Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 25, 2008

(Ντα) Λάρα & Μάριο

Στο Ηρώδειο χθες βράδυ...

... δυό πιάνα και όλα τα τραγούδια κομμένα και ραμμένα για φωνή και πιάνο. Όπως καταλαβαίνεις, τα ακούσαμε όλα σε πολύ αργές στροφές. Apparently, η ποιότητα ενός τραγουδιού πολλαπλασιάζεται όταν απλουστεύεις την ενορχήστρωση του. Κάτι που δεν συνέβαινε στη συγκεκριμένη περίπτωση. Πολύ ατυχής επιλογή τραγουδιών και ακόμα ατυχέστερη εκτέλεση.

... αγαπημένα τραγούδια όπως το Both sides now και το Amazing grace εκτελέστηκαν (κυριολεκτικά) και χειροκροτήθηκαν (προφανώς από όσους δεν τα είχαν ξανακούσει ποτέ).

... αν η Lara Fabian τραγουδούσε από τα καμαρίνια, θα νόμιζες πως έστειλε στο πόδι της την Celine Dion. Ίδια τεχνική, ίδια γυρίσματα και όλα στον ίδιο τόνο. Ακόμα και όταν μιλούσε νόμιζες πως της έβγαινε η ψυχή (όπως ακριβώς και της μπαγκετοφατσούλας Celine). Dommage!

... το αγαπημένο Eleanor Rigby των Beatles με συνολική διάρκεια δύο λεπτών και κάτι ψιλών, ερμηνεύτηκε από τον Marios σε όλο το μίζερο μεγαλείο που ποτέ πριν δεν είχε. Πάνω από τέσσερα λεπτά που νόμιζες πως θα σου ξεκολλήσει η ψυχή. Από την πλήξη, βεβαίως.

... μετά από τόσα πολλά χρόνια καριέρας και ακόμα ο Φραγκούλης δεν μπορεί να σε πείσει πως καταλαβαίνει ό,τι τραγουδάει και μπορεί, έστω και στο ελάχιστο να ταυτιστεί συναισθηματικά με αυτό.

... οι γυναίκες ηλικίας 20-120 που μόλις το πρώτο ψηφίο της θερμοκρασίας γράψει '2' τυλίγονται με κασκόλ στο λαιμό και παλτό που, στην περίπτωση της διπλανής μας, είναι μυρομένα με eau de toilette ναφθαλίνης.

... ο καλύτερος (κατά Φραγκούλη) δήμαρχος της Αθήνας που είναι τόσοπολύ καλός, τόσο βαθιά κοινωνικά ευαίσθητος και υποστηρίζει τις φιλανθρωπικές εκδηλώσεις. Ελπίζω μιά μέρα να τον βάλουν σ' ένα τεράστιο αλεξίσφαιρο luxurious τζιπ και να τον κάνουν μιά βόλτα από την Ομόνοια. Για εκπαιδευτικούς λόγους. Πού ξέρεις κύριε δήμαρχε? Όλο και κάποιο έδαφος αληθινής φιλανθρωπίας μπορεί ν' ανακαλύψεις.

... ποτέ δεν πρέπει να έχεις μεγάλες προσδοκίες για μιά συναυλία: μπορεί το τέλος της βραδιάς να σε βρει στο πατάρι του σπιτιού σου καταχωνιάζοντας σε διπλοκλειδωμένο μπαούλο τους δίσκους του καλλιτέχνη που αγαπούσες.

υγ έχουμε πόλεμο κι από το πρωί ακούμε σειρήνες στα Εξάρχεια?

10 σχόλια:

tsok είπε...

Ο Φραγκούλης μου είναι για κάποιο λόγο εξαιρετικά αντιπαθής. Βγάζει έναν περίεργο κωλοπαιδισμό μαζί με φλωριά και ψευτοκουλτουρίαση - ξερνάω. Ούτε ως τραγουδιστής με πείθει (πόσω μάλλον τενέρος που ισχυρίζεται ότι είναι). Αν πήγαινες πάντως στο Ηρώδειο μία μέρα πριν θα έβλεπες την υπέροχη Ute Lemper...
καλημέρα σου καλέ μου νανάκε

Ανώνυμος είπε...

Καλά, χάθηκε να πληρώσουν μια ορχήστρα και ένα μαέστρο;
Τσιγκουνιές παιδί μου, τσιγκουνιές. Αλλά ας τα αφήσουμε αυτά. Μια γνωστή γνωστής μου που δουλεύει στο κομμωτήριο της Μινως Μάτσας μου είπε ότι ο Φραγκούλης είναι ο τρίτος αδερφός Κατσιμίχα. Σίγουρα πράγματα.

nanakos είπε...

Tsok την Ute Lemper την έχω δει 2 φορές, η μία εξ αυτώn στο Chicago όπου και ήταν εξαιρετική. προς το παρόν, 2 φορές είναι αρκετές.

Καλημέρα είπα?!

:-)

Ανώνυμος είπε...

Ki egw akouw tis seirines. Rantevou sta katafygia!

philos είπε...

Γιατί μόλις μίλησες για σειρήνες μου ήρθε στο μυαλο το "λιγα λουλουδια αν θελεις στείλε μου..."? Είναι ανησυχητικό?

Κάπου άκουσα ότι σήμερα θα τεσταρουν τις σειρήνες σε όλη την Αθήνα...

One Big DJ είπε...

Xμμ την είχες δεί στο Αθηνών Αρένα? Κλάσεις ανώτερη. Χθές δεν τα είχανε προβάρει καθόλου είναι σίγουρο, μόνο στο Broken Vow της ανεβάσαν το μικρόφωνο. Τες πα για καλό σκοπό ήταν και χάρηκα πολύ που είδα (για 4η φορά) το Λαρί...

georgethebeast είπε...

ego pali ta apofeygo ayta...apapapa den einai gia mena!!!!
mono an ginei musical to gossip girl kai kataligei se ena ateleioto jekatiniasma me korones tha pao!!!

Parsifal είπε...

Ολοι ενωμένοι στον αγώνα κατά του Marios. Φρίττω και μόνο στην αναφορά του ονοματός του. ¨Ενας άνθρωπος που κατάφερε να κάνει καριέρα στηριζόμενος σε άπειρα ψέμματα κ δημόσιες σχέσεις. Γελάω όμως τόοοοσο πολύ μαζί του κ με τις συνεντεύξεις του ακόμα. Αν την πετύχετε πουθενά να διαβάσετε κ τη βιογραφία του (ναι, έχει. Γραμμένη απο την ξεκουτόγρια Ροζίτα) οπου γράφει τα απίιιιιιστευτα ψεύδη!

Aurelia Aurita είπε...

Μετά από όλο αυτό,έμεινα με μια απορία:για ποιό λόγο πήγες;(αχώνευτο πλάσμα ο Φραγκούλης)

nanakos είπε...

Για τη (Ντα)Λάρα ρε γαμώτο!