Δευτέρα, Δεκεμβρίου 08, 2008

We should have seen this coming


Το χάος μόνο χάος μπορεί να φέρει. Η βία μόνο βία και όταν δεν υπάρχει πάτος στο βαρέλι δεν μπορείς να διανοηθείς πού θα τελειώσει η κατρακύλα. Όταν δεν μπορείς να συντονίστεις εσύ και οι λοιποί άρχοντες σε ρυθμούς κοινωνικής δράσης, σεβασμού και ασφάλειας, όταν εγκαταλείπεις μιά κοινωνία αδιαφορώντας για τα κομμάτια και τις δομές της τότε δεν μπορείς να περιμένεις σωτηρία.Tην ξέρω την απάντηση: "θα καταλογιστούν ευθύνες και η δικαιοσύνη θα κάνει το έργος της".

Εγώ ξέρω πως αυτή τη στιγμή, η ώρα είναι 20:05 και μόλις κάηκε το χριστουγεννιάτικο δένδρο στο Σύνταγμα. Ζούμε σε μιά χώρα που κάηκαν τα Χριστούγεννα.

21 σχόλια:

tsok είπε...

Και ο αρχηγέτης μακάριος μέσα στην απραξία και την ανικανότητά του.
Δεν γράφω πολλά άλλα γιατί βλέπω τη φωτο κι αναγουλιάζω...

[Germanos] είπε...

Μήν προσωποποιούμε την ευθύνη υπαρξης ανευθυνότητας αγαπητέ.
(Τι είπα τώρα ? Ουτε πολιτικός)

Ανώνυμος είπε...

Ζούμε σε μιά χώρα που κάηκαν τα Χριστούγεννα.

Με μιά μεταφορική σου φράση συνόψισες όλη την πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα.

Α, μπα? είπε...

και το καλύτερο είναι ότι αυτό είναι το λιγότερο

patsiouri είπε...

Θα ξεράσω...

Tanila είπε...

Kai το χειρότερο είναι ότι καίνε το δέντρο και όχι το μπουρδέλο

tsok είπε...

@ germanos:
γιατί να μην προσωποποιούμε αγαπητέ; Αν δεν κάνω λάθος ο πρωθυπουργός είναι υπεύθυνος για την επιλογή των συνεργατών του και για τη στελέχωση των θέσεων-κλειδιά στη δική του κυβέρνηση. Το πολιτικό σκηνικό και ο διοικητικός μηχανισμός δεν στήνονται μόνα τους. Και ο συγκεκριμένος πολιτικός έχει παρατήσει τη χώρα στο έλεος της τύχης της και στη βορά των άθλιων συνεργατών του εδώ και πολύ πολύ καιρό επιλέγοντας το δρόμο της αποχής και της αδιαφορίας. Επίτρεψέ μου, λοιπόν, να συμφωνήσω ότι σαφώς η πολιτική ευθύνη επιμερίζεται αναλογικά, αλλά να επιμείνω ότι τη μερίδα του λέοντος την έχει ο γενικός κουμανταδόρος, ergo ο μαλάκας στη φωτογραφία.

Juan είπε...

Paidiá, Oti fobamai egw edw einai na ekmetaleuei o stratos na kanei kati afou o kratos einai anikanos na epixeirisei thn krish. Sthn ispania den hr8an poles plhrofories kai mono stis eidiseis blepoume pws to kentro kaike ma den 3eroume tous protous logous. Kouragio paidia eimaste konta sas

phoinix είπε...

εδώ ζούμε σε μια χώρα που σε δολοφονούν οι μπάτσοι..σιγά μη μείνουνε ζωντανά τα χριστούγεννα.
ελπίζω να σπάσανε και τα χριστουγεννιάτικα της Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη.

[Germanos] είπε...

@tsok - με παρεξηγήσατε , το σχόλιο μου ηταν κενό και λογοπλόκο σαν τα λόγια των πολιτικών.Αλλωστε ηταν φραση του Σαρκοζι το 2006

George Tsitiridis είπε...

τα Χριστούγενα ειναι το δέντρο στο Σύνταγμα??
τι να το κάνεις το δέντρο όταν δεν έχεις όλα τα άλλα?

Ανώνυμος είπε...

τα χριστουγεννα εχουν καει εδω και καιρο.Γριουλες μαζευουν τα απομειναρια της λα'ι'κης,ανεργοι καθε μερα ,στην καλυτερη μαυρη εργασια,παρακαλανε για stage με 400 ευρω και μηδενικη ασφαλιση,τουλαχιστον 100 νεκροι φετος σε εργατικα ατυχηματα και ποσα αλλα.Θες τον αντιποδα; Βαλιτσες με μυρια που κανουν βολτες,μοναστηρια-κτηματομεσιτικα,κουμπαροι,υποκλοπες,χρηματιστηριο,αυξηση βουλευτων ιση με δυο συνταξεις του ογα,συμβολαιογραφοι που κανουν μπιζνες για να παρουν την ευχη της Παναγιτσας,ξεβρακωτοι που με τη δικη μας βλακεια κι ανοχη γινονται 'καμποσοι' και μας πηδανε κανονικα,σταματαω γιατι ειναι μακρυς ο καταλογος.Για ποια χριστουγεννα μιλαμε; αυτα που θα καναμε με δανεικα;ας ειχε το θαρρος ο δημαρχος να βαλει ενα δεντρακι ενος μετρου σε μια γλαστρα κι ολα τα αλλα που ξοδεψε να τα μοιραζε σ' οσους τα χρειαζονται

Ανώνυμος είπε...

Ξεχασα να σας πώ οτι εκτος απο ανωνυμος είμαι και ανεγκεφαλος και μάλλον αγάμητος.
Χαιρομαι που καιγονται τα σπίτια σας και προσπαθώ να το δικαιολογήσω αυτη την χαρά με επιχειρήματα που εχω κοπιάρει απο το δελτίο ειδήσεων του ALTER.

Ανώνυμος είπε...

To dentro ekai kai o mpouxesakos as mazepsei tis aniparktes mpalles tou, as tis valei stin valitsa tou xesti 8eiou tou kai as mas afisei opws ekane ekeinos gia xwres me giouvetsia pou megalwnoun sta dentra gia na min ksanagirisei ... Exei seira o megas ili8ios kai perimenei kai o Mitsoutakoulas me perouka stin seira na kivernisei ....

"Zarntiniera zeis, tin dikaiosini odigeis"

kangerlussuaq είπε...

Ζούμε σε μία χώρα λεηλασιών της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και αυτοί που μας λεηλατούν φορούν ράσα, γραβάτες και άλλα τέτοια αξεσουάρ, όχι μόνο κουκούλες.

Ανώνυμος είπε...

"Ζούμε σε μία χώρα που κάηκαν τα Χριστούγεννα": Να ένα ωραίο θέμα για το διαγωνισμό διηγήματος (πληροφορίες διαθέσιμες αν το ζητήσετε) που εξελίσσεται με θέμα σε τι χώρα ζούμε (Νανάκο κερδίζεις ήδη το βραβείο).

Παρολίγο να συμφωνήσω με τον Ανώνυμο, όμως μετά σκέφθηκα πως τα Χριστούγεννα είναι γιορτή αγάπης κι όχι, χρημάτων. Το κοριτσάκι με τα σπίρτα το θυμάστε; Πέρασε τα πιο όμορφα Χριστούγεννα της ζωής της κι ας πέθανε μετά.

Οι καταληψίες στη Θεσσαλονίκη έχουν γράψει σε χαρτόνι στην κατασπασμένη βιτρίνα γνωστού καταστήματος εκκλησιαστικών ειδών:
"The night before Christmas"
ενώ όλα τα εκκλησάκια με τις εικόνες φέρουν άσχημα σύμβολα και υβριστικές εκφράσεις.

Όντως, δίκιο έχει ο Νανάκος! Όλα μας τα'χουν χαλάσει, ήταν ανάγκη να καταστρέψουν και τα Χριστούγεννα;;; :(

Ανώνυμος είπε...

Eleos pia me to nekro pneuma twn Xristougennwn kai ta katestramena ekklisakia! Kremaste sta dentra mitropolites kai 8a to ksanazwntanepsete! ... Les kai den 8a mpoukw8eite pali me tous kourampiedes mexri na skasete, euais8ita mou! Tou xronou 8a exete Giwrgo prw8ipourgo, mia A8ina koukla, kai eeeeeeeeena dentro na sto Sintagma, na to euxaristi8eite ...

Ανώνυμος είπε...

Den ksereis oti to koritsaki me ta spirta ekapse tin Vouli kai gia auto pe8ane eutixismeno?

Akrivws epeidi exoun katastrafei ta panta, prepei na katastrafoun kai ta Xrstougenna ... kamia autapati na min meinei, oti iparxei kati pou mporei na sw8ei, mipws kai kouni8eite kai eseis, mpaklavadakia mou!

Alitovios είπε...

Στην περίπτωση του δέντρου αυτό που κάηκε είναι το κιτς.

Ανώνυμος είπε...

Phoinix, ατύχησες! Τα Χριστουγεννιάτικα της Θεσσαλονίκης μαζί με της Αριστοτέλους έμειναν ανέπαφα! χεχεχε

Ανώνυμος είπε...

遊戲基地,a383,h漫,A片,遊戲口袋,情色視訊,伊莉,嘟嘟成人網,情色文學,視訊聊天,手機遊戲,成人文學,成人圖片,痴漢論壇,豆豆聊天室,情色a片,ut聊天室,成人遊戲,plus論壇,遊戲,成人遊戲,080苗栗人聊天室,情色論壇,plus論壇,plus論壇,a片,080視訊聊天室,色遊戲,免費成人影片,嘟嘟情人色網,色情小說,成人影片,校園正妹牆,色情,成人影片,plus,遊戲,同志色教館,自拍,線上遊戲,85cc成人片,色色網,成人圖片,視訊聊天室,視訊聊天,plus論壇,plus論壇,麗的色遊戲,情趣用品,成人影片,性愛,18成人,情色論壇,微風成人區,kk俱樂部,成人圖片,小遊戲區,成人網站,色情網站,成人小說