Πέμπτη, Νοεμβρίου 10, 2005

Το Χέρι της Ελπίδας

"H εικόνα του χεριού ενός εμβρύου, που έχει διαγνωστεί με δισχιδή ράχη, αγκαλιάζει το δάχτυλο του χειρουργού αμέσως μετά το πέρας της επέμβασης στην ανοικτή μήτρα...
Το περιοδικό Τime φωτογράφησε μία επέμβαση, που έμελλε να φέρει στον κόσμο την "Εικόνα της Χρονιάς 2003". Το χέρι ενός εμβρύου 20 εβδομάδων με μία ζωή μπροστά του!
Το χέρι ενός βρέφους αγκαλιάζει το δάκτυλο του χειρουργού κατά τη διάρκεια επέμβασης.Μία εικόνα άρχισε να διακινείται γύρω στο Νοέμβρη του 2003. Η εικόνα αυτή θα έπρεπε να είναι η Εικόνα της Χρονιάς, ή ακόμα, η Εικόνα της Δεκαετίας. Εξαιρουμένης της περίπτωσης να λάβατε ένα αντίγραφο του Αμερικανικού περιοδικού που τη δημοσίευσε, ίσως να μην την έχετε δει ποτέ.Η εικόνα είναι ενός είκοσι ενός εβδομάδων αγέννητου μωρού, ονόματι Samuel Alexander Armas, που υποβάλλεται σε εγχείρηση από τον ιατρό Joseph Bruner. Το μωρό είχε διαγνωστεί με spina bifida (δισχιδής ράχη) και δεν θα μπορούσε να επιζήσει αν απομακρύνονταν από την κοιλιά της μητέρας του.Η μητέρα του αγέννητου μωρού, Julie Armas, εργάζεται ως μαία στην Ατλάντα των ΗΠΑ. Γνώριζε για την αξιοθαύμαστη πρακτική του Dr. Bruner, στο ιατρικό κέντρο του Πανεπιστημίου Vanderbilt στο Nashville, όπου εφαρμόζει αυτές τις ειδικού τύπου επεμβάσεις ενόσω το έμβρυο βρίσκεται ακόμα στην κοιλιά της μητέρας του. Κατά τη διάρκεια της επέμβασης, ο ιατρός αφαιρεί τη μήτρα με μια τομή σχήματος ημισφαιρίου (σαν C) και κάνει μία μικρή τρύπα προκειμένου να εγχειρήσει το έμβρυο.
Καθώς ο Dr. Bruner ολοκλήρωνε την επέμβαση στο έμβρυο, ο μικρός Samuel έβγαλε το μικρό του χεράκι, που ήταν πλήρως σχηματισμένο, μέσα από την τομή και με δύναμη έπιασε το χέρι του χειρουργού. Στο περιοδικό Time Europe ένα άρθρο σχετικό με εικόνες από την περίοδο της εγκυμοσύνης που καταδεικνύουν το σχηματισμό των βασικών οργάνων και άλλων σημαντικών ευρημάτων για τη δημιουργία της ανθρώπινης ζωής μερικές μέρες μετά τη σύλληψη, ο Dr. Bruner δήλωσε ότι όταν το έμβρυο έπιασε το δάχτυλό του, ήταν η πιο συγκινητική στιγμή της ζωής του και ότι εκείνη τη στιγμή κατά τη διάρκεια της επέμβασης πάγωσε και δεν μπορούσε να κουνηθεί.
Ο φακός συνέλαβε το γεγονός με απόλυτη καθαρότητα. Οι εκδότες του περιοδικού τιτλοφόρησαν την εικόνα "To χέρι της ελπίδας" ("Ηand of hope"). Το κείμενο του περιοδικού, που σχολιάζει την εικόνα ξεκινά ως εξής: "Το μικρό χεράκι του είκοσι ενός εβδομάδων εμβρύου Samuel Alexander Armas αναδύεται από τη μήτρα της μητέρας του για να πιάσει το δάχτυλο του Dr. Joseph Bruner σας να ευχαριστεί τον γιατρό για το δώρο της ζωής". Ο Samuel γεννήθηκε υγιής, η εγχείρηση ήταν απόλυτα επιτυχής. Η μητέρα του μικρού Samuel είπε, ότι έκλαιγαν για μέρες όταν είδαν την εικόνα. Δήλωσε, ότι η φωτογραφία υπενθυμίζει, ότι η εγκυμοσύνη δεν αφορά την αναπηρία ή την ασθένεια, αλλά ένα μικρό άνθρωπο. "

Σημείωση: Για τη φωτογραφία αυτή μου μίλησε ένας φίλος μου και μετά έλαβα το παραπάνω κείμενο. Η φωτογραφία αυτή μπορεί και να είναι προιόν photoshop. Ίσως. Ακόμα κι έτσι όμως δεν παύει να είναι είναι μια σύλληψη υπερβατική για κάθε ανθρώπινο μέτρο. Δε νομίζετε?!

10 σχόλια:

mindstripper είπε...

Επειδή όταν το είχα δει πρώτη φορά μου είχε σηκωθεί η τρίχα κάγκελο, είχα ψάξει και είχα βρει ότι δεν ήταν hoax.
Αυτός ο γιατρός θα πρέπει να νιοώθει πολύ ευλογημένος...

nanakos είπε...

Adelfoula, s' efxaristw gia to link sto original keimeno!!

Provato είπε...

...εντελώς νομίζουμε!

πιστεύω ότι αυτό το κομμάτι μας που πιστεύει ότι ένα έμβρυο 20 βδομάδων μπορεί να εκφράσει ευγνωμοσύνη... κάνει πραγματικότητα το γεγονός ακόμα και αν actually δεν έχει συμβεί!

μπε μπεεεε

mindstripper είπε...

;-)))

xryc agripnia είπε...

Καθομαι τοση ωρα και κοιταω την εικονα και δεν ξερω τι να πω.....

Παπαρούνα είπε...

εμένα πάλι αυθόρμητα μου ήρθε στο νου η αρχέγονη προσπάθεια του ανθρώπου να γραπωθεί από κάτι πιο μεγάλο από εκείνον, πιο δυνατό, πιο σοφό.
συγκλονιστικό...

Neilys είπε...

όντως είναι συγκλονιστική η εικόνα,και δε νομίζω ότι είναι προϊόν photoshop αφού για αυτή έχει γράψει και το περιοδικό
science (ε ελπίζω αυτό να διασταύρωσε την πληροφορία:P)

Ανώνυμος είπε...

Maybe the answer is somewhere in the middle.
http://urbanlegends.about.com/library/bl-handofhope3.htm

Chrisa είπε...

A Π Ι Σ Τ Ε Υ Τ Ο!!!!!!!!!!!!!!

. είπε...

την έχω ξαναδεί τη φωτο είανι συγκλονιστική