Τρίτη, Φεβρουαρίου 21, 2006

Πόσο θα 'θελα...


... να επέστρεφε εκείνη η μέρα που έκανα βόλτα στα blogs και δεν υπήρχαν μετρητές επισκέψεων, μετρητές σχολιαστών, μετρητές χοληστερίνης. Θα 'θελα να ξανάβρισκα τα blogs που απευθύνονται σε 'μένα τον τυχαίο και ασήμαντο Νανάκο και όχι σε κάποιον εκδότη/ ψαρρά τζάμπα κειμένων. Θα 'θελα να ξαναέβρισκα τις λέξεις που ο κάθε άγνωστος μου απευθύνει με σεβασμό, τις ερωτήσεις που με ευλάβεια ρωτούν άγνωστοι σε αγνώστους. Κι ας μην περιμένουν απάντηση. Θέλω να προσθέσω κι άλλα ονόματα στη λίστα των αγαπημένων μου blogs. Αντ' αυτού βλέπω τη λίστα μου να λιγοστεύει. Κι αυτό με θλίβει. Δεν θέλω να διαβάζω κείμενα που εκβιάζουν τη καλή μου πρόθεση. Θα 'θελα να ήξερα πως υπάρχουν περισσότεροι που αγαπούν όσο κι εγώ τις γραμματοσειρές που εμφανίζονται στην οθόνη τους. Θα 'θελα να ξαναέβρισκα τα blogs που λένε την αλήθεια. Και να ξεχάσω αυτά που, τελικά, με θεωρούν ηλίθιο.
Δεν έχω θυμώσει απλά, απογοητεύομαι όταν σκέφτομαι πως υπάρχουν άνθρωποι που χρησιμοποιούν τις μύχιες σκέψεις τους για να κερδίσουν κάτι (γνωριμίες, φίλους, λεφτά κλπ). Απλά νομίζω πως θα έπρεπε να υπάρχει μια νοητή γραμμή που να χωρίζει αυτό που μοιραζόμαστε από αυτό που πουλάμε. Συμφωνεί και ο Λένυ.

19 σχόλια:

xxx είπε...

Πέστα χρυσόστομε...

Ανώνυμος είπε...

Μην μπερδεύεις τη ματαιοδοξία με το ψέμα. Εξάλλου, σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής ο άνθρωποι αλλάζουν και ζητάνε και κάτι παραπάνω. Δεν είναι απαραίτητα κακό. Κακό κατά τη γνώμη μου είναι να υπάρχουν μάσκες εκεί που εξ ορισμού απαγορεύονται.
Καλημέρα.

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς η νοητή γραμμή παύει να υπάρχει όταν κάτι εκτείθεται σε κοινή θέα, οπότε είτε χρησιμοποιείς κάτι σε περιορισμένο κοινό είτε έχεις τα προβλήματα που περιγράφεις. Η απληστία και η ματαιοδοξία είναι δυστυχώς αρχές που διέπουν σχεδόν τον καθένα μας και όταν μας δίνεται η δυνατότητα και το βήμα τα χρησιμοποιούμε για αυτοπροβολή και υλικά οφέλη. Η ουτοπία και ο παράδεισος είναι ονειρικά μέρη Νανάκο, ζήσε στην πραγματικότητα και απλά προσπάθησε να γίνεις καλύτερος...

Chrisa είπε...

Και ο Λάζαρος(το γατί μου) και η Μίκα(ο σκύλος μου) συμφωνεί με τον προλαλίσαντα (τον Λένυ εννοώ)

πολυβιος είπε...

choose a life, νανάκο μου (και σ' ευχαριστώ, ξέρεις εσύ). :-))

northaura είπε...

εγώ που είμαι ακόμα ψάρι εδώ μέσα&δεν μπήκα ποτέ στον κόπο να επισκεφτώ μονιτορς και στατκάουντερς&δεν είχα ποτέ τίποτα να πουλήσω σε κάνένα, είμαι εκεί που θα 'θελες να είσαι.χωρίς να κάνω τίποτα.καλημέρα

Βασιλική Παπαδημητρίου είπε...

περιπλανωμενη στα blogs σε βρηκα, και σταθηκα να σε διαβασω.
Διαβασα αυτα που εγραψες...
και αν και ειμαι "νεα" στα πραγματα, συμφωνω μαζι σου.
ενα ομως εχω να πω και 'γω το "στραβαδι"..
παντου γινεται αυτο που περιγραφεις αρα γιατι οχι και εδω? τι αλλαζει? οι ανθρωποι?
οχι βεβαια... ισα ισα μαλιστα κρυβονται πισω απο την ανωνυμια και λενε οτι τους κατεβει...
ισως και 'γω να το κανω....
αλλα ειναι θεμα παιδειας και οπτικης... νομιζω.
οπως χειριζεσαι τα παντα, θα χειριστεις και αυτο το νεο "παιχνιδι"....
γιατι για μενα ειναι παιχνιδι... το βλεπω ισως αθωα και σιγουρα οχι για να βγαλω λεφτα ή να καταξιωθω απο το ποσα σχολια εχω....
(δεν εχω ουτως ή αλλως πολλα και αυτο μ' αρεσει...
με πειραζει...-ψεματα δεν λεω!- αλλα μ' αρεσει...
γιατι το κανω για μενα....
εχω μπει σε blog που ειδα ποσα σχολια ειχε... και τα παιξα...
λεω ειναι δυνατον? αλλα μετα καταλαβα οτι ολοι αυτοι ισως θελαν μεριδιο δημοσιοτητας!
μπηκα και σε αλλα που αφησα σχολιο (οπως καλη ωρα) και με πεταξαν εξω... δεν εισαι του κυκλου μας... μου ειπαν! οκ και τι μ' αυτο ομως? αλλα το δεχτηκα και αυτο....
τωρα γιατι εγραψα τοοοσα πολλα...
μαλλον ηθελα να τα πω...καπου και το ποστ σου, μου εδωσε την ευκαιρια!
ευχαριστω και καλημεριζω!

dgalanis είπε...

ποιος πουλάει? ποιος αγοράζει? τι αακριβώς?

nanakos είπε...

Bασιλική & Northaura, εδώ μπορείτε να γράφετε όσα θέλετε και ό,τι θέλετε - και όχι μόνο εδώ, αλλίμονο! Εγώ το μόνο που ήθελα να σας πω σαν συμβουλή είναι να γράφετε ό,τι θέλετε με γνώμονα μόνο αυτό που θέλετε να επικοινωνήσετε ή απλά να πείτε για να σας φύγει το ντέρτι. Μη μετράτε επισκέψεις και μην ανταποδίδετε επισκέψεις 'από υποχρέωση'. Διαβάζετε αυτά που σας αρέσουν κι εσείς θα κρίνετε αν αξίζουν το σχολιασμό σας. Αυτοί που θα αγγίζετε με τα λόγια σας θα σας διαβάζουν είτε τους αφήνετε σχόλια είτε όχι.
Κυρ Μανιφέστο, τα έχεις πει πολλές φορές και πολύ καλύτερα από εμένα! ;-)
Οι υπόλοιποι την ΜΕΓΑΑΑΑΑΛΗ Καλημέρα μου!

Λαμπρούκος είπε...

Νανάκο το χρήμα πολ΄λυ αμίσησαν τη δόξα ουδής.

Ποιό είναι το γαμημένο κίνητρο για να κανεις ότι κάνεις. Για να γράφεις και να διαβάζεις. Το χρήμα? Αδύνατο. Οι γνωριμίες? Χλωμό?

Κι όμως μέσα σε αυτό το τετράμηνο αισθάνομαι κι εγώ (όπως κι εσύ είμαι σίγουρος) ότοι ανήκω σε μια ξεχωριστή κοινότητα. Μια παρέα.

Που μας ενώνουν 5 αράδες όλες κι όλες...

Neilys είπε...

De vriskw to logw na diavazeis ena blog an auto de se kerdizei.. twra to ti kanei o idioktitis tou blog gia na se kerdisei einai allo thema.. nomizw oti to paixnidi sta blogs xanetai otan mpainoun akoma kai diafimiseis , kai apo diadiktiako imerologio ginetai magazi..

so-de-lovely είπε...

Επίσης συμφωνούν με το Λένυ και επαυξανουν με σειρά εμφανίσεως ο Λου, η Πωλινιτσα, ο Ερρικος, η Ντόλυ, ο Φανούρης, η Μπιάνκα, η Τσικού και ο Αρης από τον Αλλο Κοσμο. Τέλος αν σε διαβαζαν σιγουρα θα συμφωνουσαν και ο Ναμπούκο, η Λόλα και ο Κεν.

Chaca-Khan είπε...

Παρών!

beep beep είπε...

Ωραίο αυτο που έγραψες.Θέλω να ξαναβρω κι εγω τα blogs που ειναι ειλικρινή.Μάλλον έχουμε κουραστεί.

Katerina ante portas είπε...

Tα blog που περιγράφεις,Νανάκο, τα διακρίνεις αμέσως. Είναι μακρόσυρτα επιστημονικά (σαν τα ..δικά μου καλή ώρα) ή σεξουαλικού υπονοουμένου σαν του ..Λαμπρούκου ένα πράγμα! Παραδείγματα προς αποφυγήν δηλαδή!

Τέλος πάντων, τώρα σοβαρά, αυτό που κάνω εγώ για παράδειγμα, είναι ψώνιο, μου θυμίζει τα Λευκώματα στα νιάτα μου. Σχολιάζω πράγματα που πέφτουν στην αντίληψή μου και περνούν στα ψιλά, ή άλλα βιωματικά, ή σκέψεις, πιστή σε ότι όρισα ότι θα έχει το ημερολόγιό μου. Το αρτίστικο τώρα μέρος, φωτογραφίες,τραγούδια,ποιήματα συμπληρώνουν το σύνολο για την αρμονία του. Και έρχεται ένα επίμονο σχόλιο κάποιου αν είχα απωθημένο..τη δημοσιογραφία! Ταπηροκρανίωση που θα έλεγε και η μικρή μου κόρη!

Πιο πολύ με νοιάζει η επίσκεψή σου και το σχόλιό σου, όπως απο το δικό σου blog και απο το λόγο σου μπορώ να σε φανταστώ και να σε ορίσω, απο όποιου άλλου που θα μπορούσε να είναι επώνυμος. Αν χαθεί η αμφίδρομη επικοινωνία, χάθηκε η μαγεία του blog.

Στις επισκέψεις μου, δεν σχολιάζω πάντοτε και ποτέ απο υποχρέωση. Πρέπει κάτι να κάνει κλίκ, Αυτά!
Μου αρέσει που το έθιξες!

nanakos είπε...

Kι εγώ χαίρομαι που "τα έχωσες" Κατερίνα! Αν και για μια φευγαλέα στιγμή νόμισα πως εξέλαβες το πόστ επί προσωπικού. Αλλά μετά σκέφτηκα πως όσοι έχω στα links μου "know far better than that"!! :-))

Katerina ante portas είπε...

Eπι του καναπέως, λοιπόν! ;)

Το φαντάστηκα ότι έτσι θα έβγαινε, αλλά είπα να μη το διαγράψω, (originity το λένε;).

Ανώνυμος είπε...

Σα να μου φαίνεται ότι ο Λέννυ είναι πιο έξυπνος από σένα. Ξέρει να σιωπά όταν πρέπει.

Ανώνυμος είπε...

AV,kk俱樂部,情趣用品,遊戲,臺灣情色網,成人貼圖,性愛,kk俱樂部,成人小說,痴漢論壇,色情漫畫,18成人,080視訊聊天室,美女遊戲,中部人聊天室,後宮電影院,小遊戲區