Κυριακή, Αυγούστου 12, 2007

Ο Λιλίκος, ο κινέζος ακροβάτης και το τέρας του Βόρνεο

Όταν πας διακοπές με φίλους και σκοπεύεις να μοιραστείς με κάποιον ή κάποιους ένα δωμάτιο, μόνο μια πληροφορία χρειάζεσαι πριν κλείσεις τις βαλίτσες σου: ποιός και πόσο ροχαλίζει! Διακοπές σημαίνει ξεκούραση και χαλάρωση. Αλλίμονο σου λοιπόν, αν σε βρει το κακό να κοιμάσαι με κάποιον που σε κάθε του ανάσα θα τινάζεσαι γιατί νομίζεις που του ήρθε ο επιθανάτιος ρόγχος ή, ακόμα χειρότερα, κάθε του ‘χρρρρ-φσσστ’ ισοδυναμεί με ρεπετισιόν του τελευταίου δίλεπτου της Ρικομέξ. Αυτό είναι το δυσάρεστο. Το ευχάριστο, στη δική μου περίπτωση, είναι πως αυτός που ροχάλιζε κατ’ αυτό τον τρόπο, ήμουν εγώ!


Οι ωτασπίδες αποδείχθηκαν ανίσχυρες μπροστά στη λαίλαπα του βαθύ μου ύπνου με αποτέλεσμα ν’ ανοίγω τα μάτια μου κάποιες στιγμές μέσα στη νύχτα και να βλέπω τον Βασίλη στο μπαλκόνι ν’ ακούει Κώστα Καφάση και να είναι έτοιμος να πάρει τα μέτρα του γκρεμού.

Τον Ηλία τον έχει χτυπήσει η κουφαμάρα του συνταξιούχου και δεν έπαιρνε χαμπάρι. Για την ακρίβεια, ο Ηλίας ανέπνεε τόσο σιγανά που τα πρωινά, με τη βεβαιότητα πως αντί για τρεις θα επιστρέφαμε δύο, έψαχνα τη βαλίτσα του για να δω τί θα μπορούσα να πουλήσω.

Το πρόγραμμα των διακοπών ήταν σχετικά απλό: μαμ, κακά και νάνι. Και μπάνιο. Το Μεγανήσι, ευτυχώς για μας, δεν έχει και τίποτε σπουδαίο να δεις. Έχει υπέροχες παραλίες τις οποίες δεν μπορείς να πλησιάσεις χωρίς σκάφος και δυο μικρά χωριουδάκια που μοίαζουν με την Ιτέα του 1980 με τη διαφορά ότι αντί για Καλογιάννη και Ζανέτ Καπούγια, ακούγες Χατζηγιάννη και Τάμτα.

Ένα βράδυ, ο Ηλίας και ο Βασίλης αποπειράθηκαν να επισκεφθούν ένα από τα δυο μπαρ του νησιού με την ελπίδα ότι θα περνούσαν τη νύχτα τουλάχιστον 7 χιλιόμετρα μακριά από το κρεββάτι μου και με μια θηλυκή συντροφιά που θα ήταν λιγότερη τριχωτή και με οριακά μεγαλύτερο στήθος από το δικό μου. Για να καταλάβεις το αξιόμαχο του σύγχρονου Greek lover σου παραθέτω τον διάλογο που ακολούθουσε σχεδόν μιάμιση ώρα αργότερα.

Νανάκος: «Πως περάσατε?»
Βασίλης: «Καλά ήταν. Είχε πολλή αθερίνα (σ.σ. κοπελίτσες)»
Νανάκος: «Γαμήσατε?»
Ηλίας: «Όχι αλλά είχε...»
Νανάκος: «Χουφτώσατε?»
Βασίλης: «Όχι, ρε μαλάκα αλλά....»
Νανάκος: «Φλερτάρατε?»
Ηλίας: «Όχι, όμως είχε...»
Νανάκος: «Κατάλαβα...καληνύχτα»
Βασίλης: «Έπρεπε να δεις μια αδερφή που καθόταν στο μπαρ»
Νανάκος: « Αν θέλατε να χαζέψετε μια αδερφή δεν καταλαβαίνω γιατί τρέχατε στα κατσάβραχα μες στην άγρια νύχτα και θα καθόσασταν εδώ?»


Ακολουθήσαμε τη γραμμή "είμαστε -διακοπές- και- ο- καθένας- κάνει- ό,τι- γουστάρει". Ξυπνούσαμε, τρώγαμε, κοιμόμασταν για λίγο, κολυμπούσαμε, ξανακοιμόμασταν και το βράδυ τρώγαμε και ξανακοιμόμασταν. Το αρχικό σχέδιο, βέβαια, ήταν να αποτοξινουθούμε από τις κακές μας συνήθειες: εγώ από το φαγητό, ο Βασίλης από τις μπύρες και ο Ηλίας από το σύνδρομο καταδίωξης που έχει με κάθε πιθανή ασθένεια. Το σχέδιο όμως αυτό πήγε στα κομμάτια το πρώτο βράδυ όταν ο πιο αδύναμος κρίκος της ομάδας (εγώ, σε περίπτωση που δεν το κατάλαβες) είδε το βραδυνό μενού και ήθελε να δοκιμάσει όλα τα πιάτα. Έτσι λοιπόν, ο Ηλίας έπαθε τη μέση του κι ένα βαβά στο πόδι, ο Βασίλης πρόδωσε τις μπύρες κι αγκάλιασε τρυφερά το τζιν τόνικ του κι εγώ εμφανιζόμουν σαν τη μαγική εικόνα μπροστά σε κάθε σερβιτόρο που μετέφερε ένα πιάτο φαί.


Τα θέματα συζήτησης ήταν, κατά βάση, βαρυά αντρικά: γκόμενες, ο Ολυμπιακός που χρειάζεται καινούριο κεντρικό αμυντικό (στόπερ λέγεται!) και πολύ gross λεπτομέρειες για το περιεχόμενο της λεκάνης. Γελάσαμε πάρα πολύ και χαλαρώσαμε. Πάντα χαλαρώνεις όταν είσαι με τους ανθρώπους που αγαπάς κι εμπιστεύεσαι. Το ωραιότερο σε τέτοιου είδους διακοπές είναι πως δεν ακούς, αλλά ούτε και ρωτάς, κανένα 'γιατί?'. Μάλλον γιατί καταλαβαίνεις πως η απόλαυση της εκδρομής είναι, σε μεγάλο βαθμό, η ευχαρίστηση της παρέας σου.
Η εκδρομή κανονίστηκε χωρίς να το πολυσκεφτούμε και δεν μας απασχόλεισαι το αν θα ανεχόμασταν, έστω και για τρεις μέρες, τη διαρκή παρουσία ο ένας του άλλου. Τελικά, με τους ανθρώπους που γνωρίζεις πάνω από 20 χρόνια δεν τίθεται θέμα ανοχής. Υπάρχει μόνο η ασφάλεια πως είσαι μαζί τους και την επόμενη μέρα θα ξυπνήσεις μαζί τους. Έστω κι αν το επόμενο πρωί τιναχτείς στις 07:30 από το ξυπνητήρι κι ακούσεις μέσα στον ύπνο σου τον Βασίλη να λέει: "Δεν το πιστεύω, ρε μαλάκα! Ο χοντρός έβαλε ξυπνητήρι για να πάει να φάει!"

Ήταν τρεις υπέροχες μέρες. Και τελικά είναι αλήθεια πως δεν έχει σημασία πόσο όμορφο είναι το μέρος που πηγαίνεις αλλά πόσο αγαπάς την παρέα σου. Χώρις γκρίνιες, χωρίς καυγάδες, χωρίς παραξενιές λες και ο καθένας μας είχε φέρει μαζί τον καλύτερο εαυτό του. Έστω κι αν δεν με άφηναν να κυκλοφορώ με τα αγαπημένα μου παπουτσάκια μετά τη δύση του ηλίου!

Η επισυτοφή από το Μεγανήσι στο Γαλαξείδι διήρκεσε, λόγω κίνησης, περίπου 6,5 ώρες. Προσωπικά, κόντεψα να φάω τους υαλοκαθαριστήρες από τα νεύρα μου. Το μόνο που με συγκρατούσε ήταν πως στο τέλος του ταξιδιού με περίμεναν με λαχτάρα κι άλλα αγαπημένα
πρόσωπα!

28 σχόλια:

phoinix είπε...

sounds fun!!
και νομίζω πως οι συζητήσεις για το περιεχόμενο της λεκάνης συμβαίνουν σε κάθε παρέα στις διακοπές (3 μέρες και ακόμα τίποτις)
τον τελευταίο καιρό ανακάλυψα πως η παρέα των str8 αντρών είναι πολύ πιο χαλαρωτική και με λιγότερους καυγάδες σε σχέση με αυτή των γυναικών..

όσο αφορά τα αγαπημένα σου παπουτσάκια επέτρεψέ μου να έχω τις αντιρρήσεις μου..

(και γω θέλω σκυλάκι)

oni είπε...

Χαίρομαι που πέρασες καλά νανάκο μου. Καλά ο διάλογος για τις αθερίνες όλα τα λεφτά. Καλά τους είπες! χαχαχα

Βέβαια, διατηρώ και γω τις επιφυλάξεις μου για τα τσοκαροπεδιλάκια σου.

Ο Λέννυ είναι τέλειος έτσι! Τέλειος! Να μου τον φιλήσεις!

alienlover είπε...

τα μισώ αυτά τα παπούτσια, είναι αηδία, γιαξ, γιαξ ίουκ γιαξ γιαξ.
ΟΛΟΙ μου οι συμφοιτητές με το που βγει ο ήλιος αυτά φοράνε κι εγώ κοντεύω να λιποθυμήσω.
είχα την ελπίδα ότι θα ξεφύγω στην Ελλάδα, αλλά είδα ότι τα φέρανε κι εδώ γαμώωτοοοο!!!!!!!!!

Δάσκαλε εσύ μόνο με Prada πρέπει να κυκλοφορείς, τόσα λεφτά από τα φροντιστήρια, ΑΥΤΑ βρήκες να αγοράσεις;;;

the ibt είπε...

Eeeeeeew Νανάκο, καλά σου λένε! Όταν πρωτοείδα αυτές τις γκουμούτσες στο Γιουκέι νόμιζα πως είναι για τη γάγγραινα. Πάλι καλά βέβαια που τα φοράς σε beige και όχι σε τίποτα φούξια/λαχανί κλπ.

Ανώνυμος είπε...

http://bp0.blogger.com/_PXq6mycpGvQ/Rr9g5w0om9I/AAAAAAAAATI/f64eOizJbKE/s400/IMG_0062.JPG

hey this is chandler from the "friends"

(και άλλη μια καταδικαστική ψήφος για το μπλιάχ πέδιλα)

Chrisa είπε...

Σούπερ περάσατε δηλαδή!!! Του Λένυ γιατί του φοράτε μπλουζάκι;;

Υ.Γ. Τα παπούτσια είναι αίσχος!!!!

alienlover είπε...

ο τίτλος ήταν λίγο ψαρωτικός και ομολογουμένως πολλά υποσχόμενος αλλά στο συγχωρώ..

so-de-lovely είπε...

Aγαπημενοι φιλοι του λατρεμενου νανακου θελω εδω να αποκαλυψω το εξης: τελη Γιουνη και λιγο πριν τριφτουμε στις στερφες πετρες της Σεριφου, θερμοικετεψα το Νανακο να παει να αγορασει τα προαναφερθεντα πλαστικοτσοκαρακια για την αγαπη μου που πολυ τα ειχε ζηλεψει ενα βραδυ στο Σοφρωνη που του τα μοστραριζε ο κουμπαρος μας ως το απολυτο item του καλοκαιριου. Κι επειδη στη Χαλκιδα δεν υπηρχαν και ηθελα να τα κανω εκπληξη στο μωρο μου, ικετεψα - επαναλαμβανω - ΙΚΕΤΕΨΑ το νι που λεγεται νανακος να παει να τα ψωνισει για μενα.
Ο ΝΑΝΑΚΟΣ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΜΕ ΒΔΕΛΥΓΜΙΑ ΟΥΡΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΜΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΛΕΟΝ ΚΑΚΟΓΟΥΣΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ που εχει δει ποτε και ΟΤΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΣΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΝΑ ΤΑ ΦΟΡΑΕΙ ΕΝ ΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ. Εγω τον παρακαλεσα, ο Αλεξης στεναχωρηθηκε και ο Νανακος λιγες μερες μετα τα αγορασε για τον εαυτο του.

An-Lu είπε...

Εμένα πάλι μ αρέσουν αυτά τα μπουφο-πέδιλα!
Το παιδί γιατί το ντύσατε? Θα βγάλει τη μπέμπελη το ταλαίπωρο....

nanakos είπε...

Με το παρόν σχόλιο θέλω να επιβεβαιώσω τα όσα έγραψε η So de lovely και να προσθέσω πως απαγόρεψα στον Αλέξη να τα αγοράσει γιατί δεν θα τους ακολουθούσα στις διακοπές. Κι εγώ τα βρίσκω πολύ κακόγουστα αλλά νομίζω πως έπεσα -για άλλη μια φορά - θύμα της πωλήτριας! Βέβαια, τους έχω προσθέσει και μερικά κουμπάκια πάνω με σχέδια και σώζεται κάπως η κατάσταση! Είναι όμως πάρα πολύ ελαφρυά και με κρατούν στην επιφάνεια όταν μου κάνει πατητές ο Λέννυ. Για να μην μακρυγορούμε όμως το συμπεράσμα είναι ένα: "Στο τέλος τέλος, όλοι λουζόμαστε αυτά που κοροιδεύουμε!"

Ανώνυμος είπε...

sounds like a time to remember! χαίρομαι που πέρασες καλά και γέμισες μπαταρίες για ακόμα περισσότερα απολαυστικά ποστ!

υγ:Nανάκος: « Αν θέλατε να χαζέψετε μια αδερφή δεν καταλαβαίνω γιατί τρέχατε στα κατσάβραχα μες στην άγρια νύχτα και θα καθόσασταν εδώ?» XAXAXAXAXAXAXAXAXAXA άψογο

ΠΑΥΛΟΣ είπε...

Ο Λέννυ όλα τα λεφτά!!!
Οι διακοπές super!
Πόσο σε ζηλεύω.

g for george είπε...

Ελπίζω να μην ρίξω το επίπεδο (αν και απορώ πώς ως στιγμής είμαι ο μόνος που θα το σχολιάσει) αλλά οι φίλοι σου είναι εχμ... καλοί! If you know what I mean.

Δεν θέλω τέτοιους φίλους, που λέει και η Νατάσσα! Είναι και δεκαπενταύγουστος...

Καλά, μην τους τα πεις όλα αυτά!

Ο Λέννυ αφασία!!!

Cinestef είπε...

Νανάκο μου, δηλαδή θα πρέπει να πάω κι εγώ στη Σέριφο για να πάρω τέτοια παπά;

Figaro D'Amour, "CineDog" είπε...

Lenny,

θέλω να σε γνωρίσω!

Φιγκ

gay super hero είπε...

Θα συμφωνήσω κι εγώ, καλά τεκνάκια φαίνονται, τουλάχιστον από το λίγο που βλέπουμε. Ο ένας από τους δύο μου κάνει και σε ψιλο-γκέι αλλά δεν λέω ποιος για να τσαντιστούνε και νά ρθουν για τσαμπουκά ;-) Ευτυχώς εμένα δεν μού 'χει τυχεί σε διακοπές κάποιος να μιλάει για λεκάνες και τέτοια (thank god), αλλά φαντάζομαι ότι οι αμιγώς str8 παρέες τα έχουν αυτά. Μόνο ένας πρώην έκανε τέτοια κουβέντα μια φορά, αλλα αυτο-σατιριζόταν ο καημένος οπότε συγχωρείται:-)

nanakos είπε...

Θα παρακαλούσα τα αγοράκια της παρέας να μην ξερογλύφονται γιατί οι φίλοι μου είναι στρέιτ! Δεν βάζω βέβαια και το χέρι μου στη φωτιά αλλά τους ξέρω από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου και δεν έχουν δώσει δείγμα για να πιστεύω το αντίθετο!
Όμως, αν κάποια κοπελίτσα ενδιαφέρεται είμαι έτοιμος να δώσω διευθύνσεις και τηλέφωνα, προσυπογράφοντας τον πρότερο έντιμο βίο και τον καλό τους χαρακτήρα! Κάτι σαν pedigree!

YO!Reeka's είπε...

αντε και εις ανώτερα!!
φιλιά από μένα και *αθηνά*, σε διαβάζουμε στις διακοπές, κάτι σαν το Cosmo χα χα χα

Idάκι είπε...

Δίκιο έχεις Δάσκαλε για αυτά που κοροϊδεύουμε και λουζόμαστε!! Τόσα χρόνια κορόιδευα τις φίλες μου που κοίταζαν θεογκομενάκια σαν τα φιλαράκια σου και λέγαν "μωρέ κούκλος είναι αλλά εγώ δεν αλλάζω το λαχανάκι μου"...τουλάχιστον όμως πήρα προαγωγή σε σαρδέλλα :PPP

Καλή συνέχεια στο Γαλαξείδι κ ελπίζω να σε ταϊσω McCain's αρχές Σεπτέμβρη στην Αθήνα ;)

kanataki είπε...

sorry κιόλας που ενοχλώ,αλλά αν δεν μετανιώσεις εγγράφως για την εφιαλτική σου παντόφλα εγώ δεν επισκέπτομαι το κακόγουστο blog σου.


υγ τουλάχιστον αν οι φωτο ήταν από τη Μύκονο ,πάει κι έρχεται...
υγ μπαναλιτέ και εναλλακτικές διακοπές,ποτέ
υγ μη χέσω!

Μαρκησία του Ο. είπε...

Οι φίλοι σου είναι γλυκύτατοι και οι διακοπές ακούγονται βέρι Νανάκος-λάικ, στο δρόμο που χάραξε το σανσόν!
το δε παπούτσι ασχολίαστο, το είδα κι εγώ να φοριέται πολύ και έφριξα. Μα τι του βρίσκετε;;;

Καλές υπόλοιπες διακοπές Νανακουλίνι, να περνάς όμορφα!
σμουτσεν
ΧΧΧ

revqueer είπε...

Θα προσθέσω και τον εαυτό μου στη μακρά λίστα των εχθρών του παπουτσίου-καταστροφή.

Tanila είπε...

Πρώτον, νανάκο εδώ αδέσμευτη κορασίς!
Εδώ αδέσμευτη κορασίς!
Ναι, η αλήθεια αποκαλύφθηκε επιτέλους, εχω πάρει σβάρνα τα μπλογκς για να βρω γκόμενο. Τα ίδια έλεγα και στον Γιωρικα τις προάλλες...
Επίσης, δε βέπω που είναι το περίεργο να βάζεις ξυπνητήρι για να προλάβεις το πρωϊνό. Εγώ το κάνω αλλά όχι για τις εφτάμιση το πρωΐ βρε παιδί μου. Το βάζεις ένα τέταρτο πριν κλείσει ο μπουφές. Γκε γκε;

billzouk είπε...

Τα παπουτσια ειναι αισχος.
Η Τανιλα ειναι επισης αισχος -ασχετο, αλλα κλασσικο- ομως εχει δικιο. Ακου να βαλεις ξυπνητηρι τα χαραματα. Θεεικη η ατακα του συνονοματου μου.

Sadie είπε...

Egklima to xontropapoutso, etoimo gia zouzounies to paidi, na xarw egw patousakia gia filima, oi filoi sou mia xara paidia alla egw to thelw to tsakisma tis mesis kai tha prosperasw. :P

Kali sxoliki xronia, Giadikiaroglou!

Effie είπε...

Eiste oloi foveres fatses - ki o skilos mazi!
Ta tsokara xeirourgeiou mmm... Den ta kais kalitera?

Ανώνυμος είπε...

Σταμάτα να φοράς θηλυκές πουκαμίσες στον αγαπημένο μου σκύλο! Θα "κολλήσει" και θα γίνει σαν κι εσένα. Άσε κι έναν άντρα να υπάρχει, πια! Κι ας είναι και σκύλος.. :)

Κανάκης Λιλικάκης είπε...

Καλησπέρα, ο Λιλίκος τι είναι ?