Πέμπτη, Φεβρουαρίου 15, 2007

5

Κατόπιν πρόσκλησης από τον πιο αγαπημένο Κρητικό της μπλογκόσφαιρας, Jedi Master Πολυχρόνη, θα σας μιλήσω σήμερα για 5 πράγματα που με αφορούν στα πλαίσια μιας πυραμίδας (?) που σκοπό έχει να γνωριστούμε καλύτερα - ή να προάγει το προσωπικό Κουλεμανσόν.


*** Το πρώτο ολόκληρο τσιγάρο το κάπνισα στα 18 μου, ένα χρόνο αφότου είχα τελειώσει το σχολείο: Sante άφιλτρο! Ήταν η εποχή που διάβαζα πολύ Μποντλαίρ, άκουγα αποκλειστικά και μόνο Μπράμς και ήμουν γραμμένος στο ΚΚΕ. Ήταν οι μέρες που ξημεροβραδιαζόμασταν σε παρακμιακά θέατρα και αντίστοιχα καφέ και μιλούσαμε για το 'είναι', το 'φαίνεσθαι' και την Τέχνη. Εκείνα τα καλοκαίρια τα πέρναγα σ' ένα μικρό ταρατσάκι με θέα στο δάσος μαζί με το Νεκτάριο, διαβάζοντας ποιήματα και συζητόντας για την αθεία στο έργο του Καμύ. Πριν κλείσω τα 20 και λίγα μόλις εκατοστά από τον απόλυτη ταύτιση μου με τον κυνισμό, άρχισα να καπνίζω Marlboro lights, γράφτηκα στη νεολαία της Πολιτικής Άνοιξης και γνωρίστηκα up close and personal με το έργο της Μπάρμπαρα Κάρτλαντ. Τhe rest is history.

*** To μοναδικό βραβείο που κέρδισα στη ζωή μου ήταν μια πλακέτα για το "ήθος, την αξιοπρέπεια και τον εξαίρετο χαρακτήρα μου" στη Γ' Λυκείου. Για το βραβείο ψήφισαν καθηγητές και μαθητές και να τονίσω πως εκείνη την ημέρα είχα κάνει κοπάνα με τη Βιργινία και τρώγαμε πάστες στο παλιό Fresh στη Σέκερη. Περίπου ένα μήνα μετά, στη γιορτή της αποφοίτησης, παρέλαβα το βραβείο (φυσικά υποδυόμενος τον έκπληκτο!) βγάζοντας έναν οσκαρικό ευχαριστήριο λόγο.

*** Δεν φοράω τζηνς! Ή τουλάχιστον φοράω εξαιρετικά σπάνια. Αυτό οφείλεται σε παιδικό τραύμα γιατί η μαμά μου πάντα πίστευε πως τα τζηνς είναι συνεχώς βρώμικα και δεν ταιριάζουν σε παιδιά που βγαίνουν από σπίτι με αρχές και παράδοση! Ενώ τα κοτλέ!!! Άλλο πράμα! Παρότι ποτέ μου δεν την πίστεψα έχουν περάσει τόσα χρόνια και ακόμα και σήμερα η αντιστοιχία τζήνς-κοτλέ στη ντουλάπα μου είναι 1 προς 6.

*** Τον πρώτο ολόδικο μου σκύλο τον έλεγαν Λένυ. Τον αγόρασα από ένα pet shop στον Πειραιά την παραμονή Πρωτοχρονιάς του 2005. Ήταν ένα ξανθό λαμπραντόρ όμοιο μ' εκείνα που τραβολογάνε το χαρτί της τουαλέτας. Έζησε μόλις ένα μήνα γιατί μου τον έδωσαν πολύ μικρό και άρρωστο. Η γιατρός του pet shop που τον παρακολουθούσε μας έλεγε πως έχει εντερικά προβλήματα αλλά τίποτε ανησυχητικό. Το βράδυ που είχα παέι να δω το Million Dollar Baby, ο Λέννυ έπαθε ιλεό. Τον εγχειρήσαμε αλλά λίγες ώρες μετά πέθανε. Το επόμενο πρωί με βρήκε έξαλλο και κλαμμένο στο pet shop (που φυσικά με αντιμετώπισαν σαν τον τρελλό του χωριού) και με το πτώμα του νεκρού σκύλου σε μια σακκούλα σκουπιδιών πάνω στο γραφείο του ιδιοκτήτη του καταστήματος. Έρχονται στιγμές που αδυνατώ να πιστέψω πως ήμουν έγω εκείνη την ημέρα.

*** Η ζωή μέχρι σήμερα μου έμαθε πως υπάρχουν δυο ειδών άνθρωποι: αυτοί που σ' αγαπάνε γι' αυτό ακριβώς που είσαι (όσο συγκλονιστικό ή ασήμαντο είναι αυτό) κι αυτοί που θα σε αγαπήσουν αν γίνεις αυτό που προσδοκούν (και όχι αυτό που πιστεύουν πως αξίζεις).

(Τον λόγο δίνω στον Έντεκα, την Αlienlover, τον Μauve, την Τrilian και το Νικόλα).

22 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

:-)
:-)
:-)

billzouk είπε...

Ευτηχως Παναγια μου, την γλυτωσαμε! Να γραψουν αυτοι που πηραν την σκυταλη!

An-Lu είπε...

Ευτυχώς που ο Λέννυ ο Β΄ ζει και βασιλεύει!

Trilian είπε...

http://trilianblog.blogspot.com/2006/10/blog-post_12.html

αν θέλεις σου γράφω κι άλλα! ;)

Trilian είπε...

... θα προσπαθησω να φτιάξω και την πυραμίδα πάντως...

PD είπε...

Τέτοιες πυραμίδες - ή αντίστοιχα «αεροπλανάκια» - δεν ακούγονται επικίνδυνα. Εγώ πάλι έχω να συνεισφέρω μόνο ότι για 1-2 μήνες που κάπνισα πιο πιτσιρικάς (την είχα δει νταλκαδιασμένος ο απελπισμένος έρωτας) έκανα 2-3 πακέτα Καμελάκια άφιλτρα την ημέρα, μέχρι που μου κλεισε η φωνή και έφτυνα καπνό για ένα τρίμηνο, και τα παράτησα όλα (ευτυχώς ο έρωτας επέστρεψε, αλλιώς ακόμα θα έφτυνα ταμπάκο, σαν redneck σε γήπεδο μπέιζμπολ).

Alitovios είπε...

Στον κόσμο υπάρχουν δύο ειδών άνθρωποι. Αυτοί που πιστεύουν πως υπάρχουν δύο ειδών άνθρωποι και οι υπόλοιποι.

Κινέζικο ρητό.

nanakos είπε...

Alitovie, νομίζω πως δεν έχει γραφτεί πιο αποστομωτικό σχόλιο σε αυτό -τουλάχιστον- το μπλόγκ! Ε Υ Γ Ε !

mauve είπε...

νανάκο με έστησες στη γωνιά με τέτοια πάσα! θες να περιαυτολογήσω; ας είναι για σένα και μόνο αποδέχομαι την εργασία αυτή! αλλά θα αποκαλυφθούν σημεία και τέρατα, σε προειδοποιώ!!!

όσο για τα κοτλέ παντελόνια, θα περιμένω να σε δω με mauve jeans και μετά θα σου πω αν όντως κάνεις καλά και τα προτιμάς. Ελπίζω να μην συνοδεύονται με sebago...

Ανώνυμος είπε...

το κακό με την πυραμίδα είναι οτι είναι δύσκολο να αποφευχθούν οι επικαλύψεις! την Τρίλιαν την κάναμε double booking ;)
---

αυτό με το σκυλάκι φοβερό σοκ...

patsiouri είπε...

Άχ σταμάτα με τα σκυλάκια βραδιάτικα γιατί το Χοντρό Όνειρο είχε εξαφανιστεί 2 μέρες και παραλίγο να αυτοκτονήσουμε ομαδικώς...Τελικά το εντοπισαμε από τα κουδουνάκια του σε μία οικοδομή, κλειδωμένο στον 5ο...το ένστικτο της μάνας, εγώ τα άκουσα..Είναι τρομοκρατημένο, τίγκα στον ασβέστη και αρνείται πεισματικά να ξαναβγεί από το σπίτι..Κι εγώ ένα μυστικό έχω, άν πάθει κάτι η μικρή κλάφτε με...
Τα υπόλοιπα στο blog..

alitovios kai pd όλα τα λεφτά!

Stelios F. είπε...

Εγώ πρώτη φορά επιχείρησα να καπνίσω γύρω στα 8 μου, "κλέβοντας" ένα τσιγάρο από τον πατέρα μου, αλλά αναβοντάς το ανάποδα(ανάβοντας το ΦΙΛΤΡΟ)!!!! ...Έκτοτε η σχέση μου με το τσιγάρο είναι non-existent. :P ...Πάντως αναφορικά με τα 2 είδη ατόμων, όπως και με ότιδήποτε άλλο εξάλλου, πέραν από τις άτυπες απόψεις περί "παραγκώνισε αυτούς που αγαπάν τους προσδωκόντες", δεν ξέρω τι είναι χειρότερο: Να έχεις τέτοια άτομα στη ζωή σου ή να έχεις τέτοια άτομα στη ζωή σου ελλείψει(;) αυτών που αγαπούν το πραγματικό σου είναι...

tzo είπε...

Ωωωωωω (μελαγχολικό). Πολύ στεναχωρήθηκα με τον Λένη Α, υγεία στον Λένη Β.

ΔΙΑΙΡΕΤΗΣ είπε...

Kalimera!

Prwti mou episkepsi sto blog sou, kai eyxomai kali synexeia se o,ti kaneis!
Dystyxws to pc mou ta exei ftyxei kai den mporw na grapsw ellinika, opote ligo syggnwmi :P

Mia mikri paratirisi:

Ta skylakia sti diafimisi nomizw pws den einai labrador alla golden retriever.

Kai pali kalimera!
S.

the ibt είπε...

Εμένα ποιος θα με tagάρει;

Σας βλέπω και ζηλέυω... :(

alienlover είπε...

έτοιμο και το δικό μου!
iblog, εχεις προσκληση από μένα!

enteka είπε...

και το δικό μου

νανάκο τι συγκινητικό αυτό με το Λένυ :(

loukoumaki είπε...

Τι κρίμα για τον Λένυ Νο 1.. :(
αλλά και τι ωραία που μάθαμε 5 καινούργια πράγματα για σένα, thanks που τα μοιράστηκες

celsius33 είπε...

Τι είναι η Βαρβάρα Κάρτλαντ μήπως μα αλλάξει και μας τη ζωή , γιατί πρακολλήσαμε με τον Καμύ. Σε ποιο κανάλι βγαίνει ?

Άρης είπε...

Εκπληκτικές εντυπώσεις να είσαι καλά με έκανες και χαμογέλασα έστω και με τις λυπητερές στιγμές, που έχω ζήση και εγώ παρόμοια …

AVRA είπε...

με εντυπωσιασε το ποστ...ισως γιατι δειχνεις, στα δικα μου ματια ,πολυ διαφορετικος απο την περσονα σου.

την καλημερα μου!

Ανώνυμος είπε...

ωραιο το ποστ!!

αλλα να μην φορας τζην ????????????????????????????????????