Πέμπτη, Δεκεμβρίου 18, 2008

Tonight we dine in hell.

Η ώρα είναι 17:20.
Ματάκια τσούζουν.
Μυτούλα τσούζει.
Λαιμουδάκος τσούζει.

Όπως μας πληροφόρησε πριν λίγο η Σοφία, τώρα χρησιμοποιούνται κάτι νέα δακρυγόνα που δεν τα βλέπεις αλλά είναι πιο αποτελεσματικά (εναντίον σου φυσικά). Αναπόφευκτα το μυαλό μου πήγε στις κούφιες πορδές: silent but deadly. Ποτέ δεν ξέρεις από που θα εμπνευστεί ο καθένας.
Τα ΜΑΤ μας έχουν περικυκλώσει. Βγήκα για τσιγάρα και ήταν παντού τριγύρω. Περπατάνε κι αναπνέουν σαν τον Νταρθ Βέηντερ. Η τελευταία μόδα είναι να τους χαρίζεις λουλούδια. "Αν κάποιος άγνωστος σας χαρίσει ξαφνικά στο δρόμο λουλούδια θα είναι γιατί τον άγγιξε το Impulse". Λουλούδια δεν είχα. Μια τυρόπιτα μισοφαγωμένη κρατούσα. "Θες?" είπα του ματατζή που ψώνιζε χαρτομάντιλα (μέχρι και οι ίδιοι είναι αλλεργικοί στα δακρυγόνα). Την κοίταξε καχύποπτα. "Με ζαμπόν?" με ρώτησε. "Κουρού" του απάντησα. Δεν μου μίλησε. Σήκωσε την ασπίδα του και πήγε πίσω στη σειρά.
Ο φίλος μου ο περιπτεράς μου είπε να μην ανησυχώ όσο είναι η αστυνομία εκεί και μας φυλάει. Τον συμπαθώ πολύ αλλά δεν μπόρεσα να μην προσέξω πόσο αποκομμένος είναι από την πραγματικότητα. Και πέρα από τα τελευταία γεγονότα δεν έχει προσέξει πως στο σινεμά όταν φωνάζεις την αστυνομία, διευκολύνεις την καταστροφή? Λες να είναι πιο ηλίθιος από εμένα και αν τον συμπαθώ άδικα τόσο καιρό?

Ματάκια τσούζουν λιγότερο.
Λαιμουδάκος περισσότερο.

Και τα ελικόπτερα στριφογυρνούν πάνω από τα κεφάλια μας. Από το πρωί σαν τα κοράκια πάνω από τα κεφάλια μας. Κι εκεί που νομίζεις πως ο κύκλος κλείνει, άντε πάλι από την αρχή. Ελπίζω σύντομα να έρθει η μέρα που δεν θα υπάρχει λόγος μας ξυπνήσουν τα ελικόπτερα. Όπως επίσης θα ήθελα να σταματήσουν και ΟΛΕΣ οι κουλεμανσόν πληροφορίες που δίνει ο ένας στον άλλον "εμπιστευτικά". Πώς γίνεται ξαφνικά ΟΛΟΙ να έχουν "σίγουρες πηγές" στους αντιεξουσιαστικούς κόλπους, δεν μπορώ να καταλάβω. Ό,τι μαλακία ακούσει ο καθένας την αναπαράγει - σίγουρα προσθέτοντας τη δική του πινελίτσα. Για παράδειγμα, σήμερα έμαθα - από σίγουρη πηγή- πως η μισή Βουλή (το εσωτερικό της δηλαδή) έχει καεί από έφοδο κουκουλοφόρων αλλά δεν το λένε για να μην χάσει η κοινή γνώμη την εμπιστοσύνη της στη δημοκρατία. Ξέρεις, η Βουλή δεν κάηκε και η εμπιστοσύνη στη δημοκρατία (obviously) έχει κλονιστεί. Stop talking, stop listening.
Aκούω ποδοβολητά. Πάω ν' ανοίξω τα φώτα για να βλέπουν από πού θα μας κάψουν.

5 σχόλια:

YO!Reeka's είπε...

τη μπουλού πού την έχεις παρκάρει;

nanakos είπε...

Στην καλλιδρομίου! Και ό,τι ήθελε προκύψει!
BTW, η *Αθηνά* μου έστειλε sms και μου ανακοίνωσε πως τελικά θα σε χωρίσει στις 23/01/09! Δεν φαντάζεσαι πόσο χάρηκα! Sorry i can't accomodate!

Ανώνυμος είπε...

kala, to deutero dentro fantazomai hrthe to Grinch kai sas to ekapse. th shmaia poios omws? lew ama erthw athina na vgw stous dromous kai na moirazw sokolatakia mpas kai hremhsoune ta pneumata. to heirotero - enas kathola sovaros anthrwpos edw pera pou syzhtousame gia tis ekei taraxes me rwthse - "so is Greece going to break in its constituent parts now"? pou na tou exhghsw oti ama einai 9-10 ekatomyria oi ellhnes, tosa tha einai k ta "constituent parts". arrrrgggghhhhh!

Ανώνυμος είπε...

τσ τσ τσ σε πιάνω αδιάβαστο Νανάκο...Κουρού τρώνε μόνο ομοφυλόφιλοι, με ζαμπόν μόνο straight! Εγώ στάθηκα πιο τυχερή, πρόσφερα καραμελίτσα για το λαιμό με ωραία γεύση και τη δέχθηκε.

Ανώνυμος είπε...

Αν δεις την ταινία: "Τα Κακά Παιδιά" θα καταλάβεις πότε & γιατί εμφανίζονται τα ελικόπτερα. Όσο για τις "κούφιες πορδές" λέω να γίνουν το επόμενο username μου στο υποψήφιο forum που θα γραφτώ. καλοοοο...