Πέμπτη, Ιουνίου 18, 2009

A series of unfortunate events: Νούμερο 'βαρέθηκα να μετράω'

Θυμάστε που πριν μερικούς μήνες σας έγραφα για την εμπειρία της τραπεζικής ληστείας? Και μετά από λίγο πώς μας διέρρηξαν στη δουλειά? Και πριν λίγες μέρες πώς μου έσπασαν το αυτοκίνητο? Σήμερα λοιπόν θα μιλήσουμε για το πώς μου άνοιξαν το (καινούριο) σπίτι!
Μπαίνω σπίτι που λες σήμερα (για την ακρίβεια πριν μία ωρα) και μου μένει η κλειδαριά στο χέρι. "Ψευτοπράγματα" λέω από μέσα μου - γιατί ποτέ δεν πάει ο νους μου στο κακό. Πάω κατευθείαν στη κουζίνα γιατί λύσσαγα για μιά λεμονίτα. Το πλυντήριο ανοιχτό και όλα τα ρούχα στο πάτωμα. Άπλυτα! Τα ντουλάπια ορθάνοιχτα. Αμέσως σκέφτηκα πως είχε έρθει η γιαγιά (επειδή έχει μιά εμμονή με τ' ανοιχτά ντουλάπια) αλλά μετά σκέφτηκα πως ήμουν χθες όλη τη μέρα με τη γιαγιά οπότε είχε ακλόνητο άλλοθι. Η δεύτερη σκέψη ήταν πως μπήκαν κλέφτες. Μπαίνοντας στη κρεββατοκάμαρα, μου έδωσα εσωτερικά συγχαρητήρια για το αστυνομικό μου δαιμόνιο!
Όλο το περιεχόμενο της ντουλάπας είχε προσγειωθεί στο κρεββάτι. ΌΛΟ! Ρούχα, παπούτσια, σεντόνια, εσώρουχα, το φωτόσπαθο, ένα αυτόγραφο της Ρουσλάνας και δυό πακέτα pizza mexicana (που τα κρύβω στη περίπτωση πολέμου). Όλα αναποδογυρισμένα και όλα εκεί. Γενικά δεν έλειπε τίποτε από το σπίτι. Για μιά στιγμή μ' έπιασε ένας παράλογος φόβος πως είχαν κλέψει την κουρτίνα του μπάνιου αλλά ευτυχώς τίποτα τέτοιο δεν είχε συμβει.
Ήπια τη λεμονίτα μου, έκανα ένα τσίγαρο και κάθισα να σας γράψω ενώ στη Θρασκιά η Βάνα μας λέει ότι "κυνηγάει τους άνδρες και τα δίνει όλα". Αυτός που μπήκε στο σπίτι μου πρέπει να ήταν άνδρας γιατί θέλει δύναμη να κατεβάσεις τις αποθηκευτικές τσάντες με τα ρούχα. Πρέπει να ήταν κοντός γιατί οι πάνω-πάνω ήταν στη θέση τους. Σίγουρα ήταν αδύνατος και με απίθανα χαμηλή αίσθηση του γούστου γιατί δεν μου έλειπε κανένα απολύτως ρούχο. Πιθανολογώ πως πρόκειται για υποχόνδρια αδερφή γιατί ό,τι δεν τον αφορούσε δεν το πείραξε. Τα περισσότερα ρούχα ήταν βγαλμένα από τις τσάντες αλλά τα είχε αφήσει διπλωμένα με τις λεβάντες τους. Πρέπει να ήταν νεαρός γιατί οι ηλικίες από 30 και πάνω έχουν περασμένα στο dna τους τα Star Wars οπότε θα έπαιρνε το φωτόσπαθο. Προφανώς έψαχνε μπιζού και χρήματα. Μπιζού δεν φοράω γιατί με πιάνουν ημικρανίες και αν είχα λεφτά θα έτρωγα παγωτό με τέσσερις μπάλες κι όχι με τρεις.
Τέλος πάντων, κλείνω τώρα γιατί πρέπει να ταχτοποιήσω, να φάω γεμιστά και να λουστραριστώ γιατί το βράδυ εχω σκοπό να τραγουδήσω με την Ελένη Δήμου (seriously). Kαι θα σκέφτομαι πως όποιος έψαχνε, έψαχνε για κάτι πιο απαγορευμένο από λεφτά. Τη φιλοσοφική λίθο φερ' ειπείν.
Cheerios!

19 σχόλια:

alienlover είπε...

μήπως να κάνεις κανένα ευχέλαιο;

Αλλοτριωμένη είπε...

Τι να σου πω ρε παιδάκι μου, αφού έχεις και όρεξη να κάνεις σκιαγράφηση του προφίλ του διαρρήκτη, είσαι πρώτος μάγκας.
Να υποθέσω ότι δε θα μπεις στον κόπο να υποβάλεις μήνυση κατ' αγνώστου; (Τι είπα τώρα...λες και θα τον βρούνε)
Το ευχέλαιο πάντως, το προτείνω κι εγώ!

An-Lu είπε...

Είδες τι καλά που είναι να είσαι άφραγκος;!

nanakos είπε...

Αλλοτριωμένη και μηνυσομανή δικηγορίνα, δεν μπορώ να κάνω καταγγελία κατ' αγνώστου γιατί αν με λήστεψε φίλος μου και αποκαλυφθεί, θα τον φέρω σε δύσκολη θέση και δεν το θέλω.

Ιφιμέδεια είπε...

Αγαπημένε Νανάκο,

είναι φανερό ότι κάτι κρύβεις. Κάτι που κάποιος το θέλει πάρα πολύ.

Προφανώς δεν είναι το cd της Ζανέτ Καπούγια, ούτε τα Πίτσα Μεξικάνα, όπως ίσως θα περίμενε κανείς.

Είναι το εξαφανισμένο επεισόδιο των Αντικαλλιστείων ή μήπως η βιντεοκασέτα "Ντίβα του Καράτε, Μαύρα Μάτια-Μαύρη ζώνη" με την Ε. Φιλίνη;

Είναι τα τελευταία Calcitos, ακόμη μες στη ζελατίνα τους, που κάπου έχεις καταχωνιάσει αχρησιμοποίητα απο το 1978;

Μήπως το δυσεύρετο πλέον βιβλίο της Γωγώς Ατζολετάκη, Ηθοποιός, σκιά και φως, εγχειρίδιο για νέους ηθοποιούς;

Ξέρεις και δεν μας λες;

YO!Reeka's είπε...

Αυτά παθαίνει όποις λέει δημόσια ότι έχει CD της ζανέτ καπούγια. Του ανοίγουν το σπίτι για να το βρουν,

αν το κακό παραγίνει, καλύτερα να αφήνεις τα κλειδιά επάνω στην πόρτα, να μη σου χαλάνε και την κλειδαριά.

tsok είπε...

μη σε μουτζώσανε πουλάκι μου με τέτοια γκαντεμιά?

nanakos είπε...

Στη περίπτωση επανάληψης λέω να καταργήσω εντελώς την πόρτα και να βάλω εκείνα τα ωραιότατα πλαστικά κρόσια που έχουν οι καφενέδες. Και φυσικά θα κόψω την οροφή της Μπουλούς και θα βάζω μόνο μιά νιτσεράδα όταν βρέχει.

kangerlussuaq είπε...

Αντί να βάλεις τα πλαστικά κρόσια, καλύτερα να βάλεις καμιά γιγαντοαφίσα της Susan Boyle στο υπνοδωμάτιό σου (ελπίζω εκείνη με τις Hi-5 να χάθηκε στη μετακόμιση).

Δρα αποτρεπτικά, στάνταρ...

acid-Katia sees the love είπε...

Κάτι τρέχει Νανάκο... Μπορει αυτός ο ληστής να είναι ένας κρυφός θαυμαστής, τρελά ερωτευμένος μαζί σου και να σε ακολουθεί παντού για να τον προσέξεις. Μπορεί να έψαχνε για ερώτικα γράμματα και λοιπά μεμοραμπίλια πρώην-γκόμενων, έτσι ώστε να βρει με ποιό τρόπο μπορέι να σε κατακτήσει αφού προφανώς η ληστεία τράπεζας, θεάτρου και κασετόφωνου σε άφησαν παγερά αδιάφορο...
Τί αλλο θες να κάνει πια άπονε?

g for george είπε...

Συμφωνώ με alienlover....

Α πα πα... χαρά στο κουράγιο σου.

Aurelia Aurita είπε...

Όλα αυτά συμβαίνουν στην ίδια περιοχή της πόλης;

Επίσης,το πρώτο που αναρωτήθηκα μόλις το διάβασα είναι πώς κ δεν πήρε τον υπολογιστή σου(ίσως επειδή το λαπτοπ είναι το μόνο πράγμα που θεωρώ αξιόκλεπτο από το δικό μου σπίτι..)
Το δεύτερο που αναρωτήθηκα είναι:δεν κρύβει ο κόσμος πια λεφτά στα στρώματα αλλά στους κάδους των πλυντηρίων;...

Πάλι καλά πάντως..

Loucretia είπε...

Εγω παλι αναρωτιεμαι, υπαρχουν λεφτα για κρυψιμο;;;

Νανακο, τσουπωτο μου αγορι, μη σκας, οσο τα τορτελινια σου παραμενουν αθικτα, ολα καλα θα πανε!

Voltsek είπε...

Πολύ γκαντεμιά βρε παιδάκι μου... Αλλά πολύ χαλαρό σε βρίσκω...

patsiouri είπε...

Το παιδί δεν ήταν εκεί φαντάζομαι...
Πάλι καλά.
Ο χειρότερος εφιάλτης μου είναι να μπουν και να βρουν το Ονειρο μέσα...

εγω ο ίδιος είπε...

να 'σαι καλά. μου έφτιαξες το κέφι. χτυπιέμαι στο πάτωμα δηλαδή. καλή συνέχεια.

Σουσουράδα είπε...

Μα πώς γίνεται μέσα από μια ληστεία να μας φτιάχνεις τη διάθεση πρωί πρωί; Δεν πειράζει βρε, καλά να είσαι και να έχεις την υγεια σου να γράφεις στο μπλογκ! "Μπόσφερ" λέμε κι εμείς στην Πόλη...

Ανώνυμος είπε...

Καλά θα κάνεις να μην πας στην Αστυνομία! Για την κλειδαριά μία είναι η λύση, keyman.gr - λατρεύει και τα σκυλάκια! :) Τώρα πάω για πρωινό στη Σκουφά, είσαι κοντά; Elanor

Ανώνυμος είπε...

Ξέχασα να σας πω...Ο Νανάκος δεν είναι γκαντέμης και δεν χρειάζεται ευχέλαιο! Εμένα μου φέρνει γούρι. Οι άλλοι/ες είναι που τον γουρσουζεύουν!
Λοιπόν αποφάσισα να σου πάρω δώρο για το καινούριο σπίτι. Το ζήτημα είναι που να το αφήσω για να το πάρεις; Στον Πολυχώρο Άγκυρα ή σε κάποιο άλλο γνωστό σου μέρος; Elanor