Δευτέρα, Ιουνίου 05, 2006

Θεσπρωτία II : How to ditch the bitch

Δέκα τρόποι για να μην γίνετε ‘κολλητοί’, εσύ και ο εφιάλτης:

1) Θα σου’ρθει στη δουλειά, σούπερ βαμμένη, βαστώντας τα βυζά της κι αναστενάζοντας: « Έχω ένα πλάκωμα σήμερα, άλλο πράμα!» Θα το πει σε πολλές εκτελέσεις: κοιτώντας το κενό, καπνίζοντας (και κοιτώντας το κενό), τρώγοντας νευρικά τα νύχια της (και κοιτώντας το κενό) κλπ. Αν κάνεις το μοιραίο λάθος να την ρωτήσεις από συμπόνια «τι έχεις μωρή και σφαδάζεις;», το πιθανότερο είναι να περάσεις ΟΛΗ τη νύχτα σου ακούγοντας τη να κλαίει από την άλλη άκρη του τηλεφώνου!
2) Αν σου τηλεφωνήσει και είσαι σπίτι, βγες στην εξώπορτα και χτύπα το κουδούνι. Η φράση «σε κλείνω αγάπη μου, μου χτυπάνε» έχει σώσει πολύ κόσμο.
3) Αν σου τηλεφωνήσει και είσαι στο δρόμο, προσποιήσου μετρό/ τούνελ/ συνάντηση με παλιό συμμαθητή/ τροχαίο/ χελώνα στο κεφάλι.
4) Μην απαντάς τα τηλεφωνήματα της. Ποτέ! Ποτέ! ΠΟΤΕ! Είναι σκληρό, απάνθρωπο μπλα μπλα μπλα. Το ξέρω! Να θυμάσαι όμως πως η υστερικοί άνθρωποι είναι σαν τη Λιάνα Κανέλλη: αν τους αφήσεις να μιλήσουν μια φορά, θα σου μιλούν για πάντα!
5) Μην της μιλάς ποτέ για τη δική σου ευτυχία, γιατί: α) ποτέ δεν σε προσέχει πραγματικά και, β) είναι πολύ πιθανό ν’ αρχίσει να σε καταριέται παρέα με 2-3 καλές της φίλες – πιθανότατα κέρινες και καρφιτσωμένες.
6) Μην της δίνεις συμβουλές για τα ερωτικά της θέματα. Το πιθανότερο είναι πως μπορεί να τα κάνει σκατά και χωρίς τη βοήθεια σου. Αν της δώσεις μια συμβουλή και πάνε όλα κατά διαόλου θα δεις τη φάτσα σου σε billboards στη Κηφισίας με τη λεζάντα «Μου ρήμαξες τη ζωή. Σκρόφα.»
7) Μην την προξενέψεις ποτέ σε γνωστό σου. Θα υποφέρεις από δισεκατομμύρια τηλεφωνήματα με θέμα «Του μίλησες; Τι σου είπε; Μ’ αγαπάει; Να κλείσω Σαβ/κο στη Ναυπακτία;» Ο φίλος σου θα νοσηλεύεται στη ‘Κασταλία’ μετά το ραντεβού, η Θεσπρωτία θα κάνει ταπετσαρίες με νυφικά και φιγουρίνια για τη δεξίωση κι εσύ θα αλλάξεις τηλέφωνα, διεύθυνση, δουλειά και ενορία.
8) Μην τη γνωρίσεις ποτέ στη παρέα σου. Αν απλώσει τα πλοκάμια της θα βεντουζάρει στη ζωή σου till death do you part!
9)
Μάθε της τα chat rooms, τα blogs και ό,τι άλλο θα την φέρει σε επαφή με ομοιοπαθούντες. Δεν είναι χαζή: είναι βέβαιο πως θα προτιμήσει ανθρώπους που μοιράζονται τον ίδιο σεβντά από εσένα που «τι ανάγκη έχεις εσύ, τον έχεις δέσει τον γάιδαρο σου. Τι να πούμε κι εμείς που ’χει πιάσει κοτόψειρες το στρίνγκ μας».
10) Ο καλύτερος τρόπος για να μη λυγίσεις στις προσπάθειες να αποφύγεις την εκάστοτε Θεσπρωτία είναι να θυμάσαι πάντα πως δεν πάσχει από κανένα πραγματικό πρόβλημα πέρα από την υστερία πως δεν έχει γκόμενο! Όλα τα υπόλοιπα είναι απλά οι δρόμοι που καταλήγουν στη Ρώμη. Μην συγκινηθείς, μη σπάσεις, μην υποκύψεις σε συναισθηματικούς εκβιασμούς! Να θυμάσαι πως στη συντριπτική τους πλειοψηφία – και μέχρι να ισορροπήσουν- οι Θεσπρωτίες αντιμετωπίζουν τους υπόλοιπους ανθρώπους περισσότερο σαν ακροατές και λιγότερο σα φίλους.

(Φυσικά και τα αντίστοιχα ισχύουν και για τους απανταχού Θεσπρωτούς, οι οποίοι ας σημειωθεί πως πολλές φορές είναι πιο δραματικοί και ανυπόφοροι από τις γυναίκες. Απ’ όσο έχω δει τουλάχιστον μέχρι σήμερα).

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Thanks βρε, μου'δωσες μερικές καλές ιδέες, θα σου πω στην πράξη ποιά από τον δεκάλογο είναι τα πιο επιτυχή μετά τη δοκιμή

alienlover είπε...

klap klap klap !! Mou eftiakses ti mera!
Me ti frasi "pithanotata kerines kai karfitsomenes!" mou fige o kafes apo to stoma kai elouse to laptop!
Euxaristoumeee!!

Ανώνυμος είπε...

εγώ ευτυχώς βρήκα λύτρωση, βρήκε γκόμενο!! (μετά από δέκα χρόνια...)

enteka είπε...

akoma gelao!!...

Grimdal είπε...

Επειδή την όλη κατάσταση την έχω ζήσει+καταλαβαίνω απόλυτα το τι περνάς(+το τι έχεις ακόμη να περάσεις...!!!) συνιστώ ανεπιφύλακτα όλους τους τρόπους, έναν τη φορά.
Με τελειωτικό χτύπημα (κάτω από τη ζώνη είναι αλήθεια!) την τηλεφωνική ατάκα, με σχεδόν λαχανιασμένη φωνή "Θεσπρωτία μου, (ξεφύσημα) να τα πούμε κάποια άλλη στιγμή γιατί αυτή τη στιγμή με πέτυχες με παρέα; (βαθύ ξεφύσημα!)" το "παρέα" τονισμένο για να καταλάβει ότι ενοχλεί φάση κρεβατάμπλ!

@ανώνυμη στο σχόλιο της Παρασκευής 02/06/06.
Για το ότι οι περισσότερες γυναίκες είστε μόνες την ευθύνη τη φέρεται αποκλειστικά εσείς οι ίδιες. Όταν καίγατε τα σουτιέν σας στο Σύνταγμα έπρεπε να ξέρατε+τις συνέπειες. Δεν μπορεί από τη μια να ψάχνετε τον άντρα τον έξυπνο, τον γοητεύτικο, τον ανοιχτοχέρι, τον ιππότη+από την άλλη να το παίζετε ανεξάρτητες, χειραφετημένες πολίτισσες του κόσμου. Ο ρόλος του άντρα, ανέκαθεν, ήταν του κυνηγού, όσο το παίζετε υπεράνω τόσο τον ευνουχίζετε, αν θέλετε αντιστροφές ρόλων να είστε έτοιμες να υποστείτε+τις συνέπειες! (Ουφ, τάπα+ξέσκασα, +επειδή έκανα κατάχρηση του χώρο των comment - ευχαριστώ εκ των υστέρων- η συνέχεια στο blog μου.)

An-Lu είπε...

χεχεχε! Δεν έχεις ακόμα αναρρώσει από τις Θεσπρωτίες και τους Θεσπρωτούς της ζωής σου φαίνεται!
Περαστικά και καλές βουτιές!

vatraxokoritso είπε...

λδλ για να καταλαβω μου πετας ετσι ξερα στα μουτρα πως τελικα δεν σου επεσε χελωνα στο κεφαλι?
απλως δεν ηθελες να με ακουσεις?


κερακια καρφιτσουλες..
ετοιμα...

πολυβιος είπε...

Θά κάνω εκτροπή στο κινητό σου, νομίζω

eco-galaxy είπε...

...απίθανη η "Θεσπρωτία" της ζωής σου...αλλά ακόμα πιο καταπληκτικές οι "μέθοδοι" σου!!! βγάζω το καπέλο και υποκλίνομαι στο "Ζαμπούνη" της blogόσφαιρας...πέθανα στο γέλιο!!! :)

Idάκι είπε...

Νανάκος-Ντένη 1-0!!

Ματς ;)

Ανώνυμος είπε...

Πώς τολμας να χρησιμοποιεις ονοματα τιμημενων ελληνικων νομων για να εκθετεις τις κρυες βλακειες σου?Αλλα,μιας και αρεσκεσαι σε αυτο και δεν εισαι ικανος για τιποτε αλλο...να χρησιμοποιεις το ονομα του δικου σου κωλοχωριου που βγαζει μπολικους ανδροφιλους και οπισθολαγνους σαν και εσενα... και το επομενο σχολιο σου να αναφερεται στον εναν και μοναδικο λογο για να σιχαθεις εναν αρσενικοιτη πεολιχο...

vasvoe είπε...

πω, πω, καλέ ανόνυμους κόψε κάτι, κόψε κάτι...

Loucretia είπε...

Αφησα ενα σχολιο πριν 3 μερες αλλα το Βlogger εκανε φουρλες και το εστειλε αδιαβαστο.
Θα συμφωνησω απολυτα μαζι σου Νανακο μου, οσο για το Νο 8 οταν το διαβασα, ακουστηκαν τα μπινελικια μεχρι το Καρπενησι :-ΡΡΡ Γιατι δυστυχως ειχα κανει αυτο το μοιραιο σφαλμα, γνωρισα σε Θεσπρωτια κ' Θεσπρωτο τη παρεα μου, κι αφενος μεν ειχαν απο μια νοσηρη κουβεντα να πουν για τον καθενα, αφ' ετερου με πολιορκησαν στενα για να τους ξαναπαρω σε επομενη εξοδο (σκεφτομαι εκδρομη στο Ζαλογγο, συμφωνεις;)

Χμ..απ' οτι βλεπω απεκτησες και γεωγραφο-φοβικο σχολιαστη ;-)))

vatraxokoritso είπε...

αυτοι οι ανωνυμοι παντα καταφερνουν να μας κανουν τα μουτρα κρεας..

αχαχαχαχα!
σε καλο τους γελασαμε παλι βρε!