Πέμπτη, Μαρτίου 26, 2009

Άσε το κακό να μπει

Το σχέδιο είναι απλό. Στήνεις δόκανο έξω από μιά πολυκατοικία. Περιμένεις να βγει το ηλικιωμένο θύμα. Δείχνεις μιά προτίμηση σε γριές με μαλλί κομμωτηρίου, γούνινο γιακά, κοσμήματα-κειμήλια από τη μεσοζωική περίοδο ή όλα αυτά μαζί. Πλησιάζεις το θύμα και το αγκαλιάζεις με θέρμη αναφωνόντας: "Θεία μου, θειούλα μου πόσο χαίρομαι που σε βρίσκω επίτέλους!" και ασπάζεσαι τα υπερπουδραρισμένα μάγουλα. Το θύμα φυσικά και δεν θα σε γνωρίσει αλλά δεν θα είναι και απόλυτα σίγουρη γιατί - και στατιστικά να το δεις - από το Κορδελιό μέχρι σήμερα έχει γνωρίσει πολύ κόσμο.
Θα σε ρωτήσει "ποιός είσαι? (παιδάκι μου/ γιέ μου/ ρε μαλάκα, αν πέσεις στην κυρία Πετρούλα του Μιλτιάδη)". Εσύ πολύ ψύχραιμα θα της απαντήσεις πως είσαι της Μαρίας της ξαδέλφης της, ο γιος. Αν είσαι τόσο άτυχος που δεν έχει ξαδέλφη Μαρία, μπορείς να αυτοσχεδιάσεις αλλά δεν υπάρχει λόγος να το βάλεις στα πόδια.
Την ξαναγκαλιάζεις, της λες πως ήθελες τόσα χρόνια να την γνωρίσεις αλλά έλειπες στο εξωτερικό και πως η γυναίκα σου είναι στο ζαχαροπλαστείο γιατί, "πρώτη φορά στο σπιτικό σου, να μην έρθουμε με άδεια χέρια". Την ξαναγκαλιάζεις και της λες να πάτε πάνω και όπου να'ναι έρχεται και η σύζυγος. Στο ενδιάμεσο λες "αααχχ! γέρασες θειούλα μου! Σ' έβλεπα στις φωτογραφίες του πατέρα από το Κούγκι και ήσουν καλλονή".
Ανεβαίνοντας στο σπίτι, θα της πεις πως ο πατέρας σου της στέλνει λεφτά. Η γιαγιά, που θα προσβληθεί να την περάσεις για χαμηλοσυνταξιούχα, θα σου πει πως δεν τα θέλει. Εσύ θα επιμείνεις. Κι εκείνη θα επιμείνει πως έχει λεφτά γιατί "Δόξα τω Θεό, ο Κωστάκης (σ.σ. ο πρωθυπουργός) μας φροντίζει!" Εκεί μπορεί να δαιμονιστείς και να θελήσεις να την στουμπήξεις στη χύτρα: συγκρατήσου!
Θα επιμείνεις στο θέμα των χρημάτων καταλήγοντας "αν δεν μου δείξεις πως έχεις λεφτά, δεν θα φύγω". Η γιαγιά θ' ανοίξει τη σερβάντα και θα σου δείξει τη σύνταξη και, αν είσαι τυχερός, τον φάκελο με τον λογαριασμό της ΔΕΗ που θα είναι πάνω από 100 έουρος. "Να ζήσεις θειούλα μου να τα χαρείς στα λούσα και στις εκδρομές της ενορίας. Βάλε μου λίγο νεράκι κι έλα να τα πούμε".
Παίρνεις τα λεφτά και μέχρι να σου πει η γιαγιά "θα σου έβγαζα και σοκολατάκι αλλά μου τα 'φαγε ο εγγονός μου" έχεις εξαφανιστεί. Δεν είναι απαραίτητο να τρέξεις: η γιαγιά θα νομίζει για λίγα λεπτά πως πήγες να φέρεις τη γυναίκα σου. Μέχρι να συνειδητοποιήσει πως η Μαρία έχει τελικά μόνο έναν γιό (που είναι στη φυλακή) και αυτό το Πάσχα αντί για αρνί θα φάει μαλλιά αγγέλου (σ.σ. φιδέ).

υγ. Το παραπάνω σχέδιο εφαρμόστηκε προχθές το πρωί στη γιαγιά μου και στέφθηκε από απόλυτη αποτελεσματικότητα. Τον 'ανιψιό' το καταγγείλαμε και τη γιαγιά θα την βρείτε στο ebay με τιμή εκκίνησης τα 58 δολλάρια. Kαλή επιτυχία!

20 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

σχεδόν τα ίδια και με τη δική μου γιαγιά...

χτύπησαν το κουδούνι και της είπαν ότι ηρθαν απο τη νύφη της (ανέφεραν και το όνομα) κι ότι ήρθαν να πάρουν τα χρήματα για το λαπ τοπ...!!!

αποτέλεσμα: 300€ μείον,καινούρια πόρτα ασφαλείας και σύστημα συναγερμού...!!

Ανώνυμος είπε...

δυστυχως ακουμε συνεχεια για τετοια κρουσματα :( Παλι καλα να λες που δεν απειλησαν τη γιαγιακα και δεν την τραυματισαν

fevis είπε...

Άντε ρε γαμώτο!!! Ξέρεις, για μένα η μεγαλύτερη απώλεια απ' όλο αυτό δεν είναι ούτε η σύνταξη ούτε τα χρήματα για την ΔΕΗ.. Είναι που τώρα στα γεράματα, η γιαγιά σου και όλοι οι ηλικιωμένοι άνθρωποι που πέφτουν θύματα τέτοιων ανθρώπων, χάνουν την εμπιστοσύνη τους στον κόσμο... Και αυτό με κάνει και λυπάμαι πολύ... Φιλιά πολλά και δώσε και ένα στην γιαγιά από μένα....

nanakos είπε...

Fevis μου μην ανησυχείς και ο πρώτος άνθρωπος που έχασε την εμπιστοσύνη της γιαγιάς ήταν η ξαδέλφη της η Μαρία την οποία και πήρε η γιαγιά και ταπείνωσε για τον γιο της τον κλεπταποδόχο. Ο γιος της Μαρίας είναι πράγματι στη φυλακή αλλά όχι για το επικουρικό της γιαγιάς. Αστα!

Flonsavardu είπε...

δεν ξέρω αν πρέπει να κλάψω ή να γελάσω.

πάντως μην δίνεις ιδέες. ο κόσμος πεινάει!

Rodia είπε...

Πάλι καλά που η γιαγιά είναι σώα και αβλαβής. Ηταν ευαίσθητος ο κλεφταράκος.
Περαστικά, πες της, και πώς ίσως να τα χρειαζόταν περισσότερο από εκείνη τα χρήματα...
(αυτό λεω μεσα μου οταν χανω καποιο πραγμα)

patsiouri είπε...

Οχι ρε φίλε....
Και συμφωνώ απόλυτα με τη Fevis.
Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από ένα φοβισμένο γεροντάκι.
Και γιατί, γαμώτο, ζουν όλες μόνες τους???
Νομίζω πως ήρθε η ώρα να θεσμοθετηθεί η συμβίωση γιαγιάδων, όχι από άποψη αλλά από ανάγκη!
Παρ'όλο που γουστάρω να ζω μόνη μου, το αυτό νομίζω και δι'ημάς...

ΥΓ: Είχε όντως ξαδέρφη Μαρία που είχε να τη δει χρόνια?????
Που είχε και γιο???????
Η δικιά μου μίλαγε με ΟΟΟΛΕΣ τις ξαδέρφες της (στην Αμερική), 5 φορές τη μέρα!

tsok είπε...

LOL @ σχόλιο νανάκου που ο γιος της εξαδέλφης της μαρίας είναι φυλακή (αλλά για άλλο λόγο) - ισχύει δεν ισχύει η φυλάκιση του γιου της εξαδέλφης μαρίας, πολύ εγέλασα!

Tanila είπε...

Dίνω 60 έουρος για τη συλλεκτική γιαγιά.

Μπισκοτάκι, η γιαγιά σου όμως τη θυμάται, ας πούμε σήμερα, όλη αυτή την ιστορία ή να πάω να της χτυπήσω το κουδούνι;
Π.χ.
"Γειά σας, είμαι η αρραβωνιαστικιά της εγγονής σας και με στέλνει να σας επιστρέψω το κονιάκ.... κ.λ.π."

Ανώνυμος είπε...

λουκουμάκι, το κονιάκ το επέστρεψα χτες, οπότε άκυρη η προσπάθεια...

μήπως να πήγαινα εγώ στον πατέρα σου....??? "καλησπέρα, είμαι η αρραβωνιαστικιά της κόρης σας..."

δεν θα χρειαζόταν να πω τίποτα παραπάνω, θα ήταν ήδη ξαπλωμένος ανάσκελα...!!

nanakos είπε...

Πατσιούρι μου, όλοι έχουν μία ξαδέλφη Μαρία. Ακόμα και οι Μαρίες. Επίσης, η γιαγιά δεν είναι τόσο γιαγιά και δεν ζει μόνη της (και δεν εννοώ τις φωνές στο κεφάλι της) αλλά ποτέ δεν μπορείς να προβλέψεις τη στιγμή που θα ρετάρει λίγο το μυαλό. Και φυσικά αυτό δεν σου επιτρέπεται να το πεις ποτέ σε κανέναν ηλικιωμένο γιατί θα θιχτεί σαν μικρό παιδί. Η τρίτη ηλικία μοιάζει πολύ με την πρώτη.

Πρόζακ & Τσοκ, είναι καινούριο αυτό το παιχνίδι με τις αρραβωνιαστικές που εμφανίζονται με σκοπό την εξόντωση αυτού που ανοίγει η πόρτα?! I like!

Tanila είπε...

nanako, ου γαρ έρχεται μόνο.
ΕΓΩ ρε είμαι η αρραβωνιαστικιά της Πρόζακ, τι τσοκ και λεβιές;

Μπισκοτάκι, ναι αλλά ξεχνάς τη Φατίχα, το σκυλί το αγαρηνό, που ορμάει μόλις μπει κόσμος στο σπίτι.

Ανώνυμος είπε...

Φατίχα? Κούτζο νόμιζα πως το λέγαν το σκυλί που ορμάει!

Ανώνυμος είπε...

λουκουμάκι μου, θα είναι τόσο μεγάλο το σοκ της ανακοίνωσης του αρραβώνα μας, που και η Φατίχα θα πέσει ανάσκελα....

επιπλέον να διευκρινήσω ότι δεν είναι νέο κόλπο... Ο αρραβώνας ισχύει....

Ανώνυμος είπε...

Ε, την καυμένη τη γιαγιά! Και την έχω συμπαθήσει τόσο πολύ (απ' όσα γράφεις). Να μην τη μαλώσετε απλά να της πείτε πως συμβαίνουν αυτά και να προσέχει. Μίλτος Κ.

Loucretia είπε...

Προλαβαινω το e-bay?

:-Ρ

Parsifal είπε...

Στη δική μου γιαγια της είπε ενας τύπος οτι είναι ο λογιστής της κόρης της κ οτι ήρ8ε να εισπράξει τα 1700έουρος που χρωστάει στην εφορία η κόρη της. Η γιαγιά μου τον ανέβασε στο σπίτι, κ του είπε "κάτσε να πάρω τον γαμπρό μου τηλέφωνο". Στα επόμενα 3 νανοσεκόντ ο λογιστης wannabe την είχε κάνει κ η γιαγιά έπαιρνε το 0 αφού της είχε βγάλει το τηλέφωνο απο την (μ)πρίζα .... το καλύτερο ήταν οτι όταν πήρε τη μαμά μου μετά (από το ασύρματο, ειναι hitec γιαγιά) της είπε "δεν ντρέπεσαι να έχεις χρέη". Ζουν σε παράλληλα σύμπαντα οι ηλικιωμένοι...

vatraxokoritso είπε...

αφού δεν της έκαναν κανένα κακό... πάλι καλά.

g for george είπε...

Ε, ποτέ....

mindstripper είπε...

Κοπιάρω τη φράση-κλειδί, μετά την οποία αστραπιαία κατάλαβα ότι η πρωταγωνίστρια γιαγιά ήταν η δική σου.

"θα σου έβγαζα και σοκολατάκι αλλά μου τα 'φαγε ο εγγονός μου"

Σε φιλώ, να περνάς καλά.