Κυριακή, Μαΐου 21, 2006

Eντυπώσεις


Μπορεί να φταίει το μέτριο τραγούδι, τα εξτένσιονς, τα χρόνια που βαραίνουν την ‘Απόλυτη’, οι κόπιτσες της ζακέτας, ο ανεμιστήρας, ο καπνός, η κακή φωνή, οι διεθνείς συνομωσίες, οι κυβερνητικοί χειρισμοί, η Αννίτα Πάνια, η ανορεξική κόρη, ο φορτηγατζής που απλώνει χέρι, το καλτσόν, το σανσόν και το κουλεμανσόν. Όμως, για έναν ανεξήγητο λόγο 20,000 άτομα (plus η Ντέπη Hobbit Γκολεμά) για 3 ολόκληρα λεπτά τραγουδούσαν την ίδια μελωδία. Στη τηλεόραση έμαθα πως ακούστηκε χάλια. Στο στάδιο τη βραχνιασμένη φωνή της ‘Απόλυτης’ την είχε σκεπάσει η ενωμένη φωνή Ελλήνων και αλλοδαπών. Είναι πολύ πιθανό αυτό να συμβαίνει κάθε χρόνο με κάποιο σουξέ ή με το τραγούδι της χώρας που φιλοξενεί τη Γιουροβίζιον. Απλά χτες το βράδυ έτυχε να είναι το Εverything .Kαι σας διαβεβαιώνω πως ήταν 3 συγκλονιστικά λεπτά.

12 σχόλια:

Loucretia είπε...

Πουλακι μου, ωστε ησουν μεσα, εεε;;;
Τυχερε!!

hobgoblin είπε...

μόνο 3 κράτησε...; 3 αιώνες φάνηκαν. όχι στάσου, αυτοί διαγράφονταν στον λαιμό της Απόλυτης...
ναι, από την τηλεόραση ήταν χάλια.

bidibis είπε...

Η ευροβύζιον είναι ένας πολύ σοβαρός θεσμός και οι έλληνες είμαστε λαός που τρελαίνετε για πρωτιές και πανηγύρια. Είμαστε αυτάρεσκοι και μας ενδιαφέρει πολύ η γνώμη των άλλων για εμάς. Για αυτό το λόγο και προβάλουμε προς τα έξω μια εξιδανικευμένη εικόνα του εαυτού μας. Κάτι σχετικό με αυτά που λέω, νομίζω ότι είχε γράψει ο Ροΐδης σχετικα με τους Ο.Α του 1896.


Ο Γιάννης Αγγελάκας, στον Ταχυδρόμο πέρσι με αφορμή τη νίκη της Παπαρίζου, έλεγε πόσο πολύ τον ενοχλούσε το ότι η Ελλάδα έγινε η ηγέτιδα χώρα της τριτοκοσμικής Ευρώπης. Τη eurovision την παίρνουν στα σοβαρά μόνο οι νέες χώρες της ευρώπης, οι οποίες μετά την πτώση του «υπαρκτου» έχουνε προφανώς μια κρίση ταυτότητας. Οι λόγοι που οδηγούν τους Έλληνες να παίρνουν στα σοβαρά την ευροβυζιον, έχουν μάλλον πολιτικό-ρατσιστικό υπόβαθρο και υποδηλώνουν την αμορφωσιά και το κακό καλλιτεχνικό γούστο τους.
Το μόνο που ενδιαφέρει του Ελληνες, λέει, είναι πώς θα βγούμε πρώτοι και πώς θα πανηγυρίσουμε. Αυτάρεσκα πιστεύουμε ότι στην πραγματικότητα είμαστε ανώτεροι από τους άλλους λαούς, αλλά νομίζουμε… (την ξέρετε τη συνέχεια)

Για τον Έλληνα ισχύει το «πρωτιά να ‘ναι κι ό,τι να ‘ναι»

Τέλος ο Γ.Α λέει το καλύτερο:


“Και σε διαγωνισμό χεσίματος να βγαίναμε πρώτοι, πάλι μέσα στην τρελή χαρά θα ήμασταν”

Μαρκησία του Ο. είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Μαρκησία του Ο. είπε...

Κολλητός που ήταν επίσης μέσα, μου είπε ότι στη γενική πρόβα δεν της έβγαινε η φωνή καν.
Κι έτσι ακούστηκε...σαν να μην είχε φωνή. Κάπως χάλια σαν να λέμε...

badlydrawnboy, χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα! :)

nanakos είπε...

BDD, πράγματι υπολογίζουμε τη Eurovision περισσότερο απ' όσο της αξίζει. Αλλά αυτό είναι και μια λίγο δυσεντερική αλήθεια. Χτες στους εξωτερικούς χώρους του σταδίου γινόταν ένα τεράστιο πάρτυ που συμμετείχαν ΟΛΕΣ οι χώρες. Προσωπικά δεν βρίσκω κάτι κακό σε αυτό. Όταν οι άνθρωποι χορεύουν, τραγουδούν και γελάνε δεν είναι δίκαιο να προσπαθείς να βρεις κάτι μεμτό. Επίσης, πιστεύω πως όλοι όσοι παίρνουν μέρος σ' ένα διαγωνισμό θέλουν να βγουν πρώτοι. Το δόγμα για την υποθετική υπεροχή των Ελλήνων είναι κάτι πολύ ξεπερασμένο. Δέχομαι την υπερβολή μας αλλά όχι την ξιπασιά που σημειώνεις. Θεωρώ πως πλέον οι Έλληνες μπορούμε να αναγνωρίσουμε σε αντικειμενικά πλαίσια τις δεξιότητες μας. Γι' αυτό ας μην το κάνουμε τόσο μεγάλο θέμα γιατί σε τελική ανάλυση απαξιώνουμε τους ίδιους μας τους εαυτούς και τους διπλανούς μας.

Y.Γ. Προσωπικά θα ήμουν μες την τρελλή χαρά κι αν βρισκόταν ένας χριστιανός να χέσει τον Αγγελάκα. Με τέτοιες δηλώσεις αντί να προσβάλλονται οι θαυμαστές του τον χειροκροτάνε. Συγγνώμη αλλά δεν καταλαβαίνω!

snikolas είπε...

καλά ρε.. ήσουν εκεί, που είναι οι αποκλειστικές photos; Πού είναι τα αποκλειστικά videos για το blog σου (και κατά συνέπεια για εμάς);

Chaca-Khan είπε...

καλά το ότι δεν καταλαβαίνεις τον αγγελακα με στέλνει..

Ανώνυμος είπε...

Καλά ρε σεις, η απόλυτη μπορεί να μην ήταν και τόσο απόλυτη, αλλά γιατί εμείς ως λαός να είμαστε τόσο "απόλυτα" γκρινιάρηδες;
Γιατί όλα να αναλύονται μέχρι τελικής πτώσης και να περικλείονται από μανδύες "σοβαροφάνειας";
Δείτε το ως ένα χαβαλέ παρτάκι, μια ευκαιρία προβολής μας (τουριστικής και όχι μόνο) προς τις "προηγμένες χώρες" και πάμε παρακάτω.
Όλα καλά λοιπόν και καλά μπάνια σας εύχομαι (ως γνωστόν η ζέστη και η θάλασσα μας κάνουν να συμπεριφερόμαστε λίγο πιο άνετα και χαλαρά)

so-de-lovely είπε...

Ατιμε Νανακο ενω με ειχες προειδοποιησει για την εσωτερη σου επιθυμια να χεσει καποιος τον Αγγελακα, ενω το διαβαζα εδω στο blogακι σου κοντεψα να πνιγω που επινα καφε η αμοιρη και να χυσω για δευτερη φορα καφε στο πολυπαθο πληκτρολογειο

nonplayer είπε...

Και που να δείτε τι έγινε στην Κύπρο...

Katerina ante portas είπε...

Γράφει η αγγλίδα Κeith Fricker στην Guardian:
No chatting once that's over: you'll want to turn up the volume and batten down the hatches for this year's uber-diva and the home-town favourite, Anna Vissi, with Everything. It's a fabulous song, a big passionate belter, and Vissi is the only artist in this year's contest to have the balls to perform on stage alone, with no backup, no props or fancy staging. And get this - she's 49. Her plastic surgeon deserves a knighthood.

Είχε ..balls λέει, η δικιά μας!
Ενώ οι δικοί μας λένε, ότι είχε ..αυλή και κακούς συμβούλους.

Ένας αναγνώστης της παρεμβαίνει και σχολιάζει:

..but let me just say that since Lordi won Eurovision last night I believe in the EU again. Why? Because this year's Eurovision showed that the people (and not the elites) of Europe take themselves seriously enough to laugh into the face of this inane circus called Eurovision and its vision for Europe.