Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 12, 2005

TA MΠΟΤΑΚΙΑ


Ακόμα θυμάμαι εκείνο το Νοέμβριο του '98, όταν χτύπησε το τηλέφωνο στις 02.00 τα ξημερώματα (ώρα Αγγλίας) και από την άλλη άκρη της γραμμής, ο Θύμιος με τη Ναυσικά σ'ένα θάλαμο κοντά στο "ΗοοK StorieS Club" μου περιέγραφαν πως μέσα στο κλάμπ ήταν το Μποτινάκι (δηλ. η Φαίη) αγκαλιά μ'ένα νεαρό με αραιά μαλλιά και φιλιόσαντο!Ήταν το απίστευτο! Φαντάζομαι πως κάπως έτσι θα ένιωσε η Νέα Δημοκρατία όταν κέρδισε τις εκλογές! Απίστευτο όχι γιατί συνέβαινε αλλά, γιατί συνέβαινε στο Μποτίνι! Και όλοι πιστεύουμε πως οι φίλοι μας θα παραμείνουν έτσι (τουλάχιστον μέχρι ν' αποκατασταθούμε εμείς πρώτοι!!)
Η θυελλώδης βραδυά, εξελίχθηκε σε θυελλώδη έρωτα! Η διαφορά με άλλα ζευγάρια ήταν πως το Μποτίνι δεν εξαφανίστηκε από τις ζωές μας, όπως συνηθίζεται μ' έναν καινούριο έρωτα. Αντίθετα, οι δημόσιες εμφανίσεις της γίνονταν πλέον μαζί με τον Σιδεράκο. Το απίθανο ήταν πως το αξιολάτρευτο Μποτίνι είχε καταφέρει να βρει έναν εξίσου αξιολάτρευτο άνθρωπο που, όχι μόνο δεν φερίταν σαν ξένο σώμα στη κάθε παρέα αλλά, σου ήταν αδύνατο να μην τον συμπαθήσεις. Το γεγονός ότι αυτός ο άνθρωπος ζωγράφιζε συνεχώς ένα χαμόγελο ευτυχίας στα Μποτόχειλα, μας έκανε όλους να τον αγαπάμε ακόμα πιο πολύ. Και τα μάτια του όταν κοιτάζει το Μποτάκι... Και τα μάτια της όταν τον κοιτάζει...
Τώρα έχουν περάσει χρόνια και τα Μποτάκια παντρεύτηκαν και ζουν ευτυχισμένα. Αληθινά ευτυχισμένα! Και όλα αυτά τα γράφω γιατί μια φίλη μου που χώρισε πρόσφατα με ρώτησε κυνικά αν γνωρίζω έστω και ένα ευτυχισμένο ζευγάρι. Ξέρω περισσότερα από ένα. Τα Μποτάκια όμως είναι το ζευγάρι που σκέφτομαι όταν αναρωτιέμαι πως είναι να παντρεύεσαι: ευτυχία! Μεγάλη ευτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια: