Παρασκευή, Μαΐου 05, 2006

Nikolas Skouras vs The People

Ένα από τα αγαπημένα μου blogs είναι του Νικόλα Σκουρα. Σαλονικιός, κύριος, ευθύς με μοναδικό defaux να βγάζει creepy βιντεάκια από τις καταδύσεις του - τόσο creepy που νομίζεις πως από στιγμή σε στιγμή η κάμερα θα δείξει σε πρωτο πλάνο δυο σειρές από τεράστια δόντια και πολλές μπαρμπουλήθρες.
Σήμερα ανακάλυψα πως πριν λίγες μέρες ο Νικόλας θέλησε να ανοίξει ένα blog με τίτλο "Τρέλλα και κορδέλα" και θεματολογία παλαβά περιστατικά που θα αφηγούμαστε εμείς οι μπλόγκερς σχετικά με τρελλούς ενοικιαστές/ γκόμενους/ οδηγούς κλπ κλπ. Γενικά παράδοξα περιστατικά της ζωής μας. Η πρόταση είχε πολύ καλή ανταπόκριση: Hell was unleashed!
O AllouFunMarx - ο οποίος παρεπιπτόντως διατηρεί ένα πολύ ωραίο μπλόγκ- θεώρησε πως ο Νικόλας χρησιμοποιώντας τη λέξη "τρελλός" εννοούσε τους κλινικά διαταραγμένους ανθρώπους. Νομίζω πως ήταν μια πολύ λάθος εκτίμηση καθώς, ο Νικόλας - όπως και κανένας μπλόγκερ απ'όσο ξέρω- δεν έχει δείξει μέχρι τώρα τέτοιες κανιβαλίστικες προθέσεις. Πολλοί συμφώνησαν με τον Allou, πολλοί διαφώνησαν. Κατά τη γνώμη μου, έγινε ένα μπουρδούκλωμα άνευ προηγουμένου με αποτέλεσμα ο Νικόλας να κλείσει το εν λόγω blog προτού καν να το αρχίσει.



Να σημειωθεί πως δεν γνωρίζω προσωπικά ούτε τον Νικόλα, ούτε τον Allou. Aπλά με αφορμή αυτό το συμβάν, είδα πως μερικές φορές οι προθέσεις μας παρεξηγούνται. Ίσως μερικές φορές παρερμηνεύουμε τις λέξεις και αδικούμε πρόσωπα. Είναι καλό μερικές φορές να παίρνουμε σαν δεδομένο πως κανείς από εμάς δεν είναι κρετίνος αντί να βλέπουμε ελέφαντες εκεί που δεν φυτρώνουν. Αν πάλι ψάχνατε αιτία να τσακωθείτε με το Νικόλα, θεωρώ πως ο τίτλος "Τρέλλα και Κορδέλα" είναι τόσο Πάνια-σμένος που κανείς δεν θα σας παρεξηγούσε αν καλούσατε την αστυνομία να συλλάβει και τον Σκούρα και τις μπουκάλες οξυγόνου του! (What were you thinking?!)
To ρεζουμέ της υπόθεσης δεν είναι άλλο από την καλή πίστη. Τα blogs είμαστε εμείς που τα γράφουμε. Η υπερβολή θίγει και τους δυο. Και από εκεί όλους μας.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΣΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΝ
ΑΓΛΥΦΤΟ ΜΩΡΗ!
ΜΕΧΡΙ ΤΗ
ΚΡΗΤΗ
ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ Η ΧΑΡΗ ΣΟΥ
ΜΟΥ ΤΟ ΠΕ ΕΝΑ ΠΟΥΛΑΚΙ
(ΚΑΙ ΤΙ ΠΟΥΛΑΚΙ..)

Λαμπρούκος είπε...

Γενικά ο κανιβαλισμός είναι ίδιον ΚΑΙ των μπλόγκερς. Κανιβαλίζουμε ότι δεν είμαστε, ότι θα θέλαμε να γίνουμε, ότι απεχθανομαστε και λατρεύουμε, ότι ζηλέυουμε, εμάς τους ίδιους.

Ο Allou είναι αναμφίβολα ένας χαρισματικός blogger. Αυτό θα πρέπει να το συναισθανθεί και να θέσει τα όρια της ευθυνης που έχει το να είναι κανείς χαρισματικός (ούτως ειπείν κανιβαλίζω εύκολα και αποτελεσματικά ακόμα και χωρίς να θέλω να κάνω κακό, το ξέρω και συνεπώς παύω να το κάνω για πλάκα).

Ο Νικόλας είναι από τις πιο "παιδικές" και αγνές φιγούρες. Εν προκειμένου (και παρόλο που δεν έχω παρακολουθήσει από κοντά τα γεγονότα) υπήρξε το τέλειο θύμα!

Νικόλα κακώς υποχώρησες, Αllou κακώς επιτέθηκες! Cheer up guys! Its Allou-FUN-Marx after all!

Για τον παραπάνω σχολιαστή, ας μη πούμε τίποτα...

Provato είπε...

nanakos 12 Points!

nanako douz poins

νανάκος 12 πόντοι!

πές τα χρυσόστομε γιατί πολύ δημοκράτισες και πολιτικαλι κορέκτ βγήκανε όλες εδώ μέσα!


μπεεε μπεεε μπεεε

Ανώνυμος είπε...

Ειλικρινά δεν μπορώ να σας καταλάβω τελευταία εδώ μέσα (το εδώ αναφέρεται σε όλα τα blogs, το ότι σχολιάζω μόνο εδώ δεν σημαίνει ότι δεν σας διαβάζω σχεδόν όλους). Ότι ξεκίνησε με τις καλύτερες προθέσεις κοντεύει να καταντήσει άλλο ένα reality, νησάφι πιά! Νόμιζα ότι πρόκειται για χώρο ελεύθερης έκφρασης και διακίνησης ιδεών, αλλά όλο κι ανακαλύπτω ότι το θέμα σας είναι ποιός είναι ο κορυφαίος, ποιός έχει δίκαιο, κλπ. Αν θέλαμε να παρακολουθήσουμε 'πολιτικώς ορθές' αντιλήψεις θα είμασταν συντονισμένοι στα ραδιοκύματα της ΕΡΤ.
Αφήστε την φαντασία και τον αυθορμητισμό σας να κυριαρχήσει και θάψτε για λίγο την Κατίνα (όχι ότι έχω κάτι με τις Κατίνες γενικά) που κρύβετε μέσα σας.
Αυτά από έναν απλό αναγνώστη σας.

Η Μικρή Ολλανδέζα είπε...

Εγώ θα συμπληρώσω απλώς "Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο Νανάκος!!!"

jojo είπε...

Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω πως κάποιος άνθρωπος που λέτε οτι είναι έξυπνος και χαρισματικός,
(και δεν θα διαφωνήσω γιατί απλά δεν έχω προσωπική άποψη καθώς δεν έτυχε να διαβάσω το μπλογκ του alloufunmarx),
αλλά και ο κάθε άνθρωπος, που θα κάτσει να διαβάσει αυτά που γράφει ο Νικόλας,
μπορεί τόσο ελαφρά τη καρδία,
να τον παρεξηγήσει και να του την πει τόσο άσχημα!

Ο Νικόλας είναι πάντα μέσα στην καλή χαρά και απο τα πιο καλοπροαίρετα άτομα που έχω δει να κινούνται στον χώρο.

Ελπίζω και εύχομαι, όλα αυτά ναταν απλά μια κακή στιγμή που συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες....

Μπράβο σου Νανάκο, που έσπευσες να πεις αυτά τα πράγματα, γιατί έπρεπε να ακουστούν επιτέλους και γενικότερα για τα όσα γίνονται τελευταία στα μπλογκς!

alienlover είπε...

den tha ksanamiliso gia to thema..
Nanakoulino glukie mou, giati den mas egrapses imerologia horismenwn simera??

enteka είπε...

krima pantos, to trela kai kordela akougotan pragmatika fun

nanakos είπε...

Alien αγαπημένο μου, ήθελα περισσότερο να γράψω γι αυτό που έγινε με το Νικόλα. Ούτως ή άλλως, λέω τα ημερολόγια να τα πάω πλέον Τρίτη. Είναι πιο δύσκολη μέρα μέσα στην εβδομάδα και χρειάζεται κάτι ευχάριστο! Σε φιλώ.