Τρίτη, Φεβρουαρίου 27, 2007

Μέρες Αμνησίας: 3η μέρα

Nan's Labyrinth

Το χειρότερο πράγμα που σου συμβαίνει όταν σου-διαφεύγουν-μερικά-πράγματα, είναι πως πρέπεις να εμπιστευτείς αυτούς που υποτίθεται σε ξέρουν καλά.
Παράδειγμα 1: Κατά τα λεγόμενα λοιπόν των -υποτιθέμενων -γονιών μου, το αγαπημένο μου φαγητό είναι η φάβα. Τρώω όσπρια, ψητά άπαχα κρέατα και χιλιάδες φρούτα και σαλάτες. Σιχαίνομαι τα τηγανιτά, τα junk και τα φαγητά με πολλά λιπαρά. Γενικά είμαι υπέρμαχος της υγιεινής διατροφής και μάλιστα όταν ήμουν μικρός ήθελα να γίνω διατροφολόγος. Σούπερ ήρωας που τρώει σαλάτες: η στολή μου πιθανότατα να είναι πράσινη με σήμα το σέλινο.
Παράδειγμα 2: Κατά τα λεγόμενα των -υποτιθέμενων - γονιών μου, είμαι δικηγόρος. Αυτή η δήλωση, σε συνδυασμό με τον κρυφό μου έρωτα για τα μαυρομάτικα φασόλια, είχε σαν αποτέλεσμα να πάθω εσωτερική επιληψία για τουλάχιστον 34 δευερόλεπτα. Όσο οι -υποτιθέμενοι- γονείς μου έδειχναν πτυχία, βαθμούς σχολής και συστατικές επιστολές από διάφορα γραφεία, αποφάσισα πως ίσως τελικά να μην είναι τόσο άσχημα τα πράγματα: και ο συνάδελφος Daredevil είναι επίσης δικηγόρος. Η προοπτική να είμαστε ντουέτο αλα Μπάτμαν & Ρόμπιν μου 'φτιαξε λίγο τη διάθεση.
Παράδειγμα 3: Την κοπέλα μου την λένε Αγγέλα. Γνωριζόμαστε από μικρά παιδιά και πριν 3 σχεδόν χρόνια, σ' ένα γάμο στη Κρήτη αποφασίσαμε πως αγαπιόμαστε. Είναι από καλή οικογένεια, με περιουσία και σκοπεύουμε να παντρευτούμε το 2008. Δεν έχει σημασία που είναι δίσεκτο: η αγάπη μας είναι λίγο πιο μικρή από το σύμπαν. Μου την έδειξαν και σε φωτογραφία: ωραία κοπέλα και συνισταζούμενη. Μελαχροινούλα, αδυνατούλα και σύμφωνα με την -υποτιθέμενη- μητέρα μου, στέλεχος μεγάλης επιχείρησης. Δεν μένουμε μαζί γιατί όπως με πληροφόρησε ο -υποτιθέμενος- μπαμπάς μου "τα παιδιά της τάξης μας δεν το συνηθίζουν".
Παράδειγμα 4: Αγαπημένος μου τραγουδιστής είναι ο Γιάννης Πλούταρχος, αγαπημένη τραγουδίστρια η Αλεξίου - μόνο όταν τραγουδάει ως Χαρούλα και όχι ως Χάρις. Αγαπημένο μου τραγούδι ένα που λέει για ένα χαμάμ στο οποίο κολυμπάει ένα χαρέμι (!) και αγαπημένος μου ηθοποιός ο Τσάρλς Μπρόνσον. Μου αρέσουν τα αυτοκίνητα, ψηφίζω ΠΑΣΟΚ δαγκωτό και είμαι Ολυμπιακός μέχρι το κόκκαλο. Τα χρώματα που μου αρέσουν είναι τα σκούρα και δεν περπατάω ποτέ ξυπόλητος. Πηγαίνω τακτικά στην εκκλησία και δεν βγαίνω ποτέ χωρίς την αδελφή μου!
Βγήκα στο μπαλκόνι. Ήθελα να κάνω ένα τσιγάρο αλλά θυμήθηκα πως δεν κάπνιζα. Μετά από όλες αυτές τις πληροφορίες είχα αρχίσει να πιστεύω πως πρέπει να είμαι ο πιο θανάσιμα βαρετός σούπερ ήρωας ... EVER!!! Απ' όλα όσα είχα μάθει δεν θυμόμουν τίποτε! Για την ακρίβεια, όσο τα σκεφτόμουν το στομάχι μου ανακατεύοταν. Μέσα σε όλα αυτά που μου είχαν κάνει εντύπωση, υπήρχε και κάτι ακόμα.
" Έχω σκύλο?" ρώτησα τους -υποτιθέμενους- γονείς μου μόλις ξαναμπήκα στη τραπεζαρία.
"Πώς σου'ρθε αυτό?" απόρησε η -υποτιθέμενη- μαμά μου.
"Στο μπαλκόνι έχει ένα σκυλόσπιτο" είπα.
"Είναι για το κουνέλι του γείτονα. Μας το αφήνει καμιά φορά" μου απάντησε.
"Πόσο μεγάλο είναι αυτό το κουνέλι?" απόρησα
"19 κιλά χώρια τα δόντια" με τάπωσε η -υποτιθέμενη- μητέρα
"Στο σπίτι μου βρήκα κι ένα μασημένο κόκκαλο" συμπλήρωσα
"Κι αυτό του κούνελου είναι" μου ανταπάντησε
"Και που είναι τώρα ο κούνελος?"
"Γλίστρησε στα σκατά και βούλιαξε" ακούστηκε η -υποτιθέμενη-γιαγιά που δεν είχε μιλήσει καθόλου όση ώρα τρώγαμε.
"Ο κούνελος κάνει με τον γείτονα διακοπές στην Αίγινα. Κι εσύ πρέπει να πας να ξεκουραστείς τώρα γιατί σου τα είπαμε όλα μαζεμένα" είπε ο -υποτιθέμενος - μπαμπάς μου "Άντε και να δεις ποιός θα'ρθει να σε δει μετά".
"Ποιός?" ρώτησα χωρίς καμία ευχάριστη προσδοκία.
"Η Αγγέλα" μου είπαν όλοι με μια ενθουσιώδη φωνή.
Προσπάθησα να θυμηθώ το πρόσωπο ή τη φωνή της αλλά το μόνο που άκουγα ήταν μια φωνή στο κεφάλι μου να επαναλαμβάνει: "Τζένη μου, ασφαλώς θα σε καθυστέρησε η μοδίστρα η Αγγέλα!"

23 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ginetai olo kai kalytero!! Me thriller moiazei!! Xaxaxaxa

Y.G. "Einai tromeri modistra i Aggela"
PE8ANA sta gelia!!!!

patsiouri είπε...

Α χα χα, η μοδίστρα η Αγγέλα!
Θεούλη μου, τί κάνανε στο παιδί?? Πρόσεχε μήπως στο τραπέζι που θα κάνουν στη νύφη το κρέας έχει περίεργη γεύση!

oni είπε...

Einai ontws ekswghinoi apagwgeis metamfiesmenoi!!! Mhn tous pisteueis!!! Kati mou leei pws trefontai me dilitres Cokes kai drakoulinia... Eksafanisan ton Leny!!! Mpouaaaa T_T

Idάκι είπε...

η στολή μου πιθανότατα να είναι πράσινη με σήμα το σέλινο.
"19 κιλά χώρια τα δόντια"
"Γλίστρησε στα σκατά και βούλιαξε" ακούστηκε η -υποτιθέμενη-γιαγιά


Νανάκο, ΓΡΑΦΕΙΣ!!!!

nanakos είπε...

Ti einai to "Lenny"???

BLUEPRINTS είπε...

μη δίνεις σημασία στα σχόλια Νανάκο μου, lenny είναι χαιδευτικό για το κουνέλι, keep going

Ανώνυμος είπε...

Nanako mou na min empistevesai tin Aggela giati:"...tis les to maniki na sto kanei toso ki afti to kanei toso!"

Laughing Out (very) Loud (gia mia akoma fora)!!!

YO!Reeka's είπε...

ναι, έχεις ένα ωραίο μεγάλο κουνέλι και μάλιστα έχεις τη φωτογραφία του πάνω πάνω στο βλογ σου :) :)

ΥΓ. ποια αγγέλλα, αυτή από το Παρά 5;

tzo είπε...

Μια τέτοια γιαγιά είναι όλα τα λεφτά! Έχω μεγάλη αγωνιά, περιμένω τα παρακάτω.....

snikolas είπε...

"η στολή μου πιθανότατα να είναι πράσινη με σήμα το σέλινο." LOL!!!

Ανώνυμος είπε...

η αλήθεια σώζει (και έχει ως εξής):

είσαι αντερκάβερ, ως υποτιθέμενο μέλος της υποτιθέμενης οικογένειας σου. η αγγέλα είναι ο νούντσιος που λειτουργεί ως σύνδεσμός σου. ο κούνελος είναι ο τζόκερ-όχι της μπιρίμπας, δε με παρακολουθείς, του μπάτμαν- που έχει καταφύγει στην πόλη μας. hint το χαμόγελο. η στολή με το σέλινο είναι για όταν κυκλοφορούν τα ζυγά, στα μονά ντύνεσαι εισαγγελέας. στις αργίες, ε, άνθρωπος είσαι κι εσύ. Λέννυ είναι ο πραγματικός γιος, που κρύβεται στην Αίγινα.
εμένα με στείλανε να σε προσέχω.
τραστ νοουουαν.
(irrelevant)

christina είπε...

@irrelevant

Ηταν αντερκάβερ μέχρι που ξέχασες να αποσυνδεθείς. Χαιρετίσματα από το Λέννυ.

Ανώνυμος είπε...

@passer-by

εγώ δεν κάνω λάθη. εσύ θα κάνεις boom.bye.


irrelevant

Ανώνυμος είπε...

τώρα επειδή καταλαβαίνω την κατάστασή σας και επειδή απ' ότι φαίνεται ΌΛΟΙ προσπαθούν να σας αποπλανήσουν ΕΓΩ θα ξεκινήσω την επανεισαγωγή σας στην ΠΡΑ-ΓΜΑ-ΤΙ-ΚΟ-ΤΗ-ΤΑ με μία απλή μεν, σημαντική δε(ν παρατήρηση, υπάρχουν φήμες οι οποίες περιμένουν διασταύρωση, πρώτον, ότι το πιο σημαντικό πράγμα στο σέλινο είναι η ρίζα, σας το λέω αυτό διότι επληροφορηθήκατε ότι σας αρέσουν τα όσπρια και το φασόλι τη ρίζα τη ζητάει, η οποία ρίζα είναι συνήθως φαιόχρωμη και ουχί πράσινη και δεύτερον το σέλινο είναι ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ το πλέον κακό από τα λεγόμενα λαχανικά (δέρνει γριές, βιάζει παιδάκια και άλλα ακατονόμαστα άσε που συγκεντρώνει βαρέα μέταλλα) αν είσαστε πραγματικά της υγιεινής διατροφής τότε πιο πιθανό να είστε υπέρ και γω δεν ξέρω ποιου αλλά όχι του σελίνου
αυτά

Tanila είπε...

Ax! Τέλειο! Μόλις μπόρεσα να εκτιμήσω τι θεσπέσιο δώρο είναι η αμνησία. Τυχεράκια! Μπορείς να δεις με άλλα μάτια τον εαυτό σου και να τον επανεφεύρεις.
Tip: Οι γονείς σου μάλλον από την κατοχή είχαν εθιστεί στο κρέας σκύλου και βρήκαν ευκαιρία να στον φάνε.
Tip Νο 2:Μάλλον την έπρηζες τη μάνα σου για να φας τα φρούτα σου και τη σαλάτα σου όταν ήσουν μικρός ε; Η εκδίκηση της μάνας!

Ανώνυμος είπε...

αχ τι πάθαμε νανακουλίνο μου! τώρα ξεκαθάρισαν όλα, είναι συνωμοσία, μία πλεκτάνη των εχθρών του κουλεμανσον!! Θέλουν να σου κλείσουν το φροντιστήριο!και κρατάνε όμηρο το παιδί!!!!μην υποκύψεις όμως...ολόκληρος σούπερ ήρωας!!!

Trilian είπε...

ρε γαμωτο αυτή η Τζενη τώρα πάλι ποια να είναι άραγε; Πάντως αυτή η φωνή μέσα στο κεφάλι σου δεν μου αρέσει καθόλου… νομίζω ότι ο ρόλος της θα είναι πολύ σημαντικός στην εξέλιξη της ζωής σου από εδώ και πέρα : )

Ανώνυμος είπε...

Nanako, eimai exallos me tin agnoia twn anagnwstwn sou. Metrimenoi sta misa daxtyla tou enos xeriou einai aftoi pou katalavan pws i ataka gia tin Aggela einai apo tin "Trelli, trelli sarantara" otan kanoun tsakwti tin Tzeni (Vlaxopoulou) ta adelfia tis na leei psemmata pws argise giati pige sti modistra!
Enough with ignorance!!

patsiouri είπε...

Ναί ανωνυμε, εύγε, μόνο εσύ την έχεις δεί και ξαναδεί την ταινία, είμαι σίγουρη πως από'δω μέσα εκτός από μένα το κατάλαβαν τουλάχιστον άλλοι 2-3, απλώς το σχολιάσαμε με χα χα άν κατάλαβες, λές να μας φαίνεται τόσο αστεία μία μοδίστρα που τη λένε Αγγέλα?? Κυκλοφορούν αρκετές έξω!

mindstripper είπε...

Περιμένω να δω που το πας μ' αυτήν την αδερφή σου.

Μετά θα σε αποκληρώσω.

pietà είπε...

Η Αγγέλα...καλή;;; Να της δώσουμε της κοπέλας να μας ράψει κανά φορεματάκι...
;-)

An-Lu είπε...

Για να δούμε τι θα δούμε...

neutrino είπε...

αγωνιουμε για τη συνεχεια..
πολλες μερες και περασαν και αρχιζω να φοβαμαι πως με την αμνησια ξεχασε πως πρεπει να μας κραταει ενημερωους για το τι του συμβαινει!!
ή ακομα χειροτερα, πως ξεχασε τους κωδικους του μπλογκ!

νανακο, αν το βλεπεις αυτο, θυμισου, κομοδινο, τριτο συρταρι, αριστερα πισω, ενα χαρτι που λεει "ΣΟΣ κλεφτη ΜΗΝ το παρεις αυτο, ειναι ΣΟΥΠΕΡ ΝΤΟΥΠΕΡ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ, τα λεφτα ειναι στο αλλο συρταρι!" και με κατι αλλα ακαταληπτα (nanakos, password κλπ κλπ). αντιγραψε ο,τι βλεπεις εκει!