Πέμπτη, Φεβρουαρίου 08, 2007

voTe 4 Tamta


Όπως πολύ καλά θα γνωρίζεις, πιστό, ανάλγητο και λουσμένο στην υποκουλτούρα αναγνωστικό μου κοινό, χθες ανακοινώθηκαν τα υποψήφια τραγούδια που θα μας εκπροσωπήσουν στη Γιουροβίζιον.
Καθόμουν που λες ωραία και καλά ξαπλωμένος στο κρεββατάκι της Πωλινίτσας έχοντας φάει 3 συγκλονιστικά ρετρό σουβλάκια από το 'Προδόρπιον', όταν η Τάτι, αυτή η καλή γυναίκα με το σινιόν κότσο τα έδειξε στα ΚΑΠΗ που φιλοξενούσε στο στούντιο αλλά και σε μας τους ανυποψίαστους τηλεθεατές.
Βγαίνει πρώτος ο Σαμπρέλ. Καλό παιδί και άξιο παλληκάρι. Δεν πειράζει που είναι σα μακαρόνι από τη Δαμασκό, συμπαθητικός ήταν. Και χόρευε και τ' αγγλικούλια του μια χαρά ήταν. Το τραγούδι φυσικά ήταν για τα μπάζα. Ήταν λίγο από "She bangs", ήταν λίγο από "Gigolo" ήταν λίγο από πολλά που έχεις αποθηκεύσει σε κάποιο ξεχασμένο υπόγειο του μεθυσμένου σου μυαλού. Φυσικά, το τελειωτικό χτύπημα σου ερχόταν όταν άκουγες το "Ya sou Maria"! Στην αρχή νομίζαμε πως ακούσαμε λάθος αλλά η δαιμόνια Τάτι μαζί με το κλιπ παρέθετε και τους μεταφρασμένους στίχους για να είσαι απόλυτα βέβαιος για το κουλεμανσόν που μόλις άκουσες. Μέσα σε όλα αυτά υπήρχε κι ένα μπουζούκι! Ο καλλιτέχνης μας υποσχέθηκε και χορευτικό εντουράζ που θα τον πλαισιώσει όταν θα γίνει η κανονική παρουσίαση. Της Τάμτας της άρεσε -γιατί είναι καλός άνθρωπος- αλλά τα ΚΑΠΗ δεν εξιταρίστηκαν ιδιαιτέρως.
Δεύτερος ήταν κάποιος που έμοιαζε με τον Χρήστο Δάντη. Στη πορεία καταλάβαμε πως ήταν ο Χρήστος Δάντης ντυμένος Kimberley από τις Pussycat Dolls. Παντανέος στην όψη αλλά λίγο μπανταρισμένο το δεξί μάτι. Anyway, όταν άρχισε το τραγούδι κλείσαμε και οι τρεις ταυτόχρονα τ' αυτιά μας. Πολλά, πολλά λόγια, πολύς, πολύς θόρυβος και η γκραν κάσα να φωνάζει όπως εκείνο το καθυστερημένο πανκιό στο Police Academy 2 που έπινε τα ντεοντοράντ. Μέσα στον κακό χαμό είδαμε στους στίχους ν' αναφέρει και κάτι για τη Μαντόνα. Εκεί καταλάβαμε πως τα φετινά υποψήφια τραγούδια είχαν θέμα "Το όνομα της Παναγίας και η (μεγάλη) χάρη της στη Eurovision". Συνοπτικά στο τραγούδι ο Dantis αφηγείται την περιπέτεια του με μια κοπέλα που δεν ήταν η Μαντόνα. Μπορεί να ήταν η Σάντρα, μπορεί η Σαμάνθα Φόξ, ίσως και η Μπεγιονσέ. Δεν μας είπε. Αυτό το πέπλο μυστηρίου για την ταυτότητα της αχάριστης που δεν εκτιμά έναν τέτοιο Πανευρωπαικό συνθέτη, εξίταρε τα πλήθη και κυρίως τα ΚΑΠΗ - της Τάμτας της άρεσε έτσι κι αλλιώς γιατί είναι καλός άνθρωπος. Μαζί με τα ΚΑΠΗ ενθουσιάστηκε και η Τάτι και -σύμφωνα με πληροφορίες που μόλις λάβαμε- η Ντέσσυ Κουβελογιάννη.

Τρίτη και με το μαλλί ισωμένο, βγήκε η Τάμουτα. Εκεί ξεκουράστηκαν λίγο τ' αυτάκια μας. Ένα ήρεμο τραγουδάκι που φαντάζομαι πως αν είναι να πάει στο διαγωνισμό θα το κάνουν πιο "πλούσιο". Αυτό σημαίνει: πόσα όργανα έχουμε αυτή τη στιγμή στο στούντιο? Βάλτα όλα από δυο φορές! Και το καημένο το Τάμτα μια χαρά ήταν. Οκ, μπορεί να μοιάζει με το αντικείμενο του πόθου φιλήδονου, ανορεξικού, παιδεραστή κομμωτή αλλά δεν γίνεται να μοιάζουν και όλες στη Κατερίνα Κούκα του 1993. Το τραγούδι της άρεσε όχι μόνο γιατί είναι καλός άνθρωπος αλλά επειδή το ερμηνεύει και η ίδια! Τα ΚΑΠΗ είχαν μείνει με το παγωμένο χαμόγελο και μόνο ένας δόλιος κάμεραμαν τόλμησε να πει πως του άρεσε. Φημολογείται έντονα πως στο πρώτο μπρέηκ για διαφημίσεις πριν πάει στη τουαλέτα πέρασε κι από το λογιστήριο.
Εν κατακλείδι, αν στείλουμε το μακαρόνι ή τον παντανέο πρώην της Κατερίνας Τομπάζη θα τη φάμε τη τομάτα μας. Αν πάμε με το ανάποδο βουρτσάκι της λεκάνης πάλι θα αποκλειστούμε αλλά τουλάστιχον μπορεί να μας μείνει κάβα η αξιοπρέπεια. Και το 'κατηγορώ' του Γρηγόρη Πετράκου. Επίσης, για λόγους αδιαφάνειας και απόλυτης αναξιοκρατείας παραθέτω μόνο το τραγούδι της Τάμτας!

Υ.Γ. Σήμερα πληροφορήθηκα πως πριν λίγες μέρες πέθανε η Σάλι Σπέκτρα της 'Τόλμης και γοητείας'. Η παχουλή, κοκκινομάλλα ντιζάινερ, που ξεπατίκωνε τα πατρόν των Φόρεστερ, που είχε παντρευτεί τον Κλάρκ και είχε και μια κόρη τη Μέισι που είχε πανρευτεί τον Θόρν. Αυτή!

20 σχόλια:

BLUEPRINTS είπε...

Τώρα αν πω ότι κι εμένα μόνο η ανορεξικιά μου άρεσε; επίσης ο παντανέος βαράει μπότοκς ή εμένα μου φαίνεται; Μωρ'δε στέλναμε καμιά Έφη να βλέπαμε προκοπή

Dimitra είπε...

Ρε συ, είναι ΣαρΜπελ, όχι Σαμπρελ - λίγο σεβασμό ρε γαμείο στον καλλιτέχνη! (Κοίτα, μεταξύ μας, εμένα μ'αρέσει πολύ αυτό το γκομενάκι αλλά, φυσικά, τα τραγούδια δε τα άκουσα, so...)

Και, πωπω, τί ωραίος που ήταν ο Κλαρκ - αυτός δεν ήταν που είχε παρουσιάσει τη Μις Ευρώπη με τη γκαστρωμένη Μπρουκ in Athens, τότε που κέρδισε το Μαρινάκι μας, ε?? Τί μου θύμισες τώρα, τί... xx

Ανώνυμος είπε...

Χάθηκε ο κόσμος να στέλναμε την Σπυριδούλα και το "τσα τσα τσα και νιαου νιαου, τις κοτσίδες μου τραβάου".... Πρώτοι θα βγαίναμε...

Ανώνυμος είπε...

Ανάποδο βουρτσάκι της λεκάνης, ΧΑΧΑΧΑ!!!
Ξεράθηκα στα γέλια, να'σαι καλά βρε Νανάκο!
Προσωπικά προτιμώ Τάμτα, επίσης. Έχω ακούσει τα κομμάτια άπειρες φορές από χθες (οκ, δεν θέλω σχόλια) και μάλλον θα ψοφίσω Τάμτα. Το Σαρμπέλ τι ήμα-ήμα-ήματα, κάνε μας κουνήματα ήταν αυτό;;;;
Ο Δάντης ασχολίαστος. Έλεος, make him go away!

patsiouri είπε...

Ο δάντης παιδιά όχι μόνο σκίζεται στα bottox, σε λίγο θα του κάνεις φού και θα πέφτουν οι σοβάδες...
Καημένη Σπέκτρα, εκείνη η αχώνευτη η Στεφανί ζεί ή πάει κι αυτή???

Εγώ πάντως αποθεώνω Μιγκέλ από ατίθασσα νιάτα, χειρότερα κι απ'το Δημόσιο...

tzo είπε...

Τι κρίμα! για τη σπέκτρα λέω!
Όσο για την νέα Γιουροβιζιόν ότι και να κάνουν πάλι θα γκρινιάζουμε, ένα τραγούδι τις προκοπής δεν ξέρουμε να στείλουμε. Όχι ότι έχει σημασία! Δυστυχώς το έχασα το σόου και γνώμη δεν έχω, αλλά σε πιστεύω μάλλον η Τάμτα θα είναι το πιο αξιοπρεπές!

Ανώνυμος είπε...

Σόρρυ, ξέχασα να σχολιάσω την απώλεια της "Σάλλυ Σπέκτρα". Κρίμα, πραγματικά λυπήθηκα. Ίσως κι επειδή σε ένα επεισόδιο που (όλως τυχαίως) έβλεπα κατά την διάρκεια του φαγητού (όλως τυχαίως, είπαμε) ήταν μια χαρά και ακμαιότατη. Περονόσπορος έχει πέσει τελικά στο στρατόπεδο της Σπέκτρα.. πριν κάποια χρόνια μάς είχε αφήσει εκείνος ο γεράκος ο μόδιστρος που δεν θυμάμαι το όνομά του.
Παρεμπιπτόντως, τον χαμό της ηθοποιού μου τον είπε πριν κάποιες μέρες ένας στρέητ φίλος μου. Ασχολίαστο.

vatraxokoritso είπε...

και τα 3 ειναι μαλακιες.

vatraxokoritso είπε...

και τα 3 ειναι μαλακιες.

vatraxokoritso είπε...

και τα 3 ειναι μαλακιες.

vatraxokoritso είπε...

και τα 3 ειναι μαλακιες.

Loucretia είπε...

Μας αφησε χρονους η Σπεκτρα;;;;;
Και το βαζεις υστερογραφο;;
Ντροπη δασκαλε, η "Τολμη & Γοητεια" ηταν παντα στα υποχρεωτικα μαθηματα, να επανορθωσεις παραυτα με νεο ποστ!!! :-ΡΡΡ

oni είπε...

νανάκο μου, δε σε αναγνωρίζω! Η' μάλλον, αυτό ακριβώς. Τι κουλεμανσόν-σανσόν ήταν τούτο; Γιατί θέλετε όλοι Τάμουτα; Εμένα, έρχεται 2η στη λίστα μου. Δε θέλω πάλι μπαλάντα. Δε πα να γίνει Ζέλικο Γιοκσίμοβιτς νο.2 μιας και θα την πλαισιώνει ολάκερη ορχήστρα (ΜΕ κλαρίνα, για να μη γκρινιάζουν ορισμένοι πως λείπει το ελληνικό στοιχείο.) Προτιμώ παντανέο Δάντη, γιατί είναι ξεσηκωτικό, έχει τον καλύτερο στίχο, έχει δύναμη, έχει φωνή, έχει και καλή προφορά ο καλός μου. Άσε μπας και πάρουμε καμιά ψήφο γιατί φέτος δε μας βλέπω καλά. Σαρμπέλ είδες, τι να σχολιάσω... Ο ΣΟΥΣΤΑΣ! Πώς χόρευε έτσι; Μόνο τα ίδια κάνει σε όλα τα τραγούδια... Απαπά...

Υ.Γ. Ντροπή νανάκο, δεν ενημερώνεσαι σωστά! Το είχα διαβάσει για τη δολοπλόκα Σάλλυ στο www.dlisted.com Γιατί είμαι μπασκλασαρία με τα ούλα της και κυλιέμαι στο βούρκο της τρασίλας.

Υ.Γ.2. Ελληνίδες, Έλληνες! ΟΧΙ άλλη μπαλάντα στη Γιουροβίζιον! :Ρ

jojo είπε...

Θεος σχωρέσ'την Σπέκτρα...
Θεός σχωρέσ'την Ανν Νικολ...
τι έγινε ρε παιδιά, περονόσπορος?

πάντως αν και γω προτιμώ απο τα 3 αυτά την Ταμτα,
είναι σίγουρο πως δεν θαχει καλή τύχη ένα τέτοιο τραγούδι στη eurovision.
ούτε όμως και κάποιο απο τα άλλα.

μα τι συμμετοχές ειν'τούτες?

λες και φέτος σκέφτηκαν οτι αφού πέρσυ το καλύτερό μας (βλέπε Αννούλα) δεν τους έπεισε, ίσως το χειρότερο να πιάσει... είδαν και τα τέρατα που το κατάφεραν και αναθάρρησαν....

billzouk είπε...

Δεν κοπηκα με κανενα κομματι. Ποιο πολυ κοπηκα για την Σπεκτρα.
Αν πρεπει να διαλεξω, θα διαλεξω Δαντη.
Ο Σαρμπελ δεν μ'αρεσει καθολου & η Ταμτα χωρις τον θαμνο, ειναι αδιαφορη σαν το τραγουδι της, το οποιο ξαναηχογραφει με συμφωνικη ορχηστρα για να ερθει & να δειξει!

Trilian είπε...

αχ ρε γαμωτο δεν το είδα... έραβα την στολή μου!!! πάντως από αυτά που άκουσα βουρτσάκι ψηφίζω δαγκωτό!!! O- (ή Τάμτα ήταν αυτή αλλά ξάπλα)! Ώστε πέθανε η Σπέκτρα εεε;;;

YO!Reeka's είπε...

νανάκο, όπως καταλαβαίνεις πρέπει να ανεβάσεις τα τραγούδια γιατί αλλιώς δεν με βλέπω να τα ακούω.
τι σκατά κουλεμανσόν μαθήματα έδινες!

Ανώνυμος είπε...

Τα τραγούδια ήταν επιεικώς αίσχος, αλλά κατάτι καλύτερα από τα περσινά "εγκλήματα" που βάλαμε τον κόσμο να ψηφίσει και να βγάλει του Καρβέλα. Καλά δεν τα τρώμε αυτά. Όχι ότι έγινε επίτηδες, αλλά λέμε τώρα. Πάντως, αν έπρεπε μεταξύ των τριών να επιλεγεί ένα καλύτερα να πάει ο Δάντης, που είναι και μανούλα σε κάτι τέτοια-βλέπε Μy No 1. Καλά, αυτός ο αθεόφοβος που (αντ)έγραψε το Σαρμπελοτράγουδο, δεν είχε τη στοιχιώδη έμπνευση να αλλάξει τη "Μαρία" του Ρίκυ; Όσο για το Ταμτάκι, καλό το τραγουδάκι καλή μου, αλλά για lounge cafe. Πέρασε η μπογιά του Ζέλικο. Μήπως τελικά να στέλναμε το Φλωρινιώτη;Τι παραπάνω, δηλαδή, είχαν τα "Τέρατα"-Lordi;

Alex A. είπε...

Εύγε ανώνυμε! Ναι, Φλωρινιώτη να στείλουμε του χρόνου! Μια χαρά θα μας εκπροσωπήσει! ΥΓ: Νανάκο το ποστ με έκανε και γέλασα ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ! Να'σαι καλά ρε αγόρι μου.

An-Lu είπε...

Τάμτα δαγκωτή!