Παρασκευή, Φεβρουαρίου 23, 2007

Μέρες Αμνησίας: 2η μέρα

HERO

Η υποτιθέμενη οικογένεια μου με άφησε στο υποτιθέμενο σπίτι μου. Σκέφτηκαν πως αν έμενα για λίγο μόνος στο οικείο περιβάλλον ίσως και να θυμόμουν κάτι. Βέβαια για κάποιο ανεξήγητο λόγο θεώρησαν πως αν θυμηθώ κάτι αυτό θα είναι το τηλέφωνο τους γιατί φεύγοντας μου είπαν "πάρε μας τηλέφωνο"!
Μπήκα στο σπίτι. Έκανα μια βόλτα στους χώρους, συμπαθητικό μου φάνηκε. Σίγουρα καλύτερο από το νοσοκομείο. Κάθησα στο δωμάτιο μου και χάζευα. Ενστικτωδώς το χέρι μου έπιασε το τηλεκοντρόλ κι άνοιξε την τηλεόραση στο κανάλι 6. Εκεί ήταν συντονισμένο το Star που έδειχνε την εκπομπή La Sousourela. Για λίγο με μαγνήτισαν τα θέματα της που ήταν πολύ καταγγελτικά. Σηκώθηκα όμως γιατί είχα δουλειά να κάνω.
Το όνομα μου το είχα μάθει. Βρήκα και την ταυτότητα μου και συμπέρανα πως είμαι 30 χρονών και Ιχθύς. ΟΚ! Από το σπίτι μπορούσα επίσης να συμπεράνω πως πρέπει να ζούσα άνετα. Τι δουλειά κάνω όμως? Κοιτάχτηκα στον καθρέφτη, έστρωσα τον φιόγκο του τραύματος και προσπαθούσα να θυμηθώ τι κάνω στη ζωή μου. Κοίταγα μια τον καθρέφτη και μια το δωμάτιο για να πάρω καμιά ιδέα. Με τα πολλά κατέληξα πως πρέπει να είμαι σούπερ ήρωας. Σε αυτή την απόφαση μου συνεπικούρησε κι ένα σπαθί που βρήκα κρυμμένο στη ντουλάπα. Μυστικός σούπερ ήρωας! Έψαξα για στολή αλλά δεν βρήκα. Μάλλον θα έχω και κρυσφήγετο. Ένιωσα πολύ περήφανος για τον εαυτό μου και για το καλό που κάνω στη κοινωνία - γιατί απέκλεισα να είμαι 'κακός'!
Εντύπωση επίσης μου έκανε αρχικά το γεγονός πως δεν είχα καμία φωτογραφία με κάποια κοπέλα. Παντρεμένος δεν ήμουν σίγουρα αλλά δεν μπορεί να μην είχα φιλενάδα. Όταν βέβαια ανακάλυψα πως είμαι σούπερ ήρωας κατάλαβα πως δεν είχα κοπέλα γιατί δεν θα μπορούσα να βάλω τη ζωή της σε κίνδυνο. Συνήθως εμείς που ζούμε πέρα από νόμους και η ζωή μας ταλαντεύεται καθημερινά μεταξύ χαμού και επιβίωσης, δεν έχουμε το δικαίωμα να θέτουμε σε κίνδυνο τις ζωές των άλλων. Οι εχθροί μας μπορεί να μας απειλήσουν χρησιμοποιώντας τα πρόσωπα που αγαπάμε. Καταλαβαίνετε, φαντάζομαι!
Με παραξένεψε βέβαια το γεγονός πως δεν είχα το αθλητικό σώμα ενός σούπερ ήρωα αλλά φαντάστηκα πως θα έχω κάποιες άλλες δυνάμεις - που αυτή τη στιγμή μου διαφεύγουν.
Άρχισα να ψάχνω στη βιβλιοθήκη για παραπάνω στοιχεία. Κόμικς, βιβλία, βιβλία, χιλιάδες cds σε κουτάκια και βαλιτσάκια, ένα γράμμα από την Ίβο Τζίμα στα γιαπωνέζικα, ένα ζευγάρι μαράκες, ταινίες που δεν μου θύμιζαν τίποτα - αν και στις πιο πολλές απ' όσο κατάλαβα πρωταγωνιστούσαν συνάδελφοι μου - κι ένα μασημένο κόκκαλο! Αυτό ομολογώ πως με παραξένεψε λίγο αλλά υπέθεσα πως μπορεί να είμαι παράξενος με το φαγητό. Βρήκα κι ένα χαρτάκι που έγραφε με πορτοκαλί γράμματα "Grow up, Dorothy!". Δεν πρόλαβα όμως να σκεφτώ τι θα μπορούσε να σημαίνει γιατί η υποτιθέμενη αδελφή μου χτύπησε το κουδούνι φωνάζοντας "Πετάξου να φάμε!".

23 σχόλια:

celsius33 είπε...

Ωραία που γράφεις ..και χιούμορ πολύ !

YO!Reeka's είπε...

νανάκο, εγώ είμαι ο γιωρίκας. μου είχες τάξει ότι θα μου χαρίσεις τη συλλογή σου με δίσκους της δεκαετίας του '80. σταυρό φιλούσες πως θα μου τη δώσεις. πότε θα συναντηθούμε να τελειώνουμε με το τάμα σου;

Trilian είπε...

Νανακο ο Yoreekas λεει ψεμματα και ο Superman ειναι ο Κλαρκ Κεντ (σε περιπτωση που προσπαθήσουν να σου πουν το αντίθετο!)
:))

Trilian είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
tzo είπε...

Και τελικά τα κατάφερες; Πέταξες;

nanakos είπε...

Yo!reeka, 8a i8ela para poly na se pistepsw alla molis vrika ena vraki pou grafei "Trust Noone". Eikazw pws einai diko mou alla dystyxws meta apo afti mou tin anakalypsi den mporw na se voi8isw toulastixon oxi mexri newteras! Sorry!

snikolas είπε...

Νανάκο μην ακούς την trilian είναι η “κακιά” της παρέας! Γδέρνει σκυλάκια σου λέω… :p

BLUEPRINTS είπε...

το "πετάξου να φάμε" ελπίζω να μην το πήρες κυριολεκτικά, ε; ελπίζω να δούμε και συνέχεια xxx

An-Lu είπε...

Μήπως πήρε το μάτι σου κανά λαμπραντόρ εκεί γύρω;



Έχει πολλά να σου πει!

€lisavet είπε...

αχαχαχαχαχαχαχα! Έριξα το γέλιο της αρκούδας! (πως λέμε το ξύλο της αρκούδας;έτσι!)

Κειμενάρα!

Idάκι είπε...

Νανάκο ευθύνεσαι 100% για τη μείωση του μισθού μου λόγω εμφανέστατης βλακείας (τσιριχτά χάχανα και γροθιές στο πάτωμα)!!!!

Είσαι, είσαι...

Και ρε γμτ σε φανταζόμουν ΑΝΕΤΑ στον καθρέφτη να σκέφτεσαι τι να είσαι άραγε, να φτάνεις στο εύλογο συμπέρασμα και να κάνεις τη μικρή γκριμάτσα μα-και-βέβαια-είναι-προφανές-μ! (νεύμα κ χαμόγελο)

ΑΧΑΧΧΑΑΧΧΑΧΑΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑ

Το "πετάξου να φάμε" δε, χαριστική βολή!

vatraxokoritso είπε...

υποθέτω πως δεν το θυμάσαι αλλά μου είχες τάξει γάμο πέρσι λίγο μετά το Πάσχα..
το έχω και γραμμένο.

nanakos είπε...

Κυρία Βατραχοκόριτσο, δεν σας θυμάμαι αλλά για να το λέτε εσείς κάτι παραπάνω θα ξέρετε. Αλλά δεν είμαι βέβαιος αν είμαι marriage material! Βέβαια και κάποια άλλη κυρία, ονόματι Λουκουμάκι, έγραψε πως έχω τάξει ΚΑΙ σ΄' εκείνη γάμο. Από αυτά συμπεραίνω πως στη ποδιά μου σφάζονται καν και καν (can & can). Αν σας έχω εκθέσει φυσικά να αναλάβω τις ευθύνες. Πάντως πρέπει να είμαι πολύ major heartbreaker! Eλπίζω μόνο να μην εμφανιστούν κι άλλες υποψήφιες!

Ανώνυμος είπε...

Το γράμμα από την Ίβο Τζίμα, το διάβασες.....;!!!!
τι εισ' έσυ ρε παιδί μου, βουλομμένο γράμμα διαβάζεις!

βέβαια υπάρχει ένα ακόμη ερώτημα: το γράμμα ποιός το πήγε;

Ανώνυμος είπε...

Grow up Dorothy?????!!!!

Γράμμα από την Ίβο Τζίμα?????!!!!

Προσκυνώ τον μεγαλειώδη (αυτο)σαρκασμό σου!!!

Υ.Γ. Δεν είμαι ο αποπάνω κόπανος!

Στέλλιος Μ.

Ανώνυμος είπε...

Συγγνώμη τώρα, δεν θα έπρεπε να δώσω συνέχεια αλλά είμαι ο από πάνω κόπανος, εκτός από το ορθογραφικό λάθος, έκανα και κανένα άλλο και δεν το κατάλαβα? και πάλι συγγνώμη.

sikia είπε...

Νανάκο, σύνελθε παιδί μου πάρ'αυτα! Μου υποσχέθηκες ότι θα έρθεις μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες να μεγαλώσουμε μαζί το κινεζάκι ορφανό που υιοθετήσαμε μετά τους αρραβώνες μας, την Τσουτσου-Λι. Μη μου πεις ότι το ξέχασες και αυτό?

nanakos είπε...

Ανώνυμε Α', δεν είπες κάτι κακό! Μην ζητάς συγνώμη!
Ανώνυμε Β', άσε κάτω τον Ανώνυμο Β'!
Και γενικά, Ανώνυμοι Α & Β, παρακαλώ πολύ!

Αγαπητή μου Συκιά, ένα υιθετημένο παιδί ανατρέπει τα δεδομένα της ήδη άγνωστης ζωής μου. Γιατί όμως υιθετήσαμε κινεζάκι? που είναι τώρα το παιδί? πότε αρραβωνιαστήκαμε?

enteka είπε...

you are GOD

patsiouri είπε...

Πρόσεξε! Όλα είναι ένα καλοστημένο σχέδιο της άφραγκης οικογένειάς σου που πληροφορήθηκε πως με μία καινούρια διαθήκη αφήνεις όλη την τεράστια περιουσία σου στο "Σπίτι του Σκύλου"!!

Για αφουγκράσου κάτω στο Υπόγειο, κάτι ναρκωμένο προσπαθεί να σε φωνάξει!

Ανώνυμος είπε...

Kαλημερα.Εφτασα μεχρι αυτη την ωρα γιατι διαβαζα οτι εχεις γραψει και εχω μεινει εκθαυμβος και αφωνος απο τα γελια.Εχεις σπουδαιο ταλεντο και σπουδαια προσωπικοτητα.Αν και μενω σε αλλη πολη και πιστευω πως θα σου εχουν πει πολλοι ανθρωποι-μαλλον οσοι θα σε εχουν διαβασει,χωρια απο τις περιπτωσεις που θελουν να σε παντρευτουν-θα ηθελα να σε γνωρισω καποια στιγμη.Θα ηταν αυτο δυνατο?
Να εισαι καλα,keep up with the good job! :-)

Ανώνυμος είπε...

Iσως θα ειχε ενδιαφερον-θα μπορουσες να συμπληρωσεις με ενα ακομα επεισοδειο το ημερολογιο των χωρισμενων...;-)

Tanila είπε...

Κύριε Νανάκο, με εκείνα το τρία χιλιάρικα που σας είχα δανείσει με 10% τόκο προ διετίας τι θα γίνει; Τα φορτώσαμε στην αμνησία και αυτά;
(κι εγώ για τις ιστορίες χωρισμένων ξεκίνησα να διαβάζω. τώρα βρήκα και άλλες ιστορίες)