Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 11, 2008

Μείον ένας

Η πρώτη αντίδραση μου όταν μου τηλεφώνησε ο Ηλίας για να με καλέσει στο μπάτσελορ που θα έκανε μια μέρα πριν διαχωρήσει δια παντός τη θέση του από το γκρουπ των εργένικων ρεμαλιών ήταν "Oh!Fuuck!" O συνδυασμός "πιές μέχρι να σκάσεις" & "μια αλλοδαπή με ολόσωμη μπότα στην κοιλίτσα μου" ομολογώ πως δεν με ενθουσιάζει. Το ποτό δεν μου αρέσει έτσι κι αλλιώς και τα στριπτιτζάδικα δεν είναι ούτε Goody's ούτε Μetropolis. Ούτε καν Allou Fun Park!
Το πάρτυ ξεκίνησε σ' ένα μικρό μπαρ στο Κολωνάκι που δεν θυμάμαι πάλι πώς το λένε αλλά θυμάμαι πως όταν πέρυσι τα Χριστούγεννα μπήκαμε κατά λάθος μέσα με την Πωλινίτσα, μας έπιασε μιά ακαταμάχητη θλίψη από το λαρύγγι και παραλίγο να βάλουμε τα κλάμματα. Ευτυχώς, η δεύτερη φορά ήταν καλύτερη. Το μπαρ είχε έως και 12 άτομα, η μουσική ήταν καλή και το μπρί λιωμένο. Ο μέλλων γαμπρός είχε μιά θολούρα στο μάτι αλλά με τόσο τρέξιμο και άγχος πάλι καλά που δεν έιχε μια γυαλάδα circa "Αzax: Τα κάνει αόρατα".
Μου ήταν πολύ δύσκολο να πιστέψω πως ο φίλος μου παντρεύοταν. Μου είναι δύσκολο να πιστέψω πως οι φίλοι μου παντρεύονται γενικά. Ίσως γιατί ένα κομμάτι του εαυτού μου τους θέλει πάντα διαθέσιμους για βουτιές και πλάκες και ξενύχτια και σφαλιάρες. ϊσως γιατί δεν μπορώ να φανταστώ πώς ο Ηλίας που πριν 15 χρόνια πηδούσε από τον Βράχο της μαϊμούς ουρλιάζοντας, είναι πλέον σύζυγος και σε λίγο θα είναι πατέρας. For better or worse.
Φαντάζομαι πως όλοι μας θα θέλαμε να πάρουμε τους πιο αγαπημένους μας φίλους και να τους κλείσουμε σε ένα σπίτι με σταματημένα ρολόγια. Αυτό θα ήταν μιά πολύ ωραία ευχή. Εγωιστική λίγο αλλά ποιός νοιάζεται.
Αλλάζουν οι ζωές των ανθρώπων και μαζί οι δρόμοι τους. Πάντα το ξέρεις αλλά όσες φορές κι αν το επαναλάβεις ποτέ δεν είναι αρκετό. Τα ελαφρώς οδυνηρά αξιώματα δεν σε συμφέρει να τα μάθεις με την πρώτη. Ο Ηλίας σύζυγος και σε λίγο μπαμπάς. Και σε λίγο ο άλλος Ηλίας, ο Βασίλης, ο Δημήτρης ο καθένας με τη σειρά του. Σου πάιρνει λίγο καρό για να συνηθίσεις την ιδέα πως θα είστε για πάντα φίλοι αλλά δεν θα είστε για πάντα μαζί. Και θα ήταν ωραία αν οι άνθρωποι ήταν μεγαλόψυχοι και βολεύονταν με την ευτυχία του άλλου. "Αρκεί που θα είναι ευτυχισμένος κι ας μην βλεπόμαστε τόσο συχνά". Προσωπικά, δεν είμαι τόσο μεγαλόψυχος. Αλλά τουλάχιστον είναι μιά παρηγοριά πως από ένα σημείο και μετά αρχίζει ο καθένας τη δική του ξεχωριστή περιπέτεια με καλά εφόδια. Γιατί ο Ηλίας αγαπάει τη Μαρία και η Μαρία λατρεύει τον Ηλία. Τον Ηλία που μόλις χτες κλέβαμε μαζί τσόντες από τα περίπτερα, σήμερα είναι σύζυγος και αύριο θα είναι πατέρας. Καλή αρχή.

υγ. για το μπάτσελορ ήθελα να γράψω αλλά μ' έπιασε παραλήρημα. Εν συντομία, όταν άρχισαν να ρίχνουν ιδέες για στριπτιτζάδικα, τα ματάκια μου βάρυναν (όπως βλέπεις χαρακτηριστικά στη φωτογραφία), οι 2 κόκα κόλες με βάρυναν απότομα και πήρα τον δρόμο του γυρισμού με μιά πολύ σύντομη στάση για σάντουϊτς. Την επομένη έμαθα πως δεν πήγαν σε στριπτιτζάδικο αλλά στα μπουζούκια. Just as well!

19 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

krima to paidi.

enas ligoteros

:-(

oni είπε...

Na xairesai to filo sou k na einai eytyxismenos me th gynaika tou.

Nanako mou k mena me tromazei pou sto mellon polla 8a allaksoun stis filikes mou sxeseis k oloi oi desmeymenoi 8a ginoun pantremenoi k gw 8a katalhksw na tous blepw to poly 1 to mhna k an, pantws na ksereis eisai tyxeros pou exeis filies pou kratoun tosa xronia k zhsate mazi tosa polla. Alloi den einai toso tyxeroi.

Ανώνυμος είπε...

To paidi einai eleuthero? to trivei to pomolo? endiaferomai...
D.

nanakos είπε...

Nαι Oni, έχεις δίκιο και δεν θέλω να φέρομαι με αχαριστία. Αλλά όπως σου είπα σε μερικά πράγματα είμαι λιγότερο μεγαλόψυχος απ' όσο θα έπρεπε :-(

Ανώνυμε λυπάμαι αλλά ούτε πόμολα τρίβουν, ούτε τραπεζαρίες ξεσκονίζουν.

Ανώνυμος είπε...

καλά κάνεις Νανάκο και είσαι λιγότερο μεγαλόψυχος
Οι δικοί μου φίλοι άρχισαν να εξαφανίζονται σιγά σιγά μετά τον γάμο ελέω γυναικών και τώρα πια σχεδόν μόνο χρόνια πολλά λέμε στις ονομαστικές μας γιορτές, και αν ...
Κρίμα πώς τα φέρνει η ζωή ...

υ.γ. κι εγώ γυναίκα είμαι, αλλά κατακρίνω τη γυναικεία μλκ "να τον περιορίσουμε, να τον ελέγχουμε, μην μας την κάνει"

An-Lu είπε...

Έτσι πως κάνεις το ματάκι σου...σε ημικρανία μου φέρνεις!
Καλά που δεν πήγες στα γαβγάδικα ;-)

Ανώνυμος είπε...

Συγκρατήσου βρε! Μια θέλεις να απαγάγεις τα ξένα σκυλιά, μια θέλεις να αιχμαλωτίσεις τους φίλους σου σε στοιχειωμένα σπίτια χωρίς ρολόγια, παπαπα! Σε φοβήθηκε το μάτι μου!

georgethebeast είπε...

jesuuuuuuuuus
kale o ipnos se pire kata tin diarkeia tou photoshooting???
kai ti tha steiloume tora sto americas next top model????

Tanila είπε...

Ti είναι "μαρδακόγαμος";
Και ποιός είναι ο γαμπρός απ'τους τρεις κυρίους της παρέας;





(έχω μπανίσει τον έναν και θέλω να μάθω αν είναι αυτός)

Ανώνυμος είπε...

εγώ πάντως εχω κοζάρει τον πίσω πίσω τον μελαχροινό...

και δε με νοιαζει αν παντρευεται..

nanakos είπε...

Female, ο 'πίσω πίσω' είναι single and ready to mingle! Aν ενδιαφέρεσαι να προωθήσω το αίτημα σου.

Ντανίλα, ο γαμπρός τραβάει τη φωτογραφία!

tsok είπε...

Βρε νανάκο μου αντί να μου να στεναχωριέσαι γιατί δεν αρχίζεις να ψάχνεσαι εσύ για γαμπριάτικο?

Tanila είπε...

Ωραία, κι εμένα ο πίσω πίσω μ'αρέσει.

(καλά μωρή, πάω να ψαρέψω άντρα και πετάγεσαι σαν την τσουτσού; φίλες σου λέει μετα.....)

Να προωθήσεις και το δικό μου αίτημα

aremare είπε...

Πολύ όμορφη η φωτογραφία.
Είστε όλοι κουκλιά!
Πολύ ωραία παρέα, και στο χέρι σας είναι αν θα συνεχίσετε να είστε μαζί.Ποτέ δεν είναι το ίδιο, όταν μπλέκονται τα "ταίρια" αλλά είναι αναγκαίο κακό-καλό.
Πολύ σουξέ ό τυπος πίσω. Και σε μένα αυτός αρεσε.
Εγώ δεν αιτούμαι τίποτα, προς το παρόν.

Alex A. είπε...

"είναι πλέον σύζυγος και σε λίγο θα είναι πατέρας..."

Μήπως ζηλεύεις λιγάκι; Λέμε τώρα... :) Άντε καλό μας Σ/Κ!

Ανώνυμος είπε...

Nanako, proothise AMESA ola ta aitimata....gia aftonoitous logous...!!!!!

o Nymfios toy Thermaikou

nanakos είπε...

Ok λοιπόν κορίτσια! Οι ενδιαφερόμενες να στείλουν μήνυμα με φωτογραφία και το μήλον της έριδος θα επικοινωνήσει το συντομότερο!

Ανώνυμος είπε...

σιγα μη του πάρουμε κ πίπα και μετά να διαλέξει...

κάνω πίσω και αφήνω ελεύθερο το πεδίο για την τανίλα...

είδες μαρή τι σημαίνει φιλία...??

Tanila είπε...

ΔΕ ΘΕΛΩ ΧΑΡΕΣΣΣ!!!
άντε κι ειμαι τσαντήλα σήμερα