Πέμπτη, Μαΐου 22, 2008

Legalise Catatonia


Το καλοκαίρι είναι η περίοδος των ανοιχτών συναυλιών. Τσιγάρο για τους ντουμανιστές, μπύρες για τους αλκοολικούς, ζαχαρούχο για εμάς τα μικρά βουλιμικά γουρουνάκια. Βαθιές ανάσες καθαρού αέρα και της μουσικής που αγαπάμε. Μου αρέσει η προετοιμασία για κάθε συναυλία - όχι δικής μου, γιατί έχω πάντα άγχος και πλακώνομαι στα πατατάκια με ρίγανη που με φουσκώνουν και πρήζομαι on stage.
Μου αρέσει η ανυπομονησία να δω τον αγαπημένο μου καλλιτέχνη, ν' ακούσω τα τραγούδια που ακούω στη διαπασών όταν τρέχω με τη Μπουλού. Όπως έχουμε ξαναπεί, το καλύτερο κομμάτι των πάρτυ και των συναυλιών είναι η προετοιμασία και οι εντυπώσεις.
Τις τελευταίες μέρες βλέπω σε διάφορα σημεία της πόλης την αφίσα για μια συναυλία του Μιλτιάδη Πασχαλίδη. Μπορεί να σε σοκάρω με τη δήλωση που ακολουθεί αλλά μου αρέσει ο Πασχαλίδης. Μου αρέσουν οι νότες που διαλέγει και η φωνή του. Αγόρασα και έναν δίσκο του σ' ένα ποιοτικό ξεφάντωμα που μ' έπιασε μια μέρα στο δικοπωλείο.
Το πρόβλημα ξεκινάει όταν βλέπεις τον Πασχαλίδη. Σε πρώτο επίπεδο, νομίζεις πως αυτό που βλέπεις δεν είναι ο ίδιος ο καλλιτέχνης αλλά ο κατατονικός αντικατοπτρισμός του. Στη συνέχεια, σε πιάνει ένας οίκτος: "Τι έχει το παιδί" λες, "να του στείλω μια σοκοφρέτα, έναν πιγκουίνο, ένα κουτάκι πρόζακ, βρε αδελφέ, να του φύγει η συσκότιση". Αν το βλέμμα σου κολλήσει πάνω του για διάστημα πέρα των 10 δευτερολέπτων θα έχεις τα πρώτα συμπτώματα εσωτερικού κατακερματισμού: η ελπίδα χάνεται, ο κόσμος γύρω σου βουλιάζει στην κακομοιριά, δεν βρίσκεις καθαρό εσώρουχο και τα μαλλιά σου έχουν σταματήσει να μακραίνουν. Αν αντέξεις μέχρι το τέλος του τραγουδιού - και δεν έχεις στουμπιχτεί στο σιφόνι της λεκάνης από την απελπισία - το πιθανότερο είναι να βάλεις τα κλάμματα. Ακόμα και το "Wake me up before you go go" να τραγουδήσει θα πιστέψεις πως είσαι στ' αμπάρι του Τιτανικού την ώρα που κάτι υγρό και παγωμένο σου γαργαλάει τις κάλτσες!
Το ίδιο μοτίβο ακριβώς επαναλαμβάνεται και με τις αφίσες. Αυτό δεν μοιάζει με συναυλία αλλά με πρόσκληση σε υπαίθριο βραδυνό μνημόσυνο. Με εισιτήριο και χωρίς τα τσουρεκάκια! Κάποιος πρέπει να στείλει ένα sms στον Πασχαλίδη και τη δισκογραφική του και να τους μεταφέρουν τα breaking news: "αν τεντώσεις τα χείλη σου μιά ιδέα, θ' ανοιχτεί ένας νέος κόσμος μπροστά σου. Δοκίμασε το! Το κάνουν και αυτοί που σε ακούν!"
Καλό το έντεχνο ύφος αλλά σε λίγο θα σε μπερδεύουν με την Γιάννα Αγγελοπούλου. Achtung!

ΥΓ. Να σου θυμίσω πως έχεις δουλειά σήμερα!

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χεχε... ωραίο το σχόλιο για τον Πασχαλίδη! Όσο για τον Indy, ελπίζω να αξίζει!!!!

Ανώνυμος είπε...

To eida se dimosiografiki provoli kai pistepste me aksizei POLLA!!! Arkei na exeis poly pop corn kai mpoliki koka kola! Opws lene sto exwteriko "It delivers". An kai de nomizw na aresei stous dysenterikous ellines kritikous!

kanataki είπε...

Το "ρ" να λεγες τσιβδό και θα νόμιζα ότι ο Ιάσωνας Τριανταφυλλίδης ζει!

υγ όντως σοκαριστικό που σ αρέσει ο Πασχαλίδης
υγ είναι που μάλλον ταυτίζεσαι με το " Μ αρέσει να μη λέω πολλά"...
υγ λέξη δεν σου πήραμε πάλι σήμερα...

alienlover είπε...

νιώθω βαθύτατα συγκινημένη που σου αρέσει ο Μίλτος έστω και λίγο, σχεδόν έχω πλαντάξει.
Στις συναυλίες μικρό μου τσουπωτό μωρό, είναι καταπληκτικός, κάνει χιούμορ (ναι, μπορεί!) , πίνει, καπνίζει και είναι πολύ φιλικός γενικά. Κοίτα, άμα βρεις το κινητό του, δώστο σε μένα και θα του στείλω εγώ το sms...
To μπλογκ μου κατά καιρούς έχει φιλοξενήσει πολλά και διάφορα βιντεάκια, πριν 2-3 μέρες ανέβασα και 2 τραγούδια από τον καινούριο του δίσκο.

xx

tsok είπε...

α) πράγματι στις συναυλίες του είναι ζεστός ο Μιλτος. Τον είδα πέρσι με Ζούνη και ήταν πολύ ευχάριστη παράσταση με όμορφα τραγούδια και χαλαρή παρλάτα...
β) είναι Αεκτσής, εξ ου και η συσκότισις.. (ομοποιοπαθούσα γαρ).
Θα χαμογελάσει όταν η ΑΕΚ πάρει πρωτάθλημα (οι τελευταίες προφητείες του Νοστράδαμου που αποκωδικοποιήθηκαν τοποθετούν το ευκταίον κάπου στα 3.523 - give or take καμιά δεκαετία...)

Ανώνυμος είπε...

Τον είχα δει ζωντανά σε πολύ μικρή συναυλία, στο προαύλιο δημοτικού σχολείου σε νησί της άγονης γραμμής. Δε λέω, ήταν όντως πολύ φιλικός και ζεστός και όλα αυτά καλά. Αλλά οι έντεχνοι (πώς αλλιώς να τους πω τώρα;) έχουν την εντύπωση ότι το γέλιο είναι εμπορικό και αντικαλλιτεχνικό. Και αστεία που έλεγε, τα έλεγε με βραχνάδα και βαθειά φωνή και αντί να γελάσω, μου ερχόταν να μπήξω τα κλάματα. Στο τέλος της βραδιάς τρέξαμε να φάμε κρέπες με μπόλικη μερέντα και να πούμε καμιά σαχλαμάρα για να συνέλθουμε από τη μαυρίλα. Κι εμένα μου αρέσουν τα τραγούδια του, αλλά αυτή την κατατονίαση και τη μουντρουχίαση δεν την αντιλαμβάνομαι...

enteka είπε...

πολύ γέλιο!

έψαξα στο google images και κατόρθωσα αναμεσα στις εκατοντάδες φωτογραφίες του να βρω μια στην οποία έχει κάτι που σχεδόν μοιάζει με χαμόγελο!!!!!

δεν πιστεύεις; http://www.enet.gr/online/dspphoto?id=6851

snikolas είπε...

Χρυσούς τους έχω κάνει να πάμε στον indiana και δεν θέλει κανείς να πάμε! :(

georgethebeast είπε...

teleiose kai to idol!!!
teleiose kai to gossip girl
indiana!
indiana!

kala ton pasxalidi den tolamao na akouso!!!!
ase exei mpezentakou sto star!!

An-Lu είπε...

Έλα να δούμε το Ιντιάνα στον θερινό της γειτονιάς μου!


Άνοιξε!

nanakos είπε...

Ιντιάνα έχει σε 3 ώρες στο Αττικόν και δεν το συζητώ! Εκεί βέβαια συμβαίνει συχνά να συναντώ κόσμο που δεν μου μιλάει!
Anyway, George μην μου στεναχωριέσαι γιατί απόψε ξεκινά το So you think you can dance που προσωπικά δεν μου αρέσει στην ελληνική βερσιόν αλλά το αμερικάνικο μου φάνηκε λιγάκι jawdropping!

Μικρή μου εξωγήινη μόλις εξήγησες από μόνη σου γιατί μπαίνω στο μπλόγκ σου μόνο μία φορά την εβδομάδα και πάλι αφού έχω φάει μια ψητή πατάτα για να μου ανεβάσει τα επίπεδα προσωπικής ευτυχίας!

Νικόλα απορώ πώς κάνεις παρέα με ανθρώπους που δεν βλέπουν Ιντιάνα! Αλήθεια απορώ!

Έντεκα, πρέπει να είχες πολύ χρόνο για χάσιμο σήμερα γιατί οι τύπου χαμογελαστές πρέπει να ήταν εξαιρετικά δυσεύρετες.

Αλλοτριωμένη μου, έπρεπε να του κάνεις μήνυση για δράση εναντίον των διακοπών σας και να του την δώσεις τυπωμένη να τη διαβάζει στο μακρύ ταξίδι της επιστροφής. Τουλάχιστον φάγατε κρέπες. Ουδέν κακόν...

nanakos είπε...

Τσοκ, αυτά τα σατανιστικά με τις ομάδες δεν τα καταλαβαίνω. Νομίζω πως και ο μπαμπάς μου όμως είναι ΑΕΚ ή κάτι που τελειώνει σε 'Κ' αλλά δεν τον βλέπω σε τέτοια κατήφεια - και είναι και φανάτικ φαν της μπάλας. Μήπως κέρδισε η ομάδα καμιά κανάτα στα κρυφά και δεν ενημερώθηκες?!

ΤάπερΝτόνα, την επόμενη φορά που θα σε δω, θα σου κάνω κι εγώ κοπλιμέντα για το κοντό σου ανάστημα. Με αγάπη, φυσικά!

Unclescrooge, σε πρώτη φάση θα συμφωνήσω με τον/ην ανώνυμο/η. Έτσι γράφουν και το Premiere και το Empire. Ξέρεις, το EmPire και το Premiere αληθινά περιοδικά για τον κινηματογράφο, όχι το ΣΙΝΕΜΑ!

patsiouri είπε...

Kι εγώ σιχαίνομαι τα κλαψοτράγουδα αλλά παράλληλα αποθεώνω Μίλτο!
Ίσως μας λείπει κάποιο ένζυμο...
Οι φίλοι μου μία έπαθαν το σόκ που αγόρασα cd Miltos και δεύτερη που το αγαπημένο μου τραγούδι ήταν "Ο Κύριος Αριστείδης"...

alienlover είπε...

α έτσι; η απάντηση στο μπλογκ μου!

Sophia είπε...

Άσχετα με την 2D του εικόνα, ο Πασχαλίδης σε 3D είναι και αστείος και πολύ καλός στην παρέα (για τις συναυλίες συμφωνώ με τους προλαλήσαντες). Αν είναι να του στείλεις κάτι, στείλε του κανένα πακέτο Camel!!
;-D