Τετάρτη, Μαρτίου 26, 2008

The chronicles of Skor-Dalia Hadjialexandrou

* Η φίλη μου η Τάσσα έχει κάνει σεξ μέσω μηνυμάτων στο κινητό και στο myspace! Ξέρω πως αντί για θαυμαστικό έπρεπε να είχα βάλει τελεία και να τελειώσει εκεί το ποστ αλλά, δυστυχώς, υπάρχει και συνέχεια. Στην προσπάθεια μου να τη νικήσω στο "Annual Losers Pageant" χθες το πρωί αποπειράθηκα να κάνω σεξ μέσω μηνυμάτων (και applications) στο facebook.
Όλα θα είχαν πάει κατ' ευχήν αν δεν είχα διαλέξει την λάθος παρτενέρ. Στο ρόλο του λάθους η Tάπερ-Ντόνα Κανατάκη. Ενώ θα έπρεπε να είχα υποψιαστεί πως είναι τόσο άχρηστη που δεν κάνει ούτε για facebook-sex, είπα να της δώσω μια ευκαιρία. Στην καίρια ερώτηση όμως "τί φοράς τώρα;" η απάντηση ήταν "φόρμα και πουλόβερ, με τα οποία κοιμήθηκα κιόλας". Έκανα μιά τελευταία προσπάθεια διατάζοντας την να πασαλειφτεί με skordalia. Δέχτηκε (με βαρυά καρδιά) αλλά ήταν πλέον αργά: είχα ήδη ξενερώσει.

** Υποκύπτοντας στο βουλιμικό επεισόδιο του Λέννυ, η γιαγιά μαγεμένη από 'τα μεγάλα του μάτια, τα ξανθιά του μαλλιά, τα παράξενα χείλη που την καιν' σαν φωτιά' έριξε στις άγευστες κροκέτες τρεις κουταλιές skordalia. Το στομάχι του συγκεκριμένου σκύλου αλέθει βότσαλα, σοβάδες κι αντιπαθητικά τερριέ αλλά μια πλεξούδα skordo ήταν αρκετή για να το νικήσει κατά κράτος. Αποτέλεσμα: σε μηδενικό χρόνο ρούφηξε το νερό από το κουβαδάκι του και μέχρι να χαράξει ο Θεός τη μέρα του, είχε στραγγίξει και τη λεκάνη σε βαθμό να νομίζουμε πως μας κόψανε το νερό.

*** Νιώθω σαν το χτικιό του Ντράκουλα: το skordo έχει καλύψει όλες μου τις αισθήσεις συμπεριλαμβανομένης και της ακοής καθώς από χτες το μεσημέρι κάθε ήχος που φτάνει στα δορυφορικά αυτιά μου έχει τη φωνή της μαμάς της Μαίρης Skordou. Το πετσί μου πότισε και το μόνο πλάσμα που μπορεί να με πλησιάσει είναι ο Τέλης ο μπακαλιάρος και η παρέα του. Νομίζω πως αύριο θα εκδοθεί απογορευτικό εις βάρος μου. Kρίμα γιατί είχα σκοπό να βγω στους δρόμους φανερά ανανεωμένος και πιο λαμπερός από ποτέ!

**** Σε μια στραβή μέρα, ο David Cook τραγούδησε το Billie Jean όπως δεν το έχουμε ξανακούσει και μας ίσιωσε για τα καλά.



***** Και του χρόνου!

17 σχόλια:

georgethebeast είπε...

koita na deis pou tin carly tha tin faei o cooke....
pantos xarika gia tin aidia pou akouei sto onoma archuletta kai na paei spiti tou taxista!!!
mazi tou thelo na figei kai i janthia perifani pou einai americana kai fisika to joplima pou akouei sto onoma chikezie(kala tora ayto esi tha to psonizes pes mou!)
oso gia tis peripeteies sou kala na patheis kati kako exeis kanei....mono ton lenny lipithika pou as min sinexiso aplonomai!!!

Ανώνυμος είπε...

Το αμόρε τι είπε για την σκορδίλα?

Ανώνυμος είπε...

Sxetika me to facebook pare na mathaineis:
Ισόβια εγκλωβισμένος στο Facebook; (26/03/2008)
Μετά την μείωση 5% που γνώρισε το δημοφιλές ηλεκτρονικό κοινωνικό δίκτυo στα μέλη του τον περασμένο Δεκέμβριο άλλη μία κακή είδηση έρχεται να ταράξει τα νερά. Οι χρήστες του Facebook αλλά και του MySpace και το Bebo περνούν όλο και λιγότερο χρόνο μέσα στο site. Μήπως η φούσκα ξεφουσκώνει;

Προφανώς πολλοί χρήστες βαρέθηκαν τα ανούσια «pokes» από φίλους και αγνώστους, τα ανόητα group για «ψήλου πήδημα» και τα ανώφελα παιχνίδια, άλλωστε όλοι έχουμε προσωπικές ζωές.

Επιπλέον το Facebook απογοήτευσε πολλούς χρήστες με την έλλειψη επιλογών στους περιορισμούς του προφίλ (μέτρα που λήφθηκαν μόλις πρόσφατα) με αποτέλεσμα οι προσωπικές φωτογραφίες να κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα μεταξύ όλων των φίλων και των γνωστών. Σε αυτό βέβαια έχουν μεγάλο μερίδιο και οι ίδιοι οι χρήστες. Τί γίνεται όμως όταν αποφασίσουν να φύγουν από το Facebook;

Ισόβιο καταναγκαστικό μέλος

Το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι η εγγραφή στο Facebook είναι ισόβια. Ο χρήστης που θα επιλέξει να διαγράψει το προφίλ του διαπιστώνει ότι μπορεί απλά να το απενεργοποιήσει, όχι να το εξαφανίσει.

Για να «εξαφανιστεί» κάποιος από το Facebook θα πρέπει χειροκίνητα να διαγράψει ότι έχει δημοσιεύσει στο site και σε λογαριασμούς άλλων και στη συνέχεια να απενεργοποιήσει το προφίλ του. Και σε αυτή την περίπτωση ωστόσο οι πληροφορίες μένουν αποθηκευμένες στα συστήματα του Facebook.

Πολλοί αγανάκτησαν από την μη ύπαρξη επιλογής διαγραφής και η πίεση για το Facebook ήταν πολύ μεγάλη. Έτσι δημιούργησε μια νέα υπηρεσία εξυπηρέτησης πελατών αποκλειστικά για όσους ζητούν την πλήρη διαγραφή του προφίλ τους.

Ωστόσο η δυνατότητα αυτή δεν είναι και τόσο εμφανής στις ρυθμίσεις του Facebook και η επιλογή «διαγραφή» δεν βρίσκεται δίπλα στην επιλογή «απενεργοποίηση». Όσοι χρήστες επιθυμούν τη διαγραφή τους θα πρέπει να συμπληρώσουν μια φόρμα και να εξηγήσουν τους λόγους για τους οποίους θέλουν να φύγουν. Αλλά τέτοιες σκηνές και τέτοιο φακέλωμα, μήπως θυμάστε που τα έχετε ξαναδεί;

Σε πολλές περιπτώσεις το Facebook δεν διαγράφει τα προφίλ ενώ όταν το κάνει αφήνει πρώτα να περάσουν αρκετές ημέρες.

Σύμφωνα με το Facebook δεν υπάρχει καμία παραβίαση στους Ευρωπαϊκούς νόμους και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα, όταν εγγράφεστε για πρώτη φορά στο Facebook να του δίνετε αυτόματα την επιλογή να κρατήσει τα προσωπικά σας στοιχεία για πάντα.

Καθώς το Facebook είναι Αμερικάνικη εταιρεία δεν είναι σαφές αν θα πρέπει να συμμορφώνεται με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία που απαιτεί να διαγράφεται κάθε προσωπική πληροφορία μετά το τέλος της χρήσης της.

Πώς να διαγράψετε το προφίλ σας από το Facebook

Αν επιθυμείτε να μην συμμετέχετε άλλο στο Facebook μπορείτε να «απενεργοποιήσετε»το προφίλ σας από το μενού «account». Το προφίλ δεν διαγράφετε και μπορείτε να επιστρέψετε στην υπηρεσία οποιαδήποτε στιγμή επιλέξετε.

Για να διαγράψετε εντελώς το προφίλ σας πρέπει να απευθυνθείτε στην "κρυφή" υπηρεσία εξυπηρέτησης πελατών που θα βρείτε εδώ (ΚΛΙΚ).

Πρέπει να γράψετε στο μήνυμα ότι επιθυμείτε την ολοκληρωτική διαγραφή του προφίλ σας από το Facebook (I wish to have my account deleted). Για να σιγουρευτείτε ότι κάτι τέτοιο έχει συμβεί ζητήστε από ένα φίλο σας να ψάξει για εσάς λίγες μέρες αργότερα.
Οι περίεργες και παρεξηγήσιμες μεθόδους του Facebook προκαλούν αγανάκτηση στους χρήστες. Άλλα δίκτυα όπως το Hi5 και το Tagged επιτρέπουν στους χρήστες την ολοκληρωτική διαγραφή του προφίλ τους όποτε το επιλέξουν. Γιατί άραγε κάτι τέτοιο να μη συμβαίνει και στο Facebook;
Σίμος Κοσμετάτος
ΠΗΓΗ www.e-go.gr

turigr είπε...

Γιατί το κάνατε αυτό στο σκυλάκι; Κρίμα. Λένε πάντως ότι το σκόρδο κατεβάζει την πίεση. Εσύ μετά από τόσο σκόρδο λογικά θα πρέπει να σέρνεσαι. Θα σου έλεγα και του χρόνου (για του Ευαγγελισμού ντε) αλλά στην περίπτωσή σου μάλλον σαν κατάρα ακούγεται.

oni είπε...

O Cook me afhse afwno. Molis to eida k exw pa8ei sok. 8elw na katebasw ola tou ta performances se mp3 na ta xw na t akouw!

nanakos είπε...

George, δεν καταλαβαίνω γιατί με μισείς τώρα τελευταία!!! Και ναι φυσικά και 8α υιο8ετούσα τον Chikezie και 8α τον έκανα μωρό με πάνες και πορτ μπεμπέ! Την Λη Κουκ τη μισώ μέσα από τα βάθη του ράντσου μου και, για το τέλος το καλύτερο, εδώ και 3 εβδομάδες χτενίζω τα μαλλιά μου ανάλογα με την κουάφ του Αρτσουλέτα σε κά8ε live!! Γαμω?!!

Oni, θα ξετρελλαθείς περισσότερο με την εκτέλεση του στο "Hello" του Lionel Richie!

Ανώνυμε, το αμόρε έδειξε απίθανη κατανόηση και υπομονή αλλά κι εγώ, για να μη νομίζετε πως είμαι και γαϊδούρι, ήμουν αγκαλιά με τα listerines και τους μαϊντανούς!

Turigr, όντως χτες το βράδυ νομίζω πως μου είχε πέσει η πίεση κι έτρεμαν τα χέρια μου. Αποφάσισα να μην φάω άλλη skordalia παρ' όλο που έχει μείνει αρκετή και είναι κρίμα! Το σκυλάκι μην το λυπάσαι: αν δεν του δίναμε, έχει μά8ει ν' ανοίγει το ψυγείο! Καλώς όρισες!

Ανώνυμε για το facebook (δεν κατάλαβα αν είσαι ο ίδιος ο Σίμος Κοσμετάτος που υπογράφει) σ'ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες.

kanataki είπε...

είπα "φόρμα και ζακέτα"

υγ θα σε παρακαλούσα να είσαι πιο ακριβής....
υγ όπως επίσης να ενημερώσεις τον κόσμο ότι με διέταξες να πασαλειφτώ με σκορδαλιά ...
υγ αυτά,για μια πιο αντικειμενική ματιά

Tanila είπε...

Δε σε καταλαβαίνω Θανάση.
Ποτέ.
Εγώ αγαπώ σκόρδαλο.
Και τζάτζικο.

Ανώνυμος είπε...

Nanako mazi sou! Efaga tosi skordalia pou nomiza pws epa8a epiliptiko epeisodio!

BLUEPRINTS είπε...

σα δε ντρέπεσε, θα σε καταγγείλω στη φιλοζωική βρε, τι σου έφταιξε το έρμο το ζωντανό; (στην Κανατάκη αναφέρομαι βεβαίως, οκ?)

YO!Reeka's είπε...

εγώ πάλι έχω τσακίσει κάτι φετούλες παστουρμά και η *αθηνά* με απείλησε ότι αν ιδρώσω θα με κλειδώσει στο wc

nanakos είπε...

Ντανίλα δεν ασχολούμαι καν!

Υο!reeka, να της πεις πως η μυρωδιά στις αμασκάλες λόγω παστουρμά είναι ένας μύθος που τον κυκλοφόρησε ένας βεδουίνος το 1765. Δεν ξέρω τί προσπαθούσε να καταφέρει αλλά μάλλον το πέτυχε!

georgethebeast είπε...

orea ena ena feygoun oi aidies!!!!
kai as pame se alla xaroumena
ireland douge pointe
ireland douge pointe!!!
afto tha psifizoume entajei?

Sadie είπε...

http://download.yousendit.com/2544B70C5D5582C2

Edw agapoyla tha breis tin aythentiki diaskeyi apo ton Chris Cornell. <3

billzouk είπε...

Μα ειναι δυνατον να πας να κανεις με την ταπερντονα, τετοιο διαλογο; Πηγαινες γυρευοντας. Τι να πω; Αντε και με την τανιλα!

dokisisofi είπε...

ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΗΣ ΦΩΚΙΑΣ

Simos Kosmetatos είπε...

Καλησπέρα σας!

Έπεσα τυχαία πάνω στο κείμενό σας αναζητώντας στοιχεία για το Facebook. Είδα ότι υπάρχει ως σχόλιο ένα κείμενό μου για Facebook το οποίο είναι copy paste από το e-go (αντέγραψαν και την υπογραφή μου στο άρθρο).

Ως αποτέλεσμα θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι δεν άφησα εγώ αυτό το κείμενο ως σχόλιο. Σε κάθε περίπτωση έχω σαφή επώνυμη ταυτότητα στον blogger την οποία και χρησιμοποιώ πάντα για να σχολιάζω.

Να είστε καλά, ευχαριστώ πολύ!