Μάλιστα!!! Φαντάζομαι πως θα ξερένεσαι σα το παλιάλογο το βράδυ.
- Μπαα! Δεν κοιμάμαι πολύ, 1-2 ώρες το πολύ. Μεγάλη ανοησία ο ύπνος. Όταν γυρίσω σπίτι βγάζω βόλτα το σκύλο, κάνω ένα παγωμένο ντους και ξαπλώνω με το κεφάλι να κρέμεται και διαβάζω περιοδικά για τη διακόσμηση παρακολουθώντας Discovery Channel Εσύ κοιμάσαι πολύ;
- Εξαρτάται. Μια φορά πήρα έναν υπνάκο του Αι-Γιάννη πριν πάω σε μια επίσκεψη και ξύπνησα την τελευταία μέρα των εκπτώσεων. Κοιμάμαι κι εύκολα.

Αλλά ας μη μιλήσουμε ακόμα για ‘μένα. Τα σαββατοκύριακα που έχεις χρόνο τι κάνεις?
- Συνήθως πηγαίνω με φίλους στην Αράχοβα που έχω σπίτι, τους μαγειρεύω και κάνουμε σκι.

Αν τύχει και μείνω στην Αθήνα έχω πάρα πολλά πράγματα να κάνω.
- Shocking!
- Έχω κάνει πρωταθλητισμό στο καράτε, το τένις, την ιστιοπλοΐα και τις κορύνες Είμαι μέλος σε 2 λογοτεχνικές λέσχες και στη κλαδική του ΠΑΣΟΚ και έχω πολλές υποχρεώσεις σε αυτά. Είμαι επίσης μέλος στους Γιατρούς χωρίς Σύνορα και στη Greenpeace και πολύ συχνά τους ακολουθώ σε ταξίδια. Τις Κυριακές μαζεύω γόπες από τον Εθνικό Κήπο και ταΐζω τα ζώα στο Αττικό Άλσος. Βγάζω βόλτα τα σκυλιά της γειτονιάς και αν αδειάσω τους πλένω και τ’ αυτοκίνητα. Γενικά δεν μου αρέσει να κάθομαι.
- Μου θυμίζεις μια φίλη μου. Emily Rose την έλεγαν. Κι αυτή δεν κοιμόταν πολύ και όταν δεν είχε να κάνει κάτι μάσαγε τα σοβατεπιά.

- Δεν την ξέρω την κοπέλα. Είμαι λιγάκι υπερκινητικός αλλά θα το συνηθίσεις γρήγορα.
- Δεν το βλέπω και ούτε το εύχομαι.
- Θα δεις θα περάσουμε υπέροχα. Μου βγάζεις κάτι πολύ θετικό. Δεν θέλω να φανώ βιαστικός αλλά θα μπορούσες να έρθεις να μείνουμε μαζί. Φέρε και το Λένυ.
- Μπα, δε νομίζω να δέχονται σκύλους εκεί που μένεις.
- Μα δε σου είπα σε ποια περιοχή μένω.
- Αν υπολογίζω σωστά μπορώ να σου πω και σε ποιόν όροφο ακριβώς μένεις.

12 σχόλια:

greekgaylolita είπε...

Και εγώ για κατά εκεί με κόβω
Δε τη γλυτώνω:)

Ανώνυμος είπε...

Ε καλά, όχι και Interrupted ο καημένος, υπερβάλλεις τώρα. Επειδή δηλαδή ήταν λίγο περισσότερο ενεργητικός από το μέσο όρο αμέσως να του βάλουμε την ταμπέλα. (Γιατρέ μου ν'ανησυχώ; του μοιάζω σε αρκετά απ'αυτά που περιγράφεις...)

nanakos είπε...

Καλά, γελάστε !!! Νομίζετε πως υπερβάλλω...

Idάκι είπε...

Κι εγώ του έμοιαζα μέχρι πριν 2 μήνες, αλλά τώρα κουράστηκα και μόνο που διάβαζα τι κάνει :P

Νανάκο μου νομίζω πως σίγουρα έχεις ξεχάσει κάτι, του στυλ "περιμένω να ανοίξει ο καιρός για να συμμετάσχω στο τουρνουά μπιτς βόλει κάθε Τρίτη Πέμπτη και Κυριακή" και ελπίζω να μη σου θυμώσει αν το διαβάσει έτσι ανολοκλήρωτο ο τυπάς!

snikolas είπε...

Μα να χάσεις τέτοια ευκαιρία…

πολυβιος είπε...

νανάκο, αυτά πρέπει να τα εκδώσεις και σε βιβλίο.

Neilys είπε...

lol auto tha pei "exw polla endiaferonta" , tin apopsi tou gia to sex ton rwtises? kai kathe pote kanei? tha eixe endiaferon

nanakos είπε...

Sex Georgie μου, δεν έκανε φανατικά. Όχι γιατί δεν προλάβαινε (Θεός φυλάξοι) αλλά γιατί ήθελε μόνο με μόνιμο σύντροφο και δυσκολεύοταν να βρει. Και για άλλους λόγους που δεν είναι της παρούσης;-)

Κατά τα άλλα, τον εγκλεισμό στο τρελλοκομείο βλέπω ότι τον χαιρετίσατε με ιδιαίτερη χαρά!! :-)

raffinata είπε...

όλοι αυτοί οι τύποι (κι εγώ μέσα) υπερεκτιμούν τις δυνάμεις τους και δεν ξέρουν τα όριά τους, ακόμα κι αν χτυπάει συναγερμός στο σώμα τους (γιατί χτυπάει κάποια στιγμή)κι αν τον ακούσεις και ζητήσεις βοήθεια έχει καλώς, αν τον αγνοήσεις μπορεί να βρεθείς με άσπρη μπλούζα χωρίς μανίκια (και δεν θα είναι και φίρμας)

Λαμπρούκος είπε...

ΖΟΥΠΕΡ!!!

Βέβαια τώρα δε ξέρω αν είναι το τυχερό σου αλλά...

nonplayer είπε...

Παιδί μου έίσαι καλά; Θα αφήσεις τέτοια ευκαιρία;;;; Που θα ξαναβρείς άνθρωπο να σε θέλει, να σε ικανοποιεί και να σε αφήνει και ήσυχο με τόσα που έχει να κάνει; Τι θες; Κανέναν από αυτούς που κολλάνε σα βδέλλες;

Ανώνυμος είπε...

EISAI KATAPLIKTIKOS!!! THEOS!!! MEGALOS!!! APITHANOS!!! (klaio apo ta gelia, eilikrina!)...
αχ βρε Νανάκο, υπάρχουν δυστυχώς τέτοιοι τύποι μόνο που κατά 99% αυτά που λένε είναι ψέμματα :) πως τα χάφτει ο βλακόκοσμος δεν ξέρω!!!
κι εγώ κοιμάμαι πολύ :)