Τετάρτη, Νοεμβρίου 25, 2009

Ooops! You did it again! And again!


Οκ! Μετά από τόσο καιρό που είχα να γράψω στο ευλογημένο τούτο βλογ - και μιά που τα πράγματα είναι σχετικά καλύτερα πλέον - σκεφτόμουν να καταπιαστώ μ' ένα πολύ ευχάριστο θέμα τύπου "Η ζωή είναι ωραία/ γειά σου Λίτσα Τσαγανέα".
Γύρισα που λες χαρούμενος χτες βράδυ σπίτι εφοδιασμένος με κόκα κόλα, πακοτίνια και μιά χύτρα λαχανοντολμάδες έτοιμος να επαναλειτουργήσω το, υπό κατάρευση, ηλεκτρονικό μου 'μερολόγιο. Μόλις όμως μπήκα στο σπίτι θυμήθηκα πως δεν έχω ιντερνέτ γιατί αλλάζω προαγωγό. Φτού και re-φτού!
Όταν άναψα το φως για να παρατήσω τους ντολμάδες μαζί με τα συντρίμια μου άρχισαν διάφορα πράγματα να μου κάνουν εντύπωση. Par example, στην κουζίνα υπήρχαν 2 μπύρες ανοιχτές και άδειες. Συγκεκριμένα οι δυο μπύρες που μπήκαν σπίτι τον περασμένο Απρίλιο. Ένα γυάλινο βαζάκι με κέρματα που ξεχείλιζαν, απουσίαζε - μαζί με το περιεχόμενο που μπορεί να έφτανε και τα 2 έυρω σε σύνολο.
Μπαίνοντας στην κρεββατοκάμαρα και μετά στο γραφείο κατάλαβα τι είχε γίνει. Ξανά! Από ένα σημείο και μετά δεν μπορείς ούτε να θυμώσεις! Οπότε τί να κάνω? Άρχισα να μαζεύω πάλι τα ρούχα από το πάτωμα και να ψάχνω ταυτόχρονα για το τί μου έλειπε.
Αυτή τη φορά οι επισκέπτες, ευτυχώς, δεν έφυγαν με άδεια χέρια. Έχουμε και λέμε:
- ένα χαλί της γιαγιάς που μισούσα αλλά κράτησα από υποχρέωση γιατί το θεώρησε δίκαιη ανταλλαγή: της κάνω την χάρη να βγάζει βόλτα το χοντρό και μου δίνει το χαλί. It's a -very weird - deal!
- το καινούριο cd της Αλεξίου που είχα βάλει κάτω από την πόρτα του μπάνιου για να μην κλείνει όταν κάνει ρεύμα από το παραθύρι του φωταγωγού. Τους περιμένει μιά πολύ δυσάρεστη έκπληξη!
- ένα ταψί γαλακτομπούρεκο - από εκείνα τα μοντέρνα, με το καταιφένιο μαλλί,
- μιά γλάστρα μ' ένα απροσδιόριστο φυτό με μελιτζανί ανθούς που, περιέργως, δεν ήταν μελιτζανιά,
- 11 κάλτσες -- κάλτσες, όχι ζευγάρια (!)
- μιά μπλούζα "Mean people suck, nice people swallow" που πλέον δεν μου χωρούσε και πλέον φορούσε ο Λέννυ στο αυτοκίνητο και
- ένα κινητό από τα τρισβάθα του 1997. Δεν θα το θυμόμουν καν αλλά το ανακάλυψα πριν λίγες μέρες σε μία κούτα που έγραφε "Jurassic" με πράσινο μαρκαδόρο.
Βασικά μόνο για το γαλακτομπούρεκο στεναχωρήθηκα. Και το ταψάκι του που ήταν πυρίμαχο και μουσταρδί. Κανονικά θα έπρεπε να βγω στον Αυτιά και να καταγγείλω την τύχη μου την διαρρήκτρια και το ανάλγητο κράτος αλλά η πρωινή μου φάτσα είναι σακουλιασμένη και με το δεδομένο πως η κάμερα προσθέτει (και δεν χωράω σε μία μόνο) θα βγω σαν το Ντρούπη. Οπότε άστο! Έτσι κι αλλιώς, όπως πάει το πράγμα, σε μερικούς μήνες θα με κάνει σαλόνι η Espresso με τίτλο "Με παραβίασαν 312 φορές σε 12 μήνες".
Η αναμονή ανταμοίβειται (σωστά δεν το έγραψα?!)
Και το μαγαζί ξανάνοιξε!

18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

καλωσόρισες ξανά. η Χαρούλα είναι όντως για να κρατάει απλά τις πόρτες. όλα τα άλλα είναι απλά μέσα στη ζωή (σου).

Trilian είπε...

:-S

Σουσουράδα είπε...

Επ, καλώς το χαμογελαστό αγόρι!
Άντε βρε παιδί μου και μπαίνω κάθε μέρα από 854 φορές να δω πότε θα κάμεις κανένα σχόλιο. Μα καλά μια τηλεόραση, ένα ραδιόφωνο δεν έχεις στο σπίτι να σου κλέψουν; Πού το άκουγες δηλαδή το cd της Αλεξίου πριν στο καπαρώσουν; Στη θέση σου δε θα στεναχωριόμουν για καμία από τις απώλειες που αναφέρεις εκτός κι αν το cd ήταν της Γαλάνη που έχουμε μια αδυναμία. Μπόσφερ λέμε στην Πόλη, έτσι θα σε πω κι εσένα τζιέριμ', μπόσφερ!

DonnaBella είπε...

an exairesoume to tapsi galaktompoureko pou kapws me mperdepse, alla isws einai paraplanhtiko stoixeio, ta ypoloipa klapenta dhlwnoun katafora (swsts den to eipa?) oti o drasths mallon epithymei sfodra na paraviasei thn kardia sou.
koinws, h exeis kryfo thaumasth pou exei kanei fixation sto proswspo sou, h kapoion agnoeis k prospathei na travhxei to endiaferon sou me auton ton tropo!
twra pou to xanaskeftomai, o lenny kala?

nanakos είπε...

Siganopapadia, κι εγώ την ίδια απόρία είχα. Και μάλιστα πώς τους διέφυγαν οι τρεις κάμερες που έχω σε διάφορα σημεία της κρεββατοκάμαρας καθώς και το compact πολυμηχάνημα μιξάζ/μοντάζ/κορσάζ που κρύβω στη ντουλάπα. Μπόσφερ δεν ξέρω τί θα πει αλλά καλό φαντάζομαι πως θα'ναι - τί έχουμε να χωρίσουμε?! :-)

Ντοναμπέλα, δεν έχω πρόβλημα! Δεν θα ήταν όμως πιο ξεκάθαρο αν περνούσε με καρπέξ το χαλί αντί να το πάρει και να φύγει?!

Ανώνυμε, sadly το cd της Χαρούλας δεν είναι ούτε για την πόρτα. Είναι για το καπάκι (του σκουπιδοτενεκέ). Δυστυχώς!

Patrick είπε...

Ευτυχώς που υπάρχουν κάποιοι σαν και σένα και στηρίζουν τον κλάδο των ληστών... Την προίκα τους θα τους κάνεις!

Ιφιμέδεια είπε...

Όχι ότι με ενδιαφέρει, ποσώς δηλαδή, αλλά το γαλακτομπούρεκο με το καταϊφένιο μαλλί τι είναι; Πώς λειτουργεί αυτό το συμπλεγμα κρέμας-μαλλιού; Δεν το ξέρω, δεν το είδα, ξέρω μόνο ότι πρέπει να το φάω.

Σε ζηλεύω εν μέρει. Στο δικό μας σπίτι αποκλείεται να έβρισκε φαγώσιμο για κλοπή, εκτός αν λιμπιζόταν black-eyed peas (το γράφω έτσι για να κάνω την μοντέρνα).

nanakos είπε...

Mην θαμπώνεσαι καταφρονημένη μου Ιφιμερίδα: πέραν του γλυκού το ψυγείο είχε ένα γάλα (ληγμένο), δυο μπουκάλια νερού (βρύσης), δυό τάπερ (της μαμάς) των οποίων το -άγνωστο- περιεχόμενο έχει πάρει ένα χακί χρώμα και μιά μουστάρδα. Και παγάκια! Μουτσάτσος παγάκια!

Αθανασία είπε...

Εεε,γειάσας αγαπητέ Νανάκο!με το ωραίο όνομα!..έχω έρθει κ άλλες φορές στο μπλόγκ σας αλλά δεν έτυχε ν αφήσω σχόλιο...έχετε ωραίο μπλόγκ...ενδιαφέρον...δεν ξέρω τι να σας πώ...δεδομένου ότι μένω κ γώ σε μιά περιοχή,στο κέντρο της Αθήνας η οποία αυτή τη στιγμή,θεωρείται μία από αυτές που έχουν το ηψηλότερο ποσοστό,εγληματικότητας καθότι εδώ κινούνται,διάφορα περίεργα όντα πρεζάκια,έμποροι ναρκωτικών πάααρα πολλοί μετανάστες,αμφιβόλου προελέυσεως...ε,έχουν γίνει πάααρα πολλά εδώ κατά καιρούς,πριν λίγο καιρό το καλοκαίρι;;αν θυμάμαι καλά μπήκαν στο σπίτι,μιάς γηραιάς κυρίας την οποία τυχαίνει,να γνωρίζω καλά..καθότι μένει ακριβώς απέναντι από το σπιτάκι μου,ε,μπήκαν στ άγρια μεσάνυχτα,την έσπασαν στο ξύλο από ότι έμαθα κ δεν ξέρω,τι άλλο έκαναν προφανώς της πήραν ό,τι είχε κ δεν είχε...ε,κ έχουν γίνει κ άλλα πολλά εδώ..κατά καιρούς..βέβαια το δικό σπίτι κ κάποια άλλα εδώ την έχουν προς στιγμήν 'γλιτώσει'να το πώ έτσι..αλλά ποτέ δε ξέρεις..άμα πάρει φωτιά το σπίτι,του διπλανού λένε περίμενε να καεί,κ το δικό σου σύντομα'...βέβαια εμείς έχουμε πάρει κάποια μέτρα,βάλαμε βαριά πόρτα ασφαλείας,συναγερμό..κλπ..αλλά..κ πάλι πως να σε σίγουρος;;;κ πάλι φοβάσαι...όσο να ναι..πάντως εγώ θα σας έλεγα να σκεφτήτε,καλύτερα το να πάρετε κάποια εξτρά μέτρα ασφαλείας να αλλάξετε πόρτα,κλειδαριά,να βάλετε ασφαλείας,συναγερμό κλπ...σκεφτείτε το...είναι μιά κάποια λύση...όχι βέβαια η καλύτερη αλλά...είναι καλή...καλώς σας βρήκα....

Ανώνυμος είπε...

αγαπημένε μου Νανάκο,
φαντάζεσαι να σου έπερναν και τον καναπέ?
vassilis

nanakos είπε...

Aθανασία, έχω πράγματι σκεφτεί κάποια έξτρα μέτρα με προεξέχουσα τη σήμανση: "Πάρτε ό,τι καταλαβαίνετε μόνο αφήστε την Britney στην ησυχία της". BTW, Britney φωνάζω τη λεκάνη
Καλώς ήρθες!

Βασιλάκη μου, το χειρότερο θα ήταν οι προηγούμενοι διαρρήκτες να είχαν πάρει τη ζακέτα!!

Αθανασία είπε...

Αχαααααααχααχαααχα!ε,ωραίο το αστείο αλλά πέρα,από το αστείο νομίζω υπάρχει κ η σοβαρή πλευρά που θα πρέπει να σκεφτείτε,πολύυυ σοβαρά οκ?καθότι αφορά το ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ Κ ΤΑ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΣΑΣ,αγαπητέ που δεν νομίζω να θέλετε,να μπείτε μέσα σε αυτό καμιά ώρα,κ να το δείτε τελίως άδειο...(χτύπα ξύλο)...να μην υπάρχει τίποτε απολύτως μέσα σε αυτό..παρά μόνο εσείς......είναι σοβαρό αυτό πιστέυω...όσο και να θέλουμε να αστειευτούμε...καλησπέρες....

enteka είπε...

!! :-)

kangerlussuaq είπε...

Ούτε το "Οι Άγγελοι δεν έχουν φύλο" δεν πήραν από τη βιβλιοθήκη; Μα καλά, τι κλεφτρόνια κυκλοφορούν στη γειτονιά σας; Μην ξαφνιαστείς αν σας χτυπήσουν την πόρτα ένα πρωί και προσπαθήσουν να σας πουλήσουν το CD της Χαρίκλειας Ρουπακα.

BOŞVER κι από μένα...

nanakos είπε...

Αγαπημένη Χαρίκλεια Ρούπακα!!

υγ. Κι εξακολουθώ να μην ξέρω τί θα πει "μπόσβερ"!

Tanila είπε...

Αγαπητή Αθανασία, νομίζω ότι «τα πράγματα» είναι υπερεκτιμημένη έννοια, ειδικώς και γενικώς.
Γενικώς διότι είναι καλύτερο να δενόμαστε με ανθρώπους παρά με έπιπλα και συσκευές. Γι ’αυτό και καλύτερο να μην αγοράζεις το πανάκριβο, ώστε να μη σε απασχολεί αν το χάσεις.
Ειδικώς επειδή τα συγκεκριμένα πράγματα κάποιοι ΠΛΗΡΩΣΑΝΕ/ ΑΠΕΙΛΗΣΑΝΕ τον Νανάκο να τα πάρει. Πολλά του τα χάρισαν επειδή τους τα χάρισαν και δεν είχαν τι να τα κάνουν. Τα υπόλοιπα νομίζω τα πήρε από τη λαϊκή.

kangerlussuaq είπε...

BOŞVER

boş = κενός (επίθ.)
ver = προστακτική ρήματος vermek (δίνω)

μετάφραση: δώσε τόπο, μην ασχολείσαι, ψυχραιμία

Ανώνυμος είπε...

Νανάκο σταμάτα να στενοχωριέσαι! Τώρα που το Φροσάκι έχει τα μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα θα πιάσουν τους κλέφτες στο πιτς φιτίλι. Εκτός κι αν προτιμάει περισσότερο τους πυροσβέστες...Να εύχεσαι να μην γιατί το τελευταίο που σου λείπει είναι μία παλιοφωτιά. :(