Παρασκευή, Μαρτίου 20, 2009

Ραδιοφωνικοί εφιάλτες


Σήμερα το πρωί μποτιλιαρισμένος στου Μακρυγιάννη, είχα μιά πολύ δυσάρεστη αυτοκινητιστική εμπειρία. Είχα βγάλει όλα μου τα cds για να το καθαρίσω και είχε ξεμείνει μόνο ένα best της Ζανέτ Καπούγια κάτω από το κάθισμα του συνοδηγού: 14 τραγούδια έχει όλα κι όλα, τα 'μαθα απ' έξω και πριν χρειαστώ δραμαμίνες το έκλεισα. Και πήρα μιά πολύ δραματική απόφαση: ν' ανοίξω το ραδιόφωνο.
Το πρωινό ελληνικό ραδιόφωνο δεν είναι και πολύ ευχάριστο. Καταρχάς, έχει πολλά λόγια και λίγη μουσική. Συνήθως οι παρουσιαστές είναι δύο: αγόρι/ κορίτσι. Το αγόρι είναι συνήθως μια χαζή αδελφή ή μιά χαζή αδελφή που βλέπει ποδόσφαιρο. Ξέρω πως θα με πεις ρατσιστή αλλά όταν ακούς κάποιον να χρησιμοποιεί πρωινά καλιαρντά και στο τέλος να λέει "θέλω ν'αφιερώσω το επόμενο τραγούδι στην κοπέλα μου", η υπομονή εξαντλείται.
Η κοπελίτσα συνήθως γελάει, γελάει, γελάει, διαβάζει και καμιά είδηση από το yahoo τύπου "λυκόσκυλο με δυό ουρές γέννησε τετράδυμα ριγέ δαλματίας...αααα! μωρέ τα γλυκουλινάκια μου!". Άραγε μιλάνε σαν καθυστερημένες και μετά το δίωρο της εκπομπής τους?
Υπάρχει βέβαια και η γροθιά στο στομάχι που λέγεται Πόπη Χατζηδημητρίου! Το Ποπάκι που μου ήταν τόσο συμπαθές στα - early- '90s, κάνει το αδιανόητο: συνομιλέι με τον εαυτό της! Κάνει μιά ερώτηση που νομίζεις πως είναι ρητορική αλλά ξαφνικά η παραγωγός απαντά στον εαυτό της. Με επαρχιώτικη προφορά δε! Όπως όταν η καυμένη η Κορομηλά έβγαζε σε παράθυρο τον εαυτό της και συζητούσαν. Really creepy!
Yπάρχουν και οι ενημερωτικές βέβαια που μιλάνε, μιλάνε, μιλάνε, βγάζουν και 3 γραμμές ταυτόχρονα στον αέρα και γίνεται το απόλυτο χάος. Σα να ακούς τηλεόραση.
Mπορεί οι πρωινές εκπομπές να είναι οριακά χειρότερες από εκείνες τις βραδυνές στις οποίες οι εκφωνητές ανάμεσα σε δυο τραγούδια αερολογούν για "τα όνειρα μας που απόψε έβγαλαν φτερά και κάθονται στο συρματόπλεγμα να μας αγναντέψουν". Και να μας χέσουν το παρμπρίζ!
Καλημέρα και φιλιά από την κοπέλα μου!

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ekeis kopeoula you katarma ? prepei forget me tora .FRED

fevis είπε...

Πάντως και οι απογευματινο-βραδινοί δεν είναι καλύτεροι... Εμείς όταν βγαίνουμε πέφτουμε επάνω σε έναν τυπάκο που κάνει γύρω στις 10 εκπομπή στο Nitro και τον έχουμε ονομάσει "ο Σουλέης".. Γιατί σε κάθε φράση χρησιμοποιεί τουλάχιστον μια φορά την έκφραση "σου λέει".. Π.χ. Και σου λέει ότι η Μαντόνα τα έχει με τον τεκνό για να σκάσει ο Γκάι Ρίτσι... ή Η Μπιγιονσέ σου λέει, κάθε βράδυ πριν κοιμηθεί κάνει δέκα κοιλιακούς και πέντε πους άπς...Και εννοείται ότι στο τέλος στέλνει φιλιά στην κοπέλα του...

tsok είπε...

Βάζε κανά πχιοτικό τύπου δεύτερο/μελωδία/δίεση.
Αν σου αρέσει η μουσική το πρήξιμο είναι πολύ λιγότερο...

Ανώνυμος είπε...

αγαπημένε μου νανάκο,
παραπονιέσαι γιατι δεν κανεις κάτι γρηγορα με το καινούργιο σπίτι που και με τα ποδια θα πηγένεις, και του Μακρυγιάννη θα αποφήγεις.
αρα, καλα να πάθεις
vassilis

patsiouri είπε...

Πρωί και με μποτιλιάρισμα το μόνο άκουσμα που μπορώ να υποφέρω είναι, ω ναι, κλασσική μουσική, την οποία σημειωτέον δεν προτιμώ καμία άλλη ώρα της ημέρας...

Και μην ξεχάσω, φιλιά από το μέλλοντα σύζυγό μου, είμαστε βέβαια λίγο τσακωμένοι γιατί θέλω εκκλησία κι'αυτός δημαρχείο αλλά που θα πάει, θα τον ψήσω!

Σουσουράδα είπε...

Καλέ μου Νανάκο, εκεί προς τα δεξιά της βελόνας στο 103,7 10.00-12.00 κάνει εκπομπή η Μαργαρίτα στο Δεύτερο με ό,τι καλύτερο παίζει εκείνη την ώρα σε μουσική, trust me!
Kat erina

g for george είπε...

Πίστεψέ με, αυτό το ποστ ήθελα από καιρό να το κάνω κι εγώ!


ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

YO!Reeka's είπε...

νομίζω ο βόλατζ είναι, που η γκόμενα μιλάει σαν 10χρονη με έναν μόνιμο ενθουσιασμό στη φωνή και ο τύπος σαν βλαχοκάγκουρας. και μετά τις βλακείες που λένε τις βάζουν σε ραδιοφωνικά διαφημιστικά

Ανώνυμος είπε...

Έλα βρε Νανάκο, μη γκρινιάζεις, υπάρχει και ο Τζούμας...
(Φιλιά στην κοπέλα σου)

Ανώνυμος είπε...

Η Λύση είναι blackman...!!!

με τρελή έκο, για να ακούς τα κλαρίνα τριπλά...!!!

Ανώνυμος είπε...

sas parakalo kurie nanako!!!!pio suxna posts!!!!!as skeftei kapoios to fan club sas!epitelousssss!!!!!

georgethebeast είπε...

i lisi einai mia
kleieneis janthia epitides kai tis les aei mori (vres esi kati)
oi antidraseis einai theikes kai gelas isterika mesa sou gia kana dioro!!!!

G...P... είπε...

Ευτυχώς υπάρχουν και τα ραδιόφωνα που παίζουν μόνο μουσική και δεν σε ζαλίζουν με ακατάσχετη μπουρδολογία, φτηνά ανέκδοτα, και πολιτικούς που για να συνεχίσουν να βγάζουν το ψωμί τους γίνονται ρόμπα με άλλους συμπάσχοντες on air.

Ανώνυμος είπε...

πραγματικά έχεις best of ζανέτ καπουγια??? θα τρελαθώ! ψάχνω εναγωνίως και εντελώς απελπισμένα το :
"δεν είν η βότκα, το ρούμι, το μαλιμπού, το τζιν εν τόνικ, δεν είν' το καμπάααααρι.
δεν είν' η νύχτα, το σύννεφο του καπνού, είν' ο απέναντι αυτό το μανάααααρι"
πες μου ότι το έχεις. το εννοώ.
φτεροκόπησε η καρδούλα μου μόλις διάβασα το ποστ. είμαι τόσο ευτυχισμένη και μόνο με τη σκέψη ότι θυμάσαι τη ζανέτ.
σε παρακαλώ απάντησέ μου, κοντεύω να πεθάνω από τη συγκίνηση.
xxx

Unknown είπε...

po re file! an ontws exeis ayto to cd ths zanet kapougias riparhse to ki anevase to kapou se parakalw... h opws se voleyei na mou to steileis!

Ανώνυμος είπε...

Τελικα το εχουμε το τραγουδακι που λεει "δεν είν η βότκα, το ρούμι, το μαλιμπού, το τζιν εν τόνικ, δεν είν' το καμπάρι.
δεν είν' η νύχτα, το σύννεφο του καπνού, είν' ο απέναντι αυτό το μανάρι???
Δινεται να το ανεβασετε να το παρουμε και εμεις?
Ευχαριστω