Σάββατο, Δεκεμβρίου 20, 2008

To styling της επανάστασης. Seriously!

"Όπως σε κάθε δραστηριότητα, οι ενδυματολογικές επιλογές σου πρέπει να βασίζονται στις ειδικές απαιτήσεις της περίστασης. Αν σκέφτεσαι να συμμετάσχεις σε διαδήλωση, η ελευθερία κίνησης, η προστασία από τις καιρικές συνθήκες και τα χημικά, όπως και η πρόβλεψη για ενδεχόμενη σύλληψη είναι οι παράμετροι που θα κατευθύνουν όλο το στάιλινγκ.


Ένα χαριτωμένο σινιόν θα σε βολέψει περισσότερο από κάθε άλλο χτένισμα.
Ένα χαριτωμένο σινιόν θα σε βολέψει
περισσότερο από κάθε άλλο χτένισμα.


Ωστόσο, το αυξημένο ενδεχόμενο να φωτογραφηθείς σε ανύποπτη στιγμή, εν δράσει και το πρόσωπο σου να κάνει τον γύρο του κόσμου μέσω των ειδησεογραφικών πρακτορείων είναι ένας ακόμη λόγος για να μπεις στον κόπο να συνδυάσεις την κομψότητα και την πρακτικότητα.

Έτσι, για να μην σπας το κεφάλι σου σε σχέση με το τι είναι όμορφο και ταυτόχρονα κοινωνικά αποδεκτό σε μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας, μελετήσαμε το θέμα σε βάθος και καταλήξαμε στις παρακάτω προτάσεις που σίγουρα θα διευκολύνουν τις επιλογές σου.

Το σημείο κλειδί είναι η καταπολέμηση της λιπαρότητας που προσελκύει τα δακρυγόνα και μπορεί να κάνει τη ζωή σου πραγματικά δύσκολη. Γι' αυτό, πριν ξεκινήσεις από το σπίτι, φρόντισε να κάνεις ένα καλό μπάνιο και λούσιμο, με κάποιο κανονικό σαπούνι αντί για αφρόλουτρο. Αυτή τη φορά μην βάλεις κρέμα σώματος, αλλά οπωσδήποτε μην ξεχάσεις το αποσμητικό σου, που ιδανικά πρέπει να είναι και αντιϊδρωτικό.

Μαλλιά: οποιοδήποτε μαζεμένο στυλ είναι κατάλληλο, αρκεί να εξασφαλίζει ότι δεν περισσεύει τίποτα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για λαβή. Αυτό σημαίνει ότι, δυστυχώς, πρέπει να ξεχάσεις για λίγο τις κοτσίδες και τα ξέμπλεκα μαλλιά στους ώμους, όπως και κάθε ενδιάμεσο στυλ, τύπου Έιμι Γουάινχαουζ.

Ένα χαλαρό ή σφιχτό σινιόν, ψηλά στην κορυφή του κεφαλιού ή χαμηλά στον αυχένα είναι ό,τι πρέπει και συμβαδίζει απόλυτα με την φετινή μόδα. Μπορείς να στολίσεις το χτένισμα με όποιο αξεσουάρ σου αρέσει και συνηθίζεις, αρκεί να είναι αρκετά σταθερό και να μην σε εμποδίζει να καλύψεις το κεφάλι αν χρειαστεί.

Μακιγιάζ: μπορεί να ακούγεται αστείο, αλλά επιβάλλεται! Όσο καλύτερα βαμμένη είσαι, τόσο περισσότερη προστασία αποκτάς απέναντι στα δακρυγόνα. Ωστόσο, προσοχή: όλο το μακιγιάζ πρέπει να γίνει μόνο με προϊόντα σε σκόνη, χωρίς λιπαρά στοιχεία. Μια πολύ ελαφριά κρέμα, εφόσον τη χρειάζεσαι, χωρίς ίχνος λιπαρότητας, είναι η μεγαλύτερη παραχώρηση που μπορείς να κάνεις, μαζί με ένα μολύβι χειλιών, από κερί μέλισσας κατά προτίμηση. Από κει και πέρα ό,τι μπει από πάνω πρέπει να έχει τη μορφή πούδρας ή σκιάς.

Εννοείται ότι το υγρό μέικαπ και το κονσίλερ απαγορεύονται, αλλά μπορείς να χρησιμοποιήσεις σταθερή πούδρα 2-1 που θα καλύψει οποιαδήποτε ατέλεια.

Το περίγραμμα των ματιών γίνεται άψογα με σκούρα σκιά και λεπτό πινελάκι, ή μπατονέτα για τ' αυτιά, ενώ για χρώμα στα χείλη μπορείς να βάλεις κάποιο σκούρο ρουζ σε σκόνη που θα απλώσεις με λίγο βαμβάκι, ή και με τα δάχτυλα. Περιττό να πούμε ότι η μάσκαρα πρέπει να είναι αδιάβροχη...


Μάτια: γενικώς τα γυαλιά, είτε οράσεως είτε ηλίου, είναι προστατευτικά για τα μάτια και χρησιμεύουν πολύ στη συγκεκριμένη περίπτωση. Αλλά ιδιαίτερα, αν συνηθίζεις να φοράς φακούς επαφής, άσε τους στο σπίτι και φόρα οπωσδήποτε τα γυαλιά σου! Οι φακοί επαφής είναι πολύ επικίνδυνοι σε περίπτωση που εκτεθείς σε δακρυγόνα γιατί μπορεί να σου προκαλέσουν ανεπανόρθωτη βλάβη στα μάτια. Σ' αυτή την περίπτωση, αν ξεχαστείς με τους φακούς, φρόντισε να τους αφαιρέσεις αμέσως μόλις αντιληφθείς ότι επίκειται επίθεση, ή το συντομότερο δυνατό αμέσως μετά, προσέχοντας τα χέρια σου να είναι απολύτως καθαρά. Διαφορετικά, ζήτα από κάποιον με καθαρά χέρια να σε βοηθήσει και στη συνέχεια ξέπλυνε καλά τα μάτια με νερό, ή τεχνητά δάκρυα.

Ρούχα: οτιδήποτε άνετο και βαμβακερό είναι ιδανικό. Τα βαμβακερά υφάσματα και τα φυσικά υλικά (μαλλί, λινό, μετάξι) είναι καλύτερα από συνθετικά (νάιλον, ασετάτ, βινύλ κ.λπ. που χρησιμοποιούνται σε αντιανεμικά, αδιάβροχα κ.λπ.) γιατί δεν αλλοιώνονται από τα χημικά. Το ίδιο καλά είναι και τα δερμάτινα μπουφάν, αλλά είναι πολύ ακριβότερα και δεν αξίζει να τα εκθέσεις σε τέτοιες συνθήκες. Αθλητικές φόρμες, τζιν και παντελόνια εκστρατείας είναι σίγουρες επιλογές, ενώ από πάνω καλύτερα να προτιμήσεις τα φούτερ και τα t-shirts με μακριά μανίκια. Η κουκούλα του φούτερ μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμη στην περίπτωση που χρειάζεται να καλύψεις τα μαλλιά σου για να τα προστατέψεις από τα χημικά, ενώ το φερμουάρ σου επιτρέπει να κουμπωθείς στα γρήγορα για να προστατέψεις το δέρμα σου από την ίδια αιτία.

Παπούτσια: η περίσταση επιβάλει ίσια, κλειστά, δετά, βολικά παπούτσια, κατάλληλα για τρέξιμο. Οποιοδήποτε αθλητικό, ή ήδη μαλακωμένο ορειβατικό μποτάκι σου αρέσει, είναι μια χαρά. Οτιδήποτε άλλο μπορεί να περιμένει στην ντουλάπα. Γόβες και μπαλαρίνες, ανεξαρτήτως σχεδίου και ύψους τακουνιού είναι απαγορευτικά για τη δουλειά που συζητάμε.

Αξεσουάρ: είναι περιττό βάρος και έννοια. Αντίθετα, ένα σφιχτοϋφασμένο βαμβακερό μαντήλι ή πασμίνα μπορεί να δώσει το απαραίτητο χρώμα στην εμφάνισή σου και αν χρειαστεί να δεθεί σφιχτά στο πίσω μέρος του κεφαλιού για να προστατέψει τη μύτη και το στόμα σου από τα δακρυγόνα.

Τσάντα: η τσάντα φάκελος και οποιοδήποτε άλλο τσαντάκι δεν διαθέτει αρκετά μακρύ λουρί για να κρεμαστεί στους ώμους, είναι εκτός θέματος. Ιδανικό είναι το ελαφρύ σακίδιο και σαν δεύτερη επιλογή, οι τσάντες τύπου "ταχυδρόμος" που κρέμονται στο ύψος του γοφού, περασμένες χιαστί απ' τον ώμο.

Όποια τσάντα κι αν διαλέξεις, φρόντισε να την γεμίσεις με τον κατάλληλο εξοπλισμό. Η ταυτότητα, τα κλειδιά, λίγα χρήματα για εισιτήρια, νερό και κάποιο σνακ είναι ανάμεσα στα βασικά. Χαρτί και στυλό για σημειώσεις μπορεί να φανούν πολύ χρήσιμα, όπως και οποιαδήποτε φάρμακα μπορεί να παίρνεις σε σταθερή βάση, όπως αντιϊσταμινικά, αντιβιοτικά κ.λπ. Σίγουρα, ένα μπουκαλάκι νερό δεν πρέπει να σου λείπει, όπως και μερικές αλλαξιές σερβιέτες, ή ταμπόν για την περίπτωση που είσαι αδιάθετη ή περιμένεις περίοδο. Επίσης καλό θα ήταν να έχεις και μια αλλαξιά εσώρουχα, ένα καθαρό t-shirt κι ένα έξτρα μαντήλι μέσα σε ξεχωριστά νάιλον σακουλάκια για να μπορείς να αλλάξεις το ταχύτερο αν τα ρούχα σου βραχούν για οποιονδήποτε λόγο.

Σε κάθε περίπτωση, ακόμη κι αν δεν είσαι κατάλληλα προετοιμασμένη, πρέπει να ξέρεις ότι έχεις κάθε δικαίωμα να εκφράζεις την αντίθεσή σου με ειρηνικό τρόπο. Αλλά σε καμιά περίπτωση μην εμπλακείς σε βίαια επεισόδια ή σε οποιαδήποτε μορφή φθοράς ξένης περιουσίας, ή κλοπής, ακόμα κι αν οι φίλοι σου, η παρέα σου ή η ομάδα σου σε προτρέπουν διαφορετικά. Να θυμάσαι ότι αυτού του είδους οι συμπεριφορές στρέφονται τελικά ενάντια στον σκοπό σου και είναι αντίθετες στην αρχή της δημοκρατίας που είναι ο σεβασμός για τους άλλους, ακόμη κι αν έχουν διαφορετική γνώμη από εμάς".

* Eυχαριστώ πολύ τον Αθήναιο που μου έστειλε το λινκ και πάντα βρίσκεται στα μετόπισθεν του ακραίου κουλεμανσόν, ευχαριστώ τους συντάκτες του womenonly.gr για το αστείρευτο χιούμορ τους (αν πάλι δεν πρόκειται για αστείο αλλά εννοούν αυτά που γράφουν υπόσχομαι να συνεισφέρω οικονομικά στη νέα πτέρυγα του Arkham Asylum) και εν τέλει ευχαριστώ τον Θεό που με αξίωσε να το διαβάσω και αυτό χωρίς να μου ξεκολλήσουν οι φρονιμήτες από τα γέλια

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

!!!
Ά - φω - νη!!!

Αθήναιος είπε...

Σκεφτόμουν ότι είναι ό,τι πιο ακραίο έχω διαβάσει τελευταίως αλλά μετά, θυμήθηκα τις δηλώσεις Παυλόπουλου, το βράδυ που καιγόταν η Αθήνα...

La Gigi είπε...

να 'σαι καλά!! αφενώς γέλασα, πολύ όμως και αφετέρου με βοηθάς να ετοιμάσω τη βαλίτσα μου γιατί έρχομαι και δεν θα είχα τίποτα για τις περιστάσεις μαζί μου!

Ανώνυμος είπε...

Διαφωνώ καθέτως με το Αξεσουάρ! Μόνο μία σακούλα γεμάτη σκουπίδια είναι απαραίτητο αξεσουάρ και την καις μόλις πέσει δακρυγόνο και γλιτώνεις τις παρενέργειες. Βασικά προτιμώ τις Sanitas, είναι αυτό που λέμε "κρατούν τα σκουπίδια μέσα αντί για απέξω".

spirou είπε...

χαχαχα νόμιζα ότι το έγραψες εσύ,αλλά το ότι το έγραψε "γυναικεία ιστοσελίδα" ΟΧΙ για πλάκα αλλά σοβαρά...το κάνει ακόμα πιο αστείο!!

Ανώνυμος είπε...

Πραγματικά έμεινα lingouaphone μέχρι την δευτερη ανάγνωση που πρόσεξα την αναφορά στη πασμίνα Ε λοιπόν το περιοδικό είναι άσχετο και να μη το λάβει σοβαρά καμμία μάχημη φίλη γιατί θα την πατήσει με τα προτεινόμενα υφάσματα του άρθρου. Χριστος Ανέστη
ανώνυμος 1

Ανώνυμος είπε...

geia!
Nomiza oti to eixes grapsei esi! Xaxaxa!
Pantws, poli xrisimes oi plirofories, na paw bammeni stin epomeni diadilwsi, einai kalitera gia to derma. Krima einai na ta skame stin Vichy gia kremes kai meta na mas ta xalaei to dakrugono...
Kala Xristougenna!

Wrong Guy είπε...

θα μπορούσες να συνεργαστείς με το σάιτ αυτό.το ύφος σου συνάδει με το στυλ του.αλλά θα γράφεις τα κείμενα που γράφεις στο μπλογκ σου.

Ανώνυμος είπε...

我的遊戲口袋,成人文學,好玩遊戲,麗的色遊戲,成人光碟,A片下載,hi5,色情影片,伊莉論壇,史萊姆好玩遊戲,成人光碟,情趣用品,寄情築園小遊戲,成人漫畫,好玩遊戲區,85cc免費影城,hilive,小遊戲區,aio交友愛情館,ut聊天室,色情遊戲,080苗栗人聊天室,18成人,成人圖片區,080苗栗人聊天室,臺灣情色網,成人,嘟嘟成人網,成人小說,a383,性感影片,成人交友網,85cc免費影片,hi5 tv,手機遊戲,嘟嘟情人色網,hi5 tv,美女,嘟嘟成人網,愛情小說,視訊聊天室,免費視訊,微風成人區,hi5,85cc成人片,情色網,聊天室,h漫,一葉情貼圖片區,成人聊天室,aio交友愛情館,85cc成人片,免費遊戲,免費成人影片,6k聊天室,成人漫畫,豆豆聊天室,色情遊戲,正妹牆